Gecen yıl amelıyat oldugumda ayağa kalamıyordum,annem işe gitmeyıp hep bana baktı,suyumu,yemegımı hep önüme getırdı,ondan su ısterken bıle utandım,emırı bırakın rica bıle edıp bişey ıstemem normalde aıle halkından.
O günlerde anneme, bırak bebeklıgımde bakmanı,şimdiki emeklerını bıle ödeyemem demiştim.Onun bana hızmet etmesı öyle tuhafıma gıtmıstı ki...
Şuandada bacaklarında varis olmasına rağmen hala çeyızımde en ıyısı olsun dıye calışmaya dema edıyo,48 yasında annem.çalışma desemde olmuyo..Babamdan fayda yok cunku...
Dün halsızlıgımden dolayı sende nazar mı var diyip okudu,ben koltuga yarım uzanmışken gel kucagıma yat dedı,onun o kokusu o sıcaklıgı neye değişilir... O an acaba kayınvalıdemınde kucagına yatabılecek mıyım böyle dedım... Annem benım parcam,kım ne derse desın yerını tutmaz kımse
AY düğün günüm yaklaşıkca daha bı hassas oldum annem konusunda :asigim:
çok güzel bir konu olmuş canım benim benim annem bazen gece boyu uyumaz bana dua eder bizim için yaptıklarının hakkını ödeyemem
gerçekten çok güzel bir konu.fikrine sağlık cnm..
annelerin hakı ödenmez aslaaa
anacımı çok severdim ama anne oldukdan sonra gözümde bambaşka oldu
öyle büyüdü ki hakını asla ödeyemem aslaaa
ona ne yapsam azgeliyor ayaklarının altını bile öpsem hakını ödeyemem canım annem
(bu arada babacıma da kıyamam onun da hakını ödeyemem )
annem çok zahemtli bir doğumla dünyaya gelmişim annem çok acılar çekmiş 7 aylık ilkel bir ortamda
beni dünyaya getirirken çok acılar çekmiş 1 kilo doğurudm seni ama çok acı çektim der hep....
sürekli hasta geçen bir çocukluk bu durum ergenliğime kadar sürdü ..........
şimdi ben 1 aylık bir anneyim.....annem evlenirken yanımda olamadı içimde hep uhdedir evlenen birinin hazırlığına yardıma gitsem annesi başındaysa ağlayasım gelir...
hamile kaldım çok zorluydu yolum annem çalıştığı halde onda kalıyordum
sabahları işe gitmeden kahvaltımı hazırlıyordu öğlen içinde dolapta yemek hazırdı bulaşığı bırak diyordu
aksamda işten gelir gelmez teftiş yapıyordu yenmişmi yemekler diye....
gebeliğimde yaşadığım tüm sıkıntılarda hep yanıma koştu ve bebeklerimi düşürme tehlikem olduğunda
kayınvalidemde kalmaya başladım tam bir ay kaldım ama hep ağladım o kadar yanlız hissettimki kendimi hiç kimse annemin boşluğunu dolduramadı anneciğim işten çıkıp oraya gelemiyordu yolu çok uzaktı.....h.sonu oldumu koşuyordu....ama biliyorduki iyi bakılmıyorum zaten sorunlu bir gebeydim
bigün tv.izlerken şarkı çıktı eller kadir kıymet bilmiyor annem diyordu
ağladım ağladımmmm ve sonunda annem iştede olsa ben yatakda açda kalsaydım sabhatan aksama kadar anneme gidecem dedim...gittim anneme çok yakın olan halam baktı bana 3 hafta yemek yiyemiyor serumla besleniyordum evde...........
ve annem benim bu halime dayanamayıp tüm maddi sıkıntılarını birkenara koyup işten ayrıldı
sonrasında erken doğum sancılarımla birlikte tam 40 gün benle hastanede yattı sadece birgün eve gitti
ve hastaneden eve geldik tam 33 gündürde yanımda .........şimdi annelik yolumda onunla gidiyorum
annenin hakkı ödenmez bugünleri asla asla aslaa unutamam
ilkokul ikiye gidiyordum.öğretmenimiz almamız gereken kitaplar olduğunu söylemişti .babam da şehir dışında çalışıyordu.sınıfta herkes almıştı .bir tek ben alamamıştım ve eve hep ağlayarak geliyordum canım annem parmağındaki yüzüğü satıp bana o dergileri aldı.iki oğlum var ve annemin emeği benden çoktur onlara zaten çocuklarımda ananelerini daha çok severler
canım annem ya bı tanedır o benım herseyım yazık hep babamla ve aramda kalırdı.babam Allah selamet versın sınırlı asabı estı mı kukrer her an patlamaya hazır bı bomba gıbı gıbı dolasırdı etrafta bende hep zıttımdır babamla bırımızın ak dedıgıne dıgerımız kara der sureklı melegım yazık ıkımızı dengede tutucam kopru kurucam dıe az cabalamadı az yıpranmadı. :teselli: cok ozluyorum onları yaa. senağlama anne bı bambaska ya arkadasım kardesım ablam annem,babam,dostum herseyım olmaya calısırdı ne zaman dussem hep o kaldırır ne zaman aglasam oda aglardı.bak gene duygulandım ama yaa.zaten bu yıl ılk defa annaler gununde yanında olamadım sarılıp opemedım.Allah onları basımızdan eksık etmesın... :1no2:
Annelerin fedakarliklari yazmakla bitmez bence.. acemiperi sizin köfte olayina tutamadim gözyaslarimi.. Allahim kimseyi annesiyle veya evladiyla sinamasin. en zoru bu olmali.
annemin mükmmel bir insan olduğunu hep biliyordum.
ama evlenince daha iyi anladımm.
sen mükemmel bir kadınsın annemmm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?