Annelerimiz bize kıyamaz ,ya kayınvalidelerimiz :))))

tabiki anneyle kayınvalide bir olmaz.asla!
benim annem cok hassas davranır,gerek paramıza gerek evimize. başka sehirlerdeyiz.öyle sık gelmez gelince çok durmaz.biz gidince çok iyi agırlar.sofrası olsun yatagı olsun herşey 4/4 lüktür.bi hediye alsak çok mahcup olur.sürekli kocanın kıymetini bil.önce yuvan evin der.
ama kayınvalideme gelince,çookk farklı. başka şehirlerde oturmamıza ragmen,her gidişimizde sofrada mutlaka ısıtılmış yemek olur tabak tabak.helede biz gideceksek hiç alısveriş falan yapmazlar.her gittigimizde biz yaparız.hatta bayramlarda bayram sekerlerine kadar biz alırız.ve sürekli gelmekten bahsederler uzun uzun kalırlar mesela yazı bende gecireceklermiş.kafamçokkarıştıve orda ne olsa buraya anında telefonla yetiştirirler.tabi böylece bizdeki herşeyden de haberdar olur.ayrı sehirlerde yasıyoruz ama hiç ayrımız gayrımız özelimiz yok.:çok üzgünüm:haa bi de geldiği zaman eşimin peşinden hiç ayrılmaz.her sabah işe benimle birlikte oda kalkar gönderir.eşim bi su istese hemen kalkar o verir.sürekli eşime bişeyler sorar.saatlerce ana ogul sohbet ederler.Çok üzgünüm çoook tabi benimde sinirlerim harab olur.çünkü kayınvalidem böyle davranınca eşimde annesinin çok samimi,ilgili,her işe koşturan biri olarak görüyo yani ben yanlış anlamış oluyorum:1no2:

her kadin ayni olmaz..beklentileri az tutmak gerek..bastan onyargili olmamak gerek..kaynana gelinden gelinde kaynanadan herseyi beklerse olmaz..oglunun mutlulugunu isteyen bir anne zaten akilli davranir..herkesin ufak tefek sorunlari olur yada kusursuz kimse davranamaz onemli olan sevgi,saygi cercevesinde iliski kurmak..

Son düzenleme:
benim kayınvalidem bana kıyar hiç acımadan hemde
bakışlarıyla tavırlarıyla anlatır bana beni sevmediğini
bende hiç oralı olmam çok da tın yani
her durumda benden bir adım önde olmak ister
annelerse kızının başarısıyla gurur duyar
mutluluğuyla mutlu olur

Egri oturup, dogru konusalim..Annem kiyardi bazen...Ise alistirmak icin atistigimiz olurdu.."Yaptigin bana ise, ögrendigin kendine" derdi benim güzel annem ve ne kadar da hakliymis..Iyikide arada kiymis bana..kaydirigubbakcemile3

Kayinvalidem hic kiyamaz bana..kaydirigubbakcemile2 gecenlerde ev gezmesine bir dürü misafirim geldi, yeni gelinim diye..."Sakin sen birsey yapma, ben hepsini yapar getiririm" diyor kadincagiz..! Kayinvalidem canini verir, beni yormamak icin...ALLAH daim etsin..:Saruboceq:

evet çok f!!bunun bi formülü varmı

umrunun umrunda olacagini sanmiyorum...
gelinin basina bi dert,hastalik gelince icten ice sevinen kaynatörlerde biliyoruz yani..
benimki sevinirmi bilmiyorum,o onun ayibi ama cokta vah tüh demez yanii

Haaaaaklııııısıııııın! Bende senin yaşadıklarını yaşadım ahhh Canım ah bilirim ne kötü dür
oraya giderken ayaklarıım geri geri giderdi yüzüme gülsünler diye bildeğim bütün duaları okur dum ama yine aynı sonunç. bende sen gibi 13 senenin sonunda tavrımı koydum ama pisikolojimi bozdular benim laelaelaelaelae ahhh anlıyom valla seni çoook iyi anlıyomvereliniortak

Annem asla kıymadı bana ve halada kıyamaz aslında çok yaşlı ve çok hastalıkları var ama yinede yanına gideyim yada o benim yanıma gelsin her şeyi yapar suyumu bile getirir bunları derken bile gözüm doldu asla annemin hakkını ödeyemem....Kayınvalideme gelince evlendik ve 8 ay sonra ilk evlerine gittik 20 günlük izin ve ben 1 haftadan sonra çok kötü grip oldum ve ilk grip olduğum gün evi temizle tümden dedi....Ve ne kadar ayıp bir şey ve eşimin yanında dedi bende yapamam hastayım dedim ama sonradan içimden dedimki kalk ölmezsin yap ölürsemde kurtulurum bunlardan dedim ve o yüzden içimde bazı şeyler bitiyor yavaş yavaş bitiriyorlar.İnsan geleceğini o kadar güzel hayal ederki ama bir bakmışın geleceğinin içine etmişler hayallerim malesef sadece hayallerde kalmış.Eşinden ayrılsan oda olmaz gelen gideni arartır ve erkeklerin hepsi aynı tek yaşayıp ömürde geçmez zor be arkadaşlar çok zor.

kayınvalidem asla annemin yerine geçemez ben nişanlıyım şimdilik kayınvalidem kızından davrandığından dafa iyi davranır bana beni çok sever ama çocuklarını sevdiği kadar sevemez galiba beni
kayınvalidemin tüm hayatı çocukları.. benide şimdilik çok seviyo bakalım değişmezse

benimm kayananmala aramda mesafe vardırrr..
kızım kızımm der ama kızı olmadığımı bende bilirimm odaaaaa
ben hasta olur geberiririmm ağız ucuyla geçmiş olsun derr :jeyyar:
yanımda oğluna yada kızına sen zayıfladınmıı yavruummmm derr şakkıdı
bu bile ifrit olmama yeterr süprizzzzz

kızı gibi gören kayınvalideleri bilirimde benimki onlardan değil.. annem ne kadar kıyamazsa o da o kadar kıyar :)))

kızı gibi görse ne olacak görmese ne olacak
ikiyüzlülüğünden gınalık gelmiş bana artık
görmesin beni kızı gibi çünkü ben annem gibi görmüyom onu
sevgi yerine kendilerine nefreti aşılattılar

Kızlar Annelerimiz bize hiiiiçççç mi hiiççç kıyamaz , ya ben seni kızım gibi görüyorum diyen kayınvalidelerimiz???Buyrun sohbete:teytey:

bizde annelerimize hiç kıyamaz,yaptıkları hataları görmeyiz.
anneliğine veririz,hatta eşimiz bişey dese (haklı olsa bile) kırılırız.
annemiz bizim dokunulmazımızdır çünkü.
peki bizler acaba anne dediğimiz kayınvalidelere kızı gibi davranıyormuyuz?
ne onlar bizi kızı gibi görür nede biz onları anne gibi.
kimse kimsenin kızının annesinin yerine geçemez.
onlar eşimizin annesi,o yüzden saygıyı hak ediyorlar.
eğer eşimizden memnunsak annelerinide baş üstünde taşımalıyız.
her şeye kayıtsız evet demeyelim tabi.embesil olmayalım.ama eşimizin hatırına biraz sussak hiç bir şey kaybetmeyiz.
dolu başak eğri durur
hiç bir şey yoksa arada kuşak farkı var.elbette uyuşmadığımz şeyler olacak.ama burdaki gelinlerin çoğu,anam olsun ağzı olmasın,babam olsun evde olmasın misali,put gibi duran hiç bir şeye karışmayan kaynana modeli istiyorlar.
bu mümkünmü?
tüm iyiniyete rağmen sınırları zorlayan insanlarda vardır mutlaka. o zaman eşle ortak hareket edilebilir.eşiniz sizinle annesi arasındaki dengeyi koruyamıyorsa suçu kaynananıza değil eşinize bulmalısınız...

bekleyebilirler.
onları eşlerinizi büyütürken edilen masrafları bir kenara not etselerdi dahada zararlı çıkardınızbenneyaptımki
durumları varken sizleri sıkıştırmaları hoş değil elbette ama bu sebep kaynanadan şikayet etmek için yeterli bir sebep değil bana görebenneyaptımki

Bu konuda fikrim şudur:
Oğullarıyla ciddi bir çatışma içine düşün bakalım, o zaman anlarsınız; kızı gibi mi görüyor, neyi gibi görüyor?... sengözlerimebaksanab
O kadar basit değil her şey... :mymeka:

Belki bir kaynana; gelinini çok seviyor olabilir ama, asla anne gibi sevemez...
Kızı gibi de göremez... Gördüğünü zanneder sadece... :sm_confused:

Bir anne, yeri geldiğinde; gerekirse kızını kendine tercih edebilir...
Ama bir kaynana (basit sebepler değil, ciddi sebeplerden bahsediyorum ), gelinini kendi menfaatinin önünde tutamaz...

Kayınvalideler gelinlerine öyle bir kıyarlar ki..
Ne biz onların gerçek kızı gibi olabiliriz,ne de onlar bizim biyolojik annemiz gibi olabilirler.
İstisnalar vardır elbette,ama bir elin parmakalarını geçeceğini sanmıyorum.mafoldumben

annem ben üzülmeyeyim diye hastalığını bile söylemez öteki duygu sömürüsü yapacak ya herşeye ağlar ayyy kayınvalideli konuları okumak istemiyorum bizim kayınvalide aklıma geliyo sinir oluyorumm. her nekadar gelin kaynana arası iyi olsa bile kesinlikle ana-kız gibi olamazlarrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…