Anneler Allah rızası için yardım öneri

Anladım o halde 3 yal dediniz ya belki de gündüz uykusunu bırakmadı gerekiyor olabilir. O çağda olan arkadaşlarımın çocukları gündüz uykusunu bırakıyor tek tek

Ben cok abartılacak bir durum göremedim..
8 buçuk da yatağa girmesi erken bence.
40 aylık oğlum var, 10 da uyumasını hedeflemek için, 9 buçuk gibi yatakta olmasina çalışırım.
Tabi ki 11 i bulduğu olur...
Şuan hala uyanık mesela..

Uykusu var ama geçiş yapmakta zorlanıyor..
Sakince bekliyorum napim.

Ha bir de bunun, sırf yataktan kalkmak için, cisim geldi, acıktım, susadım, babamı özledim gibi gibi versiyonları var her gece..

Dertleri bu olsun, hasta olmasınlar da...

Anladım o halde 3 yal dediniz ya belki de gündüz uykusunu bırakmadı gerekiyor olabilir. O çağda olan arkadaşlarımın çocukları gündüz uykusunu bırakıyor tek tek

Çok saçma gelecek belki size ama öğle uykusundan kesmek le ona ihanet edicekmişim gibi geliyor bir dönem denedim izindeyken akşam üzeri çok uykusu geliyordu huysuzlanıyordu. Ne bileyim ben rahat edeyim diye niye onun uykusundan çalayım diye düşünüyorum belkide saçmalıyorum bilmiyorum

Onuda denedim bu sefer 4 de uykusu geliyor daha kötü oluyor
Uyuması daha iyidir gelişimi için ama gündüz uykusunu bırakınca gece uykusu düzeldi bizde.
Gündüz 10 dakika uyusa geceden 1 saat eksiltiyor.
3 yaşında yoktu gündüz uykusunu bıraktığında, öğlen bi mızmızlanmaya başlardı akşama kadar.
Sonra akşam üzeri uykusu gelmeye başladı.
Şimdi alıştı, uyku basmıyor.
1-2 ayda alışmıştır.
Biraz uğraştırıyor tabii.

Ben mesela öğlen uykusunu kessem de, erkenden yatıp uyumaz, tam tersi uyumadigi için daha hırçın olur ve uykuya yine geç dalar..
Bizim için çocuğu yipratmaktan başka birşeye yaramaz yani..

Benim oğlum ilk 2 sene o 2 saat hep ağladı desem?
Her gece 2 saat avaz avaz ağlayıp uyudu.
Artık 2 saat odasında da kalsak çok şükğr ağlamıyor diye şükrediyorum.
Artı gündüz uykusunu kesti. 20:30 civarı uyuyor. Sabah 6 da dikiliyor.
Bence o 2 saat ağlamıyorsa şükredin derim.
Hani teselli için yazıyorum, yarış peşinde değilim. Ben de az ağlamadım. Sonra ben gibi olan anaları duyunca rahatlamıştım niyeyse. Bi de ısırır tırmalar yırtar , burnuma gözüme parmak sokardı aynı anda...
eski günler neyse ki.
Gececek az kaldı

Oğlum aynı yaşta. 7de uyanır. 12 gibi uyur. Bazen 13.30 bazen 14.00 uyanır. Akşam 21.30da yatağa girer yarim saat içinde uyur. Uyurk3n kitap okuruz, sohbet ederiz. Siz sanki biraz erken sokuyorsunuz yatağa.

Sakın öğlen uykusunu kesmeyin. İhtiyacı var. Ama 2 saat değil. 1 saat dinlenmelik yeterli gelir. Akşam 8 buçukta yatması için ideal bir saat. Öğle uykusunu 1 saati gecirmezseniz düzeniniz oturur gibi geldi.

Ogle uykunuz cok uzun bence 3de uyanan o yastaki bi cocuk aksam 8 30da uyumaz bende oglumu 8 8 30 gibi yataga gitururum oglen uyumamissa hemen uyur oglen biraz uyuduysa cok zorlar. Yataga gittiginiz saat erken degil ideal bi saat bence cocuklar icin ama ogle uykusunu duzene sokmak lazim.

Öğle iki üç saat uyuyor, gece uyuduğunda uyanmıyor ve hepi topu iki saat uykuya dalmiyor diye her gün ağlıyorsunuz.

Gerçekten şükür etmiyorsunuz. Yanına uzanan ve uyuyun sizde. O da elbet uyuyacak. Ve özellikle kış için 8 çok erken bir saat.

Biraz yorun, yorulsun, sizinle vakit geçirsin 10 gibi gidin yatağa.

Her gün iki saati uykuya dalmak için ağlayarak gecireceginize , beraber 10 a kadar vakit geçirip yatağa gönderin.

ben 3 yasini gectikten sonra ogle uykusunu bıraktım cunku oglen uyumamak icin cok direniyorlardi ona ragmen aksam 5 6 gibi uykulari geliyordu cok celistim kendimle madem uykun geliyor neden oglen uyumuyorsun ogle uykusunu biraksam erken mi acaba falan derken ogle uykusunu biraktim 4 5 6 neyse uykulari gelince parka götürdüm sevdiği aktivite nedir atiyorum oyun hamuru bunlardan birini yapinca uykularini o an unutuyorlardi ama uykulari geldigindeki hircinlik aglama krizleri omrumden omur aldi resmen ama dayandim aksam 9u zor ediyoruz uykulari geliyor kendiliginden uyuyorlar artik huysuzluklari bi nebze azaldi. yani biraz sabir lazim

haksizlik ediyormusum gibi geliyor dediniz ya şu acidan bakin gece uykusu hem mutluluk hormonu hem buyume hormonu acısından karanlik olmasi gerekmesi de cabasi daha önemli gelisimleri icin ogle uykusundan daha elzem bence.. biraz zorlanmayla biraz idare ile duzen olusturmaniz gerekiyor.. meme birakma emzik birakma bezi birakma ogle uykusunu birakma hangisinde icimize siniyor ki hepsi zorlu surecler hepsini de yapmak zorundayiz o acidan bakin lutfen

Yataga cok erken geciyorsunuz bence,tamam erken uyumali uykusunu almali vs ama zaten hergece 2 saat ugrasiyorum.saat 10 nu buluyor diyorsunuz uyumasi,kendinizi bu kadae yipratmayin demekki yeterince yorulmuyor bu defada yataga 8 degilde 9 gibi 10 gibi gecin bakalim yine aynisi olcakmi?denemek amacli sadece bir iki gun..
Birde uyku oncesi guzel bir dus aldirin uykuya gecmesi daha kolay olur,ben oyle yapiyordum benimkilere..yinede siz bilirsiniz tabi kolayliklar dilerim

Öğlen 2de 3te uyanan çocuk 8 buçukta uyumaz ki. Bir de 3 yasina girecekmiş. 10u bulur uyuması. Yatağa çok erken götürüyorsunuz. Benim oglum da 3 yasina girecek ogle uykusuna yattiginda 10dan önce yatağa götürüp boşuna hiç stres yapmam. Uyumaz çünkü.

Sabah çok erken uyandığı için öğlen uyumadan aksama kadar dayanamaz. O yüzden siz yatağa biraz daha geç götürmeyi deneyin.

Yatağa erken girme sebebim bu zaten en azından 10 on buçukta uyusun 10 da yatağa girsek 12 buluyor denedim yani

Teşekür ederim kızlar öğlen uykusunu kısa tutunca bakalım inşallah düzelecek

oglen uykusunu 5 yasinda biraktiriyor dr lar

Dün saat 5e kadar uyumadık mesela 8 buçukta uyumaz bu yaştaki çocuklar en erken gece 12 de uyur, karnını tok tutmaya dikkat et altını da değiştir ara ara, rahat ederse en erken gece 12de uyur onu da ayağında sallarsan yani. Bi de ayağında sallarken internetten anne piş piş sesi yaz o piş piş derken yorulmadan uyutursun.

Oglum 2.5 yasinda ve 2 yasina bastigindan beri öğle uykusu uyumak istemedi ben birakmayi hic istemesemde birakmis olduk bence erken olan bi yasta. Oglumunda gunde 1 kez ogleden sonra uykusu geliyor ama artik ben uyutmuyorum bi sekilde uykusunu acıyorum cunku biliyorumki 3 te uyanirsa aksam 9 da uyumaz mesela. Ki sizinki daha buyukmus hala ogle uykusu varmış bu sukredilcek bisey bence :) ama artik kesmenin zamani gelmis sanki. Benim oglumda oglen uyudugu zaman gece uykuya dalma konusunda beni 1 saat rahat ugrastiriyordu ama öğle uykusu bitince suan ugrasmiyorum şükür He tum gun hic dinlenmeden ilgilenmekte cok zor ama siz zaten calisiyormussunuz sizin icin daha guzel. Eve gel bikac saat ilgilen sonra uyusun iste zorlanmadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…