Yani öyle bir keskin konuştu ki bırak demeye getirdi resmen. Zaten en çok canımı sıkan buydu. Ortada somut bir şey yok neymiş "rahat" bunun için ayrılalım mı yani? Ben onun kadar rahat olamadığım için hevesleniyorum bile..
Ayben öyle yani bizi öyle yetiştirdi ben hemen rahat olamam bir ortamda bunun sıkıntısını çok çektim düşünüyorum da. Bu yönden baktığımda kuruntu yapıyor diyorum herkes çekingen olmak zorunda değil bazı insanlar da çekinenleri sevmez.
Sırf şu toplum genellemeleri yüzünden aklım karıştı "anneler hisseder,anneler bilir"
Ben annenizi anladım da siz nasıl anlamadınız onu bilmiyorum :)
Bu yemek yeme mevzusu değil. Siz ilk örneği öyle verince biraz saçma göründü tabi.
Bu gerçekten yetişme mevzusu.
Erkek arkadaşınızın sıcak kanlı olması başka, rahat olması başka.
Özenilecek olan sıcak kanlı olmaktır.
Rahat olmak tabirinde biraz saygı sınırlarının esnetilmesi vardır. (Yanlışı doğrusu değil mesele)
Annenizi bu sınırların ilk andan kalkması rahatsız etmiş.
Ben de biraz katılıyorum.
E ilk kez gördüğü ve evlenmeyi düşündüğü kız arkadaşının ailesine de bir zahmet rahat olmasın.
Üstelik aileniz ve eşiniz arasında mesafe olmalı ki, vakti gelince bu dediğimi çok iyi anlayacaksınız.
Ben damat-aile ve gelin-aile meselesine o da o ailenin kızı/oğlu diye bakmıyorum.
Gelin gelindir, damat da damat.
Yarın öbür gün bir sıkıntı yaşadığınızda o mesafenin ciddiyeti o zaman ortaya çıkıyor. Siz zannediyorsanız hayat hep laylaylom devam edecek, maalesef öyle olmuyor.
Bir de aynı eve aynı ortamlara girdiğinizde sizin yetiştirilme şeklinizden dolayı muhtemelen bu rahatlık gözünüze de batacak.
Anne haklı. Ayrılın diyemem ama temkinli yaklaşmakta fayda var. Bu zamanlar birbirinizi tanıyacağınız zamanlar
Annem evham yapıyor diyip yabana atma