Anneler bir akıl verin.... Şimdi ne yapmalıyım

Ben soyle anladim. Doktoru disi curumesin diye seker yedirmeyin demis. Sizde kek yeidgini gorup kizmissiniz. Eger boyleyse 2 kere yemekten bir sey olmaz. O kadar cocugun icinde sana vermeyecegim dediklerinde cocugunuzun mutsuzlugunu dusunemiyorum bile.

Çocuğunuz için böyle hassas olmanız gereken bir dönemde kreşe göndermek yanlış bir durum.Hangi kreş olursa olsun bu sorunu yaşayacaksınız.

Dişi çürümesin diye şeker yedirme demiş yani sıfır şeker hayati tehlike vs gibi bir durum yok

Bol lokumlar çikolatalar hatta bonbon şekerler yediriliyor ya çocuklara doktor onu yedirmeyin demiş

Yoksa ikindi kahvaltısında kek yedi diye dişi çürümez lolipop vermeseler olmaz onu da yememiş zaten

Lakin her şeyi uçlarda algılamayın şeker yedirmeyin dedim yedirdiler artık muhatap olmam vs çok uç tavırlar

Son düzenleme:
Yanlış anladık birbirimizi sanırım sevgili arkadaşım. İhtiyacım olmasa yuvam huzurlu olsa kocam evde otur varsın eksik yiyelim dese çalışmadım ayrıca boşanavsm. Sıkıntılar var söylediklerin güzel de olsa çözüm değil

Bişey dememis ki hani çözüm üretmek amaçlı söylemiş sizin ozel durumuzunu bilemeyiz elbetteki. Allah yardımcınız olsun. Doktordan rapor görürseniz sekerli gıda alımı minimuma indirilecek diye.
Teşekkürler.
Çocuğun hastalığını itinayla söylemek istemiyor. Allah yardım etsin zor bi durum ama dolgu yapılmış zaten dişe 2-3 sene sonra dökülmeye başlıcaklar. Kek bile yemezse bu çocuk hiç bişey yiyemicek, kreş ortamında bu pek mümkün değil. Üstelik ilk mesajlarda haklı olduğunu söyledim ama istisnasız hep tersliyo yardımcı olmaya çalıştıkça.
Allah kolaylık versin ne diyelim.

çocuğunuz kreşe giderken ( atıyorum 20 çocuk arasında ) herkes doğum gününde kek pasta yerken,,, onun yememesi yani ona verilmemesi anormal olur o yiyeceklerden. dışlanmış ,ayrıştırılmış gibi hissedecek belki???
yine ricada bulunursunuz,dişlerini fırçalamasını tembih edebilirsiniz ya da kreşe ağız gargarası bırakıp onunla ağzını çalkalamasını sağlayabilirsiniz...

Çözümü pek Yok kalabalık çocuk ortamında. Ağlıcak kek için o daha kötü bana vermiyorlar gibi düşünüp ordan soğuyacak. Kek o kadar zarar vermez hemde. Tamamını yedi mi acaba sordun mu?

Şeker kek dondurma pasta olmasa mesela. Menülerinize çok var onu yerine ballı süt muz incir elma vsolsa. Çocuklar yuvayı sevsinler diye bu tür ürünleri çok veriyorlar. Bu çocuklar geleceğimiz zihinleri yedikleri içtiklerine bağlı.

Çözümü pek Yok kalabalık çocuk ortamında. Ağlıcak kek için o daha kötü bana vermiyorlar gibi düşünüp ordan soğuyacak. Kek o kadar zarar vermez hemde. Tamamını yedi mi acaba sordun mu?
Yemiş yedikten önce ve sonra fotolarını dalga geçer gibi atmışlar.

Yemiş yedikten önce ve sonra fotolarını dalga geçer gibi atmışlar.
Bakın o daha çocuk nedeni sebebi anlamaz. O kekten istediyse vermeliler, kek dolgu yapılmış dişe ne etki edicek ki?
Doktor klasik şeker düşkünü çocuk olmasın diye uyarmış sadece. Yumuşak şeker topitop meyve suyu jelibon vs evet uzak tutulmalı hatta her çocuk için geçerli ama çocuğun hayatından komple şekeri çıkaramazsınız.
Öğretmenlerinden uzaklaşıcak beni sevmiyolar diye arkadaşlarını kıskanacak onlar yiyo ben yiyemiyorum diye.
Şerbet değilki bu yahu kek sadece.

Yok terslemiyorum arkadaşım dolgu yapılan fişler on iki yaşa kadar ağızda kalacak olanlardan öndekiler değil arka köpek dişleti

Sedasyon yöntemi olmalı genel anestezi dediğiniz.İki diş için gerekli gördüklerine göre epey ilerlemiş olmalı çürükler.
Kek yemesin börek yesin diyorsunuz ama o da karbonhidrat.
Yapabileceğiniz tek şey birşey yiyip içtikten sonra hemen dişlerinin fırçalanmasını sağlamak ve diş çürüğü olmasa bile(yani siz dişlerinde bir sorun görmeseniz bile) sık sık kontrole götürmek.Yeni başlayan çürüğe dönüşmeyen lezyonlar çok daha kısa sürede kolay tedavi ediliyor.

İlk günden macun ile fırça götürdüm tembihledim macunla fırçalamamışlar nereden mi anladım giysileri hep tertemiz. Angarya geliyor bu işler sanırım

bir çok arkadaş yazmış, o gün doğumgünü kutlaması varken herkes yerken yada herkese şeker verilirken çocuğun nasıl hissedeceğinin önemi yok mu sizin için?
Bu çocuk diyabet değil ki. Dişleri çürümüş sadece. Abartmayın bu kadar. Eve gelince 1 dk daha fazladan fırçalasın dişlerini, o hafta başka şeker yemesin, oldu bitti.

Ayrıca o saydığınız, muz bal vs çürük yapar.
Özellikle kuru incir diş arasında kalır, çürük açısından risklidir.
Önemli olan temiz tutma alışkanlığı kazanması.
Çocuğa da kendinize de kreştekilere de dar etmeyin hayatı.

dediğiniz gibi angarya gelmiş olabilir :/ gargarayı yine de bir düşünün derim. hiç yoktan iyidir.
Doktor öyle bişi demedi. Sabah akşam diş fırçalanacsk gece dişlerde özel bir jel var o sürülecek

Amin onun da yaşadığı seyler kolay degil rabbim kimseyi evladiyla sınamasın insallah güzel bir çözüm bulunur.

Böbrekler sıkıntı var Ocak gibiplanlanıyor
Tamam bir sene içinde diyelim maksimum. Bu dişler 12 yaşına kadar kalsa da sorun değil ameliyattan sonra sorunu kalmıcak inşallah.
Diğer konularda da söyledim. Biraz relax ol. Elinden geleni yap gerisini Allah'a bırak. 3 ayda dolgu yapılan diş çürümez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…