hemen göndereyim ama erir gelinceye kadar kötü olur
ben bu yaz kavanoza da yapıcam onlardan göndereyim sana
ben de denicem kavanoz
geçen yaz bitiminde domates konserve yaptık annemle..sonunu pazar günü bitirdik
bu yaz annem yok bakalımyapabilecek miyim :)
yooo hiç acı olmuyoo benim koyduklarım ama kayınvalide de yapıyo onunkiler hem kararıyoo hemde acımsı oluyoo onu bende sevmiyorum
ben de denicem kavanoz
geçen yaz bitiminde domates konserve yaptık annemle..sonunu pazar günü bitirdik
bu yaz annem yok bakalımyapabilecek miyim :)
ben kavanozları kaynatırdım da, geçen sene görümcem dedi domatesi kaynat 20 dakika .. Kaynar koy kavanoza hemen kapat ters çevir dedi.. Bende öyle yaptım çok güzel oldu.. Tabi kapak sıkmak için kocacımın kaslarını kullandım.. Ben güzel sıkamıyorum elimde sinir sıkışması var sanırım çevirince kitleniyor elim..
sakın kayınvaliden yapıyo diye olmasın o acılık
şaka bi yana benim de hiç acı olmadı..ama fırında değil amcamın bahçesi var ankara dışında orada ateş yakıp közlüyoruz..geçen yıl kokusu sinsin diye mangal kömürü ile odunu karıştırıp yapmıştık
Tavsiye ederim gidin şehirdışına yakın bi ateş yapın
Yaz gelsin de yapalım yaaa
biz de öyle yaptık..bazılarını biberle kaynatDirekt menemenlik
hepsini biberli yaptım zaten :) biberler acıydı koymayacaktım aslında da eşim tohumlarını ayıkladı.. güzelde doğradı.. sonracıma da karıştırdım domatesin tamamıyla.. yemekte te kullandım.. menenlik te güzel oldu... öyle yaparım artık herhalde..
ama annem sade domates konservesi yaparken tuzlardı domatesi..
kışın da kaseye koyardı biraz kavanozdan üstüne de kurusoğan doğrardı. soğuk soğuk yerdik sulu salata gibi. bayılırdım ona.. kış vakti çok ferah olurdu
ay onu kayınpederde yapıyo kendine ama sirke koyuyo içine ben sirkeyi hiç sevmem salata da
üzüm sirkesi öğğk
banada detaylı anlatın kızlarr bende yapam bu seneeeee malum gezmelere gidemicem ev kukumanı olcam boş durmayayım
ay zahmet olmazsa tabii
biberden bahsediyorsun herhalde.. ben elma sirkesi kullanırım.. ama eşim pek sevmediği için limon kullanıyorum.. o da zaten bir tek biberle sirkeyi yiyebiliyor
sen bence bu sene zor yaparsın doğum ne zaman olcak
ayyyyy bişi kokuyo bu topikte
biberler mi yandı ne
yok tok kavonoz domatese soğan doğruyoo birde üzüm sirkesi koyuyo rakı mezesi yapıyor kendine
kızıma hamileliğimden beri onun salatasından midem kalkıyoo
o zaman da kapıları pencereleri kapatırdım kokusu gelmesin diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?