• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneler lutfen yorum yapsin acill

Zeyoboi

Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2015
105
22
13
Hanimlar konuyu buraya mi acmaliydim bilmiyorum ama benim derdim bugun bebegim 2 aylik oldu asi yaptirmaya goturduk bebegim kilosu az cikti. Dogdugunda 3100 gr di. Ilk ay 4200 oldu ama bu ay 4480.yani sadece 280 gr almis. Cok az degil mi. Sik sik emzirmeye calisiyorum ama cok emzirincede asiri kusuyor. Lutfen yorumm cok uzgunumm

Kesinlikle çok az,hani ilk ay da az almış olsa bebeğin bünyesi diyecem ama bu hiç normal değil.bence hastaneye götür tahlil vs yaptır

Hanimlar konuyu buraya mi acmaliydim bilmiyorum ama benim derdim bugun bebegim 2 aylik oldu asi yaptirmaya goturduk bebegim kilosu az cikti. Dogdugunda 3100 gr di. Ilk ay 4200 oldu ama bu ay 4480.yani sadece 280 gr almis. Cok az degil mi. Sik sik emzirmeye calisiyorum ama cok emzirincede asiri kusuyor. Lutfen yorumm cok uzgunumm
Canim gunde 20-40 gr almasi gerekiyor
Eger 30 gunde aldigi gram 280 ise az evet
Sutunun miktarina baktin mi hic? Sagarak kontrol edebilirsin belli ki az geliyor ya da bebis tam ememiyor

Reflusu olabilir. Mama takviye yapabilirsin. Ilk aylar 1kiloya yakin almali

Bol bol emzirin. Kusmaması ićinde emzirdikten sonra çok sallamamaya,yatırmamaya çalışın. Nazikçe sirtına masaj yaparak gazını çıkartmayıda ihmal etmeyin. Gazı varsa ememez,emsede gazını çıkartmazsanız kusabilir,emerkende hava yutuyorlar zaten yine gaz oluyor. Bizde 3 aylıkken benzer bir durum yaşadık,doktor 15 gün daha bekleyelim kilo almazsa mama veririz demişti,ben sık sık az az emzirdim,15 günde 400gr almıştı o ay. Bir dahada sorun yaşamadık.
Siz yinede doktorunuza bir sorun.
Sağlıkla büyütün bebeginizi

Benim bebegim de çok kusardı gazı uyutmazdı çığlık çığlığa ağlardı 4.aydan sonra kusma ve gaz kalmıyor

İlk ay 1.100 gr almış,
oldukça iyi.
Demekki sütün yarıyor bu konuda sıkıntı olduğunu sanmıyorum.

Sorun kusması gibi. Sonuçta çok emzirdiğinde kusuyorsa daha aralıklı emzirmeyi denemelisin.
Sık emip çıkarmasının bir faydası yok.
Suan doktora götürsen 3. ayında tekrar ölçmek isticek kilosunu, yani takip isticek.
Yine az ise o zaman yüksek ihtimal mama takviyesi.

Canim gunde 20-40 gr almasi gerekiyor
Eger 30 gunde aldigi gram 280 ise az evet
Sutunun miktarina baktin mi hic? Sagarak kontrol edebilirsin belli ki az geliyor ya da bebis tam ememiyor
Sutum cok sukur iyi bebekte iyi emiyor yani kakasini yapiyor emerken uykuya gecebiliyor zaten doymadan memeden ayirirsam agliyor doyana kadar emiyor

Sutum cok sukur iyi bebekte iyi emiyor yani kakasini yapiyor emerken uykuya gecebiliyor zaten doymadan memeden ayirirsam agliyor doyana kadar emiyor
Anladim
Emdigi miktari olcmen lazim yine de
Tek gogsunu sag bir bak bakalim kac cc geliyor?

Ben
Bol bol emzirin. Kusmaması ićinde emzirdikten sonra çok sallamamaya,yatırmamaya çalışın. Nazikçe sirtına masaj yaparak gazını çıkartmayıda ihmal etmeyin. Gazı varsa ememez,emsede gazını çıkartmazsanız kusabilir,emerkende hava yutuyorlar zaten yine gaz oluyor. Bizde 3 aylıkken benzer bir durum yaşadık,doktor 15 gün daha bekleyelim kilo almazsa mama veririz demişti,ben sık sık az az emzirdim,15 günde 400gr almıştı o ay. Bir dahada sorun yaşamadık.
Siz yinede doktorunuza bir sorun.
Sağlıkla büyütün bebeginizi
Bende refluden suphelenip yatagini egimli yapmistim 15 gun once en az 2 saat ara veriyorum emzirmelerin arasinda

İlk ay 1.100 gr almış,
oldukça iyi.
Demekki sütün yarıyor bu konuda sıkıntı olduğunu sanmıyorum.

Sorun kusması gibi. Sonuçta çok emzirdiğinde kusuyorsa daha aralıklı emzirmeyi denemelisin.
Sık emip çıkarmasının bir faydası yok.
Suan doktora götürsen 3. ayında tekrar ölçmek isticek kilosunu, yani takip isticek.
Yine az ise o zaman yüksek ihtimal mama takviyesi.
Umarim kilo alir cunku mama alinca memeyi birakmasindan korkuyorum

Back
X