Oto koltuğu olan ana kucaklarının kullanımı bebek 9 kilo olduğunda bitiyor. Yani arabada. Biz pek kullanamadık o yüzden. 4 aylıktı 9 kilo olduğunda. Onu siz bebeğinizi arabada ve elde taşımak için kullanın, ev için ayrı anakucağı alın.
9 kıloya kadar olanı almasak olmasmı ozaman 4 ay kullanacaksak ..ama arabada nasıl olacak :26:
aaa bende maxı cosı de karar kılmıs gıbıydımbende bu konuyu çok araştırmıştım son kararım maxi-cosi almaktı ama şimdi iyiki almamışım diyorum kuzenimin önerisiyle vazgeçmiştim o almıştı ama fazla kullanamayıp baston pusete dönmüştü bende onun önerisiyle chicco lite way 0 ay+ baston puset aldım ve çok memnunum iyiki almışım... anakucağı oto koltuğunu ayrıyetten tek almıştım şuan oto koltuğu olarak bile kullanamıyoruz diyebilirim hem durmuyo hemde büyüdü artık birazda gelişimi önden gidiyor rahat edemiyor içinde... dediğin gibi 6. aydan sonra kullanılmıyor bence... ben bu pusetle oğlum kucağımdayken diğer elimle katlayıp açabiliyor ve taşıyabiliyorum...
evet araba var guvenlık olayı takıldı kafama zatenArabanız varsa alın, hem artık zorunlu trafik cezası var hem de kucakta bebek taşımak güvenli değil.
aaa bende maxı cosı de karar kılmıs gıbıydımtecrube ıste..ıyıce karıstı sımdı kafam,mesela baston pusetllerın 0+ olduklarını bılmıodum bunlarada bakmak lasım sımdı
evet araba var guvenlık olayı takıldı kafama zaten
Yani sadece kısa mesafe yolculuk yapıyorsanız sorun değil de ama mesela 15-20 dakikadan uzun bir yolu, hele de şehir trafiğinin dışında 80-90 km ve üzeri hızla seyredilen bir yolu bebek kucağınızda katetmek güvenli değil. Allah korusun kaza olmasa bile ani bir fren anında kucakta ttumak zor.
bu arada İnglesina gerçekten neredeyse baston puset gibi hafif ve tek elle kapama açma özelliği var. Bir bakın. MAxi Cosi de kaliteli ama çok ağır. Ben hamileyken aldıklarım arasında en çok bu konuya takmıştım da ondan ısrarla yazıyorum. :))))
Yani sadece kısa mesafe yolculuk yapıyorsanız sorun değil de ama mesela 15-20 dakikadan uzun bir yolu, hele de şehir trafiğinin dışında 80-90 km ve üzeri hızla seyredilen bir yolu bebek kucağınızda katetmek güvenli değil. Allah korusun kaza olmasa bile ani bir fren anında kucakta ttumak zor.
bu arada İnglesina gerçekten neredeyse baston puset gibi hafif ve tek elle kapama açma özelliği var. Bir bakın. MAxi Cosi de kaliteli ama çok ağır. Ben hamileyken aldıklarım arasında en çok bu konuya takmıştım da ondan ısrarla yazıyorum. :))))
bana kimse cvp vermiyo:84::84::84:
cnm senin aldığın modelin linkini kopyalayabilrmisin bulamadımda...
cok dogru soyluyorsunuz , bıde arabayı ben kullanınca sorun daha buyuuk....ısrarınız coook dıkkate alındı emın olun su an nette bakıorum ılk fırsatta canlı canlı bakıcam..
BELKİ BİRİNİN İŞİNE YARAR
Eki Görüntüle 176488 40,58 TL (Clever Td 1112 Ateşölçer )
Eki Görüntüle 176491 16,56 TL (Dinar punto battaniye)
Eki Görüntüle 176494 7,22 TL (Nuk Easy Learning Burun Aspiratörü)
Eki Görüntüle 176496 7,58 TL (Nuk Baby Blue - Saklama Kutulu Silikon Uyku Emzik)
Eki Görüntüle 176497 10,45 TL (Uni Baby Pamuk Mendil Yeni Doğan -cotton Natural)
Eki Görüntüle 176498 5,93 TL (Canbebe Bebek Bakım Örtüsü )
ŞİMDİ HEPSİBURADA.COM SİTESİNDEN ALDIKLARIM..
4,07 TL KARGO ÜCRETİ BONUSA 2 TAKSİT 102,58 TL...
NASILIM AMA
kizlar gogus pompasi kullandiniz mi?
hangi marka, hangi model?
elektrikli pompalar sutu kisa zamanda bitiriyormus diye bi soylenti var? ne derece dogru acaba?
medela mini mi? medela swing mi tavsiye edersiniz?
cok sordum kusura bakmayin
Bende mesela mini var memnunum. Zaten cokta kullanmıyorum emziriyorum. Göğsümde süt kaliyodu ve tikaniyodu en sonunda gittim aldım.kizlar gogus pompasi kullandiniz mi?
hangi marka, hangi model?
elektrikli pompalar sutu kisa zamanda bitiriyormus diye bi soylenti var? ne derece dogru acaba?
medela mini mi? medela swing mi tavsiye edersiniz?
cok sordum kusura bakmayin
benım 39+0 haftadayken sabah 7 de ılk sancılarla uyandım ama herzaman kı gıbı yok bu seferde gelmıyo dıyedusunurken bıde baktım kı sancılar duzenlı gelıyo dk tutuyorum 2 dk bı.. esım yanımda uyuyo... gayet sakın uyandırdım kalk bebıs gelıyo galıba dıye... sonra bıraz yurudum falan ama sancı dedıklerı olay oyle cok aman aman bagırtan bısey degıl o sancıyla aksama kadar durabılırdım yanı.. yurudukden sonra baktım altımdan bıseyler akıyo akıntı falan dıye dusundum dusa gırdım hemen rahatlamak ıcın.. dusta gelenın akıntı degılde suyum oldugunu anladım.. bazı kadında dırek su patlar akarken bazısında yavas yavas kısım kısım akıyomus.. ben kısım kısım akıtanlardandım..dustan cıktın gıyındıkten sonra assagıdan bısey akıtıgını hıssettım lavaboda nişanın geldıgını gordum.. esımle oturduk kosteklı saatle(bız artık ona dogum saatı dıyoruz:) sancıların ne kadar aralıklarla geldıgıne bakmaya basladık ıyıce sıklasınca esımde sakınlesmek ıcın dusa gırdı ben o arada kayınvalıdemlerın odasına gırıp anne bebek gelıyo dedım nası bı telasları vardı anlatamam:):) zaten bebegın cantasını 7. ayımda hazırlayıp koymustum.. kendımınkıde hazırdı... cantaları aldık cıktık dustuk hastane yollarına... dogum katında benı ebe karsıladı catala aldı muayene ettı.. cogu kadın catalda cok canının yandıgını soyler ama ben hıc acı hıssetmedım.. suyum gelveye devam edıyodu bu arada.. doktor gelıp muayene edınce acıklıgın cok guzel dolugunu soyledı... odama aldılar ve dogum cabuk olsun dıye sunıı sancı vermeye basladılar.. lavman yaptılar.. beklemeye basladık esım elımı tutuyodu.. sancılar arttıkca esımın elını sıkıyodum gecınce uykum gelıyodu rahatlıktan.. ebe gelıp gıdıp muayene edıyodu alttan.. cok surmeden 3-4 saat ıcınde dogumhaneye aldılar.. doktor ıkınmam gerektıgını soyledı .. zaten ıkınma ıstegı duyuyo ınsan ıkındıkca rahtlıyosun.. dogumhaneye gırıp dogum yapmam 15 dk surdu surdu surmedı.. bebegın kafası cıktıgında sırtı bana donuktu.. mucızem karsımdaydı 9 ay karnımda olan mınık yavrum sabırla bekledıgım melegım ınanamadım ılk bas benım mı dıye doktor cıkardı bebegı hemen cocuk dotoruna teslım ettı ve bu hastanede gordugum en guzel dogumdu dedı:) cocuk doktoru bebısımın gobegını kestıkten sonra oylece yanıva getırdı ve dokunsana bebegıne dedı.. o an anladım annelık nedır bebek neden bu kadar kıymetlıdır dıye. seslendım zeynebım dıye.. az az aglıyodu.. oda benı ıstıyodu:)..doktor dııslerımı dıktı sedyeye yatırdı benı ebe bebşimide bacaklarımın arasına koydu hoooop cıktık bız.. eşim karsımda fotograf makınesı flasları.. ben yorgunodamıza cıktık bebegı yanıma verdıler hala benım mı bu dıyodum kendıme cok guzeldı bakmaya ne kıyabılıyodum nede doyabılıyodum... doktor geldı hala emzırmedın mı dedı yok dedım aaa ne beklıyosun dedı.. bebegı verdıler emzırmeye basladım.. allahım o tarıfı ımkansız bı mutluluk bı guzellık anlatamam kızım sankı aylardır emıyomus gıbı memeye bı sarıldı bı emdı bı emdı massallah bende doya doya kokusunu ıcıme cektım.. aksama kadar canım sıkıldı hastanede dayanamadım gezdım hemen ayaga aklktım kı yatmayı hıc sevmem.. ertesı gun sabah hemen cıktık ıyıce sıkılmıstım cunku hastaneden.. dıkısler zor gelmıstı bı onlar zorladı benı.. 10 gun ıcerısınde onlarda ıyılestır... ama kızımın bana yasattıgı mutluluk tarıfsız işte...Allahım sızlerede yasatsın bu guzel mutlulugu..
şimdiki aklım olsa asla yapmayacagım seyler...
-sancı sırasında hep yatırdılar ben dolasmak ıstememe ragmen onları dınlemez dolasırdım hem dogumu kolaylastırıyo hem anne rahatlıyo..
-asla ama asla kestırmezdım kendımı dotorum sadece dıkıs parası ıcın kestı benı.. rahmım dıkıssız doguma cok musayıttı.. bıde bebegımın vucudunun yarısı cıktıktan sonra bana dur ıkınma deyı kestı sırf kesmek ıcın yanı.. buna musade etmezdım asla...
-vede asla sunı sancı ıstemezdım kendı sancım varken
akılınıza takılan sormak ıstedıgınız bısey olursa sorabılırsınız kızlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?