Anneler bakabilir mi lutfen

Merhaba 8 gün önce doğum yaptım. İlk bebegm haliyle tecrubesizlik var sormak istediğim anneler bebeklerinizi kaç saat arayla ve ne kadar süre emziriyorsunuzz ? Bebegm bırakmadan ben memeyi çekmem ama ya aç kalırsa diye endişe ediyorum. Daha bi düzen oturtamadik uyku hali uzun uyanikken sürekli aranıyor

Maksimum iki saat ara verilir
Uyuyorsa iki saat sonra uyandirilir

tebrikler :) hosgelmis bebegin... banada arkadaslarin soyledigini soylemislerdi... hep doymuyo saniyodum ama doyar :) gazini cikarmayi unutma, uyusabile sirtini ovustur, gaz sancisindada cok agliyo bebekler ozelliklede yeni dogan.. emzirirken, sende gaz yapici seyler yeme bebege geciyor

saatsiz emzirilir.gak dese meme guk dese meme. o bebeğin şuanda memede yaşaması gerekiyor.40 gün çok önemli bu zamanda ne kadar emzirirsen ilerde de o kadar sütün olur.bebek sadece aç olduğu için emmez onun daha midesi ne ki zaten kendini güvende hissetmek için emer o yüzden bu sürekli emiyor sütüm yetmiyor diye düşünme tabi ki mama verme.ne kadar mama verirsen sütün o kadar azalacaktır.sizin bu zamanlarda eşinize evinize bakma gibi sorumluluklarınızın olmaması gerekiyor bebeğiniz ve kendiniz için yaşamanız gerekiyor bebeğiniz uyudukça sizde uyuyun ya da sevdiğiniz şeyleri yapın.sağlıcakla büyütün bebeğinizi.

Kızlar çok teşekkürler cevaplar için. Tecrubesizlik kötü şey :) veriyorum memeyi bazen 10 dk bazen yarım saat emiyor 2 saat 2.5 saat arayla. Bende korkuyorum 10 dk emdiginde doymuyor mu acaba diye

KIZLAR BİŞEY SORCAM: herkes her ağladığında emzir demiş bu dogru mu ?
Bana çok yanlış geldi de. Yani çocuk aglayinca ihtiyacının giderileceği bilincaltina minicikken işleniyor ve bu da ileride istegi olmadı diye aglayan çocuklar demek değil midir ?
bebeğin anneye güvenli bağlanabilmesi için gerekli. bunu iyice araştırın çünkü bebek sadece açıktığı için emmez

internetten anne sutunu artirran yiyecekler arastir :) akrabalarin annen falan yemek getiriyorlardir umarim, bu surecte yemek yapmak zor oluyor

bebeğin anneye güvenli bağlanabilmesi için gerekli. bunu iyice araştırın çünkü bebek sadece açıktığı için emmez
Dunyanin heryerinde doktor ve hemsireler bunu soyluyorlar... yeni dogan agladikca emzirilir diyorlar ama tabi alti islaksada aglar, gazi oluncada :)

Oncelikle tebrıkler :) bebeğınız sağlıkla büyüsün.

Ben de bu yıl Amerika'da doğum yaptım. Bebeğim 42. Haftada 4 kiloya yakın doğdu ve orta sevıyde sarılığı vardı. Doktorum bana 3 saatten fazla aç kalmasın, uyanmazsa uyandırın olmadı bezini değiştirin mutlaka uyanır dedi. Ben bebeğimi gözlemledim ilk günden itibaren. Doğduğu andan itibaren güçlü bir şekilde emebildiği için doyuyor ve tam üç saat uyuyordu. İlginç bir şekilde 3 saat biter bitmez uyanıyordu. 1 saatte uyanık kalsa 5 saatte uyanık kalsa mutlaka 3 saat uyurdu maksimum.
Arada 1 saat ya da yarım saat uyuduğu da olurdu sık sık. Sonra yine 5-6 saat uyumazdı.Ben de daha da uykusuz kalmasın diye hiç uyandırmadım. Sonuçta deliksiz bir uykuda önemli.zaten dediğim gibi en fazla 3 saat aralıksız uyurdu.

Bebeğinizde sarılık varsa ve az emiyorsa, ben sizi yanlış yönlendirmek istemem. Bir anne olarak bebeğiniz için en doğru kararı siz verirsiniz elbette. Ben sadece kendi tecrübemi paylaşmak istedim sizinle farklı yaşanmış örnekler olduğunu da bilmeniz faydalı olur diye.

Sevgiler.

Merhaba 8 gün önce doğum yaptım. İlk bebegm haliyle tecrubesizlik var sormak istediğim anneler bebeklerinizi kaç saat arayla ve ne kadar süre emziriyorsunuzz ? Bebegm bırakmadan ben memeyi çekmem ama ya aç kalırsa diye endişe ediyorum. Daha bi düzen oturtamadik uyku hali uzun uyanikken sürekli aranıyor
Bos emzik olayina hic baslatma devamli emzirmeye bak cok cabuk buyur kemikleri dolu olur bagisikligi guclu olur canm elinden geldigince emzir

Bir yenidoğan her 1-3 saat arası emzirilir. Ve bu 24 saat böyledir. Deliksiz bir gece uykusu verilemez o yaşta çocuğa. Uyku kıymetli diye dokunmamak gerektiğinü sanan yorumcular olmuş. Bu kadar küçük bebekler zaten yiyip uyurlar. Öğün arası uykular yeterli. En fazla 3 saat yemeden durur, eğer emiyorsa. Uyuyorsa 3 saat sonra uyandırılıp emzirilmelidir. Tabii uykusunda da emiyorsa ille de uyanık tutmaya gerek yok. Aktif olarak emiyorsa her bir memede 15 dk emmesi yeterlidir. Bebeklerin normalde 30 dakikadan daha uzun bir süre yedirilmesi önerilmez. Çünkü emmek onları yoran ve kalori sarfettiren bir eylemdir ve 30 dakikadan fazla uğraşmak çocukta kalori ve sonuç olarak kilo kaybına neden olabilir. Yani ters etki yapar. Bu arada her yenidoğan sarılık geçirmez. Bazıları geçirir. Yenidoğan hemşiresi olarak benim bilgim ve tavsiyelerim bunlar.

Eğer sarılık riski yoksa bebekleri uyandırıp, özellikle kucağa alıp emzirmeyi çok yanlış buluyorum. Çocukların uyku sorunu hep bundan oluyor.

Acıkan bebek zaten uyanır, zaten ağlar dediğim gibi sarıldığı yoksa.

Illa emzirilecekse, kucağa almadan yanına uzanarak emzirilmeli ( anne uyuya kalmayacağına eminse, çok riskli , Allah muhafaza)
bebeklerin mideleri kucuktur. Cok cabuk acikirlar. Hele ki erken dogmus ve ya annesi diyabetik olan bebeklerde kan sekerinin acliktan dolayi dusmesi kalici hasara bile yol acabilir. Bu risk vaktinde dogmus ya da diyabetik olmayanlar icinde vardir digerlerine oranla dusuk olsa da. Riske girmeye deger mi?

Kizim ilk dogdugunda 2 saatte bir emzirdim. Bir ay sonra da kendi istedigi zamanlar disida uykularinda vs. 9. Aya kadar her 3 saattebir emzirmeye ozen gosterdim. Uykufaysa da alip emzirdim.

Belirli atak donemleri disinda hic bir zaman uyku duzensizligimiz olmadi. Aksam 8:30 da yatar ve sabah 6 gibi kalkar her gun duzenli olarak.
Uyku sorununu sadece emzirmeye baglamak dogru degil

Her agladiginda emzirin daha cok kucuk. Saat falan bilmez bebekler, sadece acliktan da aglamaz size ihtiyaci var tek bildigi sizin gogsunuz su an. Herseyi birakin o ayarlasin :) uyudugunda 2 saati gecirmeyin ama uyandirip emzrin mutlaka sarilik olmasin.
Profil resmi kimin resmi acaba merak ettim

Bebek zaten kendi belirliyör emecegi süreyi benimki iki saat beklemiyordu sürekli emmek istiyordu Allah analı babalı buyutsun canım

ilk 2 ay o uyusa da siz uyandırıp emzirin birde
ilk iki ay içeriden yeni çıktığı için sizin kokunuzu isteyecektir. emmese de açık gösünüzde uyuyacaktır... emmeyi bıraktığınızda ağlar gibi olduğunda panik yapmayın ilk 2 ay sizden kopmaması normal

etrafında kucağa alıştırma diyen geri kafalılar olursa dinleme sakın

Teşekkürler kizlar fikir sahibi oldum sayenizde :)

KIZLAR BİŞEY SORCAM: herkes her ağladığında emzir demiş bu dogru mu ?
Bana çok yanlış geldi de. Yani çocuk aglayinca ihtiyacının giderileceği bilincaltina minicikken işleniyor ve bu da ileride istegi olmadı diye aglayan çocuklar demek değil midir ?
Bu kadar kucuk bebeklerin ihtiyaclarini anlatma dili aglamaktir ve mutlaka ve mutlaka cevap verilmelidir. Bebekler simarikliktan ya da aa bak agladikca istedigimi yapiyorlar mantigiyla aglamaz yani, agliyorsa mutlaka bir ihtiyaci vardir ama fiziksel ama duygusal.
Her agladiginda ihtiyaci hemen uzatmadan giderilen cocukta guven duygusu gelisir, dediginizin aksine aglama odakli ve huysuz bir cocuk olmaz, guvenli baglanmis, huzurlu bir cocuk olur.

saatsiz emzirilir.gak dese meme guk dese meme. o bebeğin şuanda memede yaşaması gerekiyor.40 gün çok önemli bu zamanda ne kadar emzirirsen ilerde de o kadar sütün olur.bebek sadece aç olduğu için emmez onun daha midesi ne ki zaten kendini güvende hissetmek için emer o yüzden bu sürekli emiyor sütüm yetmiyor diye düşünme tabi ki mama verme.ne kadar mama verirsen sütün o kadar azalacaktır.sizin bu zamanlarda eşinize evinize bakma gibi sorumluluklarınızın olmaması gerekiyor bebeğiniz ve kendiniz için yaşamanız gerekiyor bebeğiniz uyudukça sizde uyuyun ya da sevdiğiniz şeyleri yapın.sağlıcakla büyütün bebeğinizi.
:KK9::KK9::KK9:

Back
X