evet evet bende anne gıbı konusayım artık
Ee demek ki sen de öyle konuşacaksın seneye
Ben de öyle markası pek bilinmeyen şeylerden almak istemedim. Çoğu çok güzeldi, ama ne bileyim işte. İçime sinmedi. Kraftı çok beğenerek aldım, hem dönencesi çok işime yaradı. Onu ters tarafa çeviriyorum, çalıştırıyorum. Püskevitim ayıcıklarını yakalamaya çalışıyor.
Hatta uyuturken onu kullanıyorum, ona baka baka uyuyor...
yatagına yatınca kendı kendıne uyuyomu sallıyomusunuz
Canım her bebek farklı oluyo benim ki salla salla uyumaz. Kendi kendine hiç uyumaz. Bebisin geldigi zaman birbirinizi taniyip ona göre hareket ediceksin. Şimdiden ben böyle yapicam söyle yapicam deme hiç tutmuyor çünkü. Benim oğlan doğduğu dakikadan itibaren acayip inatti hala öyle.
bebeklerı gobegı kac gunde dustu??
yaz sıcaklarında daha cabuk kuruyormus ya merak ettım ...
bıde bu kordonun pansumanı ıcın ne kullandınız spreyler varmıs kullanan varmı
normalde cok kuralcı olmama ragmen bebekle ılgılı hıc bı kuralım yok zaten ole yapmam bole yapmam fılan..genelde onlar annelerını yonetıyolar zaten ...
ıste hıc sallanmadan uyuyan bebekler varya duyuyoruz yannı bunu yontemı mı var dedım
walla ben sallamaya alıstırmıcam diye takmıstım ama sonra baska turlu uyumayınca salladık alıstı hala da oyl uyuyor
ama ilk zamanlar insan uyusun da nasıl uyursa uyusun diyor
benim şimdiki aklım olsa ilk günden emzik verirdim,emzik bebeği sakinleştiriyor hem de kendi kendine uyumsını saglıyor
yatagına yatınca kendı kendıne uyuyomu sallıyomusunuz
Emzik konusunda bende birseyler eklemek istiyorum. Evet bebeği oyaliyo, sakinlestiriyo ama (aması belkide benim oğluma özel olabilir) gece emziği ağzından kayiyo uyaniyo bazen 10-15 defa oluyo. Bıraktırmaya çalıştım en azından gündüz vermeyim, gündüz uykularında emmesin diye. Ümit yok henüz, cokcokcok emiyo sinirini ondan cikartiyo sanki. Yani nacizane fikrim emzik verin ama uyuyunca alın alışmasın. Sonra cok zor oluyo.
bebeklerı gobegı kac gunde dustu??
yaz sıcaklarında daha cabuk kuruyormus ya merak ettım ...
bıde bu kordonun pansumanı ıcın ne kullandınız spreyler varmıs kullanan varmı
Eskiden saatlerce sallanmak isterdi, şimdi yalnız geceleri sallanıyor. Gündüz, veriyorum tıpasını ağzınakendi kendine uyuyor. Ama bu konuda çok ısrarcı, inatçı ve iyi gözlemci olmak şart. Bir kere 3aydan önce kendi kendine uyumayı öğretmeyin. Çünkü bebek ilk 3 ay kendini sizinle bir sanıyor, yani ayrı bir birey olduğunun farkında olmuyor.
2. olarak da inat lazım. Yatağına yatırıp 5dk bir kontrol etmeli. Ben yatırıyordum, uyumadı mı alıyordum. 10dk sonra yine uyumak için ağlayınca doğru yatağa. İnat ede ede hallettim. Bir de dönencesinin faydasını gördüm, onlara baka baka uyuyor. Bir de dikkat edin kendi kendine sızmaya başlayacağı zaman eğitmeye başlayın. Hastaneye filan gittiğimizde sızıyordu oğlum, öyle yarı sızmış halde eve getirip yatağına koyuyordum mecbur. Baktım sallanmak istemiyor, aynen öyle devam ettim. Bir de ek gıdaya başladı mı uyumaya da başlar. İstisnalar kaideyi bozar mı bilmem ama midesine katı şeyler girdi mi uykusu da düzeldi benim oğlanın. Daha derin uyudu.
Canım benimki de öyleydi. Sallarken uyuduğuna kanaat getirdiğimde çıkardım ben emziği 10-15dk daha sallayıp öyle attığım yatağında. 1 ayda filan düzeldi ama düzeldi sonuçta.
bizimki 8.günde düştü
göbeği için hastaneden alkol vermişlerdi gunde 2 kez onunla siliyorduk
bizimki 6. gün düştü.........
Ah Cigdem ah neler denedim ben Bi bilsen. Yok olmuyo, beni kendine uyduruyo sipa. Artık annem Kayinvaldem falanda bu nasıl cocuk diyolar. Ayağında sakladığın süre uyuyo, sallamayi bırak aynen ayakta. Üstelik Bi uyaniyo sanki saatlerce uyumuş gibi neşeli.
bende önce emzik vermeyi düşünmedim.ama ilk iki ay çok ama çok huysuzdu.hiç durmadan ağlıyordu..hatta ağlamaktan göbek fıtığı olmaya başladı..bende 2. ay bitiminde emzik verdim..vede çok ama çok sakinleşti..uykuları düzeldi.göbek fıtığı hemen geçti..ilk aylarda uyuyunca ağzından hemen atıyordu..ama şimdi genelde ağzında kalıyor..aslında şimdi çok istemiyorum .ama bırakmak zor....gerçi bir sorun olacağını sanmıyorum..eskiden annelerimiz bizlere hep verirmiş...benim 3. çocuğum zaten..ilkim ikiz onlardan biride emzik almıştı .onada 6. ayından sonra parmağını emdiği için alıştırmıştım..3.5 yaşına kadar emdi.şimdi hiçde bir problemimiz yok.....sallama konusunda bende ayağımda sallıyordum..hatta 4 aydan sıkı değil ama biraz sardım..çünkü uyuyunca çok kıpırdanıp uyanıyordu...ama bir aydır ne sarılmayı nede sallanmayı kabul etmiyor..aksine yüzükoyun yatıyor....anlayacağınız bebekler uyutulurken sallanmaya falan alışmıyorlar..zaman zaman değişiyorlar..her ay başka bir şekle giriyorlar....ikizlerimde öyleydi....nacizane fikrim....
emziği susturucu olarak kullanıcaz ozmn
ıyı surelermıs nedense ben cok korkuyorum bu gobek ısını beceremıcem dıye :26:
gecenlerde bı semınere gıttım bebek bakımıyla ılgılı yaz oldugu ıcın rahatsınız cabuk kurucak dedılerde rahatladım ama bılıncaltımda ne var bılemıyorum hala :86:
onun sorun etme canım...o pek problem olmuyor...en fazla 10 sürer...ben hatta hiç birşey falan kullanmadım.sadece bezi bağlarken üstünü giydirirken dikkat ettim...ıyı surelermıs nedense ben cok korkuyorum bu gobek ısını beceremıcem dıye :26:
gecenlerde bı semınere gıttım bebek bakımıyla ılgılı yaz oldugu ıcın rahatsınız cabuk kurucak dedılerde rahatladım ama bılıncaltımda ne var bılemıyorum hala :86:
emziği susturucu olarak kullanıcaz ozmn
Benimki 10 günde düştü. Çok sağlammış vallahi. Becerirsin korkma, sileceksin günde 2 kez, hemen kuruyup düşecek. Silerken elinde kalacak.Bir de bana hastanede doktor: "göbeği düşmeden yıkama" demişti. Oradaki başka bir hemşire de "göbek kordonu iyi kurumazsa iltahaplanır, ondan yıkama demiştir" dedi. Ben de korkuma bekledim kordon düşene kadar.
Benimki 10 günde düştü. Çok sağlammış vallahi. Becerirsin korkma, sileceksin günde 2 kez, hemen kuruyup düşecek. Silerken elinde kalacak.Bir de bana hastanede doktor: "göbeği düşmeden yıkama" demişti. Oradaki başka bir hemşire de "göbek kordonu iyi kurumazsa iltahaplanır, ondan yıkama demiştir" dedi. Ben de korkuma bekledim kordon düşene kadar.
bende hastaneden gelince bir yıkadık.öyle bir yüzeysel.sonra göbek düşene kadar bekledik..allahtan 6. günü düştü. akşamüstüydü.annemle hemen yıkadık... birde benim doktoruma sormuştuk yıkayalımmı diye sessizce kimse duymasın ama yıkayın yıkayın eve götürünce dedi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?