anneler günü hediyemiz bebek olsun..mayıs ayında karnımız dolsun :)

aman cinsler işte boşver.. bizimkide öle pek bilir ... varsa yoksa torunu..onun herşeyini anlata anlata bitiremiyor.kocaman oldu artık her hareketini milletin gözüne sokacakalr nerdeyse..sıkıyo oda biryerden sonra.

yazdıklarını okurken bende koptum :) bilmezmiş gibi davranmaları yok mu :)
en azından kendi almış ne güzel :)

ya benim kaynana daha önce de anlattım ya.. eşimle bana bornoz takımı ve uyku seti almış güya hala da söyler .. mağazadan aldın eve getirdin doğru da parasını kendimiz ödedik.. zaten eşimin adına yazdırmışş .. zaten yorganı atasım geliyor..
beraber otururken yazın almış odamdan yorganı güya yıkamaya .. başmış sabah suya akşama kadar sıcak suda durunca .. ayak ucu mavi ortalarda kırmızı güller var beyaz fonda.. :) onların rengi ne olmuştur tahmin edebilirsiniz..
çıkmadı bir türlü o lekeler..
şimdi sırf beyaz yorgan alıcam ve nevresim takımları.. uyku setiyle uğraşamam..

aman cinsler işte boşver.. bizimkide öle pek bilir ... varsa yoksa torunu..onun herşeyini anlata anlata bitiremiyor.kocaman oldu artık her hareketini milletin gözüne sokacakalr nerdeyse..sıkıyo oda biryerden sonra.

aman anlatsam roman olur derler ya onbir senedir ufak şeyler deyip biriktirmişim ben bunları
burda paylaşıyorum işte başkasına anlatamazsın ki
hiç unutmam bir kere annem şahit oldu mutfakta oturduk annemle sohbet ediyoruz
yakın oturuyorum diye pek gelmez zaten annem
kayınvalide ışıklıktan uzat viledayı benim pencerenin mermerini siliyoo
yağmurda yeni dinmişti. sanki ben yapmıyorumda biliyor orada oturduğumuzu ışık yanıyo çünkü
göstermelik iş yapıyoo sanki ben yapmıyorum gibi göstermek için
çok ayıpladı annem ama bana sakın bir şey söyleme huzurunu bozma diye de tembihledi öyle gitti garibim

aman yapsın boşver..demek canı iş yapmak istemiş..yapsın o zaman..
benimki benim evime düzenime karışamaz hiç oo tavizi vermedim çok şükür (gerçi ona asıl istediği maddi tavizi verdim ya o ona yetti ) ama eltimin evini pek severdi temizlemeyi..

Son düzenleme:
insanın içinde her söyleyemediği ukde kalıyo yara gibi acıtıyor sonra
valla ezdirmeyin kendinizi saygısızlık yapamasınlar
saygınızı bozmadan cevap verin yaptıklarına eşlerimiz bize yapılan muameleyle karşılaşsa kesin tavır koyarlar çünkü ezdirmezler kendilerini
ben 21 yaşındaydım evlendiğimde bir de dayımın eşinden dolayı hep tanık oldum böyle yakın oturmanın getirdiği hır güre o yüzden aman huzursuzluk çıkmasın diye sesimi çıkarmadım. ezilen kırılan hep ben oldum.

temizleseydi daha iyidi, para istemesinden :)
benim kaynana da geçen gün... kalktı dükkanda mutfakta 2 bardak 1 tabak vardı.. çıkarken yıkarım herzaman.. onları yıkadı.. süpürdü falan... iş yapası tutmuş.. dolabın iç düzenini kafasına göre yapmış.. hiiiç karışmadım.. yeter ki yanımda durup çene yapmasın orda oyalansın diye :)
akşamsı da eşim kuşlara yem almış... poşetten yem kutusuna doldururken yerlere de döküldü.. kaynanamda... "eeeey ben daha yeni süpürdüm oğlum burayı.." (iş yaptığını belli edecek ya) 2 haftadır hiç kimseye bir faydası dokunmadı.. gitti yerde hazıra yiyip içip kalkıyor geziyor.. görümceleri bıraktım.. arkadaşına da gidince malzeme alıyor kadın yapıyor oturup beraber yiyorlar.. bulaşığa gelince kaynanam yola vuruyor..

benim ki çok karışır bir gün işten eve gittim baktım gardrobumun kapakları açık hep
meğer havalansın diye o açmış
buzdolabımı da karıştırır kendi evi gibi yok onu yapmadın çok zaman oldu çürüyecekti aldım filan der

artık o kadar sıkıldım ki bazen cevap bile vermiyorum duymuyorum dediklerini

belli bir süre sonra duymamak inan kendimiz için daha faydalı oluyor..
daha 1 aylık gelinken sabunluğumun çöpe atılması gibi "e sabun bitmişti" - sana neee.. sana neeee..

oy oy kıyamam sana...çok dolusun sen..ama emin ol sende kazanan taraf olacaksın birgün emin ol..benim babaannem anneme senelerce yılda bir defa gördüğü halde takmış durumdaydı.devamlı annemi eleştirirdi..beni aramıyo sormuyo gelmiyo gitmiyo.... daha aklına ne gelirse her konuda.annem hiç cevap bile vermezdi güler geçerdi..sonra amcamın eşi vefat etti ve amcam tekrar evlendi..şimdiki yengemle hiç anlaşamıyor..evlediği ay babaannemle tartıştılar ve konuşmuyorlar..şimdi babaannem heryerde annemi öve öve bitiremiyo.ben ona bunca yıl neler dedim neler yaşadık ama bir saygısızlığını görmedim..anne babası nur içinde yatsın benim gelinim bir tane diye..ne oldu annemin değeri ortaya çıktı..emin ol bu devran böyle gitmez elbet sende birgün taktir görürsün burda olmazsa inşallah Rabbim versin taktirini.

aman allah razı olsun takdir ederler de ayrı ev gibi değiliz yememiz içmemiz ayrı olduğu halde ben ona kızıyorum
dışardan anamız yapıyoo gelin çalışıyoo yiyoo diye görünüyor
kızıma bakılıyor oluyoo
sabah ben okula bırakıyorum öğlen etüde gidiyor akşam altıda alıyorlar etütten (etüt çok uzak yer değil 200m filan aramız ama cadde var ) gelince de kız evde duruyor onlara gitmiyor
adı bakılıyor yani

aa ben gerçekten kaynanan ilgileniyor kızınla sanmıştım.. biraz daha büyüyünce onlara da ihtiyacı olmayacak yoldan kendi geçebilecek.. sırf o caddeden geçirmek için de kaynanan ben bakıyorum ediyorum diyorsa.. yuhhh yani

bir kere ikinci çocuk muhabbeti yapılmıştı ben kendim bakarım demiştim kızıma üç yaşına kadar baktım
sonrada kreşe gitti zaten dedim bozuldu kayınpeder
ama gerçekten bebekken ben baktım öyle bebek filan görmediler tüm gün
üç yaşından sonra da ilk yıl yarım gün gitti
iki yıl da tam gün gitti anaokuluna yine görmediler
yani demek istediğim tam gün çalışan annenin çocuğuna bakmak farklı bir şey
her neyse ben bakarım dediğimde kayınpeder senin çocuk gördüğün mü var dedi biz büyüttük kızımı
dayanamadım bende söyledim asıl siz görmediniz diye
merak etmeyin ben kimseye bırakmadım çocuğumu bırakmam da dedim

iyi demişsin gülüm..
bazen de susmak iyi olmuyor.. tepemize çıkıyorlar.. şu eşlerimiz olmazsa var ya sülaleleri çekilecek gibi değiller..
kendi huzurumuz için susuyoruz çoğunlukla.. bunu da onlar var ben laf geçirdim diye algılıyorlar

Evet aynen öyle eşimizle huzurumuz bozulmasın diye neler çekiyoruz ama
aynı özveriyi benim eşim göstermez ona bozuluyorum ben
yapıştırır yani lafı
asla laf söyletmez kendine
bana gelince alttan almamı bekliyoo bunu anlayamıyorum işte

aman sıkıldım onlardan konuşmayalım yazlığa gittiler şimdi cumartesiye kadar yoklar.bende biraz kafa dinlerim

aman sıkıldım onlardan konuşmayalım yazlığa gittiler şimdi cumartesiye kadar yoklar.bende biraz kafa dinlerim

oh ne güzzel :) mümkünse hep orda kalsınlar.. ayda 1 kez görüşseniz yeterlidir :)

benim annemle babaannem mesela toplasan 10kez görüşmüştürler..
annem saygısını hep korumuştur ama çok konuşan insanı sevmez.. babaannem de çenesi bir düştü mü konuşur konuşur tekrarlanır bazen :)
annem de ben fazla konuşunca.. babaannen gibisin derdi :)
ama nenecim annemi çok sever onlara göre daha kültürlü ve görgülüdür.. ama hiç bir zaman ön plana çıkarmaz bunu..
yengem de annemi çok kıskanır.. bizimkiler ayrı ev kurdular onlar beceremedi diye..
babam çalıştı aldı dairesini.. amcam ise tuttu iş hep kurudu olmadı... ve köyde babaannemle oturdular ilk 12 sene sonra başkente gittiler ama yine beceremediler.. yine babaannemin evine kaldılar..

bizim imkanımız varken ayrılmak istemedi eşim yanlarından nasıl olsa hatunu uyumlu
şimdi de kredi aldık ev için borcumuz var yine istemiyor ama bana da bir şey diyemiyor
aldığımız evede taşınmaz uzak diye
ne yapcam ben ya her şekilde ben arada kalıyorumm

aah ah.. hep anacığımın sözleri aklıma geliyor daralınca..
ben daha 16-17 yaşındayım evliliğin E'si yok aklımda.. dedi ki bana
kızım eğer bir gün evlenirsen, bana da uzak ol kaynanana da, ne demek istediğini anck şimdi anlıyorum..
bir tarafı becerdim de diğer taraftan nasıl uzaklaşıcam bilemiyorum..
herkez daha gençsiniz çalışır bişeyler elde edersiniz.. ii ben gencim de eşim 30yaşında ve 1 iğnemiz yok daha..
allahtan çalışkan ama bir işten çok çabuk sıkılıyor.. istiyor ki para sürekli aksın biryerlerden..
çok dua ediyorum rabbime ailem için... inşallah biz de kurtuluruz bu belirsizlikten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…