Annelerin 2011 Ağustos Annelerine Önerileri

Sorumun cevabını aldımm

Bana doğum sırasınd abir eczacı arkadaşım Avent'in manuelini getirdi. Pek kullanmadım. Çalışmaya başlamadan önce de Medela Mini aldım. 3 aydır hergün iki kez sağıyorum işyerinde. Memnunum. Ama çalışmaya başlamadan önce hiç lazım olmadı. Arada bir iki kere meraktan sağdım. :))
Çalışmadığınız dönemde pompa almayın. Pompanın varlığına güvenip emzirme konusunda mücadele yarım bırakılıyor bazen. Siz emzirmeye odaklanın. Bebek zaten pompadan kat kat iyi çekiyor. İlk günler emmeyi öğrenene kadar belki biraz uğraşmak gerek. Ki o dönemde de çok gerekli değil, bebek zaten misket kadar bir mideyle doğuyor. Birkaç damla bile yetiyor ona. Yani bebekle meme yanyanayken pompa gereksiz. Çok çok özel bir durum olursa bebek hiç ememezse alırsınız ama öncelik emzirmek olsun.

bebek bakım çantası hangi marka olmalı sizce. yada ayrı ayrı markalar mı daha iyi olur. sebamedi çok duyuyorum ama nivea için de iyi deniyor. sizin fikriniz nedir?

canım hıcbısey hıssetmedım bebegın afası gorundugunde ıgne vyrdu uyusturdu ne kesmesını ne dıkısı nede bebegın cıkısını hıssettım.. ama tabı uyusukluk gecınde dıkıs agrıyo ondada agrı kesıcı vuruyolar rahatlatıyolar:) tamamen ıyılesmesı 1 ayı gecıyo:)

bebek bakım çantası hangi marka olmalı sizce. yada ayrı ayrı markalar mı daha iyi olur. sebamedi çok duyuyorum ama nivea için de iyi deniyor. sizin fikriniz nedir?

Ben Sebamed aldım. Memnunum. Hemen hemen hiç pişik olmadı bebeğim. Yalnız evde Bephanten Merhem de bulundurun. Hafif kızarıp pişik olmaya yüz tutunca bir iki sefer pişik kremi yerine ondan sürmek pişik olmadan toparlanmasına yetiyor. Sabun, şampuan da iyi, güzel kokuyor, güzel köpürüyor. Bebeyağı oek kullanamadım, çok sıcaktı, o sıcakta yağ çocuğu bunlatır gibi geldi.

Aklıma geldi kızlar dogum yaptıktan sonra fazla domates, üzüm, patlıcan yemeyin. Ben deli gibi yiyodum bunları oğlum hep pisik oluyodu. Anliyamiyoduk neden olduğunu sonra birisi söylemişti asitli yiycekler Cok yersen bebeğin pisik olur diye. Ben bilmiyodum ilk cocuk ilk acemilik. Abartmadan yemek lazım :)

Canım peki kaç gün banyo yapmıyorsun?
Yaz günü banyo yapmadan nasıl durcaz???:26:

bugun baktım bende ona Loolada guzel aynı seyler ondada gecerlı 100 tl daha ucuz hem ..1000tl fazla diyosan anakucagını bebconfort alma sadece arabada kullanmak ıcn dahah uygun bısey al nasılsa 4-5 ay kullanılacak...loola yada elea yı tam yatırıp kullanırsın buarada daha uyguna gelmıs olur ..fıkır sadece

cnm verdiğin bilgi için sğl..
ama eşimle karar değiştirdik biz bbek arabası almayacağız..
zaten ben ana kucağı araştırıyodum travel setleri keşfettim öylelikle daldım gittim uçuk fiyatlara.
şöyle yapıcaz ben şuan sadece ana kucağı alıcam..
zaten 1 2 ay full evdeyiz bi yerede gitsek küçüçük bebeği bebek arabasına koymam gideceğim yere normal arabamızla ve anakucağımızla giderim diye düşündüm,sonrasıda kış zaten kışın da bebeği uzun uzun bebek arabasınla gezdiremeyeceğim için yine anakucağıyla idare edeceğim..
sonrasındaysa zaten hemen hemen anakucağına binemez hale gelmiş olacak
o zmanda güzel baston şık bi bebek arabası alıcam ve böylelikle anakucağının bebek arabasına takılma + fiyatını ödememiş olacağım...

çok mantıklı karar vermıssın canım. bende aynı senın gıbı dusunuyorum. üstelik evim 5. kat ve asansor yok. mumkun değil hem bebeği hem arabayı tasımam.
aynen bende yaklasık bır sene sonra dusunuyorum almayı.zaten gittiğimiz yerede arabayla gidiyoruz, bir araba koltuğu almam yeterlı.

Arabası olanlara bir ufak ipucu. Eşiniz işe arabayla gitmiyorsa bebek arabasını arabanızın bagajında tutun. Hem evde yer kaplamaz, hem aşağı indirme yukarı çıkarma derdi olmaz. :))) Kırkımdan sonra hergün yürüyüşe çıktım ben oğlumla. Oto koltuğu ana kucağı evde oluyordu. Onu koluma takıyordum sepet gibi, arabanın iskeleti de arabanın bagajında duruyordu, aşağıda bagajdan alıp kullanıyordum. Eve dönünce de gene bagaja koyuyordum.

evet cnm ya sonunda böyle bişeye karar verdim...
kafam rahatladı inan
öbür türlü her dk netteydim bebek arabası araştırıyodum inan böylesi daha rahat oldu.benim evim 1.katta o sorunum olmazdı,ayrıca apartmanımız aile apartmanı bebek arabamızı aldığımızda giriş kata bırakırım olur biter....

ben de kararsizim bebek arabasi alma konusunda,

ama en az 4 ay evde olucam, eism isteyken sikilirsam bebegimi alip alisveris mrk.ne falan giderim belki,
gidebilir miyim acaba 3 aylik olunca falan ?

napsam sasirdimm

ama en az 4 ay evde olucam, eism isteyken sikilirsam bebegimi alip alisveris mrk.ne falan giderim belki,

napsam sasirdimm

cnm bak eğer böyle düşünüyosan belirler bebek arabanı ama alma
doğumdan 3 4 ay sonra baktın gidebilirsin hmen alırsın
hemde şimdi alınacaklar daha fazla bide onun masrafını bu zamana sıkıştırmamış olursun...
sadece bi fikir......

valla iyi fikir cnm,

simdilik bi oto koltugu-portbebe aliriz.
zaten arabayla gideriz cogu yere.
baktik puset de gerekiyor hemen o zaman aliriz

cok mantikli cnm ..

sagol

zaten simdi bi dolap yaptiriyoruz kizima koocamann, butun esyalarini koyucam icine insallah; 1.100 tl ye yapiyor mobilyaci.
daha da bi dunya masraf var dedigin gibi,
daha dogumu da konusmadik hastaneyle

ben topiklerde okumuştum portbebede çok gereksizmiş
senide herşeyden soğutuyorum gibime geldi bi an
oto koltuğu zaten ana kucağı olarakta kullanılıyo cnm hem ana kucağı hem port bebe ikisi çok fazla olmuş olur...
tabi senin kararın...

napsam sasirdimm

Ya işte biraz tarz meselesi. Ben dediğim gibi hergün yürüyüşe çıktığım için arabayı çok kullandım. Çünkü mevsim de müsait. Eylül, Ekim, Kasım hava ne sıcak ne soğuk oluyor. Bebek rahatlıkla çıkarılıyor dışarı. Zaten bebek de alışınca istiyor. Özellikle bebek gazlı ise öğleden sonra bebek arabsında dolaştırmak çok sakinleştiriyor hem bebeği hem anneyi. Bir nefes alma fırsatı oluyor. Ben hergün yarım saat de olsa bir saat de olsa bebek arabasını mutlaka kullandığım için bana çok gerekli geldi. Bebek kucakta yürüyüş yapılmaz, markete filan gidilmez. Yani evde tek oalcaksanız bence bebek arabası çok gerekli.
Mahalle içinde olduğumuzda sling de kullandım ben. O da kullanışlı ama 8 kilodan sonra filan ağır oluyor. Yakın mesafeler için sling de düşünebilirsiniz.

Son düzenleme:

ist portbebe derken oto koltugunu kasdettim cnm ben de,
0-13 kg olanlarini..

cnm benim dogumum agustosun sonunda;
1-2 aylik olunca arabaya koyup cikarabilir miyim sence yuruyuslere.

sling dedigin kanguru mu cnm ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…