Anneler fikir verebilir misiniz

bendimm

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2013
5.473
9.995
448
İstanbul
Merhabalar, bir okul konusu da benden olsun.
Arkadaslar, oğlum 36 aylık, eylül de şayet okula başlarsa 39 aylık olmuş olacak.
Yarı devlet yarı özel bir okula kayıt yaptırmayı düşünüyoruz.
Fakat endişelerim var.
Şöyle ki, bu zamana kadar ben baktım, su an için de çalışmıyorum.
Sartlarimiza uygun bir iş bulursam, maasimin çok büyük bir kısmı okula da gitse özel bir krese vermek durumunda kalacağım.
Ama bugün için, çalışmıyorum, gideceği zaman dilimi de yarım gün.
Sinıf mevcudu 25 kişi olacakmış.
Tek ogretmen, ihtiyac halinde stajyer öğretmen oluyormuş.
Daha önce hiçbir okul deneyimi olmadı.
Çok da sosyal, hareketli, öğrenmeye açık bir çocuk.
Çok güzel konuşur, her şeyi ayrıntılı anlatır, o konu da içim rahat.
Asıl endişem kalabalık sınıfta başına birşey gelmesi, ve tabi hijyen de var işin içinde.
Açıkçası gitmesini istiyorum.
Ama bu yas grubunda, 25 kişiye bir öğretmen olması beni düşündurmuyor da değil..
Siz ne dersiniz bu konuda.
Sadece sosyalleşmesi amaçlı, göndermeli miyim, yoksa bir sene daha beklemeli miyim.
Siz olsanız ne yapardınız...

Sizin dediginiz şartlarda 48 aylık olarak kreşe başladı kızım. Sizin çocuğunuz 3 yaş grubunda olucak, evet 25 kişiler bende tereddüt etmiştim, ama öğretmen onlarla öyle bir temas kuruyor ki, nasıl söz geçirdiğine hayret ediyorsunuz.
Yarı özel bir okulda oyun halıları, oyuncaklar ve araç gereçler sürekli yıkanıyor. Yemek hanesi deseniz temiz.
Yarin gün göndermeniz size bişey kaybettirmez, aksine çocuğunuza çok şey katacaktir

Benim ikinci 23 aylik başladı. Keşke kızımı da öyle erken verseydim. Ama bizde her 7 kişiye bir eğitmen düşüyordu sansliydik o konuda. Hijyen konusuna gelirsek. Yuvaya başlanılan ilk yıl ikisinde de 1 hafta yuvaya gidebildiysek 1 hafta evde hastalıktan yattık. Ama bu normal bir durum çünkü mikroplar tanısan vücut bağışıklık kazanmali. Bir yıl kadar sık sık hastalandık. Yıllar içinde hastalanmalari azalıyor ama

Anne olarak endiselerimize yenik dusmek kismen bencillik oluyor. Onlarin gelisimi icin dogru olan bu aslinda. Dediginiz gibi bir cocuksa evde beklemesinin bir anlami yok ki. Birakin karissin arkadas icine.

Teşekkür ederim, tecrübe etmiş annelerin yorumları o kadar kıymetli ki..
Bizde en son kayıt yaptıralim, baktık olmadı, en kotu devam etmez diye düşündük.
Hareketli çocuk olması beni en çok korkutan..
Mesela tuvaletler sınıfın içinde onda bile, ayağı kayar, kafasını çarpar gibi ütopik endişelerim var

Okula gitmese gelişimi geri mi olacak sizce bence çalışmayın biraz daha büyüsün yazık kuzum daha küçücük

Zaten evin içinde bile, anlamsizca her ay hasta olmustu geçen sene.
O yüzden o pek kriter olmuyor bizim için..
Hani evde sağlam dursa tamam diyeceğiz de, o da yok
Teşekkür ederim yorumunuz için

Okula gitmese gelişimi geri mi olacak sizce bence çalışmayın biraz daha büyüsün yazık kuzum daha küçücük
Aslında 36 ay, o kadar küçük değil yahu
Hayır gelişimi geri kalmaz ama ben yetemiyorum ister istemez..
Daha iyi vakit geçirsin, yarım gün de olsa arkadaş ortamı olsun istiyorum.
Her gün komşu kapısı aşındırıyoruz, hep dışarıdayiz, etkinlik, oyun derken güzel vakit geçiriyoruz.
Ama ona haksızlık etmek istemiyorum kendi endişelerimden dolayı..

Anne olarak endiselerimize yenik dusmek kismen bencillik oluyor. Onlarin gelisimi icin dogru olan bu aslinda. Dediginiz gibi bir cocuksa evde beklemesinin bir anlami yok ki. Birakin karissin arkadas icine.
Haklısınız işte, o bencilliği yapmak istemiyorum.
O ladar koşturan bir çocuk ki, sürekli dizler yara, kafa şiş..
Okulda 25 çocukla bunu yapacak olması beni korkutuyor
Kafa göz yarmadan gitsin gelsin de, derdim o aslında

Zaten evin içinde bile, anlamsizca her ay hasta olmustu geçen sene.
O yüzden o pek kriter olmuyor bizim için..
Hani evde sağlam dursa tamam diyeceğiz de, o da yok
Teşekkür ederim yorumunuz için
Rica ederim. Yuva çok şey katacak ama çocuğunuza, fırsatı değerlendirin bence, hastalık kriter değilse

23 aylıkken kendi mi yemek yiyordu peki yoksa eğitmenler mi yardımcı oluyorlar sanki küçük gibi geldi 23 aylık ama ne kadar erken o kadar iyi galiba bilemedim simdi

Kendini korumayı ogrenir o sayede. Hem ogretmenleri baslarinda olacak. Bir sey olmaz, korkmayin

Oyun grubu vs dusunmezmisiniz yani sabah kahvaltıdan sonra görürseniz günlük 3 saat aktivite ile vakit geçirse nasil olur sizce

Yarı özel okul olduğuna göre ücret ödeyeceksiniz. Çalışmıyorsunuz.

Zaten seneye de gidecek . Ben yollamadim.

Bunun yerine anne çocuk oyun grupları var haftada iki defa gitse bence yeter .

Oyun grubu vs dusunmezmisiniz yani sabah kahvaltıdan sonra görürseniz günlük 3 saat aktivite ile vakit geçirse nasil olur sizce
Yani bu da yaklaşık 5 saat zaten
9/13 arası.
Ben zaten yine kahvaltı ettirip götürür, en yakınındaki kafede de beklerim de..
Biraz daha sakin bir çocuk olsa, pek tereddüt etmeyeceğim, aceleci, dengesiz halleri beni ürküten..

23 aylıkken kendi mi yemek yiyordu peki yoksa eğitmenler mi yardımcı oluyorlar sanki küçük gibi geldi 23 aylık ama ne kadar erken o kadar iyi galiba bilemedim simdi
Ben kaşık tutmaya başladığı andan beri hiç yedirmedim. 9-10 aylikti masanın altına büyük boyacı musambasi sererdim döke saça kendileri yerdi tavsiyem bebeklerinizi kendinizden bağımsız bir şekilde büyütmeniz. Her anlamda size muhtaç olmaları gelişimleri için sıkıntılı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…