36. haftadan sonra doktorunuzdan çatı muayenesi talep edin. O zaman belirsizlik kalkmış olur.
Korkacak hiçbir şey yok. Milyarlarca kadın dünya kurulalı beri doğum yapıyor. O kadar zor olsa yapar mıydı herkes. Keşke ben de bebeğimin kilosu elverseydi de normal doğum yapabilseydim.
4500 gr doğdu bebeğim, 54 cm, ben de boy 153 cm. :)) Acıya sancıya değil de bebeğin oksijensiz kalma riskine cesaret edemedim. Zaten normal doğuma başlasak da sezeryana dönmek gerekecekmiş kesin, bebeğimin kafası sezaryen kesisinden bile sığmadı. :)) Sen şimdi bunları düşünme, bebeğini güzel güzel içinde büyütmeye bak. Hiçbir bebek içerde kalmıyor, bir şekild ehepsi çıkıyor, değil mi?:)))) ama naçizabe tavsiyem tıbbi bir zorunluluk yoksa normal doğum yap. Ben harika bir doktorla harika bir sezaryen geçirmeme rapmen içmde ukte kaldı.
Sezaryende sonda tabi şart. Ki zaten ameliyattan sonraki birkaç saat tuvalete gitmek zor olacağı için iyi ki takmışlar diyeceksin. Korkacak birşey yok. Kendini sıkmazsan acımaz. Dedim ya benim annem kaç ameliyat geçirdi, hepsinde de sonda taktılar. Hiç acımamış, benimkinin acımasına şaşırdı, gözd ebüyütülecek birşey değil yani.
Doğrudur. Ben genelini söyledim. Genelde aralıksız durmazlar, sancı aralarında gider hasta bakarlar, vizit yaaprlar. Zaten sancı çekerken bekleme süreci oluyor, o süreçte çok gerekli değil ama sizin doktorunuz harikaymış.
Bende de hiç çatlak yok. Doktorum Lierac önermişti. Bir kutu ondan kullandım. O bitince de Elancyl diye bir marka var gene hamileler için, ondan kullandım. Bilmediğiniz şeyleri sürmeyin. Hamileyken önemli böyle şeyler. Cilde sürülen şeyler de sistemik dolaşıma giriyor.
Minyon olsan da çatın sar olmayabilir.Benim çatı muayenem gayet iyiydi, boyum 153 cm olmasına rağmen. 4 kilo civarı bile olsa normal doğum yapabilirsin demişti doktorum ama dedim ya benim sıpam 4500 gram doğdu.
cnm çok teşekkür ederim tacrübelerinizi paylaşmanız bizim için çok faydalı olacak. benimde boyum 153 kısa boylu minyonum bebişim ne kadar kilo alacak bilemiyorum ama nedense sanki normal doğum yapamayacakmışım gibi geliyor bana o yüzden sezeryan istiyorum tabi onunda kötü yanları var sondası ağrısı dikişi ama ne bileyim hep aklımda sezeryan var beni bayıltsınlar kessinler biçsinler sonra uyandığımda bebişim yanımda olsunallah hepimizin yardımcısı olsun
normal doğumu bilemiyorum ama sezeryanda sonda şart, neticede ayakların uyuşuyo ve kalkıp tuvalete gidemiyorsun... ama sonda takılırken de çıkartılırken de rahatsızlık duymadım ben kafaya takılacak bir olay değil bence
benim de boyum 153, belimden ameliyatlıyım, platinim var ama ben sezeryan istemedim. doktoruma söledim. 38. haftada yapacağı muayeneye göre karar verecek ama şimdilik normal doğuma tamam dedi.
geçmiş olsun cnm. bana doktorum plesenta aşağıda dedi böyle devam ederse erken doğum riski var erken oluncada sezeryanla alıyolarmış gerçi 5. ayda yukarı çıkabilir dedi plesenta ama çıkmazsa tehlike var malesef
Bende Mayıs'ta gitmiştim sıcaklar Cok bunaltmadan ama doktorum deniz değil havuza gir Deniz'de daha usutebilirsin demişti. Tabi idrar yolu enfeksiyonunada dikkat!!
ayy canım alalh yardımcın olsun. inşallah en sağlıklı şekilde ve sağlıklı bir çocuk dünyaya getirirsin
Aklıma ne geldi. Hastanede her hafta konuştuğum bir hatun vardı. Çok komikti kulakları çınlasın. Bana: "eltim sıcak kuma oturursan doğumun kolay olur dedi. Gittik denize sıcak kuma oturdum." dedi. Ben de "eeee" dedim. "Eesi 3 gün başka hiçbir şeyin üzerine oturamadım" demişti. Poposu yanmış kadıncağızın
Ay Cigdem ne güldüm ya. Sinirlerim boşaldı gözümden yas geldi . Poposu yanmis
Ay Cigdem ne güldüm ya. Sinirlerim boşaldı gözümden yas geldi . Poposu yanmis
selam hanımlar topiğiniz çok güzel yararlı olacak bizler için bende allah izin ederse eylülde doğum yapacağım ve doğumdan çok korkuyorum. hem normal doğumdan hemde sezeryandan ama sanırım tercihim sezeryan olacak yalnız şu sonda olayı kafama takıldı sonda takılması şartmı? ben taktırmak istemiyorum yaa
bole bı topıc acmanız copk guzel olmus sızlere soracak cok seyımız olacak
bende nasıpse 2011 agustos annesı olucam
benım sıze ılk sorum dogum catları olmaması ıcın surulen krem vs.
ben yag karısımları kullancaktım ama dr.um ve bazı saglıkcılar bu karısımların kana gececegını ve bebege zarar verebılecegının soyledıler
aldıgın yagların organık ve gercektende o nyag oldugunu bılemezsın dıyolar
ya badenm yagı yada bebe yagı kullan dedıler
bende sımdıye kadar bazı nemlendırıcı ve bebe yagı kullandım
drumnm bana mustela dıye bı krem yazdı 250 ml 80 tl
netten bazı kotu yorumlar duydum onun ıcın kararsız kaldım
bı arkadasımdan da LİERAC PHYTOLA STİL JEL dıye bı krem duydum
kk da bu krem hakkında guzel yorumlar yapmıslar
bı arkadas 20 kılo aldıgı halde hıc catlamamıs
velhasıl
bana hemen bı onerıde bulunabılırmısınız ?
ozelden yazarsanız sevınırım
genelden de yazabılırsınız hemen ulaşmak ıcın dedım
sımdıden tesekkurler
hepinize çok çok teşekkür ederimm doğum hikayelerinizde
iç açıcı insanın doğum yapası geliyor...
bebeğin erken gelme ihtimalini pek düşünmemiştim
ama bir arkadaş 3 hafta önce dedi
böylelikle benim tatil planlarımda suya düşebilir...
herşeyin hayırlısı olsun ne yapalım
tekrar çok tşkrler....
engin bilgilerinizden dolayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?