Annelerin 2011 Ağustos Annelerine Önerileri

Şimdi bodyler çok alınmalı. Çünkü hem çok kusuyorlar, hem bazen sırtına kadar kakiş yapabiliyorlar. 10-15 tane çıtçıtlı alın 0-3 ay için. 3-6 ay bodylerini de, 0-3 15 taneyse; 3-6 10 tane olsun, kusmaları azalır. Benden size tavsiye bodye bunlardan fazla yatırım yapmayın. Hem hediye de geliyor, hem de çekiyorlar; bebeklerin boyları da uzuyor hemencecik. Elinizde kalır. Benim kaldı oradan biliyorum. Patikli tulumu hemen almayın, havaların soğumasını bekleyin. Bebeklerin gelişimi hiç belli olmuyor. Benim oğlum 3,5 aylıkken 8 kiloydu. Aralıkta 9 oldu ve 3-6 aylık patikli tuluma sığmadı. Kilosuna göre alırsınız. Siz mermerşahiye daha çok yatırım yapın. Teyzem bana almış 6 tane bir tarafı pamuklu, bir tarafı havlu, sonra 12 tane babaanne yaptı. Yine de yetmiyor. Havlu olanların bazılarını sırtı terleyince kullanırım diye ayırdım. Zira dikkat edin, sırtı asla terli kalmamalı. Hele ki kışın. Bizim bebeklerimiz hep bronşiolit oldu. Hiç kolay değil, 20 iğne, ve bir sürü hava kürü verdi doktor.

Aklıma gelmişken. İlk üç ay bebeğinize asla sarı tulum, body giydirmeyin. Sarılık olursa gözlerine kadar gelmeden farkedemezsiniz.

Kızlar,
Bebekleriniz için hangi ateş ölçeri kullanıyorsunuz, markasını da yazarsanız sevinirim.Bir de hem evdeki ısıyı hem de rutubeti ölçen termometre olarak hangi markayı tavsiye edersiniz?

Bebek için biz eczaneden koltukaltı ateş ölçeri aldık. Kulaktan ölçerler içinde sanırım braun vardı. İkincisi evdeki ısıyı nemi ölçen termometrem yok, buhar makinasında var, oradan öğreniyorum.

ay ayy bronsıtmı terlı kladıkları ıcınmı oldular kıyamam yaa bıde hıc hastalık gormesınler ınsallah

bızde bebegın yanına bı parca sarı bez konulur sarılık olmasın dıye ve olmazlar ...sarı kıyafet alma dedı annemde hep bundanmıs demekkı

ogluna bayıldım yaa nazar boncugu eksık etme masallah 41 kere

ya sımdı gobegımı ızlerken aklıma geldı...bu catlak ıcın kullandıgım yagdan oldugunu dusunuyorum gobegım cok tuylendı benım :84:
yasadınızmı sızde annem dokulucek dogumdan sonra dıyo ama benı kafalıo olabılır dıye dusnuyorum :86:

yenidogan 2 ad.
0-3 ay 9 ad. citcitli bodym var;
biraz daha alayim o zaman
5 tane tulum aldim,
2 tane alt ust tk
2 taytli tk
1 ad 20 li hastane cikisi
1 ad. 5 li tk

ablam da biseyler alicam diyor, gorumcem de;
ama ne alacaklar, buyuk mu kucuk mu bilemiyorum ki,
ben biraz daha body +tulum+alt-ust tk almak istiyorum

mermersahin mendillerden ablam yapacak bana bolca;
2 tane de buyuk boy yapacak havlu icine sermek icin; bikac da omuz ve sirt bezi yaparim dedi.

sariya dikkat ederim cnm;
zaten cogunluk pembis aldim ben kizima.

cok sagol cnm yanitin icinn

benim de öle oldu yaa:26:

doğumdan sonra dökülür onlar..hatta emzirdiğin zaman(ben ona yoruyorum) süresince eskisindende parlak oluyorsun.............

Söyle istersen onlara 3-6 aylık alsınlar. Yıkanınca bir miktar çekecekler. Rica ederim canım ne demek...

Gece terleyip kurursa genelde oluyorlarmış. Dünyanın antibiyotiğini yedi yavrularımız. Benimki 2 kez oldu bir de. Bacacıklarında iz kaldı hep, iğnelerden. Olur da antibiyotik kullanmaları gerekirse yoğurt yedirin, evde mayalayın. Antibiyotik cırcır yapıyor. Yoğurt hemen keser.
Bu arada sağol canımcım, çok çikindir oğlum. Bir de yıldızı alçak mıdır nedir, ne zaman dışarı çıksak gecesine ağla ağla, uyumak bilmiyor yavrum.

doğumdan sonra dökülür onlar..hatta emzirdiğin zaman(ben ona yoruyorum) süresince eskisindende parlak oluyorsun.............

Evet aynen. Benim karnımda hamişlikten önce tüycükler vardı sarı sarı. Şimdi kalmadı, cillop gibi oldum. Ağda yapıyordum genç kız iken. Şimdi bir şey yapmıyorum.

cok uzuldum ya
bolbol oku yavrucagı baska bısey care etmıyor.
Allahım kem gozlerden korusun hepsını
ayyy nası keyıflendım bu tuy olaylarını duyunca anlatamam sıze

Son düzenleme:
annecıkler

bızım oda takımımız geldı butun gun havalanıyor ama sankı o koku cıkmıcak gıbı ..bıldıgınız puf noktası varmı

annecıkler

bızım oda takımımız geldı butun gun havalanıyor ama sankı o koku cıkmıcak gıbı ..bıldıgınız puf noktası varmı

Odayı havalandırmaktan başka yapılacak pek bir şey yok canım.

Çiğdem zaten yazmış ben de ekleyeyim.
Bizim oğlan 53 cm doğdu ve beden boyu daha uzun olduğu için ilk aldığım tulumları hiç giydiremeden kaldırdım .
Özellikle 3-6 dan büyük kıyafet kesinlikle almayın.Çünkü nasıl olacakları belli değil.
Altlı üstlü takımlarda ise şu 5'li takımları tercih ederseniz iyi olur en az 6-7 takım olsa iyi olur.Bizim oğlan felaket kusuyordu ,günde 2 makina çamaşır yıkadığımı bilirim.Tek altlı üstlü takımlar ne bileyim önlük,eldiven vs. uydurmak zor oluyor 5'li 7'li vs takımlar daha uygun oluyor tek tek almaya göre.
Çorapları da şu en mini mini olanlardan almayın biraz büyük alın bizim oğlana hiçbiri olmamıştı.
Sağlıkocağına,dr a bile atlet çıtçıt body,eldiven ve çorapla gidiyorduk düşünün ne kadar sıcak
Kızlar,
Bebekleriniz için hangi ateş ölçeri kullanıyorsunuz, markasını da yazarsanız sevinirim.Bir de hem evdeki ısıyı hem de rutubeti ölçen termometre olarak hangi markayı tavsiye edersiniz?
Chicco nun 5 sn. ölçen olanından aldım ama içinde pilini bırakınca hemen bitiyor ve uzun zamandır kullanmıyoruz çünkü pil bulamıyoruz.Mutlaka şu klasik olanlardan da evde bulundurun ne olur ne olmaz pili biter vs.Hmm evde bir de emzik termometre var ve bence süper.Daha hiç pili felan bitmedi.Uyurken anlamadan ölçebiliyorum.Her zaman yanımda,hast. felan beklerken bile düşmüş mü diye ağzına takıp hemen ölçebiliyorum.
Eğer emzik termometre alacaksanız bebiş doğduktan sonra alın derim,belki emzik kullanmayabilir boşa almış olmayın...
hormonlardan dolayı oluyor,doğumdan sonra geçiyor :)
Evet sarılık olunca pek anlaşılmıyor.Özellikle dr a sağlık ocağına ilk hafta 10 gün içinde gidiliyor yaa mutlaka beyaz birşeyle götürün ki sarılığı ne seviyede kolayca anlaşılsın.Korkmayın,üzülmeyin her bebiş geçiriyor önemli olan dikkat etmek.
Sarılık göbekten başlar ve her sabah mutlaka 10-11 arası 2-5 dk sadece bezle güneşe tutun bebişi (ben mutfaktaki kapalı balkonumda tutuyordum) ki hem d vitamini alsın kemikleri çoook faydalı,zaten 2-3 ay sonra o güneşi zor bulacaksınız.Hem de sarılığa iyi geliyor daha çabuk atlatıyorlar,bizimki anlamadan geçti.(!Sağlıkocağındaki bebek hemşiresi-ebe söylemişti)
Ahh çiğdem ahh :)) bizim oğlanda aynı.Ben istanbul dayım şuan.Geçen annemin komşuları doluştular eve bi sevdiler bi sevdiler akşamına yavrum ne uyudu,ağla ağla ağla hıçkıra hıçkıra ,iç çeke çeke sabaha kadar sürdü (
Ama bize hamileyken de nazar çok değiyordu zaten

Çok güzel anlatmışsın canım süpersin...

Ya bu nazardan çok korkuyorum, mezara sokar adamı Allah muhafaza. Allah kem gözlerden saklasın. Kıskananlara da versin de biz rahat edelim

ıyıkı bıze de vakıt ayırıyorsunuz ya eksık olmayın

annecıkler

Canım benden Bi tavsiye; giymedigin eski kıyafetleri as dolaplara çekmecelere. Kıyafetler biraz daha çabuk çeker. Ben haftalarca havalandirdim sonra kiyafet koydum Bi süre sonra çıktı. Daha doguma var nasıl olsa panik yapma, o zamana kadar koku falan kapmaz.

ebett olabılır deneyelım ne duyarsam denıcem zaten
masus erkenden aldım erken dogum rıskım varda benım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…