Annelerimiz bize kıyamaz ,ya kayınvalidelerimiz :))))

bana hoşlanmadiğim bi harekette bulunulursa inan
bidaha hiç ama hiç görüşmem mesafemi koyarim
bayramdan bayrama yüzümü anca görürler
ama dedim ya zannetmiyorum öyle olacağini umarim yanilmamkaydirigubbakcemile2

Bu konuda bi anımı paylaşayım sızınle anlayın ne olduğunu;

birgün annem, kayınvalıdem ben oturuyoruz sohpet edıyoruz.
bişey oldu kayınvalidem haksız olduğu halde eşimi savundu.
bende kendı anneme dönüp dedım ki,
anne bak sen olsan suçluda olsa suçsuzda olsa hep
damatını savunursun.bak gör dedim kayınvalıdem benı hıc savunuyormu???
kayınvalıdemın verdıgı cevap şu ;
eee ne yapayım önce can, sonra canan dedii
hiç sesimi çıkarmadım
ama o günden sonra kendisi ne lafta
nede gerçekte benim annem gibi olamayacağını hissettim.
o yüzdendir de bende onun kızı gibi olamam.
o yüzden bana çok kolay kıyar heraldeÇok üzgünüm çoook
ama kayınpederim için aynısını söyleyemem
herzaman kendisi beni kızı gibi gördüğünü söyler.
herkese bunu dıle getırır.
hiç bir zaman bana gelinim demedi
hep kızım dedı.
2 oğlum vardı.1tanede kızım oldu der hep.
allah razı olsun
bende kendısını çok sewer sayarım.
bazen çok kızsamda kendisine onu çok sewıyorum çok:1hug:
nişanlıyken esim benım yuzumden babasından tokat yedi
sırf o dönem beni çok üzdü diye
nasıl o kızı üzersin diye tokat atmış kayınpederım
kötü bi olay ama beni hep sahiplenir

Son düzenleme:
bazı olaylardan sonra be resti çektim :))
canımı sıkan bişi olsada görmezden geliyorum
en güzeli mesafe koymak

hiç kimse anne gibi olmaz :))
evli olsamda bazı işlerimde onun desteğini fikrini alırım

Son düzenleme:
vah b&m canım benim efkarlanmışın yine sonunda resti çekmişin ama aferim darısı başıma.... bizim geçimsizler köyde ya ondan ben sakinim 1.5 hafta sonra gelcekler bende başlarım senin gibi..... ahhhh ah kaynanasız bir hayat istiyorum.....

anladım ben seni canım anladım... kaynana kayınpeder elti görümce kayın bazende damatlar hepsi aynı hepsii... hele bide milletin yanında yalakalıkları ıy midem bulandı... çocuk düşünüyorum ya eğer kısmet olurda inş. olursa ilerdede neler yaşayacağımı az çok sayende gördüm neyse kendimi şimdiden hazırlim bari...

canım, kötü örnekler ağır basmakla birlikte iyileri de var.
seninkiler kötü olsaydı bir yerde kendini belli ederdi.yerimseniben

renkli kısmı yapmak hayalimdi. :asigim:
pek sevgili eşim bu fikrimi duyunca, benim aileme nedensiz yere soğuk davranmaya başladığı için hayal oldu.:mymeka:

Kayınvalidem hiç bir zaman annem gibi olmadı, olmasınıda bekleyemem zaten.

Son düzenleme:
kayınvalidemin allahı var şimdi
seni kızımdan daha çok seviyorum diyen bi kadın nası kıyabilirki

bende kıyamaz diyeceğim sever elbet ama annemin tırnağı kadar düşünemez beni..bu kadının yapısından kaynaklanıyor olabilir..çünkü annem eşimi ondan daha çok önemsiyor evine gittiğimizde..o kendince önemsiyor belki ama inanın annem kadar önemsemiyor oğlunu...mesela şimdiye kadar hiç özel bişey yapmamıştır,yedirmemiştir..sevdiğim şeyleri bilmez sormaz bile..beni bırakın oğlunun sevdiklerini bile yapmaz...biraz cimri..alır dolapta durur biz gidene kadar da yapmaz...
ama annem eşim ne seviyorsa döşer önüne her zaman...ne bileyim kadın belki onu sevmemnin derecesi olarak görmüyor ama ben şahsen çocuğum gelecek hiçbirşeyi esirgemem

ah ah geleceğimi görür gibiyim..bizde hamileliğimin ilk zamanlarında yanlarına gittik..ben zaten o zaman herşeyden tiksiniyorum çok nadir şeyler yiyorum...tavuk aldık haşlar yerim diye..eşimde dedi anne yemekleri soğansız yap.zaten bişey yiyemiyor belki 1-2 yudum yer dedi...tamam oğlum dedi ama önüme ne gelse soğan kaynıyor..normalde severim yemediğim şey değil ama o zamanı yaşayan bilir ne kadar tiksinilior herşeyden...her sofradan aç kalkıyorum hep kuru kuru ekmek yiyorum..inanın eşimin bile iştahı kesildi beni öyle görünce..her sofrada ağlayacak gibi oluyordum...kayın validemlere gitmeden nce annemlerdeydik bir kaç gün..annem belki yemem diye 5-6 çeşit şey yapardı hangisini içim alırsa onu yiyeyim diye..bide bunun haricinde eşimin sevdiği yemekleri yapardı...eşimde salak değil ya görüyor yani farkı..neyse bir gün tavuğu haşlasana anne bari onu yesin demiş...anammm sofraya bir tavuk geldi ama ne siz sorun ne ben anlatayım...haşlamış ama sonradan olan soğan sarımsak baharat ve yağ ile sos yapıp pişirmiş...sofrada yine ekmek yedim..ama boğazıma düğümleniyor..yemekten sonra içeri gittim başladım ağlamaya..eşim bişey sormadı zaten anladı ne sorsun onunda gözleri doldu..sonra gitmiş dalgamı geçiyorsun sen demiş annesine...nasılsa bişey yiyemiyor,ne yapsam geri çıkaracak midesi bulanıyor demiş....bu kadar yani onunkisi...
şimdide tutturdu doğumdan önce geleceğim doğumdan 2 hafta sonra geri döneceğim diye...eşim hiç istemiyor..nasılsa annen gelecek benimkine gerek yok ortalık gerilmesin diyor...annen gitmesin 40 ın çıkana kadar diyor ama annesini hiç istemiyor..kaç defa dedi anne sen sonra gel diye..olmaz benim doğumdan önce orda olmam lazım diyor..bende dedim daha da ağzını açma dedim.gelmek istiyorsa gelsin heves ediyor demekki kadın dedi...ama ben çatışmalarından korkuyorum 2 dünürün dedi..senin annenden değilde kendi annemden korkuyorum çok cahil dedi..senin anneninde tadını bozmasın dedi...annen gece uykusuz kalır sana bakar bide üstüne yemek yapar temzlik yapar bizimkide oturur diye korkuyorum dedi..bakalım ne olacak

Son düzenleme:
vah vah rehavet sende bensendin canım benim aalh yardımcımız olsun
benimde ne bulanırdı soğan kukusundan miğdem öğğ

annemde elımı soğuk sudan sıcak suya değdirmem,ama kayınvalıde benden herzaman evde iş yapmamı bekler.yapmayınca sinirlenır.çok yıprattılar benı çoooook.çok mucadele ettım.eşim için bıle ben kötü bı gelın oldum.bana dırek yuzume sen o evden çıktın buraya gelın geldın der.annen senı hıç ezmemiş,bende öyleydım ama koca evıne gelınce her işi yaptım der..hamıleyken bıle yatıp uzanıp dınlenmeme laf ettıler..daha ne dıyımkı...bakıyorumda herkesın yazdığı gerçekten doğruysa,ben çok acı,çok zor gunler geçirmişim....o insan benım hiçbirşeyim olamaz...oğlunu bıle bazen çıldırtan bı kadın. oğlunada banada evlılığimize de çoktan kıymış bır ınsan...

nikahımda çok sevdıgım yengem benı kaynanama ovuyordu işte Ximiz bitanedir bizim için filan.. kaynanamda dediki Xin gorumcesıde bitanedir sonra yengem konuyu yon katmak için yokyok işte Ximiz bizim için çok özeldir diyincede kaynanam buseferde işte benım Xin gorumcesıde çok özeldir ... ahahahah Allaahım ozaman yanlarında sınırımden sırıtmıstım.. sonra kaynanam yengeme işte herkesın evladı kendıe özel ve guzeldir dedi
ama gostermelik baskalarının yanında kaynanam der, gelınımde 'kızım ' gibidir..şimdi benim ''2 kızım ''oldu bilmem neee... palavra tabıkı tamamiyle...
o da benım asla kendım biricik annem gibi olamaz!!! hıh...

canım bu kadar olur ya aynısı
ben yazdım sandım walla

canım bu kadar olur ya aynısı
ben yazdım sandım walla

ya o bişey değil ilerde çocuklarım biraz büyüdüğünde herşeyin farkına varacak çok değil 4 yaşında br çocuk herşeyi görüyor ve pat pat suratına söylüyor..benim annem bir sürü şey alacak torununa,geldiğinde sevdiği şeyleri yapacak,kayınvalideme gittiğimizde kılını kıpırdtmayacak yine cimriliğinden çocukta bunu ayırıp söyleyecek suratına..olmadı babasına der babannem yapmıyor etmiyor diye kayırır,eşim üzülür ona kıyamamsenağlama yine kendine yapacakta farkında değil..şimdi annem çocuğum için ne görürse heves ediyor alıyor örüyor..ben isterdin kyın valideminde öyle hevesli olmasını...bir kere sordum torununa bişey örüyormusun diye....aman ne örecem ona anneannesi örer,çevreden hediye gelir benimkine sıra bile gelmez dedi...nasıl bozuldum..sanki 10 tane torunun var dedim..aferin sen oturmaya devam et böyle,başkasının yaptığından sanane dedim,senin yaptığın kendine...öyle deyince hırka örmüş bir tane..paparayı yiyince oda....ya aslında bunlar çok küçük şeyler gibi gelebilir ama insanlık bana göre..ince düşünmek çok önemli

benim durumum oldukça kötü,18 haftalık hamileyim,kocamın ailesi annesi babası ve annannesi bize 10 gün kalmaya geldiler neymiş beni göreceklermiş,eşim kilolu ve de çok yüksek sesle horluyor ben onun yanında uyuyamıyorum bunu bildiği halde hepsi çekyatlarda kocam o güzel yatağında uyudu ben de yere bir battaniye serdim üzerinde tam 4 gün uyudum,daha doğrusu uyumaya çalıştım,ne eşim umursadı ne de 85 lik annanne ne de kaynana.sonra bunları gezdirmeye çalıştım uzunsüre ayakta bekleyemiyorum,ama yine de yürüdüm gezdirdim.hergün tv de izlemediğim bir ton programı onlar için izledim.ama kocam durmadan bana sen onlarla yeterince ilgilenmiyosun yok 11 30 da iyi geceler dedin ama 1 30 da uyudun niye oyle yaptın onlara neden uyuyacam dedin vs vs beni sürekli rahatsız ediyor.tüm gün evde yok çalışıyor bu laflar nerden çıkıyor anlamadım.en son gün gitmeden evvel kaynanam mutfagi temizlemek istedi.biz de tatile gidicez ona gerek yok ben dönüşte hallederim dedim.inat etti tamam dedim.süpürgeyi verdim,nasıl kullanılıyor anlattım.kacta acayım edim 10 gibi aç dedim komsular rahatsız olmasın diyerek de belitttim sonra iyi geceler dedim.odama yer yatağıma gittim 5 dk sonra kocam kendi odasından geldi--anneme sert bir dille konustun dik dik soyledin lafları ben de senin ailenen aynısını yapıcam-- dedi.ben şok vaziyetteyim çünkü hiç bir art niyetim yok ters bir lafım yok neden oyle duydu kendi odasından anlamadım,konusup suçsuz olduğumu soylemeye çalıştım ama nafile.bu son damla olunca bak simdi gidip annene sorcam eğer bir hatam varsa ozur dilicem yoksa da sen bu tavrından vazgececksin dedim .gittim anne sana ters bir laf ya da ses tonuyla mı konustum dedim yok hayır o yanlıs duymustur dediler ama,annanane neymiş ben niye soruyo muşum,dan girdi şimdi anlatmaya yetmez benimle kavgaya başladılar ilk evlendiğim gunden tut,eski sorunlar ne varsa bomba gibi patladılar.ben odadan çıkmak zorunda kaldım.bana bağırıp demedikleri kalmadı.ertesi gün dişçiye gittim akşama dondum merhaba dedim selam verip odamam girdim ve yattım.ertesi gun de onlar bana bakmadı ben onlara.buyukluk yapsınlar diye umarken tam tersi olmuştu.ben odamdayken kocam gelmiş v onları alıp gitmiş bana haber de vremediler.sonra kocam bana küstü.bebk düşerse düşssün,bebek kimle yatsam ondan olur vs gibi son derece uzucu ve kırıcı laflar soyledi.bebeğim ve ben ki bu bebği o istemişti,oyle kendimi zavallı ve yanlız hissediyorum.şimdi hala annesini tutuyor,yok beni boşarmış alır da çocuğumu gidermişim.bu adam okumuş kariyerli biri.ama insanlık merhamet sıfır.çok dua ettim,kabul eder mi Allah bilmiyorum.kocamı eskisi gibi sevmiyorum,zar zor kurduğum yuvama göz diken kaynanama da diyecek laf bulamıyorum.eltim de ben de ah ediyoruz ama nafile.onun kocası annesini tanıyor ve de eşini ezdirmiyor benim ki tam tersi.çaresizim beklemedeyim.psikolojim çok kötü çok yıprandım.kaynanayı tanımadan evlenmeyin bence

kısıden kısıye degısıo herhalde.ama nekadarda olsa sen el kızı oluosun ıste.anne gıbı olur mu hıc yaa.sımdı soyle ıkısıyle olan olaylar geldı gozumun onune de annecıgımı nekadar ozledıgım aklıma geldı.aglarsa anam aglar otekıler pleybek yapar.herkesın yerı ayrı tabıı ole de olmalı ama bazende bu ayrılıklar ole mesafeler doguruo kı kapanmayacak sekılde.hersey karsılıklı etkı tepkı meselesı.onlar buyuk olarak bızlerı yonlendırmelı olumlu olarak kendılerınden sogutmamalı dıe dusunuorum.ahhh annemm aaaa. eller kadır kıymet bılmıor annem senın kadar kımsee sevmıor annem.canımm benım ya. senağlama

Son düzenleyen: Moderatör:
benimki öyle bi kiydiki saolsun ama bir oglu daha var ve bir gelini daha olucak d.... hakkindan i..... gelir misali buldu beni sessiz sakin ne dezem bu karsilik vermiyo bende en sonunda esime dedim anneni birdaha görmek istemiyorum diye oda saygi duydu sadece özel günlerde oda artik binde bir

Yazdıklarınızı okuyunca çok üzüldüm kızlarsenağlama. Rabbime çok şükür ediyorum.Annem kıyamaz üzülür.Kayınvalidemde harika bir insan,oda kıyamaz.Kendi evladı kadar hiçkimse beklemesin zaten.Biraz ütopik olur.fisfisfis
Hastalandığımı duysa üzülür,telaşlanır.Geçenlerde 15 gün bizde kaldılar,onlar bizdeyken hiçbirşeye karışmıyordum nerdeyse.Sen otur derdi görümceme yaptırırdı.onlarda alışkınlar zaten.Muhabbet etmeyi çok sever kayınvalidem.Hiç görmediğim bir eltim var.ayrı yaşıyorlar şimdi eşiyle.sürekli üzülür senağlama durur,oğlu ve torunu için.Sürekli tekrarlar biz gelin değil kız alırız diyekaydirigubbakcemile5
Çok mantıklı bir kayınvalidem var.2. annem o.Aman nazar değmesin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…