- 25 Ekim 2015
- 19.368
- 99.157
- 598
- 41
- Konu Sahibi 777mutluluk
-
Sen benim Kucuk olan escobardın dı mı demedıgıne dua et su durumdaAh öyle tabi,gecen edebiyat bitirdin de mi sen dedi,ağlamamak için zor tuttum kendimi
Sen benim Kucuk olan escobardın dı mı demedıgıne dua et su durumda
Çocukken insan bunları fark edemiyor ama büyüdükçe anlaşılıyor davranislarin altındaki nedenler.Büyüdükçe etrafımızda kendimizden başka kimse kalmıyor sanki.Ben şanslıydım ataerkil bir ailem olmadı. Ama çocuk ayrımını hisseden insanlarda yara açıyor mutlaka. Kırgın olmanız da çok normal.
Evlat ayrımı hala var ve hep olacak. Eskiden oğlan bakar diye kızlar kenara itildi, kırıldı. Şimdi baktılar gelin faktörü var, kız çocuk öz evlat diye oğlanlar kenara itiliyor. İlla bir tarafı ayırmak zorundalar sanki. İkisini eşit sevmek, eşit korumak sarmak zor sanki.
AminBizim evde tam tersi kız ve erkek çocuklar hep eşit tutuldu her konuda. Bu yüzden de abim aileme tripli koca adam oldu bizim ailede erkeklere gereken özen gösterilmedi beni üvey evlat gibi büyttünüz deyip duruyor. O da öyle bir cins işte naparsın. Bu bizim toplumun kanayan yarası maalesef kafa yapıları değişmez Allah size sabır ve metanet versin
Yazmak isteyipde yazmaya varamadigim konuSevgili KK kadınları,anlatacağım hikaye belki birçoğumuzun hikayesi,birçoğumuzun yarası.Nedendir bilinmez bu toplumda kız çocukları hep ikinci planda,evin misafiri olarak görülmekte.Evin derdini,tasasını yüklenmek hep kız çocuklarının omzunda,aman erkek çocuğu bir şeyi duyup üzülmesin.Onun istekleri hep olsun,kız çocukları azla yetinmeyi öğrensin.Şehirdışında üniversiteyi kazandığımda annem-babam biz seni şehirdışında okutamayız derken erkek kardeşim kazandığında annem" gerekirse evi satar,onu okuturuz." demişti.Kırgınım bana ve kızkardeşime gösterilmeyen ilgiye,sevgiye,değere.Onları değiştiremeyeceğimi anladım,ne kadar anlatsam da annem anlamayacak?Peki ya ben nasıl değişeceğim?Nasıl görmemezlikten,duymamazlıktan geleceğim?Tepkisiz kalmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.Sizlar nasıl tepkisiz kalmayı başarıyorsunuz?
Allah size de sabır versin,bir yerde ailelerimiz imtihanimiz oluyor.İnsan üzülüyor ,yıpranıyor ama hiçbir şey değişmiyor,üstelik suçlu olan bizler oluyoruz.Yazmak isteyipde yazmaya varamadigim konu
2 erkek kardesim var annemle babam ayri annem bir erkek kardesimle yasiyo. Ama her isini ben gorurum.
Diger kardesim benim yasadigim seyi yasadi, ayrilik. Ama ben cok zor yollardan gectim bir cocukla ayrildim, ayri evde yasadim Maddi manevi yikintidaydim ama birgun bana "kizim iyimisin bosanma davan nasil gidiyo ne durumda gececek atlatacaksin" demedi ama abim ayrilirken dizlerine vurdu ogluyla oturdu agladi ona cok destek cikti, ne dersek onun psikolojisi bozuk dedi. O arada bende tam 10 yil sonrasindan 2.evliligimi yapiyordum burnumdan getirdiler. Esim cok iyi tam 10yildir bekledigim es hayali buydu ama annem hep soguk davraniyo cunku esim ugursuzmus o gelmis abim ayrilmis vs vs...
Su son 1aydir artik takmiyorum hic karismiyorum cunku dedigim hersey yanlis onlarin gozunde. Ayrilali 1bucuk yil olmus evliligi dusunuyo, ki buna bence hic hazir degil, 25 bilezik istiyomus kiz tarafi dugunu cok ozel istiyomus tanismayi restoran kapatma yapacakmis falan asiri uclarda. Ben uyardigimda sen kiskaniyosun evlenmesini istemiyosun gibi agir seyler soylediler. Artik bu laflardan sonra hic biseye karismamaya karar verdim oturup izlicem, ki suanda oyle yapiyorum
Onlarla gorusuyorum ama artik karismicam kararlarina yaptiklarina...
Cok uzucu gercektende
Çok şanslısınızBENİM AİLEM ÖYLE DEĞİL AMA OLSAYDI SÖYLERDİM ACIMASIZCA HER ŞEYİ BANA ÇÜNKÜ DOĞURDUĞUN EVLADA SEVGİYİ İLGİYİ CİNSİYETE GÖRE AYRILIYORSA İHTİYARLADIKLARINDA DA KAPIMDAN İÇERİ GİREMEZLERDİ BEN DAHA ACIMASIZ OLURDUM.. BELKİ HUZUREVİ HİKAYELERİNİN EVLAT KISIMLARINI DİNLEMEK LAZIM.. AMA ÇOK ŞÜKÜR AİLEM TÜM GEREKENLERİ YAPIYOR KESİNLİKLE EVLAT OLARAK BEN DE YAPACAĞIM
Neler diyor peki annenizBen tek bir kız çocuğuyum ve ailemin özellikle annemin olmayan erkek çocuğu sevgisi ve isteği beni bitirdi senin yine var
Sagol canim sanada insallahAllah size de sabır versin,bir yerde ailelerimiz imtihanimiz oluyor.İnsan üzülüyor ,yıpranıyor ama hiçbir şey değişmiyor,üstelik suçlu olan bizler oluyoruz.
Sagol canim sanada insallah
Ben evimde cok sukur mutluyum huzurluyum. Ben bise demiyorum yinede ah etmiyorum ama baslarina gelmedik sey kalmiyor
İnşallah o da olur,çok sevindim sizin adınızaKendi annemi ornek almaya calisiyorum. O da ilkokul ogretmeni,uvey cocuklarina gelene kadar okulundaki cocuklara bile annelik yapti yillarca. Siz de yaparsiniz eminim.
Esimi ikna edebilsem bu aralar kucuk bir cocuk da evlatlik almak istiyorum,bakalim nasip artik.
Onlara karşı öfkemi yenmeye çalışıyorum.Bu öfke en çok bana zarar verir.Bence ne olursa olsun annene kindar yaklaşırsan yine sen zararlı çıkıyorsun .
Sonuçta başına bir şey gelse yine sen üzülüyorsun, kendine ket vurmuş oluyorsun .
Belki bu yönden de dusunmek gerekiyordur,her ne olursa olsun daha güçlü kadınlara ihtiyacımız var.aradaki yorumları okumadım
bu anlattığınız olayda ayrımcılık vurgunuz var ama annenizin yok öyle bir vurgusu
aradan zaman geçmiş şartlar değişmiş olabilir, ailenin geleceğe dair bakışı değişmiş olabilir yine kız okumasa yani çalışmasa da olur ama oğlumuzun mutlaka bir baltaya sap olması gerektiği düşüncesi de olabilir
örneğin en büyük çocuk genelde en zor şehirdışına gönderilendir
bu cinsiyetten bağımsızdır hatta gönderilenlerde de yakın şehir akraba olan şehir vs aranır
çünkü aile daha önce deneyimlememiştir böyle bir şeyi, keza para sa geride kalan çocuklar ana baba ve okuyacağa paylaştırılacaktır
ancak en küçük çocuğa gelindiğinde ailenin bakması büyütmesi gereken çocuk sadece o kalmıştır, yine aile okul yaşantısına, çocukların başka şehirde olabileceğine alışmıştır
bir de burada dahi genç kızlar ben evlenince çalışmayacağım, çalışmak zorunda değilim, erkek evi geçindirmeli diye sayfalarca yazıyor
bu durumda da toplumsal algımız erkek iş sahibi olmalı diye ailelerin de erkek çocuklarının iş sahibi olmasını daha fazla önemsemesi olağan
elinizden gelecek olan ise gelecek nesillerde bu kalıp düşünceyi engellemek
inadına kızların okuması için daha fazla çaba göstermek
daha çok KPSS çalışıp atanıp daha çok kız çocuğuna ve tabii okutmak istemeyen aileye dokunmak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?