Anneler yardiminiza ihtiyacim var

Karpuzlu araba

Nirvana
Pro Üye
7 Ağustos 2017
9.952
37.288
548
29
Oncelikle selam

Bugun dogum yapali 8 gun bebegim kucaga alismis emziriyorum kollarimda uyuyo onu yatagina birakcagim an aglamaya basliyor tekrar emmek istiyor tekrar emziriyorum uyuyo sonuc yine ayni kucaktan indiginde agliyor nasil basa cikcam siz neler yapiyosunuz
Ilk bebegim tecrubesizim napmam lazim

Her anne farkli bir tavsiye verir. Benim fikrim ise, önemli bir isiniz yoksa beraber uyumaniz dinlenmeniz. Sizi istiyor. Yani baska yolu aciklamasi yok. Ben bic bucuk ay oturarak uyudum bebegime birsey olur diye gögsümde uyuttum. Arkama birkac yastik koyarak koluma destek koyarak bu dönemi atlattim. Gazi da vardi hala da cektiriyor. Karakterden karaktere fark eder.
Benim nacizene fikrim bu. Bebegin ihtiyaci kucaginsa kucagina al. Alismaz o baska konu. Sana, kokuna ihtiyaci var.
Ha bu sana uymazsa burada bir cok anneden baska fikirler edinirsin. Kolay gelsin

Ya bende isterim hep bebegimin bas ucunda duruyim ama wc ye gidemiyorum su icemiyorum yemek yiyemiyorum.uykuya dalmasini bekliyorum bunlari yapabilmem icin ayaklarim uyusuyo beklemekten

Yok o benim canim bnde isterim hep basinda durmayi ama dedigim gibi wc ye bile gidemedigim oliyor

canım öncelikle daha yeni doğum yapmışsın belli ki kokunu arıyor bunlar olabilir.
ama sen de insansın ve bu uyuma süreçleri senin de nefes alma anların olacak.
o sebeple bir kaç tavsiyem var.
emerken uyuyacağından yarım kundak yap çok sıkı olmadan öyle emzir ve gazını çıkarırken öyle çıkar ki yerine koyarkende eli kolu oynamasın uyanmaz.
mümkün mertebe sırt üstü değil yan yatır gaz kaldıysa böyle de rahat çıkar.
gece uyuturken de ilk memeni değil de ikinci memeni emzirirken (veya artık nasıl yapıyorsan) sen de yatar pozisyonda emzir. yan yattığı için gazı da çıkar aynı zamanda veya emzirme bittikten sonra öyle de sırtına vurarak gaz çıkartabilirsin. böylece yanından kalkarken hissetmez uyumaya devam eder.
bir de benim görüşüm 1 çocuk annesi olarak bebeğe ritüeller oluştur. anlamaz deme anlar. emzirme saatleri, uyutma saatleri işte 3 aydan sonra yıkanma ve uyurken hafif müzik çalma ritüeli gibi... bebekler düzeni sever saatli yaşamayı sever.

gozun aydin gule gule buyut.. nasil gecti dogumun?

8. Gun galiba bebegin cok emmek istedigi gun oluyo.. yanyana yatip emzirirken uyusun.yerinden kaldirmadan memeyi agzindan cikarirsin o kadar..benimki 1,5 aylik oldu ayniyiz :)

Amin amin canikim cok saol bebisim iyi olsunda yeter benim icin zu wc su isini halletseydim cok iyi olurdu bnm icin :)

gozun aydin gule gule buyut.. nasil gecti dogumun? Benimki 1,5 aylik oldu ayniyiz :)

8. Gun galiba bebegin cok emmek istedigi gun oluyo.. yanyana yatip emzirirken uyusun.yerinden kaldirmadan memeyi agzindan cikarirsin o kadar..
Tesekur ederim canim :) dogumum uyusukluk gectiktn sonra cok agrim oluyodu bide ameliyat esnasinda mideme bastilar sanirim cok nefessiz kaldimi hatirliyorum o an dr mu hemsiremi bebek cok inatci cikmiyo demisti zor oldu ama simdi daha iyiyim ayaktayken dikislerim yaniyo bitek baska sikayetim yok :) bebege gelince uzanip cesaret edemem

Neyseki gecmis bitmis gecmus olsun.. cesaret edemiycek birsey yokki.. sen ztn uyumuyosun emdikten sonra cocuk ztn hareket edemiyoki yataktan filan dusmez :) sende araya mesafe koyduktan sonra uyuyorsun.. koklayip duruyorum bende kizimi :) Allah herbisteyene versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…