Anneler bakabilir mi lutfen

gulsah-34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
4.983
8.581
158
Merhaba 8 gün önce doğum yaptım. İlk bebegm haliyle tecrubesizlik var sormak istediğim anneler bebeklerinizi kaç saat arayla ve ne kadar süre emziriyorsunuzz ? Bebegm bırakmadan ben memeyi çekmem ama ya aç kalırsa diye endişe ediyorum. Daha bi düzen oturtamadik uyku hali uzun uyanikken sürekli aranıyor

Uykuda da uyanık sa olsa 2 saatte emzir Can'ım. Şekerleri çok çabuk düşüyor hemde bol bol emzirirsen sarılığı hafif geçirir. Sürekli aranması normal göremediği için kokuyla seni anlıyor :) her göğsünü 15 dakika emzir derlerdi ama bence doyduğunu hissettiğinde bırak

Agladikca verirdim ben, uyursa 2 saatte uyandirirdim.

Ilk gunlerde gelen sut cok onemli. Bol bol ver. Fazlasini dondurucuya at hatta.

Doyar korkma midesi ne ki simdi onun :)

Saglikla buyusun inşallah

Her agladiginda emzirin daha cok kucuk. Saat falan bilmez bebekler, sadece acliktan da aglamaz size ihtiyaci var tek bildigi sizin gogsunuz su an. Herseyi birakin o ayarlasin :) uyudugunda 2 saati gecirmeyin ama uyandirip emzrin mutlaka sarilik olmasin.

Maksimum iki saat ara verilir
Uyuyorsa iki saat sonra uyandirilir

Geceleri alarm kurup 2 saatte bir kalkın emzirmek için. Eğer sürekli uyumaya ve uyanmamaya başlarsa bilin ki sariligi yükseliyor. Burnunu sıkın, topugunu sıkın uyandirin.
Ben bilmiyordum gece yatti sabaha kadar uyudu, sarılığı 16 ya çıktı. 2 gün ışık altında (fototerapi) yatmak zorunda kaldı. Sevimsiz bi süreç.

2 saatde bı 20 dk emzırdım
uyuyorsada uyandırmadan kucagıma alıp emzırdım uykuda meme tutuyor aranma reflexlerı kuvvetlı
kolay uyumayan bebektı benım kızım oyuzden gecelerı fazla pldugu ıcın sagıp sakladıgım sutumu verıyordum besıgınde hıc uyandırmadan mısıl mısıl uyuyordu
gecelerı 4 saatde bı emzırebılırsın en fazla 4 saat ac kalabılır bı bebek

Sariligi devam ettigi muddetce doktor 2 saatte bir emzir demisti ama ben 1.5 saatte bir kaldirmistim.Gecince de ne zaman acikirsa aglarsa o zaman verirdim.onlarin saatleri yok ama ne zaman aciktiklarini gayet iyi biliyorlar.Ayrica uyku da gelisimi icin en az beslenme kadar onemli,hayati bi riski yoksa emziricem diye uykusundan etmeyin bana sorarsaniz.Iki bebek buyuttum bi sekilde.ikisininde sagliklari yerinde cok sukur:anne:

Ben her ıstedıgıne emzırırdım yanı sureklı emerdı ılk 20 gun sekerı duser gecelerı mutlaka 2 saatte bur emzır

Yaz mevsimindeyiz zaten susadiginda da emziriceginiz icin saat tutmayin uyanikken her agladiginda, uyuyorken saat kurun kalkip emzirin mutlaka sarilik riskine karsi. Ve mutlaka ve mutlaka google'dan aratin 'tomrisin emzirme notlari 1 ' diye.20 not var sanirim. Okuyun notlari her turlu dogru bilgi mevcut emzirmeyle ilgili.

Merhaba 8 gün önce doğum yaptım. İlk bebegm haliyle tecrubesizlik var sormak istediğim anneler bebeklerinizi kaç saat arayla ve ne kadar süre emziriyorsunuzz ? Bebegm bırakmadan ben memeyi çekmem ama ya aç kalırsa diye endişe ediyorum. Daha bi düzen oturtamadik uyku hali uzun uyanikken sürekli aranıyor
Valla tatlm her uyandigi da emzir ben ogle yapiyodum memeyi hic biraktirmadim agzindan annem hep hayret ederdi bana sende ogle yap

Eğer sarılık riski yoksa bebekleri uyandırıp, özellikle kucağa alıp emzirmeyi çok yanlış buluyorum. Çocukların uyku sorunu hep bundan oluyor.

Acıkan bebek zaten uyanır, zaten ağlar dediğim gibi sarıldığı yoksa.

Illa emzirilecekse, kucağa almadan yanına uzanarak emzirilmeli ( anne uyuya kalmayacağına eminse, çok riskli , Allah muhafaza)

KIZLAR BİŞEY SORCAM: herkes her ağladığında emzir demiş bu dogru mu ?
Bana çok yanlış geldi de. Yani çocuk aglayinca ihtiyacının giderileceği bilincaltina minicikken işleniyor ve bu da ileride istegi olmadı diye aglayan çocuklar demek değil midir ?

Bana çok yanlış geldi de. Yani çocuk aglayinca ihtiyacının giderileceği bilincaltina minicikken işleniyor ve bu da ileride istegi olmadı diye aglayan çocuklar demek değil midir ?
Minicik bebekten bahsediyoruz ama. Her ağladığında emzirilmeli tabi. Eğer gaz sancısından ağlıyorsa ve doyduğundan eminsek masaj yoluna da gidebiliriz. Sancı çeken bir bebeği emzirmek bazen daha çok sancılanmasına yol açıyor.

Bir arkadaşım doğum yaptı annesi tutturdu 3 saat geçmeden emzirmeyeceksin diye. Uyuyorsa ve doyduğundan eminsek bile 2 saat diyor doktorlar. Anlatamadık kadına bir türlü. Şimdiden alışmasın diyor o da :)

45 dakika bir memeyi 45 dakika diğer memeyi vericeksin 2 saat aradan sonra uyusada emzir aynı şekilde emiziriceksin 2 saati geçmesin sakın Bide bol bol komposto iç

Kesinlikle çok yanlış 2 saati geçirmezlerse ağlamaz zaten iyi o zaman bebek hiç alamıyor diye hiç emzirmesinler. Kesinlikle sadece 2 saat emmeden durmalı 2 saati geçmemeli

Kızlar bebek uyurken de emiyor mu uyandırmadan yani? Bileyim ben de şimdiden :KK17:
Merhaba benim kizim 16 aylık hala gece leri uyurken emziriyirum 15 dakka emiyor doydumu kendisi bırakıyor memeyi.yeni dogudugiundada hep iki saat arayla emziriyordum.anne sutu coookk kıymetli agladikca iki veya üç saatte bir mutlaka emzirilmeli.konu sahibi zaman la düzene girecek merak etme güle güle buyut bebisin

Back
X