- 27 Haziran 2018
- 2.537
- 2.396
- 133
- 28
- Konu Sahibi 777mutluluk
-
Evet o söz çok doğru.Zamane anneleri öyle değil.
Aslında kız çocuğu daha hayırlı ve merhametli.
Bunu çocuklar evlenince anlıyor ebeveynler.
Hani bir söz vardır çok da doğrudur.
Evlenene kadar oğlum var deme.
İnsan yine de kiyamiyor kiBöyle ailelere yarın birgün elden ayaktan düşünce yardım istediğinde hadi oğluna git onlar erkek bize niye geliyorsunuz diyeceksiniz.
Erkeklerin varliklari da eşyalari da değerli onlar için...Tövbe estağfirullah, olmayan abiye ev almak bu anneler nasıl bi kafa yaşıyor acaba,
Benimki de ameliyat olalı 3 gün olmuş dikişli ağrıdan kıvranıyor eve geçmiş olsuna gelen oldu kardeşimin bilgisayarına gitti kuzenim o haliyle yataktan kalkıp odaya gitti oğlunun bilgisayarı bozulurmus
Erkek çocuga ev alinir evlenmeden, kadın da evi olan koca bulsun kafa yapisi aynen bu sekildeSiz niye ev alasiniz? Gülsem mi kizsam mi bilemedim, nasıl bir sacmalik bu?
Neler var neler yaniay yok artık ya olmayan abiyi bile kayırmıs kadın bu ne boyle sjdaasjkd cok guldum.
Kız daha 23 yasındaymış, 10 20 sene once olsa ben de öyle derdim.aradaki yorumları okumadım
bu anlattığınız olayda ayrımcılık vurgunuz var ama annenizin yok öyle bir vurgusu
aradan zaman geçmiş şartlar değişmiş olabilir, ailenin geleceğe dair bakışı değişmiş olabilir yine kız okumasa yani çalışmasa da olur ama oğlumuzun mutlaka bir baltaya sap olması gerektiği düşüncesi de olabilir
örneğin en büyük çocuk genelde en zor şehirdışına gönderilendir
bu cinsiyetten bağımsızdır hatta gönderilenlerde de yakın şehir akraba olan şehir vs aranır
çünkü aile daha önce deneyimlememiştir böyle bir şeyi, keza para sa geride kalan çocuklar ana baba ve okuyacağa paylaştırılacaktır
ancak en küçük çocuğa gelindiğinde ailenin bakması büyütmesi gereken çocuk sadece o kalmıştır, yine aile okul yaşantısına, çocukların başka şehirde olabileceğine alışmıştır
bir de burada dahi genç kızlar ben evlenince çalışmayacağım, çalışmak zorunda değilim, erkek evi geçindirmeli diye sayfalarca yazıyor
bu durumda da toplumsal algımız erkek iş sahibi olmalı diye ailelerin de erkek çocuklarının iş sahibi olmasını daha fazla önemsemesi olağan
elinizden gelecek olan ise gelecek nesillerde bu kalıp düşünceyi engellemek
inadına kızların okuması için daha fazla çaba göstermek
daha çok KPSS çalışıp atanıp daha çok kız çocuğuna ve tabii okutmak istemeyen aileye dokunmak
Çok üzüldüm,umarım bir gün kiymetinizi anlarlar.sen yine erken farketmışsın, 42 yaşımdayım bu yıl çektim resti, ben varlık içinde yoklukla büyüdüm,tek başıma okudum,evlendim, çocuk büyüttüm, yine de elimi üstlerinden çekmedim, anamdır dedim ne isterse yaptım, verdim, ne zaman dara düşsem sırtını döndü ailem...en son iş mirasa gelince sen ne yaptın ki dediler, erkek kardeşim hepsine kondu...sorumsuzluğundan okumayan, doğru düzgün çalışmayan, evlenmeyen adamın İzmir gibi yerde şu anda 3 kışlık 1 yazlık evi bankada bilmemkaç milyon nakdi var, anam babam ölmeden miras diye hepsini aldı...görüşmüyorum hiçbiriyle, paraları da onların olsun ama hayatımı hiç ettiler ,yeni farkettim , ona yanıyorum
işin kötü yanı bu zaten, kıymetimi anlasınlar istemiyorum, beni unutup rahat bıraksınlar yeter, o kadar yorulmuşumÇok üzüldüm,umarım bir gün kiymetinizi anlarlar.
Değişmiyorlar inan üstelik kendi oğullarının yükünü birde sana atmaya çalışıyorlar erkek kardeşime sırf bu ay 2 bi tl gönderdim işi gücü var ama paranın kendisinimi ağzına atıp yiyor napıyor bilmiyorum dedemden anneme kalan 500 bin civarı nakit parayı da annem oğluna yedirmiş şimdi babamın mirası var kızkardeşim asla ona verilmiycek bişey diye tutturdu benim son zamanlar da en delirdiğim konuyu açmışsın anlat anlat bitmez nefret ediyorum artık kendi annemden yaSevgili KK kadınları,anlatacağım hikaye belki birçoğumuzun hikayesi,birçoğumuzun yarası.Nedendir bilinmez bu toplumda kız çocukları hep ikinci planda,evin misafiri olarak görülmekte.Evin derdini,tasasını yüklenmek hep kız çocuklarının omzunda,aman erkek çocuğu bir şeyi duyup üzülmesin.Onun istekleri hep olsun,kız çocukları azla yetinmeyi öğrensin.Şehirdışında üniversiteyi kazandığımda annem-babam biz seni şehirdışında okutamayız derken erkek kardeşim kazandığında annem" gerekirse evi satar,onu okuturuz." demişti.Kırgınım bana ve kızkardeşime gösterilmeyen ilgiye,sevgiye,değere.Onları değiştiremeyeceğimi anladım,ne kadar anlatsam da annem anlamayacak?Peki ya ben nasıl değişeceğim?Nasıl görmemezlikten,duymamazlıktan geleceğim?Tepkisiz kalmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.Sizlar nasıl tepkisiz kalmayı başarıyorsunuz?
Evet ama bazı aileler gerçekten hak ediyor mesela ben babama ilerde zor durumda olursa sahip çıkmayı düşünmüyorum isterse sokaklarda yatsın.Ama siz ailenize kızmayın onların yetişrilme tarzı kafa yapısı bu ama sonradan kızların değerini anlıyorlar .İnsan yine de kiyamiyor ki
Ağzına mıçardım ben.Sevgili KK kadınları,anlatacağım hikaye belki birçoğumuzun hikayesi,birçoğumuzun yarası.Nedendir bilinmez bu toplumda kız çocukları hep ikinci planda,evin misafiri olarak görülmekte.Evin derdini,tasasını yüklenmek hep kız çocuklarının omzunda,aman erkek çocuğu bir şeyi duyup üzülmesin.Onun istekleri hep olsun,kız çocukları azla yetinmeyi öğrensin.Şehirdışında üniversiteyi kazandığımda annem-babam biz seni şehirdışında okutamayız derken erkek kardeşim kazandığında annem" gerekirse evi satar,onu okuturuz." demişti.Kırgınım bana ve kızkardeşime gösterilmeyen ilgiye,sevgiye,değere.Onları değiştiremeyeceğimi anladım,ne kadar anlatsam da annem anlamayacak?Peki ya ben nasıl değişeceğim?Nasıl görmemezlikten,duymamazlıktan geleceğim?Tepkisiz kalmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.Sizlar nasıl tepkisiz kalmayı başarıyorsunuz?
sen yine erken farketmışsın, 42 yaşımdayım bu yıl çektim resti, ben varlık içinde yoklukla büyüdüm,tek başıma okudum, köpek gibi çalıştım, evlendim, çocuk büyüttüm, yine de elimi üstlerinden çekmedim, anamdır dedim ne isterse yaptım, verdim, ne zaman dara düşsem maddi manevi sırtını döndü ailem...en son iş mirasa gelince sen ne yaptın ki dediler, erkek kardeşim hepsine kondu...sorumsuzluğundan okumayan, doğru düzgün çalışmayan, evlenmeyen adamın İzmir gibi yerde şu anda 3 kışlık 1 yazlık evi bankada bilmemkaç milyon nakdi var, anam babam ölmeden miras diye hepsini aldı...görüşmüyorum hiçbiriyle, paraları da onların olsun ama hayatımı hiç ettiler ,yeni farkettim , ona yanıyorum
Geriye dönük dava açıp alma şansın yok mu acaba ? Sırf pislik olsun diye yapardım bn olsamişin kötü yanı bu zaten, kıymetimi anlasınlar istemiyorum, beni unutup rahat bıraksınlar yeter, o kadar yorulmuşum
Benim ihtiyacım yokmuşNe diyeceğimi bilemiyorum. Hani insan biraz utanır. Ne dediler bütün malı mülkü oğullarına verirken gerçekten merak ediyorum. Kızım sana vermeye gerek görmedik mi dediler mesela
o kadar kırgınım ki istemiyorum hiçbir şeyleriniGeriye dönük dava açıp alma şansın yok mu acaba ? Sırf pislik olsun diye yapardım bn olsam
Daha önce başka bir konuda yine anlatmıştınız hak veriyorum size, ama sonuçta hakkınız var yanlarına kalmasino kadar kırgınım ki istemiyorum hiçbir şeylerini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?