anneler günü hediyemiz bebek olsun..mayıs ayında karnımız dolsun :)

selam kızlar dün doktora gittim sinüzit olmuşum antibiyotik ve burun spreyi verdi dr çok ilgilendi hatta kadın doğum doktorumu arayıp ondan onay aldı vereceği ilaçlar için dünden beri kullanıyorum ağrılaım hafifledi ama hala endişeliyim ilk haftalarda zarar verirmi acaba doktor güvenle kullanabilirsin enfeksiyon bebeğe daha çok zarar veriri dedi ama yinede içimde şüphe var sizce zararı olurmu

ya benim kayınvalide de yazlığın perdelerine takmış durumda ikide bir gelip onlara güneşlik yaptıralım diyor uğraşmak istemiyorum şimdi güneşlik filan dedim savdım başımdan

sen onları yapana kadar hatırlatır durur artık :) benim vaktim yok sen yaptır diyeydin

valla kötü k ise her an verebilirim
ama iyi k ise 1 haftayı bulur sanırım:44:

inşallah iyi K dır fıstıkım... kötü K'lara yer yok ...

canım kadın doğum doktoru onayladıysa bence endişelenmene gerek yok.. ama sen keseye bakmaya gitmedin mi bu aralar.? nezaman gidecektin tam olarak..

Son düzenleme:
sen onları yapana kadar hatırlatır durur artık :) benim vaktim yok sen yaptır diyeydin

aa o hiçbir zaman kendi gitmez öyle şeylere
siz gidin beğenin der
kendi evinin mutfağının rengini ve seramiklerini de bana seçtirdi.
ama parasını verir herşeyin allah için

onayladı ama yinede ilk haftalar ya tedirgin oluyorum keseye bakmaya hafta içi gidicem salı ya da çarşamba inşallah sorun yoktur

aa o hiçbir zaman kendi gitmez öyle şeylere
siz gidin beğenin der
kendi evinin mutfağının rengini ve seramiklerini de bana seçtirdi.
ama parasını verir herşeyin allah için

ay ne güzel miş :) klon edelim kaynananı kopyasını bana gönder :)
benimki biz birlikte otururken hele bekliyordu maaşımızı ona verelim evin işini o görsün.. yok yaw dedim.. salak mıyım ben.. hem kendi emekli maaşı var hem maaşımı da ona vericem.. zaten alışverişimizi yapıyoruz.. bir acaip huyu var.. markette çocuk gibi durter seni beğendiği bişi varsa parmakla da gösterir sonra utanmış gibi arkasını döner.. eşim çok gıcık olur.. alacaksan al der göstermene gerek yok der.. abuk subuk hareketler işte o yüzden onunla markete gitmek marketi bırak hiçbiryere gitmek istemem..

hele kaynımın düğünü için alışverişe çıktığımız zaman.. ankaradakiler bilir çıkrıkçılar yokuşunu ulusta..
orda her mağazaya girdik adamlara diyo çok adi mal satıyosunuz.. adamlar da kalitelisini çıkarır bukadar para etmez bu falan filan.. biz de esnaftık asla kötü mal satmadık diyo.. rezillik üstüne rezillik yaşadık.. sonunda da gitti adi kına şeylerini aldı hani dağıtılıyor ya...
ister ki hep para onda dursun istediği gibi harcasın.. mutfak için de mümkün olduğunca adi ucuz yiyecekler alır.. markası belli belirsiz.. manavda ucuz diye yarısı çürük olur.. ben bu kadına snra nasıl para verim de evin işini görsün

ay cahille uğraşmakta zor canım ya
allah sana kolaylık ve sabır versin

ay cahille uğraşmakta zor canım ya
allah sana kolaylık ve sabır versin

sağol canım... sakın duymasın ona cahil dendiğini :) kadın hayat üniversitesi okumuş ne diyosun sen.. evlendi diye okadar sevinmiştim ki.. ama gel gör ki hala her hafta bir iş çıkartır bize.. şu yapılacak o yapılacak.. geçende bahsetmiştim mutfak dolaplarının içine yapışkanlı bişiler almış.. şimdi de tutturmuş gidelim hafta sonu onları yapıştıralım.. herşeyi hazıra bekliyor ya.. bi işin ucundan da kendin tut yap.. dimi ama..
rabbim sabır veriyor da... içime atmaktan acaip bişiy oldum bende.. bir gün çok pis patlıycam ama hangi gün olacak bilmem..
allah nasip ederse doğum aralıkta olacak.. tam kışın ortasında..
akşam da diyor ki annen gelecek mi doğumuna..
gelir elbet dedim anneane olcak sonuçta dedim sen kızlarını bırakmadığın gibi beni de annem bırakmaz da .. kar yağmaz yollar kapanmazsa gelir 1 ay kalır da..inşallah dedim..
biraz da sert konuştum..
bir de kaynanam gelir yerleşirse bebeğe yardım etçem diye ben yandım yaw..

bir de bişi diim mi..annemle kaynanam daha hiç yüzyüze gelmediler..
yazın annemler bulgaristandan geldi annem kardeşim babam.. kaynanamların tarafından da samsunda bir yaşlı nene vefat etmiş onun cenazesine gittiler ama görümcemi almaya geldiydiler cici kaynatamla.. üst sokaktan aşağı inmeye üşendi ailemi görmek için.. taş çatlasın 50 metrelik mesafe bile değil.. okadar üzüldüm ki.. annemde ilk gelişinden böyle bir ilgisizlik görünce pek te olumlu bir fikir edinmedi ki haklı da.. neyse uzatmayım daha... içim çok yandı kaynanamdan..

babamlar yazlıkta
bambu sandalyeleri değiştirmiş 6 tane sandalye almış
annem, babam, kardeşim, ben, eşim, .....
nie böyle yapıyo yaaa

babamlar yazlıkta
bambu sandalyeleri değiştirmiş 6 tane sandalye almış
annem, babam, kardeşim, ben, eşim, .....
nie böyle yapıyo yaaa

can sıkma kuzum... o yeri dolduracak biri gelir yakında... onun peşine koşturmaktan senin sandalyen bile boş kalacak.. inşallah :)

kaynana mp3 olayından sonra da eski resimlere takmış durumda... yaklaşık 1000 resim var.. tek tek taranacak bugün.. yazıcıyı ilk aldığım zamanlar bi haftasonu oturdum saat 21,30gibi sabah 7ye kadar 400'e yakın anca yapabildim.. ve ondan sonra resimden midem bulandı... akşamda yalvarıyor bana nolur yap onları diye.. çok dua edecem sana diyor.. (içimden geçen de şöyle: zaten 3 dua edersen peşine 1 bedduan hepsini götürüyor..)
acaip bedduacıdır..
eltimler ayrılırken kaynanam çok beddua etti inşallah oğlun olur da sana da karısı için aynısını çektirir derdi hep eltime.. şimdi kaynım da diyor annemin bedduası mı tutuyor ne..
gerçi bize de çok beddua ediyor.. sonra da eşimin işi güzel gitmeyince .. nazar alıyomuş yıldızı düşükmüş te ondan

annenin bedduası tutmaz derler canm
çünkü anne hiçbir zaman içten kötülük isteyemez evladı için..
asıl tutan beddua babanın bedduasıymış
amann dikkat

annenin bedduası tutmaz derler canm
çünkü anne hiçbir zaman içten kötülük isteyemez evladı için..
asıl tutan beddua babanın bedduasıymış
amann dikkat

valla bilemiyorum canım.. benim kaynana tuhaf bir insan.. bende bedduaya çok inanan biriyim.. hiç bir zaman kimse için beddua etmemişimdir.. canım sıkılınca allah bilir işini derim geçerim..
babamız yok ne yazık kı.. yani eşimin babası o 11 yaşındayken vefat etmiş..
benim babam ise melek gibidir.. kimseye kötülük etmez etmeyi bırak düşünmez bile.. sadece ben üniv yarıda bıraktım diye çok üzüldü.. şimdi de diyor ne yapalım kader böyleymiş.. anası okumadı torunu okutmak nasip olur inşallah diyor..

üniversiteyi kazandığımı öğrndiğimizde babamın gözündeki gururu gördükten sonra çok pişman oldum..keşke daha çok çalışsaydım da daha çok gurulandırsaydım

senin ailen eşini istemiş miydi???
taban taban zıtsınız aile olarak da:44:

senin ailen eşini istemiş miydi???
taban taban zıtsınız aile olarak da:44:

benim eşimle tanışmam evlenmem çok ani oldu.. biliyosun kaçak gelinim.. yani onlar beni daha istemeye gelmeden biz kafamıza göre plan yaptık evlendik işte..
anneme sadece eşimin resmini göstermiştim.. türkiyede yaşadığı için annem tepkiliydi yani burda erkekler tükendi de mi illa ankara olacak dedi
babam istanbulda çalışıyor, ayda 1 defa memlekete gidiyor.. ben kaçtıktan 1 hafta sonra babamın yanına gittik.. babacımın hiç eşimi resimde dahi görmüşlüğü yoktu...
allaha şükür ailemle bir sorunumuz sıkıntımız yok.. sadece bazen şaşırıyorum eşim nasıl böyle bir ailenin evladı diye.. kaynanamla ablalarıyla hiç bir alakası yok yani kafa yapısı olarak..
benim ailem olara göre varlıklıdır ama bunu hiç birzaman ön plana koymamışımdır belli etmemişimdir.. babam kaçmamdan sonra kalktı memlekette bize düğün yaptı.. eşimin tarafına da söyledik gelen olacaksa davetiye çıkarttırcaz bulgaristandan diye vize için.. herkese masraflı geldi.. kaynanamda sızlanır ona biz niye pasaport almamışız diye..
ayol yol paramıza kadar biletti vizeydi oydu buydu hepsini babam karşıladı sende çek bir emekli maaşını yaptır işlemlerini .. şimdi kabahatlı bizis..
düğünde eşimin tarfından kimse olmadı.. (çok ta rahat geçti - tabi eşim biraz üzüldü ama yapçak bişi yok)
170kişi vardı.. havuzlu restoran tutmuştular bizimkiler.. takılarımızdan 1 kuruş dahi almadılar.. vermek istedik almadılar..
ben de salak gibi o parayla kaynanamın güya bizim için masraf ettiği şeyleri ödedim sona da ev ayrılınca o malzemeler 5 kardeşin evine paylaşıldı..

buralarda uzaklaşmayı çok istiyorum ama eşim sadece bu konuda biraz ailecidir.. alışmışlar aynı mahallede oturuyorlar yıllardır.. ablaları burda.. onlar da ona engel oluyor.. bizi bırakıp gidecekmisin..
kocan var başında daha na istiyorsun..
aboo gene gitti benim yazılar..
sonuç: benim ailemle onun ailesi arasında dağ gibi fark var.. okumuşlukla bağlamıyorum hiçbirşeyi.. sadece benim ailem çok daha görgülüdür.. annem çalışan bir bayandır.. kardeşim olsun ben olayım 2 - 2,5 yaşımıza gelince kreşe... anne çalışmaya devam eder eve katkıda bulunur.. ama bizim ora küçük bir yer kimse kimseye kötü gözle bakmaz.. erkekler kadın için açgözlü değiller.. türkiyeye çoğu erkeklerin hanımların çalıştırma sebebi de budur çevreye güvensizlik

valla koprim sevdiğine göre eşini iyidir mutlaka ama kayınvalidenin senin anne babanla uzaktan yakndan ilgisi yok
ailenin bulgrasitanda olması bnce büyük bir nimet
eminim annen ankarada olsa da görse kayınvalidenin patavatsızlıklarını seni 1dk tutmaz onun yanında

iyi cesaret koprim valla ben hayatta evlenemezdim öyle
allah mutlu etsin inşallah

işte bazen şeytan dürtüyor .. git diyor düzenini bulgaristanda kur...
eşim azıcık bulgarca bilse hiç sıkıntım olmaz aslında.. ama orda dil bilmeden de ne çalışacak hiç bilmiyorum.. kalacak yerimiz bile var yani aileme yük olmadan.. boşta duran dayımın dairesi var.. dayım da bekar hep kendi çocukları gibi sevdi bizi.. ben orda oturcam dediğim anda adam evin badanasını kendi yapar anahtarı verir al kardeşim keyfine bak diyecek biri.. hemde annemlerin binada..
hiç olmadı giderim villanın 1 katına yerleşirim 1 mutfak 1 oda neyime yetmez.. kocaman bahçe :)
geçende kaynana okadar canımı sıktı artık düşünmeye başladım eşime nasıl bir iş düzeni kurabiliriz diye..
orda trakya glass var yani buranın şişe camı.. oraya işe girse bende çalışsam gül gibi geçinir gideriz.. annem de zaten 5-10 seneye emekli olur.. o da bakar bebişime içim de rahat olur..
aman yeter ki uzaklaşayım şu sülaleden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…