Anneler Allah rızası için yardım öneri

Akşam 9 buçukta odaya götürün odayı karanlık yapın uyuması gerektiğini anlar benim oğlum ışık kapandığında alır yastığını çünkü gece olduğunun farkında sizde öyle alıştırın ya da dinlerse kitap ya da masal okuyun

Genelde uyanmaz. Uyanınca ağlamadan süt ister
Buna bile şüktetmelisiniz.
Uykudan nefret ediyor benimki.
3 yaşında tam.
Doğduğundan beri uyumuyor.
Mesela dün gece 1 di uyutmayı başardığımda , 15kere falan seslendi anne die , kolumu kaşı işte başka yastık getir...(3-4 ay önce geceleri abartısız enaz 50kere kalktığım olurdu)
Gece 1 de yattı , 15kere falan seslendi kaldırdı beni , sabah 8e çerek vardı uyandığında.
Öğle uykusu asla yok.
Bugün de 12de uyudu bakalım sabah kaçta kalkcak.
Uyku eğitimi için uzman yardımı aldım.
Sonuç : çocugunuz uykuyu sevmiyor.
Zor işiniz ben biara pskolojim bozuldu ilaca başladım.

Çocuğun uyku saatini erken bulan arkadaşlara şaşırdım. Bu yaş çocukları için 8:30 gayet ideal bir saat. 10 filan denmiş, bu sabah erken kalkan bir çocuk için oldukça geç bir saat. Büyük kızım 4 yaşında, yatağa gitme saati 8-8:30 arası. Eskiden yarım saat yatakta şarkı söyler, öyle uyurdu. 4-5 aydır öğle uykusu uyumuyor, uykuya geçiş süresi maksimum 10 dk. Sabah da 7:30-8 arası kalkıyor. Hani bunun bir standardı olamaz elbette ama 3 yaş çocuğu 8'de uyumaz gibi bir genelleme de yanlış.

Bazı çocukların öğle uykusuna ihtiyacı daha erken bitebiliyor. @Malkero çocuğunuzu geç yatırmakla değil, öğle uykusunu kısaltmakla, daha erkene çekmekle ve gerekirse kaldırmakla bu işi çözmeye çalışmanız daha mantıklı. Bir de yatağını daha cazip hale getirebilirsiniz. Müzik kutusu, tente, minik ışıklar, uyku arkadaşları gibi şeylerle mesela...

Uyku rutininiz var mı? Kızlarıma doğdukları andan itibaren bir rutin oluşturdum. Küçük 10 aylık, o bile rutine alıştı. Gerektiğinde kuralcı da bir anneyim. Kızımın uyumak istemediği zamanlar oluyor. Ne yapıyorum, kendisini kucaklıyorum, gerekirse yanına uzanıp bir masal anlatıp, biraz daha seviyorum ama neticede artık çocuklar için yatak saati olduğunu, sağlıklı büyümek için erken yatması gerektiğini milyonuncu kez tekrar anlatıyorum, bir şey istiyorsa bana seslenebileceğini, her zaman duyacağımı söyleyerek onu rahatlatıyorum, gerekirse yanına bir uyku arkadaşı daha ekliyoruz, belki azıcık mırın kırın ediyor ama kabullenip uyumaya çalışıyor.

Siz onunla yatağa girdiginizde ışıkları kapatın ve onunla ilgilenmeden sadece yanında yatin. Sizden bir hareket göremeyince uykuya dalacaktir. Biz sorunu böyle cozmustuk

8 bucuk uyuması için çok erken bi saat uyutmak için zorluyorsanız huysuzlanıyordur o da. Ben 9 da alırım uyutmaya baktım bazen uyumuyor 10 dkka sonra cıkarız yataktan 10da bi daha olmadı 11 de bi daha denerim

8 aksine neredeyse geç bile sayilir. Benim kizimi saat 19de bile yatiririz. O saatte uyku hormonu salgilaniyor çünkü. 10-11 çok çok geç saatler. O saatten sonra çocuk istese dahi uykusunu alamaz.

@Malkero Tam olarak uyutmak için ne yapiyorsun? Hep yanindami kaliyorsun? Uyku eğitimo ve konrollü ağlatmayi denedinmi?

Uyku saati erken degil benim oglum da bu saatte yatardi ve o yaşlarda en az gunde 2 2.5 saat uyurdu. Masal okuyun sorular sorun. Yani o şımarır çocuk çünkü ama davranışları da sizin verdiğiniz tepkilere göre şekillenir. Simardiginda ne yapıyorsunuz? Oğlum benle uyumaz babası uyutur yalniz uyumak istemiyor bizim de sorunumuz bu. Benle uyumasi gerektiğinde benim gercekten cok iykum var iyi geceler der susarim ve ondan önce dalarım bile bi süre sonra o da uyur, uyumadan sorduğu sorulara cevap vermem.

Cocuk uykuyu aevmiyor olabilir de uyuyacaksa bile siz isteklerini karsildikca zaten uykusu dağılır. Cevap vermeyin istediklerini yapmayın.cok yipratici ama sebep sizin tepkileriniz.

Bunda aglayacak ne var siz benim yerimde olsaydınız hiç uyumazdı oğlum yarım saat kesintisiz uyuduğunda şükrederim devamlı devamlı kalkar bir daha dalardı

Cocuk artık 3 yaşındaymış ben 1 yaşına kadar öyle yapıyordum sonra zaten kendileri uyumuyorlar

İnanın benim kızımın uyku düzenini yazmışsınız gece hariç tabi. Çünkü benim kızım da sabah erken kalktığı ve öğlen uyuduğu için gece 10 dan önce yatmaz. Ben de sizin gibi zorlayinca hem o hem ben yıprandık.huzursuz. olmasindansa gec yatmasi daha iyu

Cocuk uykuyu aevmiyor olabilir de uyuyacaksa bile siz isteklerini karsildikca zaten uykusu dağılır. Cevap vermeyin istediklerini yapmayın.cok yipratici ama sebep sizin tepkileriniz.
Yok işte sorun orda.
1 ay boyunca hiç bir isteğini yapmadık.
Ağladı zırladı.
Pes ettiği oldu , evet olcak bu iş dedik istikrarlı davrandık.bir gün pes ettiyse 2.gün ağladı.diğer gün uyudysa öteki gün ağladı.bizi yıpratması değilde baktık çocuk yıpranıyor ,bukadarınada karşı oldugumz için kendi isteğine bıraktık.

Cocuk buyutmek neden bu kadar zor bende bilmiyorum ve her anne gibi millet 10 cocuga nasil bakmis buyutmus anlamıyorum. Allah yardimciniz olsun bende 22 aylik ama ayakta sallamaktan deli olarak uyutuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…