- 16 Mart 2015
- 586
- 406
- 103
- 36
- Konu Sahibi gencanneee
-
Onların enerjisi hiç bitmiyor ki yazın sürekli dışarıda olup Bi anda eve kapanınca haklılar tabi arada aktivite ler iyi oluyor elbette eve gelen aylık kutular var onlara bir bakın. Bir de önemli bir soru soracağım öğle uykusu uyuyorlar mı? Bu önemli hem gelişimleri hem de dinlenmeleri için uyumayınca da çok hareketli oluyor çocuklar çünküHakli olabilirsiniz aslinda. Okuyunca mantikli geldi yani. Kendileride surekli oyun buluyorlar fakat enerjilerini atamayinca cildiriyolar. Ne bilim bende farkli aktivite arayisi icine giriyorum. Kis aylarimiza care olacak
Cokk tesekkur ederim tum annelerimize rabbim saglik guc kuvvet ve bolll bolll sabir versinŞu mesajınıza maşallah demek için girdim vallabenim 2 tane evladım var. Biri 3,5 diğeri 1 yaşında ve hunim nerdeydi modundayım. Şu anlattığınız düzen tek çocukluyken vardı, şimdi günlük değil haftalık yapıyorum planlarımı çünkü 24 saat dediğin su misali hooop aktı gitti. Tek istediğim şey de öyle sıcak çay/kahve ya da kahvaltı/yemek falan değil, sadece kimse bana dokunmadan azıcık uyumak. Yardımcı bir ablam vardı o da gitti. Çamaşır günü, temizlik günü diye böldüm valla artık. Evden çalışıyordum ama işleri askıya aldım. Gelecekten umutlu halde takılıyorum şu aralar maşallah size, allah nazardan saklasın, gücünüzü artırsın
Konunuza istinaden de belki burada yazınca reklam gibi olur diye bilemedim, özel mesajla instagramdan bir iki sayfa önerebilirim evde aktivite için. Oyun gruplarını araştırabilirsiniz, ben haftada 2 gün büyüğü götürüyorum. Ayrıca aktivite kutuları oluyor, üye olduğum var bir tane ve her ay eve geliyor kutu halinde. İçerisinde o ayın temasına uygun 3 aktivite çıkıyor. Ben o ayın temasına göre başka aktiviteler bulup çoğaltıyorum. Bir de kitaplar. Bool bol kitap. Benim bu ara oyuncaklardan daha çok kurtarıcım oluyor kitaplar. Fenerli kitaplar, hareketli kitaplar, 3boyutlu kitaplar, kapakçıklı kitaplar ve sesli kitaplar yani interaktif olanları kendi başına resimlerine bakarak inceleyebiliyor büyüğüm. Küçüğe de o ara kalın sayfalılardan veriyorum. Avm içerisindeki oyun alanları da haftaiçi gündüz saatlerinde genelde çok sakin oluyor bu arada :)
4 yasinda olan yani kizim uyumuyor bebekliginden beri gunduz uykusundan nefret ediyor malesefOnların enerjisi hiç bitmiyor ki yazın sürekli dışarıda olup Bi anda eve kapanınca haklılar tabi arada aktivite ler iyi oluyor elbette eve gelen aylık kutular var onlara bir bakın. Bir de önemli bir soru soracağım öğle uykusu uyuyorlar mı? Bu önemli hem gelişimleri hem de dinlenmeleri için uyumayınca da çok hareketli oluyor çocuklar çünkü
Kesinlikle oyle. Annelik o kadar farkli bi duygu ki yapamam dedigin onca seyi bi bakmissin yapiyosun.Yok olur mu annelik zor katlanılıyo onlar için nedense koymuyoda benimki kansızlıkdan ilaçları da içiyorum ama yok yani düşük aşırı düşük olanı da tahlillere verdim 3gündür ruh gibi dolaşıyorum
Bende halamın kozının küpesinin pimi içine girmiş çocuk sıkınca enişte aksi halayı suçluyo zaten geç olan çocuk kıymetli anne babanın yaşda büyük ben çıkardım epey uğraştım ama eve gelince bayılcaktım annelik çok zor bazen onlar için aşırı korkak oöuyosun bazende aşırı cesur tüm duyguları zirvede yaşıyoruz ama bi gülücükleri yetiyo
Lütfen bundan sonra iki korunma yöntemiyle korunun,yaşın daha 22,üç çocuk,sana da yazık o çocuklara da.
Ya üç çocuklar evi nasıl çeviriyorsun anlatsana ben bir çocukla (11aylık) yatağa baygın giriyorumEvet kesinlikle bunu daha iyi anladim. Istedigim bi kac kres icin gec kalmistik biraz daha erken davransaydik simdi bunu dert ediyor olmazdim. Seneye insallah
Birde joker de felan aktivite kutusu var aylara göre onlardan alırsan oyalanacak oynatacak aktivite dolu kutular ismi de adım adım dı sanırımDetaya girmek istemedim esimde korunuyor :) evet kres sanirim en iyi fikir suanda.
Agzina saglik:)) burdada milletin cocugu herkese dert olmus:) kiz ahlayip vahlamiyor ya.. aktivite icin fikir istiyor yani. 2 cocuksa normal 3 se ooo cok deniyo:)) kime gore neye gore yani? Birde yazik demis tey Allahim.Yazik oldugunu nerden cikardiniz konu sahibinede cocuklarinada bence cok iyi bi anne oldugunu dusunuyorum cocuklari icin boyle bi konu acmis mutluda bence
Pardon da siz bu hakkı nerden bulup konu sahibinin korunmasına laf ediyorsunuzLütfen bundan sonra iki korunma yöntemiyle korunun,yaşın daha 22,üç çocuk,sana da yazık o çocuklara da.
Cok sevindim ne demek rica ederimOncelikle sagolun ve emeginiz yorumunuz icin cok tesekkur ederimonerileeinizin hepsini dikkate alacagimdan emin olabilirsiniz kaydirak, oyun evi, puzzle, cikartma, dans cocuk sarkilari simdiden bir suru farkli aktivite buldum bile harikasiniz
Bu yorum da dogru konu sahibi dikkate almani oneririmÖncelikle Allah kolaylık versin yaşları çok yakın hemen hemen beraber oynarlar yalnız ben sürekli çocuğa aktivite bulma taraftarı değilim. Çocukların sıkılması da gerekli ki yaratıcılıkları gelişsin kendilerini oyalayacak bir şey bulsunlar sürekli bir şey sunarsanız elbet bir yerde tıkanacak ve sonra çocuk hiçbirşeyden memnun olmayacak. Biraz kendi çabalasın bırakın sıkılsınlar bir çok pedagog da aynı şeyi söylüyor. Kış ayları böyle geçiyor evde. Bunu da öğrensinler benim tercihim bu yönde ki oğlum haftasonları evde kreşten önce de evde tek başına olmasına rağmen kendi kendine oyunlar kurup oynar. Arada ben de katılırım ya da dışarı çıkarız. Ama genel olarak kendini oyalayabiliyor. Sürekli önüne bir şey sunarsanız. Hazıra alışacaktır kendini zorlamayacaktır. Benim düşüncem bu tekrar belirteyim.
Ya sen ne tatlı bişeysin yaAy kiyamam ama karninda bi can tasiyorsun. Kolay mi rabbim saglikla kucaginiza almayi nasip etsin insallah. Inanin diger mesajlardada yazdim. O kadar saglik sorunlari yasadim evlatlarimla kucuk yasta zor tecrubeler edindim. 19 yasinda damagi olmayan bi bebegi 10 ay besledim. Agzina protez damak sokup cikarmayi ogrendim. Hatta sunu anlatayim size bir gun cok bunaldim ikisini kv birakip 1 2 saatligine esimle ciktik dondugumde oglumu severken damaginin yarik oldugu kisimda bisey farkettim. Meger mehve suyu pipetinin posetini agzina sokmus ve yarik kisimda kalmis. Acilen esime cimbiz aldirdim kullanilmis olmamasi adina. Oglumu yatirdim kimse bakamiyor bana canini acitmadan gule oynaya aldim oglumun ayrigindan o poseti. Sonrasinda 1 saat araliksiz agladim. Yani isin ozu saglik olsun da inanin gerisi bos. Simdide bu enerjimi cok sukur sikintilarimdan kurtulmus olmama borcluyum. O gunleri unutup eglenmek gulmek cocuklarimla doyasiya yasamak istiyorum. Bi ic dokme oldu iyi geldi bu arada gozlerinizi yorduysam ozur dilerim :)
Avmlerin içinde kapalı parklar var oralara gidiyoruz akşamlarıMerhaba hanimlar. Bu da mi dert diyenler olabilir, ama inanin bana dert. Evliyim 3 cocugum var. Yaslari; 4, 3, 1 buçuk. Benim derdim su ki; kis gelip catinca havalar soguyunca cocuklarimla yapacak aktivite bulamiyorum. Eve tikilip kaliyoruz. Boyama, oyuncak, lego falan bi yere kadar. Yasim itibariyle (22) enerjimiz yerinde kosturmaca atlamaca ziplamaca ne ararsaniz var yapiyoruz ama enerjilerini atamadiklarini dusunuyorum. Yazin havalar sicakken parkti gezmeydi yapiyoruz cok egleniyolar hemen hemen hergun hemde. Ama havalar soguyunca durum berbat bir hal aliyor. Sıkı sıkı giydirip cikarsam bile hemen hasta oluyorlar, o kadar kotu oluyolar ki makineyle hava vermem gerekiyor. Internetten arastirdim kapali park falan yokmus yasadigim bolgede. Merak ettigim konu sizler neler yapiyorsunuz. Eve tikilip kalmalarini istemiyorum her kis ayni problemi yasiyorum. Onerilerinizi bekliyorum simdiden tesekkurler
Burda bi kac arkadas daha yazmisti arastirdim hakikaten o kadar cok sey varmis ki cocuklardan ziyade ben heyecanlandim hemen temin edicem oneriniz icin tesekkur ederimİnstagrama #evdeaktivite yaz neler neler çıkıyor. YouTubeda da bulursun çok örnek. Her yaşa uygun aktivite kitapları var onları temin et muhakkak.
Benimki sadece öneri,belliki 16-17 yaşında yani çocuk yaşta evlenmiş!!! Belliki meslek edinmeye fırsat tanınmamış!!! Ama bunun öneminin bile farkında olamadan bi de !!! Şimdi de gencecik 22 yaşında üç çocuğun sorumluluğu az mı.ben de aman 4-5 olmasın şimdilik dedim hata mı??? Bilemiyorum ya,Allah büyük konuşturmasın,kızımın 22 yaşındayken böyle üç çocukla uğraşmasını istemezdim.Pardon da siz bu hakkı nerden bulup konu sahibinin korunmasına laf ediyorsunuz
Gayette mutlu görünüyor hiçbir şikayet yok masallah genç anne olmuş enerjisiyle mutlu çocuklar yetiştiriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?