anneler günü hediyemiz bebek olsun..mayıs ayında karnımız dolsun :)

hemen göndereyim ama erir gelinceye kadar kötü olur
ben bu yaz kavanoza da yapıcam onlardan göndereyim sana

ben de denicem kavanoz
geçen yaz bitiminde domates konserve yaptık annemle..sonunu pazar günü bitirdik
bu yaz annem yok bakalımyapabilecek miyim :)

ben de denicem kavanoz

ben kavanozları kaynatırdım da, geçen sene görümcem dedi domatesi kaynat 20 dakika .. kaynar koy kavanoza hemen kapat ters çevir dedi.. bende öyle yaptım çok güzel oldu.. tabi kapak sıkmak için kocacımın kaslarını kullandım.. ben güzel sıkamıyorum elimde sinir sıkışması var sanırım çevirince kitleniyor elim..

yooo hiç acı olmuyoo benim koyduklarım ama kayınvalide de yapıyo onunkiler hem kararıyoo hemde acımsı oluyoo onu bende sevmiyorum

sakın kayınvaliden yapıyo diye olmasın o acılık

şaka bi yana benim de hiç acı olmadı..ama fırında değil amcamın bahçesi var ankara dışında orada ateş yakıp közlüyoruz..geçen yıl kokusu sinsin diye mangal kömürü ile odunu karıştırıp yapmıştık
Tavsiye ederim gidin şehirdışına yakın bi ateş yapın

Yaz gelsin de yapalım yaaa

ben de denicem kavanoz

çok uğraştırıcı hepsi ama kışın rahatça yapıyorsun yemeklerini özellikle domates rendesi harika
yemeklerim hep yaz yemeği gibi lezzetli oluyor

biz de öyle yaptık..bazılarını biberle kaynat Direkt menemenlik

anaaaam üniv. deyken arkadaşın annesi soda sisilerinde yapardı bize yollardı 50-60 adetcik sabahları tavaya at kavur içine yımırta kır yada sos yap makarnaya koyyy offff offffff çok güzel olurdu beeeeeeeeeeeeeeeeeeee

hep mangalda közledim bende ondan acı olmuyor sanırım
acil olunca ocakta közlüyorum alüminyum folyo kaplıyorum ocağın büyük bekine kısık ateşte o da güzel oluyoo fırında güzel olmuyor

banada detaylı anlatın kızlarr bende yapam bu seneeeee malum gezmelere gidemicem ev kukumanı olcam boş durmayayım

ay zahmet olmazsa tabii

Son düzenleme:
biz de öyle yaptık..bazılarını biberle kaynat Direkt menemenlik

hepsini biberli yaptım zaten :) biberler acıydı koymayacaktım aslında da eşim tohumlarını ayıkladı.. güzelde doğradı.. sonracıma da karıştırdım domatesin tamamıyla.. yemekte te kullandım.. menenlik te güzel oldu... öyle yaparım artık herhalde..
ama annem sade domates konservesi yaparken tuzlardı domatesi..
kışın da kaseye koyardı biraz kavanozdan üstüne de kurusoğan doğrardı. soğuk soğuk yerdik sulu salata gibi. bayılırdım ona.. kış vakti çok ferah olurdu

ay onu kayınpederde yapıyo kendine ama sirke koyuyo içine ben sirkeyi hiç sevmem salata da
üzüm sirkesi öğğk

ay onu kayınpederde yapıyo kendine ama sirke koyuyo içine ben sirkeyi hiç sevmem salata da
üzüm sirkesi öğğk

biberden bahsediyorsun herhalde.. ben elma sirkesi kullanırım.. ama eşim pek sevmediği için limon kullanıyorum.. o da zaten bir tek biberle sirkeyi yiyebiliyor

Ben geldim..ne güzel sohbet etmişsiniz öle..
Kırmızı biber benimde dolabını baş tacıdır.bende kahvaltıya zeytinyağı,sirke ve sarımsakla karıştırıp hazırlıyorum..iştahla yiyoruz eşimle..annem çok yapar benim sağolsun..hep o getirir bana..tabi oturdukları yer deniz kenarı hep yeşillik olduğu için her yer müsait.pikniğe falan gittiklerinde de mangalda bir yandanda biberleri közler...
Ay karnım acıktı valla.

biberden bahsediyorsun herhalde.. ben elma sirkesi kullanırım.. ama eşim pek sevmediği için limon kullanıyorum.. o da zaten bir tek biberle sirkeyi yiyebiliyor

yok tok kavonoz domatese soğan doğruyoo birde üzüm sirkesi koyuyo rakı mezesi yapıyor kendine
kızıma hamileliğimden beri onun salatasından midem kalkıyoo
o zaman da kapıları pencereleri kapatırdım kokusu gelmesin diye

valla çok acıktım yemekte de kuru fasulye var ne yapcam ben ya hiç sevmiyorum buraya gelen yemekleri çok kötü hiç yiyemiyorum .

üüğk.. :) onlar BG göçmeniydi dimi.. dedeler tuhaf tuhaf şeyler yapar..
benim dedem mesela yeşil biber közler şu parmak boyunda olanlardan.. soyup bıcak geçirirdi içinden 4'e bölerdi, sapı kalırdı tabi... sonracıma kremaya bulardı.. ona bakarken iğrenirdim ama sonradan hoşuma gitti..
ya da domatesi keserdi üstüne krema dökerdi.. (marketteki o sulak olanlardan değil.. inekleri vardı koyu koyu olurdu krema - süt üstü işte)
biraaz ağır olurdu ama çok severdim tuzlu tuzlu yapardık :) :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…