anneler kac kılo ıle gıttınız doguma,bebısler kac kılo geldı ..
cmtsı gunu toplamda 10 kılo aldım dıye drumm kızdı bana
ne guzel vermıssın kıloları masallahBak canım, ben hamile kaldığımda 48 kiloydum. Doğuma 66 kiloyla girdim. Şimdi de 49,5 kiloyum. Bebeğim 3,5kg doğdu, suyu filan gidince 3,300 kaldı. Bana da diyetisyen program yaptı ama ben sıcaktan şiştim. Yani yağ yoktu fazla. Hep su. Hatta öyle kötüydüm ki, ayaklarım balon gibiydi, adım atamıyordum.
58 le hamile kaldım....74 le doğuma gittim...şimdi 67 kiloyum.oğlum 3 kg doğdu....inan doğumda pek çok gitmedi .şok oldum....herkeste böyle olmuyor.10-15 kilo giden var..ben kiloyu son 1 ay aldım..son ay karnımda kasılma başladı erken doğum riski.yerimden kalkamadım.....haliyle son ay 7 kilo falan aldım .oda hala benimle geziyor.kurtulamadım.. ..ama kurtulacağım inşaallah.....
annecıkler
bızım oda takımımız geldı butun gun havalanıyor ama sankı o koku cıkmıcak gıbı ..bıldıgınız puf noktası varmı
bir yerde okumuştum ağzı açılmış vanilya paketleri koymak işe yarıyormuş
ne guzel vermıssın kıloları masallah
dıyetıne uyabıldınmı ben onu beceremıyorum ıste ,ekmek ve tatlıyı kes dıyor yanı yemeye baslamıstım onları halbukı :26:
off bende sıcaklardan korkuyorum sımdı bıle cok sıcak benım ıcın
anneler göğüs pompaları hakkında bilgi vereblir misiniz ben doğumdan sonra iznim bitince almayı düşünüyorum sütüm olur mu olmaz mı vs sorular kafamı karıştırıyor.sizce almak için en uygun zaman ne zaman ve de manuel olanlarla diğerleri arasında çok fark var fiyat olarak.manuel alsam nasıl olur kullanışlılar mı?hangi marka?ben biberon ve saklama kutularını avent aldım pompanın da aynı olması gerekiyor mu tavsiyeleriniz neler
Bak ben diyet yaptım, ama ben emzirmiyorum. Sütüm olsaydı 100kilo olsam umursamazdım. O yüzden emzirdiğin müddetçe diyet yapma. Ayrıca "şekerli, tatlı şeyler süt yapar" derler. Doğrudur. Doktor demişti: "bebek göğsü boşaltınca, süt bezleri süt üretebilmek için hemen enerjiye ihtiyaç duyarlar, bu da en hızlı şekilde tatlılardan sağlanır". Bol bol "kimyonlu rezene" iç, su iç fazla fazla. Memeyi bırakınca verirsin nasılsa. İrade meselesi, kuvvetliyse elbet olur. İnsanlar 50-60kilo veriyor. Yeter ki azmet.
Benimki manuel chicco'ydu, memnundum ben. Ama madelanın elektrikli pompaları var, onları da tavsiye ediyorlar. He unutmadan, meme ucu için merhem edinmeyi unutmayın. Ben garmastan kullanıyordum, hem emzirirken silmeye gerek yok, tamamen bitkisel. Şakır şakır kanıyordu, 2-3 saatte yarayı kapattığına garanti verebilirim.
Bak ben diyet yaptım, ama ben emzirmiyorum. Sütüm olsaydı 100kilo olsam umursamazdım. O yüzden emzirdiğin müddetçe diyet yapma. Ayrıca "şekerli, tatlı şeyler süt yapar" derler. Doğrudur. Doktor demişti: "bebek göğsü boşaltınca, süt bezleri süt üretebilmek için hemen enerjiye ihtiyaç duyarlar, bu da en hızlı şekilde tatlılardan sağlanır". Bol bol "kimyonlu rezene" iç, su iç fazla fazla. Memeyi bırakınca verirsin nasılsa. İrade meselesi, kuvvetliyse elbet olur. İnsanlar 50-60kilo veriyor. Yeter ki azmet.
Canım doktorun doğru mantıkla yanlış bir yönlendirme yapmış. Evet enerji ihtiyacı çok fazla hatta şöyle anlatayım normal emziren bir anne günde yaklaşık 800 kcal harcıyor ki bu da bir atletin 2,5 saatlik antrenmanda harcadığı miktar gibi. Ama bu enerjiyi boş enerji kaynaklarından sağlamamak lazım. Şekersiz kompostolar, meyveler bu görevi görür, bulgur yine süt arttırmada yardımcı ama süt salınımı tamamen psikoojik faktörlere bağlı. Annenin rahat olması, emzirme endişesi duymaması, bebeğine olan sevgisi sütün salınımını arttıran etmenler gerisi biraz boş. Bir de tabi beslenme ile ilgili kısmı bol sıvı tüketimi şart.
anneler göğüs pompaları hakkında bilgi vereblir misiniz ben doğumdan sonra iznim bitince almayı düşünüyorum sütüm olur mu olmaz mı vs sorular kafamı karıştırıyor.sizce almak için en uygun zaman ne zaman ve de manuel olanlarla diğerleri arasında çok fark var fiyat olarak.manuel alsam nasıl olur kullanışlılar mı?hangi marka?ben biberon ve saklama kutularını avent aldım pompanın da aynı olması gerekiyor mu tavsiyeleriniz neler
merhaba,
pompanızı elektronik almanızı şiddetle tavsiye ederim, özellikle çalışıyorsanız
pompa alırken bence sunlara dikkat etmelisiniz
- bebeginiz uyurken de sagacaginiz icin sessiz olmalı
- elektrik kesilirse veya priz bulamazsanız aynı urun manuel olarak da calisabilemeli
- emzirmekten hasat olan goguslerinize nazik davranmalı
- sizin pompalama ritminizi kaydedebilmeli (nazik pompalıyorsanız nazik, hızlı pompalıyorsanız hızlı)
bunlarin hepsini avent'in elektronik pompasında bulabilirsiniz:
Philips - Tekli elektronik göğüs pompası SCF302/60 - Göğüs pompaları - Emzirme - Anne ve çocuk bakımı
ve diger urunleriniz aventse pompanızı kesinlikle avent alın cunku baslikları birbiri ile uyumu olacak
yani direkt biberona,10 lu setten cikan adaptoru takip via kaba sagabilirsiniz. bunun inanılmaz pratik oldugunu yasayinca goreceksiniz. aventteki tum urunlerin basliklarinin birbiri ile uyumlu oldugunu hatirlatmam da fayda var.
bir de anneliginizin ilk zamanındaki kadar cok olmuyor sut uretiminiz. hem sut atesi/mastit gibi belalrı savmak hem de bu bol sutu stoklamak icin, pompayı bence dogum yapmadan once almanızda fayda var.
Pompa ile ilgili blogdaki yazimiza bakmanizi oneririm:
Doğuma Hazırlık Kursu Notları 3 « Bebeğim Oldu
nacizane onerşm pompayı en iyisinden almaniz, tasarrufu baska kalemlerde dusunmeniz olur
umarim yardimci olabilmisimdir
Avent annesi Muge
merhaba,
pompanızı elektronik almanızı şiddetle tavsiye ederim, özellikle çalışıyorsanız
pompa alırken bence sunlara dikkat etmelisiniz
- bebeginiz uyurken de sagacaginiz icin sessiz olmalı
- elektrik kesilirse veya priz bulamazsanız aynı urun manuel olarak da calisabilemeli
- emzirmekten hasat olan goguslerinize nazik davranmalı
- sizin pompalama ritminizi kaydedebilmeli (nazik pompalıyorsanız nazik, hızlı pompalıyorsanız hızlı)
bunlarin hepsini avent'in elektronik pompasında bulabilirsiniz:
Philips - Tekli elektronik göğüs pompası SCF302/60 - Göğüs pompaları - Emzirme - Anne ve çocuk bakımı
ve diger urunleriniz aventse pompanızı kesinlikle avent alın cunku baslikları birbiri ile uyumu olacak
yani direkt biberona,10 lu setten cikan adaptoru takip via kaba sagabilirsiniz. bunun inanılmaz pratik oldugunu yasayinca goreceksiniz. aventteki tum urunlerin basliklarinin birbiri ile uyumlu oldugunu hatirlatmam da fayda var.
bir de anneliginizin ilk zamanındaki kadar cok olmuyor sut uretiminiz. hem sut atesi/mastit gibi belalrı savmak hem de bu bol sutu stoklamak icin, pompayı bence dogum yapmadan once almanızda fayda var.
Pompa ile ilgili blogdaki yazimiza bakmanizi oneririm:
Doğuma Hazırlık Kursu Notları 3 « Bebeğim Oldu
nacizane onerşm pompayı en iyisinden almaniz, tasarrufu baska kalemlerde dusunmeniz olur
umarim yardimci olabilmisimdir
Avent annesi Muge
dogumdan sonra ıstedıgın kıloyu al dıyo drum doguma kadar cok almamam onun derdı..ee ınsan hamıleyken gırtlagına dur dıyemezkı
emzırırken alayım hıc derdım degıl .
ay nıye ole okadar kanadı goguslerın
Canım doktorun doğru mantıkla yanlış bir yönlendirme yapmış. Evet enerji ihtiyacı çok fazla hatta şöyle anlatayım normal emziren bir anne günde yaklaşık 800 kcal harcıyor ki bu da bir atletin 2,5 saatlik antrenmanda harcadığı miktar gibi. Ama bu enerjiyi boş enerji kaynaklarından sağlamamak lazım. Şekersiz kompostolar, meyveler bu görevi görür, bulgur yine süt arttırmada yardımcı ama süt salınımı tamamen psikoojik faktörlere bağlı. Annenin rahat olması, emzirme endişesi duymaması, bebeğine olan sevgisi sütün salınımını arttıran etmenler gerisi biraz boş. Bir de tabi beslenme ile ilgili kısmı bol sıvı tüketimi şart.
bu püskevit neler yapmıs sana boyle canım ya
Canım eğer çoook fazla alırsan kilo normal doğum mümkün olmaz. Ben sezeryana hem çatı darlığından hem de su topladığımdan alındım. Ne yaptıysak hamilelikte suyu atamadık. Hatta tuzu kesmemin ilk haftasında ayaklarım balon oldu. Hem de 6 aylık hamileydim. Diyetisyen burnumdan anlamış, "çok şişeceksin, tuzu kes" demişti. 6 gün sonra tuzsuz yediğim halde yürüyemiyordum. Ama benim özel bir durumum da vardı. Bebeğimin başı erken çıkışa döndü. 7. ayın başıydı, girişe dayamıştı başını. Herhangi ani bir hareket doğumu başlatabilirdi. Onun aşağı yaptığı basınç bacaklarımın korkunç şekilde şişmesine sebep oldu. Bebeğim emerken tamı tamına 1 saat memede kalıyordu. Eh dayanır mı ona meme? Kanar tabi.
Yok ben pastalara saldırın demedim sanırım. Bol bol kayısı hoşafı içirdiler. Hatta hastanede bile onu içtim. Psikoloji tabi ki önemli, benim sütüm üzüntüden kesildi. Zaten iyice azalmıştı, yılbaşı gecesi, oğlumun nefes alamaması yüzünden acile gittik o zaman tamamen kesildi. Şunu yaşadım. 1 saat cok cok emiyor velet. Emerken deliler gibi ter döküyorum 1 t su içiyordum. Sonrasında "aman tanrımmm açııımmm" diye bol bol tıkınıyordum. Yine de kilo verdim. Ben verdim, oğlum aldı. 5 aylıktı sütüm kesildi, 9 kilonun üzerindeydi oğlum.
Belki de bünyeye de bakıyordur.
tecrubeli anneler siz bir sorum olacak.
baba hediye maxi cosi oto koltuğu geldi 0-13 kg
ama getırırlerken yeni doğan yastığı oluyormus galıba onu evlerinde unutmuslar.
e almanyadan geldıklerı ıcınde dönüp alamadılar:)
ne soracaktım size. bana dedilerki ufal bir yastıkla belini desteklersende olur ıllakı o aparaya yada yastığa her neyse artık gerek yok dediler.
doğrumudur?
yada değilse nerden bulabilirim bu yastığı?
tecrubeli anneler siz bir sorum olacak.
baba hediye maxi cosi oto koltuğu geldi 0-13 kg
ama getırırlerken yeni doğan yastığı oluyormus galıba onu evlerinde unutmuslar.
e almanyadan geldıklerı ıcınde dönüp alamadılar:)
ne soracaktım size. bana dedilerki ufal bir yastıkla belini desteklersende olur ıllakı o aparaya yada yastığa her neyse artık gerek yok dediler.
doğrumudur?
yada değilse nerden bulabilirim bu yastığı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?