Anneler fikir verebilir misiniz

Yarı özel okul olduğuna göre ücret ödeyeceksiniz. Çalışmıyorsunuz.

Zaten seneye de gidecek . Ben yollamadim.

Bunun yerine anne çocuk oyun grupları var haftada iki defa gitse bence yeter .
Şöyle soyleyim, bu okul aylık 200 lira, bence çok çok cüzi bir mebla.
Bahsettiğiniz anne çocuk grupları, hafta da bir gün, bir saat, aynı para..
Ve hafta da bir saat pek de iyi bir zaman değil bence..

Bizde de öyle oldu, 6 aylikdan beri ayaklarını bile sokarak kendisi yerdi
Tuvaletini 23 aylikti halletti.
Ama hala külotunu indiremiyor o ayrı

Ben haftada bir ya da iki goturuyordum kafama göre. 3 saat oluyor.

Isterseniz de bir saat dilimini seçiyorsunuz.

Şarkı söyleyip dans ediyorlar, boyama yapıyorlar ve oyun zamanı oluyor.

Cikistada ve ya başka günlerde de anlasan çocuklarla birlikte iş saatleri dışında bulusuyorduk oynuyordu çocuklar.

Bana yeterli geliyordu .

Kalabalıkta çok hasta oluyor çocuklar. Annelerin çoğu da çalıştığı için mecbur yolluyorlar hasta çocuğu.

Oyun gruplarında hasta olan çocuğu almıyorlar.

36 ay gelişimi için küçük bir ay değil 3 yaşında ama çok fazla kalabalık geldi bana. Bilemiyorum ben tercih etmezdim. Mümkünse 1 yıl daha bekleyip şartları daha iyi bir kreşe yönlenin. Ya da yine de şimdi verecekseniz kreşe, biraz daha sınıf mevcudu az bir yer düşünün derim.

Sizin bahsettiğiniz kurum yarı özel değil de "bağımsız anaokulu " gibi geldi bana

Sizin bahsettiğiniz kurum yarı özel değil de "bağımsız anaokulu " gibi geldi bana
Oturduğumuz yerde bu şekilde olan bir tek anaokulu var zaten, diğerleri, 36 ay almıyorlar..
Bağımsız anaokulu derken, tam olarak ne kast ettiniz onu da pek anlayamadım, kusura bakmayın
Özel mi demek istediniz acaba..
Ozellerin bu fiyat olmasının imkanı yok zaten burda.

Aslında bir okul daha var aklımızda, ama onda da şöyle bir durum var, siniftakiler oğlumdan 8 10 ay büyük olacak.
Ama sınıflar 15 kişi.
Oğlumu da gelişimi önde olduğu için kabul etme durumları var, ama bu da önümüzdeki ay belli olacak.
Ve ben o zamanı beklersem, bahsettiğim okulun da kayıtları dolmuş olacak..

Ne kadar acaba aylık..
Burda öyle bir okul en en az 800 tl..

Yok canım tamamen devlete bağlı ,herhangi bir ilkokulun bünyesinde olmayan ,kendisine ait ayrı binası olan ama tamamen devlete bağlı anaokullarina deniliyor.Yani anasınıfı degil-anaokullari ama yine tamamen devlete bağlı. Bu kurumların kontenjanları çok çabuk doluyor ...bazı yerlerde kura ile öğrenci alıyor ..az bir ek ücretle (çocuk kulübü diye geçiyor bu ek süre o) yarım günun tüm güne dönüştüğü sınıflar da acilabiliyor.

15 kişi biraz daha makul geliyor. Benim sen kızım var. 18 aylık. İlerde ne zaman gönderirim bilmiyorum ama onun İçin verimli olmasını isterim. 25 kişilik sınıfta öğreneceği şeylerin kısıtlı olacağını düşünürdüm. Ve bir eğitmen başa çıkamaz gibi geliyor bana

Tam anlattığıniz gibi, hemen on tarafında okul var, önceden aynı binadaydi okulla.
Şimdi ayrılmışlar, bina farklı, ama bahçeleri aynı yere açılıyor.
Bize yarı devlet, yarı özel şeklinde söylendi.
Ama kesinlikle tam günü yok, ona eminim..

İnsanin evde de o kadar hasta oluyor ki..
O yüzden kararsız kalıyorum..
Gönderseniz de bir hafta gitse iki hafta gidemez zaten size de eziyet olur
Sürekli hastane,doktor, nebulizatör cihazı,antibiyotik,ateş düşürücü döngüsü içinde çırpınıp duracaksınız
Çalışan anneler çocuklar hasta olsa da mecburen gönderiyorlar okula
25 çocuktan mutlaka sürekli hasta olanı olur ve hepsine bulaşır
2 senelik tecrübem var bu konuda :)

Kesinlikle çok daha makul..
Pazartesi günü bir de orayla konuşmayı düşünüyorum, belki net birşey söyleyebilirler bize.

Tam gün şeklinde söylemezler onu zaten
Çocuk klübü derler
Kesinlikle vardır o okulda ama kontenjanı doludur

Kesinlikle çok daha makul..
Pazartesi günü bir de orayla konuşmayı düşünüyorum, belki net birşey söyleyebilirler bize.
Şu da var. Diğer okulun fiyatı zaten uygun. Kayıt yaptırıp ilk ay ödeseniz, diğer tarafı da garanti altına almış olursunuz. Diğer tarafın kaydı devam ederse oraya geçersiniz. Bilmiyorum uyar mı bu şekilde. Ben olsam böyle yapardım

Seneye göndersem farklı olacak mı peki..
Yada 10 kişilik sınıf olsa daha az hasta olur mu..
Bir de o kadar zor bir çocuk ki, özellikle hastalık dönemlerinde, bakımını yapmak 1000 kat zorlaşıyor.
Düşen ateşini ağlaya ağlaya da çıkarır malesef..
Serum falan takılmasını dusunemiyorum bile..
İmkansız yaptirmaz.
İşte bunları düşününce de iş mi acoyorum başımıza diyorum

Tabi net cevap alamazsak, kafamızdaki plan bu.
Yani yanan 200 lira olur en fazla, çok da değil.

Anladim.Bence sınıf mevcudu o yaş grubu için biraz kalabalık planlanmış .Sınıfta davranış bozukluğu olan iki çocuk olsa 25 öğrenci ile carsamba pazarına döner ortam...Ancak sanırım kayıtlar dolmadan da bir karar vermeniz gerek.Hakkinizda hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…