Annelerin 2011 Ağustos Annelerine Önerileri

ben de kararsizim bebek arabasi alma konusunda,

ama en az 4 ay evde olucam, eism isteyken sikilirsam bebegimi alip alisveris mrk.ne falan giderim belki,
gidebilir miyim acaba 3 aylik olunca falan ?

napsam sasirdimm

canım işte ben öyle zamanlar için kanguru almayı dusunuyorum bırtane. bebişe astronot tulumu gıydır bır guzel ohhh at kangurunun içine:) hem ellerın boşta kalır. alışverıs yapınca poşetleri rahat tasırsın. sırtınada ufak bır sırt cantası ıcıne ıkı bez falan ne gerekıyorsa ıste:)))))))) kanguruya 1.5 aylıktan sonra bındırebılıyorsun. cok kullanınca zararlı dıyorlar ama zaten öyle zırt pırt kullanmıcaz. kanguruyu evde bulaşık yıkarken ev supururken kullanan bırını okumustum :) tam kucak bebeğiymiş dimi.

ben de kararsizim bebek arabasi alma konusunda,

ama en az 4 ay evde olucam, eism isteyken sikilirsam bebegimi alip alisveris mrk.ne falan giderim belki,
gidebilir miyim acaba 3 aylik olunca falan ?

napsam sasirdimm

bizimde apartman girişinde koca garajımız var:) bak yenı aklıma geldı ıyıkı hatırlattın canım. bende zırt pırt gezmeye gıderım ama kanguru dusunuyorum ılk zamanlar ıcın. yanı kısa gezmeler ıcın. ama dediğini mutlaka değerlendiricem. arabayı garaja bırakırım super bır fıkır:)

canım ya sling kullandım demıssın de. benım merak ettığım bışey var. bu sling sankı bebeği iki büklümmü yapıyor ne?

Herkesin kendi tercihi ama araba benim Cok isimi görmüştü. Bı kere hiç biryere gitmesen bile markete gidiyosun (hadi ben gezme manyagiyimdir) kucakta Cok zor. Emzirdin çıktınız diyelim karnına en ufak baskıda kusuyolar küçükler çünkü. Ayrıca kucakta taşımaya alistirdinizmi evde disarda misafirlikte yanarsınız Cok çabuk alisiyolar, kokunuzu aliyolar. Kanguruya gelince valla aldım ben ama omuzlarim kopuyodu, bebeğin uykusu gelincede boynu iki buklum oluyo. Pek kullanmadim kullanamadim acikcasi.Ayrıca yercekimlikaranfil'inde dediği gibi arabaya bırakıyorum bende sonrada ordan alıyodum. Hem bizim doktorumuzda al bebisini yürüyün hava alsın derdi. Kucakta Cok zor.(yazım hatam olabilir telefondan giriyorum, kusura bakmayın)

hımmm evet canım dediklerin mantıklı geldı:)))işte sizlerden öğreniyoruz bızde.
bizlerde insallah seneye 2012 ağustos annelerıne tavsıyede bulunucaz.

Ayrıca ekemek istedim. Bizim oğlan is yaptırmazdi bana kanguruylada eğilip kalkamiyodum is yaparken arabasına koyup yanımda gezdirirdim ilk ay ama. Ağlardi arabayı surunce susardi. Sonra pilli salıncak aldık arabayı bagaja koyduk. Yani bence kesin alınması gerekenlerde ilk siralardadir bebek arabası.

Ama dikişler acımıyor mu??:18:

Yok canım neden acısın? Kapanıyor yara zaten. Ben sezaryenle bebeğimi dünyaya getirim, eve geldim, ev çok kalabalıktı ogün yapamadım. Ertesi gün hemen ilk işim banyo yapmak oldu. Yani yedi kat sezaryen dikişi acımıyorsa, normal doğum dikişi hiç acımaz su değmekle.
ist portbebe derken oto koltugunu kasdettim cnm ben de,
0-13 kg olanlarini..

cnm benim dogumum agustosun sonunda;
1-2 aylik olunca arabaya koyup cikarabilir miyim sence yuruyuslere.

sling dedigin kanguru mu cnm ?

canım ya sling kullandım demıssın de. benım merak ettığım bışey var. bu sling sankı bebeği iki büklümmü yapıyor ne?

Çıkarsın tabi ki.. Bizde yarı kırk diye birşey vardır. Yirminci gün bebek yıkanır çamaşırları filan da. Yani yüzeysel bir kırklama gibi. Yarı kırktan sonra yakın yerlere gidilir. Biz yirmi kırkında üst sokakataki dönerciye gittik. :))) Kırkından sonra da çıkardık ara ara. İkinci aydan sonra hergün çıkardım. Çok iyi geliyor bebeğe, çıakrabilirsin sen de. Ocak ayı gelip kar soğuğu bastırana kadar çıkardım ben hergün.
Sling dediğim kanguru değil. Kanguruda bacaklar açık duruyor. Zararlı. Bacaklar zorlanıyor. Bir de erkek bebeklerin pipisine yumurtasına çok baskı oluyor. Sling daha farklı. Ben kullanımı daha kolay geldiği içni halka sling aldım. Harika birşey. İnternette araştırabilirsiniz. Bir de eşarp sling mi ne dedikleri bir çeşit var, o daha kullanışlıymış, sonradna öğrendim. MArkete filan gidince bir de baba gelemeyecekse doktor kontrolüne giderken çok rahat ettik. Bebek küçükken arka koltukta tek bırakıp siz arabayı kullanamıyorsunuz, mecburen taksi ya da dolmuş. O durumda bebek arabası zor oluyor.

Bebek de rahat ediyor. Omzumda uyurdu benim kuzum slingin içinde. Rahat olmasa uyur mu?

evet benımde halkalı olan daha rahat geldı gozume. oh koynumda olur hep kuzum.

evet benımde halkalı olan daha rahat geldı gozume. oh koynumda olur hep kuzum.

Ama işte dediğim gibi eşarp slingler daha kullanışlı dediler, ben sonradan duydum. Hatta dün duydum, eşimin bir arkadaşınıneşiyle tanıştım. 2,5 yaşında kızı var. O söyledi. O çok uzun süre sling kullanmış. GErçi bir de bebeğine göre değişiyor. Benim oğlum şimdiden 10 kiloyu geçti ben de ufak tefek bir hatunum. Normalde bir yaşına kadar rahat kullanılır aslında. Pahalı birşey olmadığı için kısa süreli kullanım için bile alınabilir.

o eşarp dediğini arastırdım biraz. onda çocuk yatamıyormus. ve resmınıde gordum bağlama olayı epey bı karısık :)))) bence en ıyısını yapmıssın halka almakla. dediğin gibi çocuğuna bağlı:))) ama yınede kucakta tasımaktan ıyıdır sanırım . neyse yasıcaz gorucez artık bazı seylerıde.

benım arkadasın kızı 18 aylık slıngı hala kullanıolar 3 yasa kadaar drlar onerıyormus onlara amerıkada yasıyorlar ama cocuk agırlastıkca durum nasıl oluyor bılemıyorum ..benımde alınacaklar lıstemde ama bu esarp dedıgınız nasıl onu anlamadım markası fılan varmı :26:

bende ağustos annesiyim... 2008de anne oldum... şu sıralar alışverişi, doğum anını düşünüyor olabilirsiniz ama benim naçizane tavsiyem şu sıralarda uyku düzeninizi oluşturmanız.... bebeğiniz şimdiden bu sisteme ayak uyduruyor... stresten neolursa olsun uzak durun... onun kişiliğini etkiliyor... bol bol konuşun onunla.... o karnınızdayken sizin sesinizi tanıyor.... SABİHA PAKTUNAnın bütün kitaplarını başucunuzda bulunsuz... size nasıl rehber olduğuna inanamayacaksınız... 2,5 yaşına kadarda lütfen tvdan bilgisayardan uzak tutun meleklerinizi... aklıma gelen bunlar... bol bol kendinizi şımartın bol bol dinlenin... meleğinizi kucağınıza aldığınız andan itibaren dinlenmeye vede uyumaya hasret kalacaksınız... sevgilerle........

ha birşey daha bebeğinizle yanyana uyuyun... yatakları ayırmayın... gece daha az uyanırsınız...................

ha birşey daha bebeğinizle yanyana uyuyun... yatakları ayırmayın... gece daha az uyanırsınız...................

aslında benımde ıcımden gelen o ama canım benım esım cok delı yapar. gecelerı bazen onun dırseği burnumun ortasında uyanırım. bir fırça atarım ertesı gun uslu yatar. ama bır gun gectıkten sonra yıne aynı. o yuzden korkarım cocuğu yanımıza yatırmaya. ama ben kraftın dondy sini alıcam kararlıyım. en ay 4 ay yatağıma bitiştiricem dondy i, hem ayaklarıda ayarlanabılıyor, yanımda yatıyormus gıbı olacak yanı. bunuda tecrubelı anneden öğrenmiştim. arastırdım gercekten değer bır aletmiş. aslında dırek kendı sıcaklığımla koynumda yatırmak vardı ama olmuyor bızım ıste.

he kızlar bu arada slıng i çoğu kısı yanlış kullanıyor dıyor ınternette o yuzden omuz ağrısına sebep oluyormus.
henı o boyna gelen kısmı var ya , çanta gibi takmıcakmısız onu. o kısmı ıyıcene açıp, kolun la omuzunun oralara ıyıce yayacakmısız. ay anlatamadımkı nasıl bır cumle oldu bu:)
netten bakın olmadı yada alınca klavuzu ıyı ıncelemek lazımmıs.

Sling kucakta taşımaktan kesinlikle iyi. Eller boş bebek rahat. Hatta dün burda konusu açılınca dün slingimizi yine çıkardık biraz turladık evde. :))) Yani benim sıpa 11 kilo yolunda koşar adım giderken bile rahatça kullanılıyor. Ama tabi uzun süre yorar.

arkadaşlar bebeğin ilk kıyafetleri varya şu hastane çıkışları filan....uzun kollumu giydiriliyor..kısa kollumu? merak ettim...yaz diye ben kısa kollu düşündüm..ama genelde uzun kollu giydirilmiş fotolardan gördüğüm kadarıyla ona göre alıcam....

İlk sayfalarda ayrıntılı var bu konu, bir göz at sitersen. Ama ben özetleyeyim. İlk doğduğu gün uzun kollu ince bir zıbın giydirilkse de ikinci günden sonra hep tek çıtçıtlı atlet yetiyor. Çünkü ağustos çoooook sıcak oluyor. :)))

çok teşekkür ederim.......

verdım sıparısı umarım kullanabılırıs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…