- 17 Aralık 2015
- 27.096
- 49.533
- 598
- Konu Sahibi gencanneee
-
Ay çok teşekkür ederim. Ne kadar tatlısınızya ben seni çok sevdim.
baştan beri verdiğin cevaplar, yazım tarzın.
gayet eğitimlisin bence.
nice üni mezunları harfleri yutarak yazıyor, kendini ifade edemiyor.
Ne kadar çok fikir varmış aslinda. Bir sürü etkinliğimiz oldu sayenizde teşekkür ederiz1 duvarı komple boyamalarına izin vermek, ezberleyecekleri çocuk şarkıları açıp dinletmek, topu sepete atma-topla hedef devirme tarzı yarışmalar yapmak, evde sandalye altından/üstünden geçerek köprü oluşturma- varsa kaydıraktan kayma-küçük tüneller yapma gibi oyunlar epey zaman geçirtiyor. Birde aylık dergiler alın bence ilk ikisine. Hem yanında altiviteleri oluyor hemde dergiler epey dikkat çekiyor. 4 yaş için tubitak, bi küçüğü için minika mı ne öyle bir şey var.
Pirinç, makarna, bulgurdan çok güzel çiftlik tarzı oyunlar kuruluyor. Gıda boyasıyla renklendirerek. Tuz hamurunda kurabiye yapılip boyatabilirsiniz. İnstagramda var böyle sayfalar hem annelerin hem okulöncecilerin. Bir bakım, zamanla sizde türetir hale gelirsiniz zaten.
Hemen takibe aliyoruminstagramda akademisyen anne diye bir bayan var cocuk gelisimci ve evde oynanabilecek cok guzel oyun etkinlikleri paylasiyor cok yaratici seyler var
birde eger abur cubur yiyorlarsa ermeyin abur cuburlarda nerden geldigi anlasilamayan bir enerji oluyor
AminnKiyamam yapuf noktasi sanirim erken kalkiyor olmam. Birde islerim hep bir duzen ve sira halindedir. Rutinim vardir yani ev isi konusunda tabii. Sabah cocuklarimi doyurduktan sonra eve bir girisiyorum yemek utu camasir oglen 12 dedi mi bitmis oluyor. Nefes bile almadan bitirmeye odaklaniyorum. Ondan sonrasi cocuklarimla bana ait oluyor
tabi her zaman hersey dort dortluk olmuyor o ayri. Ama eger bi taraf eksik kalacaksa evimin isini tercih ederim saglikla buyutun yavrunuzu
Çok teşekkür ederim teyzesi :)Ay çok tatlııı :) "kendi kaymasa bile oyuncaklarını kaydırdı" demenize bayildım :) hayal ettimde birden
Lütfen benim yerime 1kere öpün kuzunuzu
Yok hiç öyle kenara atılmıyor da evim küçük ben kenera atıyorum:)) kutusuna koyup kaldiriyorum.markasida pilsandi hatırladım simdi.mesela misafir çocuklar gelince de hemen açılmasını istiyorlar.sirayla kayiyor çok eğleniyorlar.banada yakın arkadaşım tavsiye etmişti.kışın çok iyi oluyor muhakkak al diye.bende sizin gibi düşünmüştüm ama çok memnun kaldım.Ay evet bu konuda bilgilendirdiginiz icin tesekkur ederim oncelikle. Bi zaman sonra bikip bi kenara atilmasindan cekiniyordum bende. Oyle olmuyor diyorsunuz yani.
Cok tesekkur ederim bugun hemen aldim. Cok sevindiler sirayla kayiyorlar epey enerji attilar. Supermis onlar kayarken bana da firsat doguyor eksik isim varsa hallettim insallah hep boyle ilgilerini ceker :)))Yok hiç öyle kenara atılmıyor da evim küçük ben kenera atıyorum:)) kutusuna koyup kaldiriyorum.markasida pilsandi hatırladım simdi.mesela misafir çocuklar gelince de hemen açılmasını istiyorlar.sirayla kayiyor çok eğleniyorlar.banada yakın arkadaşım tavsiye etmişti.kışın çok iyi oluyor muhakkak al diye.bende sizin gibi düşünmüştüm ama çok memnun kaldım.
Evet burdaki tavsiyeler uzerine arastirdim o kadar cok sey varmis ki, akil edemedigim onca basit masrafsiz ama asiri eglenceli. Bayildim tesekkurler kkmaşallah diyeyim öncelikle ben ikizlerle bu kadar yorulurken seni düşünemiyorum.Ben hava soğuksa taksiyle avm ye gidip 1 saat oyun parkında oynatıyorum ayda bir falan.Geri zamanlarda evde boyama,saklambaç,körebe,masal canlandırma,tangram,deve -cüce,sıcak-soğuk oynuyoruz.1 yaşındakine ve 3 yaşındakine montessorie uygulamaları evde yaptırırsan el becerileri için çok iyi olur.Bi araştır sosyal medyada çocuğumla evde ne tür aktiviteler yaparız yazarsan bir sürü etkinlik karşına çıkacaktır.
Bosver evin isi cok nankor zaten. Yap yap bitmiyor. Cocugun eksik kalacagina evin kalsin amaannAminn
Bizde saat 5 te uyanıyoruz doyuruyorum 8 e kadar oyun istiyor 8 de tekrar uyuyor 9 buçukta kalkıyor ben o saate kadar evi topluyorum onun kahvaltısını hazırlıyorum onun dışında öğlen bir saat uykusu var bu saatler dışında hep onunlayım çünkü yürümeye çalışıyor düşmesin diye sürekli takipteyim evim kalıyor
Emeginiz icin tesekkur ederim. Videolar supermis bizde yasimiza uygun parkurlar yaptik epey hoslarina gitmis olmali ki; sabah "anne kalk hadi yarisalim" diyerek uyandirildimAnne değilim olmayı da bir 32 yaşına kadar da düşünmüyorum ama tam benlik bir konu :)))
Evin bir köşesine parkur yapın,günde beş on kere yarişsinlar, enerji atarlar...
Nasıl bir parkur dersen sandalyelerin altından geçmeli,zigzaglar çizmeli,hoplamali zıplamali bir parkur .
Senin için dedigime yakın şöyle bir video buldum
Buna ek olarak düz bir zemine on santim aralıklarla duba (duba niyetine kutu da olur) koyabilirsin, ondan zigzag cize cize geçsinler...
Ayrıca yere para bantiyla saçma şekiller çizin,çocuklar o şekilden tek ayak üstünde geçsinler mesela. Hem oyalayıcı olur.
Yandı mı?
Sırasını kaybetsin,ötekine geçsin sıra...
Örnekleri cocuklarla beyin fırtınası yapip hayal gücüyle çoğaltabilirsiniz.
Ayrıca evinizde hol varsa boydan boya bant yapıştırıp (filmlerdeki müze koruma banti gibi) oradan geçmeye çalışabilirsiniz
Bak onun da şöyle bir örneği var:
Videoyu izlemedim ama mantık aynı...
İnanın ki kızınızın benim gibi 34 yaşına gelmiş 8 yıllık evli iyi bir meslek mensubu (resmî) 2 evini 2 arabasını almış ancak uyanıklık yapıp 3 yıl korunmuş! Ancak 5.tüp bebek tedavisinin içinde olmasını, negatif sonuçlarını, tekrarlayan gebelik kayıplarını, o meslekten kazanılan tüm gelirin belki Türkiye’nin en iyi hastane en iyi doktorlarına harcandığını, eşiyle yaşadığı sıkıntıları, o buhran anlarını görmemeyi bir anne olarak tercih ederdiniz, en azından benim annem öyle düşünüyor..Benimki sadece öneri,belliki 16-17 yaşında yani çocuk yaşta evlenmiş!!! Belliki meslek edinmeye fırsat tanınmamış!!! Ama bunun öneminin bile farkında olamadan bi de !!! Şimdi de gencecik 22 yaşında üç çocuğun sorumluluğu az mı.ben de aman 4-5 olmasın şimdilik dedim hata mı??? Bilemiyorum ya,Allah büyük konuşturmasın,kızımın 22 yaşındayken böyle üç çocukla uğraşmasını istemezdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?