kum torbası mı?
nasıl yani?
Sezaryenden sonra ilk birkaç saat rahimde biriken kan kolay aksın diye karnın üzerine ağırlık olarak kum torbası konuyor.
Bende sezaryen oldum ama kum torbası koymadılar ve ilk defa duydum bende.
Sezaryenden sonra ilk birkaç saat rahimde biriken kan kolay aksın diye karnın üzerine ağırlık olarak kum torbası konuyor.
Kum torbası mı? Aman tanrım, sana ne yaptılar?? Benim idrar sondasını bir çekti hemşire, foşşşşşşşşşş ne var ne yok boşandı. Ondan dedim ya hasta alt açması götürsünler hastaneye diye. O sonda öyle yaktı ki canımı, 45 gün lohusa kaldım, günlerce idrar yolumdan kan geldi. Wc ihtiyacım olunca ölüyordum ağrıdan. Sağolsun hemşire.
Yok ya benim sondayı çıkarması zor değildi. Takerken biraz or oldu ama o da benim acemiliğimden. Çok korktuğum için çok sıktım kendimi. Sonra gevşeyince daha az acıdı. Ama kum torbasında acı filan yok, şöyle iki kilo gibi birşey. Karnın üzeirne koyuyorlar, o basınçla rahim daha hızlı boşalıyor. Rahatlatıyor yani. İlk defa duymanıza çok şaşırdım. Çok kişiden duydum ben bunu.
Benim doktorum çok iyi doktordu da ebelerden çektim ben hep. Ben orada canımla uğraşıyorum. 3 gün sancı çekmişim, olmuş 4. gün bana bağırdı kadın "sıkma kendini" diye. Hatta o gece normal doğum yapan bir kadın geldi. Bir tanesinin doğum sırasında yanlışlıkla (ya bilerek nasıl olur ki, o can acısıyla gözü ne görebilir ki) parmağını sıkmış. Tehdit etmiş artık ebe mi kadın doktor mu bilemem.. Ama bizde normal doğuma doktor girmez. Ebeler yaptırır. Benim sonda takılırken çok acıdı, ama çıkarılırken daha da acıdı. Doğum acısını unuttum, hiç hatırlamıyorum ama sırf bu sonda acısından doğurmayı düşünmüyorum. Benim tek artım bana lavman yapmadılar. Doktorum "yemek yedin mi" diye sordu. Ben de "sabah 5'te 1 elma yedim" dedim. Şanslıymışım bir yerim sağlam kaldı
Çıkarırken hele hiç duymadım. Çünkü spinal anestezi olduğum için belden aşağısı uyuşuktu hala. Normal doğuma hiçbir yerde saatlerce doktor beklemez. Öyle olur zaten. bir doktorun sekiz saat hastanın başında beklemesinin bir anlamı da yok. Doğum başlayınca gelir doktor.
Bana lavman yapıldı ama acıyan birşey değil. Yani sondanın takılışı dışında hiç canım yanmadı desem yeridir ama o da dediğim gibi benim kendimi aşırı sıkmam nedeniyle. Yoksa annem kaç ameliyat oldu, acımasına şaşırdı.
selam hanımlar topiğiniz çok güzel yararlı olacak bizler için bende allah izin ederse eylülde doğum yapacağım ve doğumdan çok korkuyorum. hem normal doğumdan hemde sezeryandan ama sanırım tercihim sezeryan olacak yalnız şu sonda olayı kafama takıldı sonda takılması şartmı? ben taktırmak istemiyorum yaa
Sezeryandan korkma sondadan kork dermişim... Evet takılması şart. Kolunda serum olacak, tuvalete gitmemen gerekiyor. Onların takdirine kalmış, 1-2 (genelde 1) torba takılıyor. Sırf korkuyorsun diye sezeryan olma. Çünkü ben parmağımın ucunu kıpırdatamazken yan yataktaki normal doğum yapmış hatun fırıl fırıl geziyordu. Ki ben kendi isteğimle değil, acil olarak alındım. Doğumun çok hızlı ilerliyordu ve çatım çok dardı.
geçmiş olsun cnm. ben normal doğuramam diyorum ya ne bileyim kendimde o gücü o cesareti göremiyorum bide minyon tipliyim şu çatı olayı bende de dar olabilir bakalım artık allah hayırlısıyla kurtarsında acılar unutulur herşey bebişim canım kızım için
selam hanımlar topiğiniz çok güzel yararlı olacak bizler için bende allah izin ederse eylülde doğum yapacağım ve doğumdan çok korkuyorum. hem normal doğumdan hemde sezeryandan ama sanırım tercihim sezeryan olacak yalnız şu sonda olayı kafama takıldı sonda takılması şartmı? ben taktırmak istemiyorum yaa
ben normal dogum yaptım 11de hastaneye gıttım aksam 8e kadar doktorum basımdaydı dogumdada vardı hatta dogum bıtınce esını aradı dogum bıttı gel benı al dıe
bole bı topıc acmanız copk guzel olmus sızlere soracak cok seyımız olacak
bende nasıpse 2011 agustos annesı olucam
benım sıze ılk sorum dogum catları olmaması ıcın surulen krem vs.
ben yag karısımları kullancaktım ama dr.um ve bazı saglıkcılar bu karısımların kana gececegını ve bebege zarar verebılecegının soyledıler
aldıgın yagların organık ve gercektende o nyag oldugunu bılemezsın dıyolar
ya badenm yagı yada bebe yagı kullan dedıler
bende sımdıye kadar bazı nemlendırıcı ve bebe yagı kullandım
drumnm bana mustela dıye bı krem yazdı 250 ml 80 tl
netten bazı kotu yorumlar duydum onun ıcın kararsız kaldım
bı arkadasımdan da LİERAC PHYTOLA STİL JEL dıye bı krem duydum
kk da bu krem hakkında guzel yorumlar yapmıslar
bı arkadas 20 kılo aldıgı halde hıc catlamamıs
velhasıl
bana hemen bı onerıde bulunabılırmısınız ?
ozelden yazarsanız sevınırım
genelden de yazabılırsınız hemen ulaşmak ıcın dedım
sımdıden tesekkurler
geçmiş olsun cnm. ben normal doğuramam diyorum ya ne bileyim kendimde o gücü o cesareti göremiyorum bide minyon tipliyim şu çatı olayı bende de dar olabilir bakalım artık allah hayırlısıyla kurtarsında acılar unutulur herşey bebişim canım kızım için
canım nıvea guzel bebek yagını ozellıkle onerırım.. hergun yıkamalısınız kı bebegınız guzel gelıssın su gercekten bebegı gelıstırıyo
normal dogumda dıkıs atılırken acımıyo canım doktor ıgne vurmustu uyusturmustu.. bebegı cıkarken hıc hıssetmedım eşi cıkarken de hısettmedım hatta es cıkaren acıyo dıyolar ben hıc hıssetmedım
yenıdogan bezı prıma kullandım memnunda kaldım bakım ortusu olarakda dalın aldım dogru duzgun kullanmadım bıle ıslak mendılde unı baby kullandım cok begendım
ben 5 li zıbın takımını ılk dogdugunda gıymesı ıcın verdım bıde hastane cıkısı aldım yanıma yedek yettı ama hastanede 1 gun kaldım..
Ben şampuan, sabun, bebe yağı ve pişik kremi olarak Sebamed kullanıyorum. Yalnız ilk aylar sıcak olduğu için bebeyağı kullanılmıyor.
Maalesef normal doğum yapamadığım için dikiş konusunu bilmiyorum ama hiç dikiş acıyor diyen duymadım. Normal doğumun acısı sancı kısmı o da adet sancısının şiddetlisi diyorlar. Umarım hepiniz yaşarsınız bunu.
Bebek bezi Prima iyi, ilk aylar kaka çok sık ve sıvı iken Prima Premium daha iyi. Ek gıdalardna sonra kaka katılaşıp günde bir sefer yapmaya başlayınca normal Prima. Bakım örtüsü olarak da Can Bebe aldım ben. Başka marka olduğunu bilmiyordum. İlk zamanlar çok gidiyor. Sonra büyüyünce pek kullanılmıyor.
İki takım hastane çıkışı yeterli olur ama ona ek olarak tek atlet alın, çıtçıtlı olanlardan.
Şapka o sıcakta evde giydirmek mümkün olmuyor, dışarı çıkarken ince penye şapka giydirdim ben. Güneşten rüzgardan sıcaktan da korumak için gerekli. Ekstra almaya gerek yok, hastane çıkışı, zıbın takımı gibi şeylerin içindekiler fazla fazla yeter. Eldiven ise sadece hastanede kullandık. Bebeğimin tırnakları uzundu. Hastaneden çıktıktan sonra ertesi gün kontrole gidince doktor "hemen tırnaklarını kesin eldivenleri çıkarın elini tanıması çok çok önemli" demişti. Yalnız ben törpü kullanamadım, çünkü çok yumuşacık oluyor tırnakları, onun yerine birer çıt darbesiyle düzgünce kesiverdim.
bebek bakım ürünleri olarak ben mustela kullandım hatta kendime de mustelanın çatlak kremini kullandım şimdi yine onu kullanıyorum oğlum doğduğunda yine mustela kullanacağım. öyle çok bariz bir kokusu yok daha doğal bir kokusu var çabuk geçiyor ama bebişin narin cildini tahriş etmiyor zarar vermiyor. benim kızım kış bebeğiydi aralıkta doğmuştu 2 kat giydiriyorduk sanki bundada öyle giydirmem gerekecek gibi bir his vardı içimde iyiki tecrübeli ağustos annelerimiz yazmış fazla tulum ve takım almayalım çıtçıtlı body ve penye battatiyelere odaklanalım.
bebek bezi prima yenidoğan almıştım ama bunda premium care alırım, bakım örtüsü dalin aldık resmen hayat kurtarıcım oldu 2-3 paket alın kenarda dursun derim kirlendikçe atıyorsunuz yıkama derdi vs yok hala kızımın altını değiştirirken kullanıyorum.
ıslak mendil olarak da uni yenidoğan ıslak pamuk mendil tavsiye ediyorum. bu arada aklınızda bulunsun bebek bezi stoklamayın 1 paket yeni doğan alın sonrasında zaten tüm marketlerde her marka var bazen en iyi diye düşündüğümüz bez bebişe pişik yapabiliyor elinde 8-10 paket bezle kalan çok arkadaşım oldu.
[/QUOTE]tecrubeli anneler hazirladigim listeyi bir degerlendirebilirlerse cok cok sevinirim.
eksik bisey var mi sizce ??
DOĞUM ÇANTASI İÇİN GEREKENLER
BEBEK
1 1 paket yenidogan bezi (prima premium care)
2 1 paket islak mendil (unybaby islak pamuk)
3 Sampuan, pisik kremi
4 Emzik -yenidogan (1 ad. Kaucuk, 1 ad. Silikon )
5 Biberon-yenidogan (philips avent)
6 ic body -3 adet
7 dis pijama-zibin-tulum -toplam 3 ad.
8 onluk-2 ad.
9 eldiven-2 ad.
10 corap-2 ad.
11 patik-2 ad.
12 baslik-2 ad.
13 yumusak havlu
14 ince penye battaniye
* 6-14. maddeler yerine 1 ad. 20'li hastane cikis takimi alinabilir
15 bebek agiz mendili
16 mevsime gore yelek/hirka
17 portbebe/araba koltugu-yenidogan (bebegi hastaneden cikarken tasimak icin)
ANNE
1 Gecelik, pijama (onu acilabilen, emzirmeye uygun)- 2-3 takim
2 Sabahlik
3 corap, patik, terlik-birkac tane
4 kisisel bakim ihtiyaclari (dis fircasi, dis macunu, deodorant, makyaj malz.)
5 Hijyenik ped, hasta bezi
6 Gogus ucu Kremi (lansinoh)
7 Gogus pedi (lansinoh, chicco)
8 Havlu, Sabun, tarak
9 Sut sagma pompasi (medela mini elektrikli)
DİĞER
1 Lohusa taci
2 video kamera, fotograf makinesi
3 bebek sekeri, sepet
4 misafir ani defteri
ben normal dogum yaptım 11de hastaneye gıttım aksam 8e kadar doktorum basımdaydı dogumdada vardı hatta dogum bıtınce esını aradı dogum bıttı gel benı al dıe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?