Annelerin 2011 Ağustos Annelerine Önerileri

amaaaan Allah korusun
bu aslan erkeklerınden korkmak lasım sanırım

neyse dedıgın gıbı kullanabıldıgımız sure kardır bıze

amaaaan Allah korusun
bu aslan erkeklerınden korkmak lasım sanırım

neyse dedıgın gıbı kullanabıldıgımız sure kardır bıze

:))) Valla öyle. Ben sekiz aylık hamileydim, bir kafede oturuyorduk, masanın karşısındaki arkadaşlarım karnımdaki inip çıkan kıpırtıyı görmüşlerdi.
Allah korudu bebeğimi ama o anki halimi hatırlamak bile istemem.

Kızlar,
Bir konuda daha tavsiyelerinize ihtiyacım var.Şimdi ben doğumumu memlekette yapacağım, 5 ay kadar memlekette kalacağım.Bu 5 aylık süreçte bebek arabası almasam olur mu?5 ay sonra eşimin görev yaptığı yere gideceğim.Uçakla gideceğim, bir sürü eşyayla nasıl giderim, bunları da düşünüyorum?Öte taraftan arabayı almazsam bebişimin ihtiyacı olursa ne yapacağım, bilmiyorum.

okuyunca bıle kıtlendım kaldım ınsan napacagını bılemezkı
sımdıkı hareketlerı dogduklarındakılere ısaretse esım bıle korkuyo
canları sagolsun kızlarını bılmem ama erkeklerı canavar oluyorlarmıs,sınırlı,dedıgım dedık ama cokta yakısıklı oluyorlar

Allah hepsının bahtını guzel yazmıs olsun...

O size bağlı. Dışarı çıkarsanız gezintiye gerekir. Sonuçta biraz hava alsın diye yürüyüşe çıkacaksanız lazım, kucağınızda taşımak zor olur. ama şöyle bir çözüm olabilir, ilk aylar sling kullanın. Bebek arabası taşımayın.

Benim oğlum çok sinirli değil, çok inatçı da değil. İkna oluyor, ilgisi dağılabiliyor. Ama çok hareketli olması çok zor.

Ay benim oğlan da karnımda çok hareket ederdi. Hatta ciddi ciddi karnımdan görünürdü dirsek ayak filan çıkartırdı. Şimdi de aynen. Sezeryan yerlerime tekme atıyor, kafa çimdik mike tyson gibi maşşallahh...

Ben size bir kitap önereceğim: Dr Erhan Ateş'in "Modern Bebek Bakımı" isimli kitabı. İçinde çok yararlı bilgiler var. Üçer aylık periyodlarla bebek gelişimi ve özellikle acil durumlar bölümü. Hamileyken de okuyabilirsiniz. Örneğin oradaki bir konu: yüksek ateşe bağlı havale. Nedir, bu konuda neler yapılabilir vs vs. Gerçekten çok faydasını gördüm. Ayrıca, internet sitesi de var. İleride bir sorunuz olursa kendisine mail yoluyla ulaşabilirsiniz. Size yardımcı olacaktır.

yercekimlikaranfil,
Sen evde kullanmak için de ana kucağı almış mıydın acaba?

yercekimlikaranfil,
Sen evde kullanmak için de ana kucağı almış mıydın acaba?

Aldım, o çok gerekli. Beğişi heryere taşıyamazsın, sürekli kanepe üzerinde de yatırmak olmuyor. İyi bir anakucağı almak şart bence. Ergonomik olmalı, çünkü baya zamanı onun üzerinde geçecek. Gündüz uyurken de uynaıkken de senin olduğun odaya taşırsın. Tek olacaksan mutfakta iş yaparken de yere koyarsın.

41 kere masallah ya cok tatlı gozukuyor

demekkı karında nasılsa cıkıncada ole oluyo bunlar yandık desenıze

41 kere masallah ya cok tatlı gozukuyor

demekkı karında nasılsa cıkıncada ole oluyo bunlar yandık desenıze

Teşekkür ederim. Öyle resimlerdeki gibi çok güleç bir velet değildir kendisi. Çok sinirli ve inatçıdır. Daha da küçükken onu terkedeceğimden öyle korkuyordu ki, tuvalete bile kucağıma alıp gidiyordum. Şimdi yürüteçle kovalıyor. Yani denildiği gibi; o kadar da boş kaset değiller. Bir kısmı dolu geliyorlar.

Bi bizde var saniyodum, ben tuvalete girince oğlum cildiriyo. Kapıyı yıkacak yuruteciyle nerdeyse.kapıyı açık birakicakmisim hahaha

herkese merhaba
deneyimli annelere bir sorum olacaktı.şu an 25.haftamdayım.bebeğin hareketlerini 20.haftadan beri hisssediyorum ancak dünden beri pek sakin.hiç hareket yok yani.sizde de böyle oldu mu hissetmediğiniz anlar ? çok merak ettim

Normal canım ,hissetmediğimiz ve endişelendiğimiz çok anlar oldu :)
Yalnız çok uzun süre değil,sen yine de takip et.Gün içinde bazen koşuşturmalardan olsun insan hissedemeyebiliyor

dinlen,uykuna dikkat et.sen yorgunsanda hareketler azalıyor.yada hissedilmiyor bilemiyorum.........

Kızlar,
Bebekleriniz için hangi ateş ölçeri kullanıyorsunuz, markasını da yazarsanız sevinirim.Bir de hem evdeki ısıyı hem de rutubeti ölçen termometre olarak hangi markayı tavsiye edersiniz?

Son düzenleme:
merhaba arkadaslar,

benim de bir sorum olacak;

dogumdan once ne kadar kiyafet stoklamaliyiz.
yenidogan, 0-3 ay, 3-6 ay; kacar tk. almaliyiz?
su kadar adet body, su kadar adet tulum yeterli olur gibisinden bir mini liste verebilir misiniz bize:26:

bu konuda kafamiz karisti da :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…