Anneler evlat ayrımı yaparlarmi

İki çocuğum var ayrım yapmıyorum. Şimdi küçükler ileride hayat ne getirir bilemem. İkşside aynı benim için,ikisinede aynı özeni gösteriyorum.
Yapan çok insan var. Cinsiyet yüzünden, çocuğunun ona olan saygısı sevgisi yüzünden, sevmediği bir insana benziyorsa ( kocasıyla anlaşamayan kadın kocasına benzeyen çocuğuna kötü davranabiliyor mesela, ya da kayınvalidesine,görümcesine benziyor diye) sebepler uzar gider.

Ayrım demiyim de bazı çocuklarının bazı hareketlerini tolere edebilirken bazı çocuklarına daha tahammulsuzler. Sorunlu olan çocuklarına kiyamama eğilimi daha fazladır. Yoksa bı zarar gelse her çocuğuna aynı uzulurler diye dusunuyorum

Benim annemde görmediğim bir davranış, erkek kardeşim var, sadece şunu dediğini hatırlıyorum: “Kız evladı dünyada maddi açıdan daha savunmasızdır, bu yüzden erkek evladın hissetmeyeceği derecede maddi destekte bulunulabilir.” Ama sevgi açısından hiçbir fark görmedim annemden. Bunun dışında arkadaşımın ailesi, sorunlu olan kızı kayırıyor ve diğer kızlarına bu yüzden manevi yük kalıyordu. Aileden aileye kişiden kişiye değişiyor bence. Ama en temel kural zayıf olanı kollamak sanırım.

Ayrım demiyim de bazı çocuklarının bazı hareketlerini tolere edebilirken bazı çocuklarına daha tahammulsuzler. Sorunlu olan çocuklarına kiyamama eğilimi daha fazladır. Yoksa bı zarar gelse her çocuğuna aynı uzulurler diye dusunuyorum
Verdiğiniz örnekler ayrım yapmak zaten

halen daha şaşkınlıkla okuyorum başlığı. ben hiç erkek kardeşimle aramda sevgi farklılığı görmedim.

görenler neye göre farklılık olduğunu söylüyor, aydınlatırsanız sevinirim

Arkadaşımın ayrımını senelerce izledim, konuma girip okuyabilirsiniz. Profilim açık. Yorumlarda mevcut altında.
Yazanlar gibi irili ufaklı 100 tane örnek sayabilirim. Onlar en son olanlar bu arada. Resmen erkek olanın üstüne titreniyor. Kız olana da vebalı gibi yaklaşılıyor. Yani maalesef ayrım oluyor. Hatta birini daha çok sevmek anlamında bile...

Uzman bir psikologtan bizzat sormuştum bunu. Evde diyelim baskın ebeveyn anne. Daha çok onun sözü geçiyor baba biraz daha sessiz pasif kalıyor. Çocuklardan hangisi anneye mizaç olarak yakınsa ebeveynin her ikisi tarafından da o çocuğun kayırılmasına meyil vardır demişti. Gerçekten bu durumu çok ailede gördüm.
Bir de şahsi fikrim sessiz olan çocuk genellikle sorun çıkarmadığından görmezden geliniyor ama en basit bir yemek konusunda bile gerginlik çıkaran çocuğa daha hassas daha öncelikli davranılıyor. Diğer çocuklara da o sinirli o gergin o öfkeli aman idare edelim diye diye geçiştiriliyor.

Benim annemde görmediğim bir davranış, erkek kardeşim var, sadece şunu dediğini hatırlıyorum: “Kız evladı dünyada maddi açıdan daha savunmasızdır, bu yüzden erkek evladın hissetmeyeceği derecede maddi destekte bulunulabilir.” Ama sevgi açısından hiçbir fark görmedim annemden. Bunun dışında arkadaşımın ailesi, sorunlu olan kızı kayırıyor ve diğer kızlarına bu yüzden manevi yük kalıyordu. Aileden aileye kişiden kişiye değişiyor bence. Ama en temel kural zayıf olanı kollamak sanırım.
Kız evlada mı destek tam.tersi ev arazi herşey erkek evlada veriliyor.

halen daha şaşkınlıkla okuyorum başlığı. ben hiç erkek kardeşimle aramda sevgi farklılığı görmedim.

görenler neye göre farklılık olduğunu söylüyor, aydınlatırsanız sevinirim
o erkektir geç gelir,ev işi yapmaz, okumaz özel okula gider, iş yeri açılır, ev alınır,araba alınır

kız evlada ise okuttuk biz. gerisi kocası alsın bizden bu kadar. okuttuk dediğide devlet okuluna yolladılar sadece bursları bile eşim ödedi.

sizce ayrım var mı?

bu yazdığınız zaten ayrım. tahammülsüz oldukları çocuk erken yaşta sorumluluk altında ezilirken diğer çocuk hiç büyümüyor azdıkça azıyor işte. haksızlık

Hayatım boyunca buna maruz kaldım. Çok üzgünüm.

Üstelik kız erkek ayrımı da değildi. Sadece bana karşı yapılmış derin bir psikolojik ve fiziksel şiddet.

Tabağa koyulan yemeğin miktarını bile azaltır mı ya bir anne? Azaltıyordu. Bana asla 2. tabağı yer misin diye sormazdı.

Diğer kardeşlerim beğenmez veya yemezse ver bir tabak daha vereyim derdi. Çocuk aklı ona bile sevinirdim.

Yaramazlık yapılır dayağı sadece ben yerdim ama böyle terlikli klasik Türk annesi değil. Birdiğiniz odunla hortumla döverdi dişlerini sıka sıka. :)

Sanırım 12 yaşındaydım bir ara emniyetin önüne kadar yürüdüm onu şikayet edecektim sonra bebek kardeşim aklıma geldi geri dönmüştüm. Nerde izledim allah bilir. 😊

Ve daha nice sarsıcı anılar. Keşke farklı bir annenin çocuğu olsaydım. Saçımı bir defa olsun okşayan, kokusunu bildiğim bir kadına anne deseydim keşke.

Back
X