Banada dert oldu alışabilirmi diyeBi fikrim yok
Valla onemli konuBanada dert oldu alışabilirmi diyeen çok korktuğm okulda yanında olmayacam kendini mahveder mikrop kapar diye. Birde öğretmnden abladan yardm istiyemm devlet okulu hele günydoğu tarafı daha ilgisz. Oof
Of sorumluluklarmz bitmiyor ki bence bu iş bana göre tuvalete alıştırmaktan daha zor olacak gibi geliyo. En çok korkumda hastalanmasıSizin kontrolünüzde kendisinin yapmasına izin verin. Ona bunu başarma duygusuyla öğretirseniz daha hevesli olacaktır. Bunu yapabildiği zamanlar takdir edin hatta zaman zaman ödüllendirin. Hem taharet alıp hem üstüne damlatmadan kurulamak çok zor olacaktır. Islak mendil kullanabilir.
Aynen çok haklısınz neler duyuyoruz sonuçta.Gerçekten zor bi durum ya.. zaten yardımcı olan bile olsa onu ben istemem.. mahremiyet önemli.. inşallah başarırsınız birlikte..
Evet haklısnz ablalar yardım etse bile benm musade etmemm gerekir. Bende bu yaz alıştırmak istiyorm okullar açılana kadar inşallh tam anlamıyla alışır. Suyla sabunla oynamayı çok seviyor. Çantasına ıslak mendilini sabununu koyarm böyle renkli şeyler hem ilgisini çeker hem daha hevesli olur diye düşünüyorm.Daha zaman var yavaş yavaş öğretmeye çalışın.
Siz bir kere temizleyin diğerini kendinin temizlemesini isteyin, gözlemleyin bakalım nasıl siliyor, ne şekilde silmeye çalışıyor. Diğer seferlerde yaptığı yanlış kısımları düzeltmeye çalışın. Tabi sizin kadar temiz silemez bu yaş için mümkün değil ancak zamanla daha iyi temizlemeyi öğrenir.
Her temizleme sonrası muhakkak ellerini iyice köpürerek yıkaması eğlenceli geliyorsa daha çabuk öğrenir.
Okulda da öğrettiğiniz şekilde uygular. Sizde evde yıkarsınız. Fakat okulda kimse mahrem bölgesini elleyip temizlemesin. Buna musade etmeyin.
Amin amin bende başlarda göndereceğim bakacam duruma zaten. Evde çok sıkılıyor yorucu bir çocuk ve iki yıldır okul okul diye diye başımızı yedi. Tam okul döneminede denk geliyor ikinci bebğimn olması en azndn gündüzleri bebekle rahatça uğraşrm diye düşünüyorm. inşallh verimli anlayışlı güler yüzlü ve ilgili öğretmeni olur arkadaşlarıda kötü huylu olmaz diye dua ediyorm işte.Tuvaletini yapınca ıslak mendili al, ben yardımcı olamadığım zaman kendi bu şekilde silmelisin diye uygulamali goster..Sonra ondan yapmasını iste..Anlat okula başlayacağını,temizliğini kendisinin yapması gerektiğini..Baktın çabuk kavrıyor suyla yikayip,kurulamayi öğret daha sağlıklı..İslak mendil sandigimizdan zararli malesef..Neyse anlarsin zaten yapıp yapamayacagini..Zamane çocukları akıllı maşAllah öğretmek çok zamanını almaz bence..
Şartlarını bilmiyorum ama o yaşta çocuğu ilgisiz öğretmenlere emanet etmektense anaokuluna gondermemeyi tercih ederim.Umarım iyi ögretmenlere rastlarsiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?