• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneler lutfen yorum yapsin acill

Hanimlar konuyu buraya mi acmaliydim bilmiyorum ama benim derdim bugun bebegim 2 aylik oldu asi yaptirmaya goturduk bebegim kilosu az cikti. Dogdugunda 3100 gr di. Ilk ay 4200 oldu ama bu ay 4480.yani sadece 280 gr almis. Cok az degil mi. Sik sik emzirmeye calisiyorum ama cok emzirincede asiri kusuyor. Lutfen yorumm cok uzgunumm

hep aynı yerde mi tarttırdınız? yoksa farklı yerlerde mi?
hep aynı giyim şekliyle mi tarttırdınız farklı mı? (çıplak veya sadece body ile gibi)
farklı yer ise çooook oynama yapabiliyor (biz aynı hatayı yapmıştık, doktor, sağlık ocağı, doktor tartınca tuhaf olmuştu)
ilk aylarda bebeğin hep aynı tartı ile tartılması lazım
bebek her ay 1 kilo almak zorunda değil
ortalamalar 600 gr - 900 gr
yani normalde 3100 gr doğmuş. her çocuk ödemle doğar ve ilk hafta en az 200 gr kaybeder. oldu 2,900 gr
bebek şu anda 4480 gr
doğuma göre 1,280, ödeme göre 1,480 gr almış
bence boşuna panik yapıyorsunuz
kesinlikle tartı hatası var gibi geldi bana

Ben

Bende refluden suphelenip yatagini egimli yapmistim 15 gun once en az 2 saat ara veriyorum emzirmelerin arasinda
Doktor mu soyledi 2 saat ara ver diye?
Ben sadece geceleri 4 saatten fazla uyutmamaya calistim, uyandirip emzirdim
Ama gunduz hic iki saat ara vermedim yani saat tutmadim
Hep memeyi verdim agzina cani emmek isteyince emdi yoksa birakti

bebeklik reflüsü varsa sık sık az az emzirmeniz gerekiyor, çünkü mideleri dolunca birden foşşş diye boşaltıyorlar.
kilo takibinin hep aynı tartıda ve çıplak yapılması lazım, ben sırf bunun için bebek tartısı almıştım ama hassas bir baskül de işinizi ggörürü, haftalık kendiniz tartıp takibini yapın ona göre gereken önlemleri alırsınız.

Anladim
Emdigi miktari olcmen lazim yine de
Tek gogsunu sag bir bak bakalim kac cc geliyor?

bakın ben de benzer sorunar yaşadım
bana da evde sütünü sağ bi bak dediler yeri geldi 30 cc yeri geldi 40 cc zor sağdım
fakat dikkat ediyordum bebek şakır şakır içiyordu
sütün gelmesi biraz da hissiyat meselesi
ben hiç 40 cc den fazla sağamadım 1 göğsümü ama çocuklarımı 24 ay emzirdim ve ilk 6 ay sadece anne sütü (bunun detayı var aşağıda yazıyorum)
bu yüzden evde sağılan süte göre yorum yapmak sadece moral bozmakla kalabilir ve gerçeği yansıtmayabilir

Mamada vermek istemiyorum bi yandan bu sefer memeyi birakir diye
canım benim ilk çocuğum sürekli ağlıyordu
kilo alışı da çok hızlı değildi
doktor dedi ki bir görelim, tamamen emzirdikten ve meme emmeyi bıraktıktan sonra mama teklif et
yaptık, çok ağladım bir daha meme almazsa diye
bu şekilde 2 hafta gitti ama mamayı bir heves içiyor sonra daha da çok ağlıyordu
meğer kolikmiş
kolik olunca mamayı bıraktık sadece anne sütü ile devam ettik
kilosu da normale döndü
memeyi de çok sevdi, hiç bırakmadı
5 ay sonra kolik de bitti şükür
korkma bu kadar

Hanimlar konuyu buraya mi acmaliydim bilmiyorum ama benim derdim bugun bebegim 2 aylik oldu asi yaptirmaya goturduk bebegim kilosu az cikti. Dogdugunda 3100 gr di. Ilk ay 4200 oldu ama bu ay 4480.yani sadece 280 gr almis. Cok az degil mi. Sik sik emzirmeye calisiyorum ama cok emzirincede asiri kusuyor. Lutfen yorumm cok uzgunumm

Sık sık emzirmek maalesef anneleri kısır döngüye sokuyor. Sık sık emen bebekte, reflü , gaz ve mide şikayetleri oluyor. Bu şikayetleri yüzünden ağlayan bebeği aç zanneden anne tekrar emziriyor. Zaten dolu olan ufacık midesi,henüz sindiremediği süt mideyi tekrar rahatsız etmeye başlıyor. Bu kısır döngüden çıkın lütfen, ağladıkça ver memeyi, yöntemi tarihte kaldı bence. Şu an 2 aylık olduğuna göre ortalama 3 saatte bir beslenmesi uygun bence. En azından ben kendi kızımda öyle yaptım. Doktorumuz 2 saatte 1 dedi, sonra 3 saatte 1; saatleri asla değiştirmedim.Ne gazı oldu, ne reflüsü ne de aşırı kusması. Bebeğinizde reflü var büyük ihtimal, ve siz sık sık emzirdikçe kusması artıyor, kustukça boğazı tahriş oluyor. Tahriş olan boğazı sebebiyle ağlıyor, sizde aç diye tekrar emziriyorsunuz. Yapmayın, sağlıklı beslenme sık sık emzirmek değildir. Bebekler düzeni sever. Düzeninizi şimdi oturtun ki ileride ne siz ne de bebeğiniz sıkıntı yaşamayın. Ve mutlaka doktorunuz ile görüşün.

Hep aynı
hep aynı yerde mi tarttırdınız? yoksa farklı yerlerde mi?
hep aynı giyim şekliyle mi tarttırdınız farklı mı? (çıplak veya sadece body ile gibi)
farklı yer ise çooook oynama yapabiliyor (biz aynı hatayı yapmıştık, doktor, sağlık ocağı, doktor tartınca tuhaf olmuştu)
ilk aylarda bebeğin hep aynı tartı ile tartılması lazım
bebek her ay 1 kilo almak zorunda değil
ortalamalar 600 gr - 900 gr
yani normalde 3100 gr doğmuş. her çocuk ödemle doğar ve ilk hafta en az 200 gr kaybeder. oldu 2,900 gr
bebek şu anda 4480 gr
doğuma göre 1,280, ödeme göre 1,480 gr almış
bence boşuna panik yapıyorsunuz
kesinlikle tartı hatası var gibi geldi bana
aynı tartıyla tartırdık hep

Doktor mu soyledi 2 saat ara ver diye?
Ben sadece geceleri 4 saatten fazla uyutmamaya calistim, uyandirip emzirdim
Ama gunduz hic iki saat ara vermedim yani saat tutmadim
Hep memeyi verdim agzina cani emmek isteyince emdi yoksa birakti
Evet doktorumuz soyledı kusmalarının azalması için birde memede uyutma dedi

bakın ben de benzer sorunar yaşadım
bana da evde sütünü sağ bi bak dediler yeri geldi 30 cc yeri geldi 40 cc zor sağdım
fakat dikkat ediyordum bebek şakır şakır içiyordu
sütün gelmesi biraz da hissiyat meselesi
ben hiç 40 cc den fazla sağamadım 1 göğsümü ama çocuklarımı 24 ay emzirdim ve ilk 6 ay sadece anne sütü (bunun detayı var aşağıda yazıyorum)
bu yüzden evde sağılan süte göre yorum yapmak sadece moral bozmakla kalabilir ve gerçeği yansıtmayabilir

canım benim ilk çocuğum sürekli ağlıyordu
kilo alışı da çok hızlı değildi
doktor dedi ki bir görelim, tamamen emzirdikten ve meme emmeyi bıraktıktan sonra mama teklif et
yaptık, çok ağladım bir daha meme almazsa diye
bu şekilde 2 hafta gitti ama mamayı bir heves içiyor sonra daha da çok ağlıyordu
meğer kolikmiş
kolik olunca mamayı bıraktık sadece anne sütü ile devam ettik
kilosu da normale döndü
memeyi de çok sevdi, hiç bırakmadı
5 ay sonra kolik de bitti şükür
korkma bu kadar
Neden moral bozsun ki
Belli araliklarla sutunu sagip bakarsin yani
Belki cocuk sut diye hava cekiyor bile olabilir
Ben sadece fikir vererek konu sahibine yardimci olmaya calisiyorum

Bu arada konu sahibi kardes cocugu baska bir doktora da goturebilirsin yorum almak adina
Benim ilk goturdugum doktor mama vermen lazim dedi inanmadim baskasina goturdum hersey yolunda dedi, ayrica ikinci goturecrgin doktora da bir sorabilirsin mama vereyim mi diye
Ver derse de sakin biberon kullanma kasikla veya siringayla ver ki gogsunu unutmasin

Neden moral bozsun ki
Belli araliklarla sutunu sagip bakarsin yani
Belki cocuk sut diye hava cekiyor bile olabilir
Ben sadece fikir vererek konu sahibine yardimci olmaya calisiyorum

Bu arada konu sahibi kardes cocugu baska bir doktora da goturebilirsin yorum almak adina
Benim ilk goturdugum doktor mama vermen lazim dedi inanmadim baskasina goturdum hersey yolunda dedi, ayrica ikinci goturecrgin doktora da bir sorabilirsin mama vereyim mi diye
Ver derse de sakin biberon kullanma kasikla veya siringayla ver ki gogsunu unutmasin
Teşekkür ederim canm zaten hafta içi kalça çıkıklığı için başka doktora gidicez bakalım onada bi soruyum

Ac kalan bebek cok aglar zaten,durduramazsin.peki sunu yapiyormusun.en son emzirdigin gogusten baslayacaksin emzirmeye cunku yagli sut en sonda geliyomus asil kilo aldiran oymus cocuk doktorum oyle dedi uygula ben faydasini goruyorum

yemene içmene dikkat et canım bir daha ki ay oyle olursa gıdersin üzülme bukadar sütün etkilenir...

Hastaneye değil de iyi bir çocuk doktoruna götür bence. Hastanede gereksiz bir sürü tahlil isterler. Endişelenme. Arkadaşıma doktor geceleri az uyanıyorsa sen uyandır emzir demişti. Sütün az sa günde 1 kere mama ver. Doktorla konuş.

Hastaneye değil de iyi bir çocuk doktoruna götür bence. Hastanede gereksiz bir sürü tahlil isterler. Endişelenme. Arkadaşıma doktor geceleri az uyanıyorsa sen uyandır emzir demişti. Sütün az sa günde 1 kere mama ver. Doktorla konuş.
Bu hafta içi kalça çıkıklığı için özel doktordan randevu aldık bakalım ne diyecek. Benimkini hiç uyandırma gibi bişeyim olmadı hep uyanık olduğu için

Allah bagislasin evet az kilo almis gazini cikartiyormusunuz her emzirdikten sonra??? Gazi cikmadiginda bi sure sonra kusuyor benim kizda.. Ve gazi cikmazsa kendini tok hissesermis bebek ben mama verdim kilo alimi az die :( ama siz anne sutunu ihmal etmeyin gerekirse o uyurken sagin ve kasik kasik o sütünuzude verin...

Sütün kaliteli olmaya bilir
Proteinli beslenip bir Dr götürün hiç normal degıl

Back
X