- Konu Sahibi Sabir_tasi
-
dr dan bağımsız bu dediğim şey. onun demesine gerek yok ki. eğer fırçalanmıyorsa en azından kolaylığı açısından ağız gargarası yapılabilir temizlik için. zararı olacak bir şey değil ki bu, dr demese ne olurDoktor öyle bişi demedi. Sabah akşam diş fırçalanacsk gece dişlerde özel bir jel var o sürülecek
İlk günden macun ile fırça götürdüm tembihledim macunla fırçalamamışlar nereden mi anladım giysileri hep tertemiz. Angarya geliyor bu işler sanırım
TşkMacunların üzerinde 6 yaştan önce kullanılmasın yazar.
Çocuğunuza hangi diş macununu aldınız bilmiyorum ama ev yapımı kullanın.
Şuraya bir tarif bırakayım, denemem isterseniz.
yemek kaşığı organik hindistancevizi yağı
1 yemek kaşığı organik zeytinyağı
4 yemek kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı deniz tuzu
¼ çay kaşığı portakal yağı
10 damla Nane yağı yada lavanta yağı
dr dan bağımsız bu dediğim şey. onun demesine gerek yok ki. eğer fırçalanmıyorsa en azından kolaylığı açısından ağız gargarası yapılabilir temizlik için. zararı olacak bir şey değil ki bu, dr demese ne olur
Acı olan şey ne biliyor musun ilk hafta siz gelin dediler işinizden bir saat izin alın çünkü çocuğun çok ağlıyordu bahçedeki parkta çocuğu sakinleştiriyordum gizlice gidin dediler. Güvenlik uygulamasıymış ama başka bir veli elini kolunu sallaya sallaya gelip kekleri getiriyor.sakıncalı benceKreşlerde şeker veriliyor ama Doğum günü kutlamalarında çocuklara şekerleme getirilmemesini belirtip isteyebilirsiniz
Velilerde niye lolipop veriyorsa kalem balon boyanırsa sürü seçenek var
Bizim kreşte dışarıdan paketli gıda veya yaş pasta getirmek yasak çok da memnunum bu uygulamadan
eğer içinize sinmiyorsa (kreşte çocuk illa kek istiyorum diyebilir veya ikindi kahvaltısında muhallebi gibi bişey vardır yapılacak başka bişey yoktur) eve gelince elini yüzünü yıkarken dişlerini de fırçalar
Seker yedirmemeleri konusunda degil de her seker yedirdikten hemen sonra dislerini fircalamalari konusunda uyarin bence.fircalamazsa curuk olusurÇocuğuma çeyrek porsiyon verseler ve fotoğrafını direkt bana göndermeseler olmazmı
Şeker kek dondurma pasta olmasa mesela. Menülerinize çok var onu yerine ballı süt muz incir elma vsolsa. Çocuklar yuvayı sevsinler diye bu tür ürünleri çok veriyorlar. Bu çocuklar geleceğimiz zihinleri yedikleri içtiklerine bağlı.
alkolsüz zararsız bir şeyler olabilir diye düşündüm. aynen çalkalamak zor,kreşe yüklemek de ayrı sorun ama alternatif olabilir. ağzında hani lıkır lıkır çalkalamak değil de iki döndürse bile bir şeydir dedim :) o da annenin hassasiyeti için bir öneri sadece. sizin verdiğiniz macun tarifi gibi bir şeyler olabilir aslında, karbonat vs içeren bir karışım.O yaştaki çocuğun gargara yapması biraz zordur.
Hele de ağız bakımı için satılan gargaralar hem tatları hem içerikleri açısından pek uygun değil çocuk için.
Sadece suyla çalkalanmayı öğretmek bile faydalı olur bence.
Özel durumu varsa çocuğun böyle şeyleri kreşe yüklememek lazım, evde öğretilmeli diye düşünüyorum.
Bence herşeyi kafanıza çok fazla takıyorsunuz diğer konularınızdan tanıyorum siziAcı olan şey ne biliyor musun ilk hafta siz gelin dediler işinizden bir saat izin alın çünkü çocuğun çok ağlıyordu bahçedeki parkta çocuğu sakinleştiriyordum gizlice gidin dediler. Güvenlik uygulamasıymış ama başka bir veli elini kolunu sallaya sallaya gelip kekleri getiriyor.sakıncalı bence
oradan alıcam çocuğu annem gelince bir ay daha sabır edicez sadece+Kreşle yüzyüze konuşun ?
- Yok bi daha muhattap olmam.
+Özel durumu varsa çocuğa kendiniz bakın?
-Yok işi bırakamam.
+Diş macunu kullanamıyorsa gargara kullansın?
-Doktor öyle bişey demedi.
E biz ne yapalım şimdi. Ne deseler terslemişsiniz. Gelip kreşle mi konuşalım, doktora gargara olur mu diye mi soralım ? Ne güzel öneride bulunuyorlar size kafanıza yatmıyorsa da teşekkür edin geçin, nedir bu herkesi azarlar gibi! Söz konusu evladınızın sağlığı ise gider tekrar kreşle konuşursunuz nedir yani.
+1Yorumlara olan tavriniz hic hos değil. Yine de bir annesiniz, elimden gelen tavsiyeyi yazmak isterim.
Jelibon disler arasinda en cok kalan ve curuge sebep olan şey. Illa tatli düşünmeyin, cips de disler arasinda cok kalır ve çürüğe sebep olur. Bunun dışında, çiğ elma çiğ havuc yemek dişleri doğal temizler, bol bol eline verin yesin.
Krese gidin! Madem hassasiyet bekliyorsunuz, siz neden gitmek yerine ariyorsunuz? Önce sizin hassasiyetinizi belirtmeniz gerekir. Ne demek "aradim, o gun kek vermişler, daha muhatap almam". Bu ne demek? Muhatap almayin o zaman, dişi curusun, anestezi alsin sürekli. Bu mudur?
Gidin, net konuşun. Tatlı porsiyonlarini küçük vermelerini ve diş fircalamasini takip etmelerini isteyin. Cocugumun boyle boyle sorunu var deyip gecmeyin. Çözümünü anlatın.
Ve bir çocuk discisine gidin. Ne yemeli, ne yememeli, disleri nasil temizlenmeli konusunda detayli bilgi edinin.
Gecmis olsun
Allah şifa versin. Güzel çözüm.oradan alıcam çocuğu annem gelince bir ay daha sabır edicez sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?