anneler günü hediyemiz bebek olsun..mayıs ayında karnımız dolsun :)

canım sen morfin falan yedin ya o da geciktirir.. ağır ilaç bunlar çünkü..
eşime gelince.. paşa paşa çalışacak kolay mı öyle baba olmak.. zaten cumartesi çok ciddi bir konuşma geçti aramızda.. dedim şimdiye kadar seni idare eden bendim.. geldiğim ilk zamanlar yine aynı şeyi yaptıydı özel firmada çalışıyordu, bir de kriz falan dediler 2007'de çıktı işten kendi işini yapcak diye.. sefil sefil geçindik.. sonra ısrar ettim sigortalı işe girsin diye.. bende çalıştım hep borç hep borç.. dedim kendimize ne yaptık dedim 4 sene içinde.. bir 1100 liralık çamaşır makinesi aldık 1 şarjlı süpürge 1 de mutfak robotu toplasan 1500 eder.. e-e-e dedim ben salak gibi çalışim milleti geçindirelim mi dedim.. sonra da dedim ki artık ben yatıcam sen çalışacaksın.. millet hanesini nasıl geçindiriyorsa sende geçindireceksin dedim.. biraz da ağır konuştum ama napim.. çocuk şaka işi değil.. hele sosyal güvence şart yani.. bu konuşmamızdan 3-4 saat suskunluktan sonra iş teklifi aldığı bir yeri aradı hala eleman arıyorlar mı diye.. adam direk gel başla dedi

ben hep çocukların berektiyle geldiklerini düşünürüm kopricim hayırlı oldu böylesi
kara kara düşünüyordun ne olcak böyle dükkanda halimiz diye
işleriniz daha da yoluna girecek göreceksin

ben hep çocukların berektiyle geldiklerini düşünürüm kopricim hayırlı oldu böylesi

sabit maaşla en azından giderimizi ayarlayabiliyoruz.. şimdiye kadar örn peynir alıyorsak zeytin almazdık hep idare eden bendim beyefendi kendi işini toparlayacak diye..
bir de kaynanamların durumunu anlatmıştım 1-2 hafta önce para bizden gençlik sizden diye..
ii tamam ya çok iyi olacak ya da yine batacaz.. çok iyi olursak mesela.. adam örn bize vereceği 50bin -60bin lira falan iş kurmak için.. eşek gibi çalışan eşim olacak.. kar'da yarı yarıya olacakmış.. e bu adam 3.. bilemedin 5 sene içinde verdiği parayı geri kazanacak elini bir işe sürmeden.. ondan sonra ne olacak.. yine çalışan eşim.. onlar evinde rahat rahat oturan.. ben bu yüzden böyle ortaklıkları istemiyorum.. 1500 ise 1500 ben neyi nasıl harcayacağımı bilirim

bende çok inanıyorum çocuk bereketiyle geliyo
ben hamileyken eşim işsizdi bi akşam annemlerdeyim babam bayağı yüklü bi miktar çıkardı elime verdi kızım doğum az kaldı yanınızda bulunsun diye
baba bizim paramız var diyorum tabii yalan para falan yoktu ki
zorla babam parayı verdi kızım lütfen al yanında dursun diye
sonra eşim geldi beni almaya eve gidiyoruz ben daha kapıdan çıkar çıkmaz başladım ağlamaya çok zoruma gitti babamın bana para vermesi
eşim soruyo noldu niye ağlıyosun cevap veremiyorum ağlamaktan
kızım doğdu bi hafta falan geçti eşim bi işe girdi hemde ücreti baya iyiydi
sonra tabi biz tekrar battık falan
maddi şeyler gelip geçiçi ama fırsat varken de kenara koymak lazım

ama öyle deme koprim
sermaye ile işgücü aynı kefededir..
O da sermayesini riske ediyor..batarsanız sizin bişeyiniz gitmeyecek
ama adamın 50 bini puffffff

ama öyle deme koprim

bıdıkçım sana bişey danışacım canım
ben 3 aylık evliyken kaynım iş yeri açmak için benim bilezikleri aldı ortak dediler ama benim eşimin işi vardı o zamanlar
ben de cahilim o zamanlar inandım verdim
dedilerki eğer iş yapamazsak devir edrken senin bileziklerini geri alcaz
sonra battılar ama benim bileziklerde battı
16 senedir bi tanesini bile geri vermediler artı helalik bile istemediler benden
bende şimdi hakkımı helal etmiyorum onlara çünki kırgınım
yanlış mı yapıyorum sence

o gördümü bilmiyorum ama ben gördüm güzel anne maşallah

arkadaslar benide alın aranıza bende mayıs ayında hamile kalmak istiyorum
Bu arada 7. denememiz olacak
Hepimize bol sans baharın son ayı uğur getirsin hepimize...

ama öyle deme koprim

işte tamam bize bişey olmaz.. eşim yine girer bir işe çalışır ama kaynanamın çenesinden kurtulamayız..
bunlar 6-7yıl önce züccaciye açmışlar kaynanam demiş ki iş evi alır ama ev iş getirmes diye düşünmüş.. 1 sene falan yürütmüşler... kaynanam malı fazla inceleyen kadınları kovuyormuş dükkandan gelen karı da bir kaynım alıyormuş bir eşim.. cahillik yılları onların işte.. erkek o yaşta ne anlar iş yürütmekten.. kayınım 16 yaşında eşim 22..
batmışlar devretmişler 3 kuruşa..
bukadar zaman geçmesine rağmen kaynana hala lafını eder konuşur afkurur durur... can sıkar.. sanki ben vardım da ben yedim parasını...
şimdi de korkum bundan.. eğer işleri yürütemezsek ki eşim işini çok iyi yaptığı için köstek olmaya çalışan çok düşman var... olur da batarsak cici babaya da yazık.. kaynanamın dilinden de düşmeyiz.. hem ben kendimi hayat boyunca muhtaç hissedecekmişim gibime geliyor.. en az 2 yıl çalışır burda bu kesin de... hakkımızda hayırlısı.. inşallah çabuk sıkılmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…