Aay bazi yorumlara şok oldum resmen.
Birini yemege ya da kahvaltiya neyse artik davet ediyorsan hazirlamasini da yaparsin, yok yapamiyorsan cagirma yani bu kadar basit. Yok yemesini biliyorsun ama oturuyorsun filan demişlerkimse siz kahvaltiya, yemege cagirmasaniz açlıktan ölmeyecek zorunuza gidiyorsa davet etmeyiniz.
Evime davet ettigim hiç ama hiçkimseye asla iş yaptirmadim herseyi eşimle hallederiz her zaman, kimseye bir bardak taşitmisligim yoktur evimde.
Kvye gittigimde de en fazla yedigim ictigim bulasigi mutfaga gotururum ki 5 yildan fazla evliyim, tanismaya gittigimde de gayet misafir gibi oturdum, misafirdim cunku.
Valla benim eşim anneme babama evimize gelen misafirlere de hizmet eder :)Erkekler kendilerinden kaç yaş büyük kayınvalideleri hizmet ederken hiç utanmıyorlar ama?Bu utanma, insanlık, görgü vs sadcee kadınlara mı mahsus?
Konu sahibi erkekler yaya yaya oturuyor da biz kadınlar neden mecburuzu sorguluyor ama ifade edememiş bence.
Misafirlige gittiginiz evlerde usulende olsa bir iki sey sormaniz gerekir. Tabaklari tasimaniz makinaya atmaniz vs. Ben evime biri gelip hic bir seye el uzatmadiginda geriliyorum mesela. Yabanci gibi hizmet etmesini beklemek ayip bence insanlardan. Sevgili es annesine gelince ise kendi annenize nasilsaniz oyle davranin bence. Dedigi yanlis sizi uyaramaz ama ben annemin evince nasil cay bardaklarini makinaya atiyorsam esimin ailesinde de yaparim. Cunku esimin annesi de bize gelince durmaz kosturur benimle. Diger turlusu bans ayip geliyor
uhuuu alfa kadınıGeçen pazar kahvaltıya gittik annesine...
Ve bana dediği şu anneme yardım etsene..
Ha yardım edilir okey ama ben zaten başkasının evinde herhangi bir şeye dokunmayı sevmiyorum...
bunu da geçtim...
Ben de dönüp kendisine şunu dedim
Annene yardım etmek istiyorsan kalkıp yardım edebilirsin madem yorulduğunu düşünüyorsun...
Kendi yapmadığın şeyleri benden bekleme dedim..
Çünkü erkeklerdeki şu şeyi anlamıyorum kendisi bir tabak bile kaldırmaz ama bana dediği şeye bakın...
ama bir de ya acaba kadın çok mu yoruldu kısmı dert oldu içime
Çok mu tepki vermişim
Eee sen ne dedin agzinin payini vermedin miAklıma şu geldi: Bir gün eşimin bekar arkadaşıyla tanıştım. Eşim onun yanında bana dedi ki bekar arkadaşın varsa tanıştıralım. Çocuk da bana dönüp dedi ki öğretmen olsun ki yaz tatilinde iki ay gelip annemin yanında kalsın
Normal degil. Evlilik iki kisiliktir. Adamin biriyle evlendin diye anasina babasina karsi bi mecburiyetin sorumlulugun yok. Annesine gelin getirmek ne demek bu nasil geri kafa.Gayet normal. O şunu istiyor anneme gelin getirdim yardim etsin diye
Ordaki gelini hizmetçi anlamında kullanırsa geri kafalılık. Örneği ülkemizde çok var. Ve bende giderek evlilik fikrinden soguyorumNormal degil. Evlilik iki kisiliktir. Adamin biriyle evlendin diye anasina babasina karsi bi mecburiyetin sorumlulugun yok. Annesine gelin getirmek ne demek bu nasil geri kafa.
Evlenecegımı kim söyledi ailesi tanışmak istedi ayrıca evlenmek için bunları bilmek şart mıDomates salatalık doğramayı bilmiyorsun he
E neden evlilik yoluna giriyorsunuz biri buyurur üşengeç diğeri doğrama kesme bilmez
Sevgili olarak takılın ömür boyu
Yoksa aç kalırsınız
Ohh benim gibi düşünen biri çıktı ne alaka ya yok görgü bilmem ne
Her kadının yemek yapisi mutfak işi farklı ben başkasının evinde yapamıyorum
Sofra toplanir bulaşık (istenirse)yıkanır yeterli
Ben evime gelen misafirimden iş beklemem eşimden yardım isterim Çok ihtiyaç varsada
Evlenecegımı kim söyledi ailesi tanışmak istedi ayrıca evlenmek için bunları bilmek şart mı
Önemli olan niyet
Okey kalkıp gerekirse yamuk yumuk doğrasaydı madem
2 aya değil belki 5 seneye evlenecek ne olacak bu sürede doğrama tekniklerini mi öğrenecek
Bazı insanlar kadın erkek eşitliğini çok farklı algılıyor aşırı duyar kasıyor
Ben (sevgilisi söylemeden) kalkıp yardım etseydi incileri dökülmezdi diyenlerdenim
Rahat edemediği yere kahvaltıya gitmek de ayrı enteresan.
Herneyse bu benim görüşüm
Önemli olan niyet
Okey kalkıp gerekirse yamuk yumuk doğrasaydı madem
2 aya değil belki 5 seneye evlenecek ne olacak bu sürede doğrama tekniklerini mi öğrenecek
Bazı insanlar kadın erkek eşitliğini çok farklı algılıyor aşırı duyar kasıyor
Ben (sevgilisi söylemeden) kalkıp yardım etseydi incileri dökülmezdi diyenlerdenim
Rahat edemediği yere kahvaltıya gitmek de ayrı enteresan.
Herneyse bu benim görüşüm
İşte bundan korkuyorum
Ya ben sırf biri benim hakkımda iyi konuşacak diye sevmediğim şeyi de yapmak istemiyorum...
annesine yaranmak da istemiyorum
Boşverin, doğru yoldasınız,
Kaynanalarına yaranmak isteyen o güzel insanlar o güzel atlara biniiiip gittiler
Şu anda başlarına binen kaynana, kayınpeder, teyze, hala, kaynımgiller, eltiler, kuzenler ve bilumum erkek tarafı üyelerinden dolayı onlar maalesef görüş alanında değiller
Ne alaka ya? Kiz oraya ziyaretemi geldi, mutfak islerini yapmayami geldi?
Ben kimsenin evinde mutfak islerine asla dalmam. Ha kendi tabagimi kaldiririm, gerekirse masa serme, kaldirmada yardim ederim (çok samimiysem), baska hiçbir ise karismam.
Kendi evimdede hiçkimseyi mutfagima almam. Kendim toplarim. Misafir agirlamak benim için budur.
Ki erkeklerin elleri ne oluyor? Özürlümü? Kadin "mutfak isleri hal etme" genleri ilemi doguyor?
Hele nisanli bir kiz bu asamada hiçbirsey yapmamasi lazim. Kv'de yaptirmamasi lazim. Asil görgü budur. Simdi kendini ideal gelin konumuna koyar, sonra 1 gün yapmaz kötü gelin olur. Hiç gerek yok.
Ayrica senin bu yorumun ile aklima bu video geliyor. Kadin olarak çok utandigim bir video
Düğüne de kendi yerine başkası gelinlik giyip gitsin öyleyse, gerdeğe başkası hahah maksat yorulmasınHizmetçi tutup her bir salatalığı ona doğratacakmış. Domates için ayrı, salatalık için ayrı hizmetçi tutacakmış. Kabuğunu biri soyacak, başkası doğrayacakmış. Sizin izin uygun mu? Evlenmesine izin var mı? ☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?