anneler günü hediyemiz bebek olsun..mayıs ayında karnımız dolsun :)

yakaladım.. yakaladım :) kaçmayın sakın..
mucizelere inanıyorum bende.. hemde nasıl..
en son mucize bu topikteki gurbet abla bence..

o yüzden sıkıntı edip kendinizi kasmayın..
öperim nanaklarınızdan

iremcim, sende hoşgeldin canım.. tatilin güzel geçti umarım :)
beğendin mi kaşı :) büyük çakıl, küçük çakılı

kaçmadım topikleri dolanıyorum
ben artık sıkıntı yapmıyorum koca yokki hiç bişeyi planlıyamıyorum düşünmüyorum ama kasım gibi yine başlarım yumurtlama takibine klomen içmeye yaşda olacak 34
ceren 16 olucak
offf offff kafam karıştı yine sanki benim elimde bide hesap yapıyorum :44::44::44:

derdim var topiğini okuyorum anacım bi tanede aldatmayan koca varmı acaba okurken sinirim bozuluyo valla :84::84:

derdim var topiğini okuyorum anacım bi tanede aldatmayan koca varmı acaba okurken sinirim bozuluyo valla :84::84:

yavrum okuma böyle ters şeyleri.. birde eşin uzakta.. takarsın kafaya bişiyler...
bende seni şu "laz diye dalga geçiyorlar" topiğinde yakaladım
kız seninki laz mıdır ki benimki değil de ilgimi çekti.. ne insanlar var bana da eşim takılır bazen mesela .. bulgaristanlıyım ya.. gavur der bazen ben de derim ki :) asıl sen kendine bak.. rum musun rus musun belli değil.. sarı saçlı mavi gözlü ruslara benziyor adam yaw

evvett benimki karedenizli ama lazlıkla alakaları yok
lazların ayrı bi dili var farklı kültürleri var
ben cerenle dalga geçiyorum allahın lazı diyorum deli oluyo senin gibi manav değilim çok şükür diyo babasının memleketin,i çok seviyo
eşine de kızarım ben şimdi gavur ne demekmiş
kopri vallahi eşim uzakta ma allaha şükür bir gün bile aklımın ucundan geçmedi acaba aldattımı diye allah şeytana uydurmasın yapan gözünün önünde yapıyo zaten
haa geçenlerde bi delirmiştim dimi müzik kanalı yüzünden hafıza bende sıfır

kız kocam kötü niyetli gavur demez.. ama kaynanam kızar.. deme öyle kıza der.. senden bile fazla müslüman der eşime
senin kocaya gelince..
ivit hatırlıyorum o müzik kanalı olayını..
ama dediğin gibi de.. yapan karısının dibindeyken de yapıyor..
ben eve kaçar.. yağmur kötü yağacak... 3dk eve gidişim ama ekmek alıcam marketten.. edecek 7dakka :) öptüm... gelirim az sonra..

iremcim, sende hoşgeldin canım.. tatilin güzel geçti umarım :)
beğendin mi kaşı :) büyük çakıl, küçük çakılı

hoşbulduk şekerim,beğenmek ne kelime bayıldım,ama biz çukurbağ yarımadasında bir otelde kaldık manzara ve deniz süperdi,oraları da gezdik tekne turu falan süperdi,ordan fethiye ölüdeniz i de gördük geldik,sen nasılsın bakalım minik nasıl?

beğenmene sevindim.. aslında belki de ben uygun ortamla gitmediğim için sıkıldım.. ama yine de küçücük yer :)
büyük görümcemlerle gittik.. eşi tam bir uyuz.. çocukları da mıy mıy mıy... bir de gittik eniştemin kardeşinde kaldık orda.. sıkıcı tarafı da buydu..
biz eşimle mesela domates peynir yemek istiyoruz .. yaz vakti eniştem tutturmuş sulu yemek yiyelim tabi bunu da kadınlar yapacak.. kendi yiyip yatacak..
ondan sonra da eşime dedim.. kesinlikle senin olsun benim olsun sülaleden kimseyle tatile gitmem.. zaten hergün yüzlerini görüyorum.. tatil de berbat geçiyor.. artık gideceksek te otel olacak kesinlikle.. karı koca takılırız..

miniğim de iyidir herhalde teyzesi.. :) sabırsızlıkla sizlerden kardeş bekliyor...

eve geldim bu arada.. iyi ki markete gitmedim.. yağmur bastırdı.. birde gök gürlüyor şimşek çakıyor.. dinince giderim artık napim.. koca da geç gelecek biraz.. mahallede bir alarm kurulacakmış bir atolyeye.. saat 9,30-10u bulur gelmesi

evet en güzeli karıkoca gitmek o zaman eminim hoşunuza daha çok giderdi,ama artık karıkoca bir de bebiş gidiceksiniz:))burda da hava kapalı ve sıkıntı var baya,benim 27.günüm bugün ama kürtajdan sonra adetlerim biraz değişti eskisi gibi tam 26-27 günde olmuyor,umarım en kısa zamanda bizden de kardeş gelir senin miniğe:))

cok guzel bı yazı hepımızı anlatıyor sıkılmadan sabırla okuyun begeneceksınız

Çocuk sahibi olmayı istemek, hamileliğe hazırlık, hamile kalmak… hepsi birbirinden zor. Bizim hikayemiz de böyle başlamıştı:

Çocuk yapmalıyım.

Çocuk.

Hani önce bebek olanlarından. Rüyalarıma giriyor, fallarımda çıkıyor. Deli falcının teki, çok affedersiniz, hangi pozisyonda hamile kalacağımı bile söyledi. Bu kadar yani. Tüm oklar beni gösteriyor.

Hazır mıyım?

Yaş geçiyor. Hani 30 olmadan çocuğum olacaktı benim? Evrene beş sene önce mesajı göndermiştim.

Tamam mı? Zaman geldi mi?

Şanslı olanlar, ilk aydan ‘çift çizgiyi’ görür. Genelde bir kaç ayı bulur. Hiç bir sorun olmadığı tıbben garantilenmiş olanlar bile bekleyebilirler. Nedensiz,belirsiz. Git gide tahammül sınırına yaklaşan günler başlar. Sadece kendinize veya eşinize karşı değil, sokakta gördüğünüz hamilelere sinir olursunuz. Yeni doğanlara özlemle bakarsınız. Sonra eve gidip hüngür hüngür, salya sümük ağlarsınız. Gizlice. Ammaan kimse duymasın, kimse anlamasın bebek için ölüp bittiğinizi. ‘Can evimden vurdular’ adlı besteyi yapmanıza sebep olacak ‘eee bebek düşünmüyor musunuz?’ sorusuna son derece coool(!) bir cevap uydurursunuz. Aynı yoldan geçmiş tecrübeli anne şakk diye alır mesajı. Kafasını önce hafiften yana eğer, sesini yumuşatır ¨Olur, olur. Sen takılma, düşünme kendi haline bırak¨ der. Buna cevap çoktan hazır: ¨Ay yok canıım, takılmıyorım. İşten güçten aklıma bile gelmiyor. Bir araya gelsek yapacağız çocuğu da yoğunluktan doğru zamanı tutturamıyoruz.¨ Tecrübeli anne kafasını sallar. Sen de eve ışınlanıp yastığa kafanı gömmek istersin yeniden. Aptal mıdır nedir, düşünmemek ne demek? Mümkün mü?

Şu ingilizce ‘fertile window’ denen en verimli olduğumuz 2-3 gün var ya hani döllenme için Everest noktası kabul edilir… Ne pencereymiş kardeşim. Açamadık gitti. Değil günler, saatleri bile sayar olursun. Tabii bu arada bunu düşünmeyeceksin. Aklını başka konulara vereceksin ki hamile kalabilesin. Yoksa stres denen canavar gelir kapına dayanır, bekle de gör pencere açılıyor mu? Kadın=hormon. Stres hormonu, östrojeni döver. İçimiz dışımız hormon biz kadınların. Biliyoruz. Yaklaşık 13-14 yaşımdan itibaren bu gerçekle yaşıyorum.

Bu arada sen kendini işe vermeye, takvimdeki günleri unutmaya çalışırsın. Ama hayat acımasız, her şey sana karşı. Durup durup ne kadar hamile kedi varsa seni bulur, ayaklarına dolanır. Al sana doğurgan canlı. ‘E canım kediler hep hamile zaten’ diye geçiştirirsin. Bu sefer yakın bir arkadaşının üçüncü evet sayı ile 3.bebeğine hamile olduğu haberini alırsın. Yuh! İki tane neyine yetmiyor?! Bak işte, o sonuncuyu yapmasa, belki de ben hamile kalacaktım. Benim hakkımı elimden aldı. Böhhhh!!

Tamam, kendine gel. Saçmalıyorsun. Henüz ilk denemeniz. Zaten hemen ilk aydan küüüt! diye hamile kalan kaç kişi var ki? Bu dengesiz ataklardan kurtulmaya çalışırken bir telefon çalar. Karşıdaki ses ‘kızzıım bomba bir dedikodu var’. Aman iyi, biraz kafam dağılır diye geçirirsin içinden. HATA. Meğer kuzeni doğum kontrol hapı almayı unuttuğu için hamile kalmış. Telefonu açarken içtiğin bir yudum su boğazında kalır. Hapı alma ve hamile kal. Bu mudur? Oysa ne diyordu kaynaklar? Doğum kontrol haplarını hamile kalmayı planladığınızda bırakın ki hormonların yeniden eski düzeylerine gelebilmesi için zamana ihtiyacı var. Eeee, bu ne şimdi?

Akşam eve gittiğinde, gözü yaşlı halde kocanı beklersin. Koca kişisi gelir. Haline üzülür. Sarılır, moral vermeye çalışır.

- Hadi sinemaya gidelim, değişiklik olur.

- Tamam ama allah aşkına içinde hamile, bebek, hormonlar falan olmayan bir filme gidelim.

- Shrek'in yeni filmi var istersen hem biraz güleriz.

- Olur valla.

Kocanın elini sıkı sıkı tutup sinemada koltuğa yerleşirsin. Shrek işte bildik konu. Komik, gülüyorsun. Uzun zamandır aklına hamilelik falan gelmiyor. Sonra Prenses Fiona’nın sesi duyulur:

- Shrek, sana bir haberim var. Hamileyiiim. Küçük küçük shreklerimiz olacak!!!

kız medi medi.. sabah erkenden yazmışın
ben buralardayım.. zaten 11de falan açıyorum artık dükkanı.. okullar kapanınca sokak sessiz kaldı birden.. satış olsada anca saat 4-5ten sonra oluyor. sıkıntıdan çatlıycaaam..

bu arada yazı da güzelmiş..
ama bukadar takmamak lazım gerçekten.. olan bize ve hormonlara oluyor ne yazık ki.. taktıkça insan daha bir kompleksleniyor.. sürekli sorular acabalar..
olur vakti gelince..
beklemek te yıpratıyor ama ne yapıcan.. elden gelen birşey varmı?
öpüyorum seni..

slm kizlar ben dün itibariyle bebgimi kaybettim kalbi durmus malesef....
vajinal tablet koyduk 4 tane kurtaj istemedim...6 saat icinde basladi kanama.... Gece 02.30 itibariyle kanamam basladi. Cevizden biraz buyuk ici su dolu kese gibi birsey geldi disi yagla kapliydi anlam veremedim ne olduguna icini actim birsey goremedim tel actim dra dedi kese o.... bilsem wc ye atip sifonu cekmezdim hic basima gelmedi bole birsey cok uzgunum yaaa bosverin kendinizi uzmeyin iyi hamilelik gecirin kotu seyler getirmeyin akliniza bulantim falan kalmadi bu sabh itibariyle yineliyorum kurtaj olmayin..olayini önce vajinal hapi denesinler bebegi ölenler..hap koyduk 4 tane vajinaya 6 saat icinde sancilandim bel agrisi karin agrisi cektim 19 da koydum hapi gece 02.30 kanamam oldu bu sekilde daha guzel rahmede zarar verilmemis oluyor % 85 yaramis bu yontem dr.lar soledi sende dediler % 50 sans dediler ama galiba cok sukur temizlenecek

Son düzenleme:

oy bitanem.. geçmiş olsun.. biliyorum sözlerim acını dindiremiyecek.. ama allaha şükür evlatların var.. rabbim onlara sağlık versin.. eğer çok istersen rabbim ellerini boş çevirmez..
hayırlısı böyleymiş demek ki..
Allah çaresiz dert vermesin kimseye.. kendine dikkat et ablam

Rabbim sabır versin canım ya.Ne diyeceğemi bilemedim.Allah öbür çocuklarına sağlık,uzun ömür versin İnşallahh.....

ah canım ya okurken resmen nefesim kesildi inanamadım tekrar tekrar okudum çok çok üzüldüm inan ki
allahım sana sağlıklı bebekler nasip etsin

gurbetcim allah sabır versin evlatlarına ömür versin acısını göstermesin sanada tekrardan hayırlısıyla bebek nasip etsin
çok üzüldüm rabbim hayırlısını versin herşeyin

Çok üzüldüm ne dicemi bilemiyorum...Allah acını en kısa zamanda dindirsin inş. En azından sana teselli olacak evlatların var...

Gurbet ablacım sen inançlı bir insansın .Bu dünya bizim için sınav biliyorsun.Sabırlı ve dirayetli olmalısın.
Rabbim sana ve evlatlarına uzun ömür versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…