benim eşimin ailesi de bayılır yorum yapmaya ama yemeklere değil başka şeylere
akşam eşimin ablası ve kuzeni geldi kayınvalidelere bende gittim yanına (her kim gelse gelir çağırır kayınvalide ben olmazsam olmaz)
kızımın üzerindeki eşofman altını pek beğendi (kendi aldı çünkü pazardan)
sonra sen aldın diye hatırlattım. pek güzel beğenmişim dedi koptum o anda zor tuttum kendimi gülmemek için
benim eşimin ailesi de bayılır yorum yapmaya ama yemeklere değil başka şeylere
akşam eşimin ablası ve kuzeni geldi kayınvalidelere bende gittim yanına (her kim gelse gelir çağırır kayınvalide ben olmazsam olmaz)
kızımın üzerindeki eşofman altını pek beğendi (kendi aldı çünkü pazardan)
sonra sen aldın diye hatırlattım. pek güzel beğenmişim dedi koptum o anda zor tuttum kendimi gülmemek için
aman cinsler işte boşver.. bizimkide öle pek bilir ... varsa yoksa torunu..onun herşeyini anlata anlata bitiremiyor.kocaman oldu artık her hareketini milletin gözüne sokacakalr nerdeyse..sıkıyo oda biryerden sonra.
aman anlatsam roman olur derler ya onbir senedir ufak şeyler deyip biriktirmişim ben bunları
burda paylaşıyorum işte başkasına anlatamazsın ki
hiç unutmam bir kere annem şahit oldu mutfakta oturduk annemle sohbet ediyoruz
yakın oturuyorum diye pek gelmez zaten annem
kayınvalide ışıklıktan uzat viledayı benim pencerenin mermerini siliyoo
yağmurda yeni dinmişti. sanki ben yapmıyorumda biliyor orada oturduğumuzu ışık yanıyo çünkü
göstermelik iş yapıyoo sanki ben yapmıyorum gibi göstermek için
çok ayıpladı annem ama bana sakın bir şey söyleme huzurunu bozma diye de tembihledi öyle gitti garibim
aman yapsın boşver..demek canı iş yapmak istemiş..yapsın o zaman..
benimki benim evime düzenime karışamaz hiç oo tavizi vermedim çok şükür (gerçi ona asıl istediği maddi tavizi verdim ya o ona yetti) ama eltimin evini pek severdi temizlemeyi..
aman yapsın boşver..demek canı iş yapmak istemiş..yapsın o zaman..
benimki benim evime düzenime karışamaz hiç oo tavizi vermedim çok şükür (gerçi ona asıl istediği maddi tavizi verdim ya o ona yetti) ama eltimin evini pek severdi temizlemeyi..
benim ki çok karışır bir gün işten eve gittim baktım gardrobumun kapakları açık hep
meğer havalansın diye o açmış
buzdolabımı da karıştırır kendi evi gibi yok onu yapmadın çok zaman oldu çürüyecekti aldım filan der
artık o kadar sıkıldım ki bazen cevap bile vermiyorum duymuyorum dediklerini
insanın içinde her söyleyemediği ukde kalıyo yara gibi acıtıyor sonra
valla ezdirmeyin kendinizi saygısızlık yapamasınlar
saygınızı bozmadan cevap verin yaptıklarına eşlerimiz bize yapılan muameleyle karşılaşsa kesin tavır koyarlar çünkü ezdirmezler kendilerini
ben 21 yaşındaydım evlendiğimde bir de dayımın eşinden dolayı hep tanık oldum böyle yakın oturmanın getirdiği hır güre o yüzden aman huzursuzluk çıkmasın diye sesimi çıkarmadım. ezilen kırılan hep ben oldum.
oy oy kıyamam sana...çok dolusun sen..ama emin ol sende kazanan taraf olacaksın birgün emin ol..benim babaannem anneme senelerce yılda bir defa gördüğü halde takmış durumdaydı.devamlı annemi eleştirirdi..beni aramıyo sormuyo gelmiyo gitmiyo.... daha aklına ne gelirse her konuda.annem hiç cevap bile vermezdi güler geçerdi..sonra amcamın eşi vefat etti ve amcam tekrar evlendi..şimdiki yengemle hiç anlaşamıyor..evlediği ay babaannemle tartıştılar ve konuşmuyorlar..şimdi babaannem heryerde annemi öve öve bitiremiyo.ben ona bunca yıl neler dedim neler yaşadık ama bir saygısızlığını görmedim..anne babası nur içinde yatsın benim gelinim bir tane diye..ne oldu annemin değeri ortaya çıktı..emin ol bu devran böyle gitmez elbet sende birgün taktir görürsün burda olmazsa inşallah Rabbim versin taktirini.
aman allah razı olsun takdir ederler de ayrı ev gibi değiliz yememiz içmemiz ayrı olduğu halde ben ona kızıyorum
dışardan anamız yapıyoo gelin çalışıyoo yiyoo diye görünüyor
kızıma bakılıyor oluyoo
sabah ben okula bırakıyorum öğlen etüde gidiyor akşam altıda alıyorlar etütten (etüt çok uzak yer değil 200m filan aramız ama cadde var ) gelince de kız evde duruyor onlara gitmiyor
adı bakılıyor yani
aa ben gerçekten kaynanan ilgileniyor kızınla sanmıştım.. biraz daha büyüyünce onlara da ihtiyacı olmayacak yoldan kendi geçebilecek.. sırf o caddeden geçirmek için de kaynanan ben bakıyorum ediyorum diyorsa.. yuhhh yani
iyi demişsin gülüm..
bazen de susmak iyi olmuyor.. tepemize çıkıyorlar.. şu eşlerimiz olmazsa var ya sülaleleri çekilecek gibi değiller..
kendi huzurumuz için susuyoruz çoğunlukla.. bunu da onlar var ben laf geçirdim diye algılıyorlar
aman sıkıldım onlardan konuşmayalım yazlığa gittiler şimdi cumartesiye kadar yoklar.bende biraz kafa dinlerim
oh ne güzzel :) mümkünse hep orda kalsınlar.. ayda 1 kez görüşseniz yeterlidir :)
benim annemle babaannem mesela toplasan 10kez görüşmüştürler..
annem saygısını hep korumuştur ama çok konuşan insanı sevmez.. babaannem de çenesi bir düştü mü konuşur konuşur tekrarlanır bazen :)
annem de ben fazla konuşunca.. babaannen gibisin derdi :)
ama nenecim annemi çok sever onlara göre daha kültürlü ve görgülüdür.. ama hiç bir zaman ön plana çıkarmaz bunu..
yengem de annemi çok kıskanır.. bizimkiler ayrı ev kurdular onlar beceremedi diye..
babam çalıştı aldı dairesini.. amcam ise tuttu iş hep kurudu olmadı... ve köyde babaannemle oturdular ilk 12 sene sonra başkente gittiler ama yine beceremediler.. yine babaannemin evine kaldılar..
bizim imkanımız varken ayrılmak istemedi eşim yanlarından nasıl olsa hatunu uyumlu
şimdi de kredi aldık ev için borcumuz var yine istemiyor ama bana da bir şey diyemiyor
aldığımız evede taşınmaz uzak diye
ne yapcam ben ya her şekilde ben arada kalıyorumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?