- 21 Kasım 2017
- 29.130
- 126.994
- 598
Kimse böyle bir şeye bayılmıyordur ama nezaketen yardım edilir. Daha önceden annenizin size ev işi yaptırmadığından bahsetmişsiniz ama fiziksel engelli olmayan her birey mutfağa tabak götürebilir. Tabağı tutmak için gerekli olan ince motor becerileri okul öncesi dönemde oluşuyor zaten. Annenizin herhangi bir şey öğretmesine gerek yok.ben zaten başkasının evinde herhangi bir şeye dokunmayı sevmiyorum.
ne demek gelinin hizmet beklemesi ayıp bende buna gıcık oluyorum.kv çok elden ayaktan düşmüş biri değise gayette gelin hizmet bekleyebilir.Haa ayağına çay getirttirmez ama ana ikramı kv yapmasını bekleyebilir bence.değil kv, herhangi birinin evine gittiginizde yemeğe davet edildiyseniz yardıma ihtiyacınız var mi.? salatayi ben yapabilirim gibi teklifler yapmak adettendir. ev sahibesi zaten yaptırmaz ya da mutfağına görülmesinden hoşlanmaz ama kayınvalide gibi birine gidildiyse gelinin hizmet beklemesi ayıp. sizin bunu söylettirmemeniz gerekirdi. eşiniz size laf gelmesini istememiş, utanmış, sizi uyarmış, onu da terslemissiniz. bu kafadan ben de istiyorum...
daha eşi değil sadece sevgililer okumadınız sanırım,bende öyle yapardım yerinde olsamEşinize söylediğiniz şeyde haklisiniz ama yardım etmemekte haksız,eşinizle beraber kalkıp yardımcı olsaydınız keşke,yabancı ev değil sonuçta
Adı üstünde misafir, hizmetli değil.
Misafir çağırırken kendisinden yardım/hizmet bekliyorsanız çağırmayın zaten.
Yardımsız ikram etmeyi başarana kadar kimseyi davet etmeyin.
Ben son cümleniz için yazdım onu.ne alaka? Siz gittiginiz yerde hizmet bekliyor hic bir seyin ucundan tutmayip rahat rahat yiyip iciyor olabilirsiniz ama bu dogru oldugu anlamina gelmez.
Benim cevremde herkes boyle yapar bende yaparim zaten yapilacak sey iki tabak tasimak ve sofrayi kaldirmaya yardim etmek bu kimsenin eline yapismaz. Siz hizmet edin ve insanlari hizmetli gibi görün herkesin kendi bilecegi is.
Aaa öyle mi?alttaki mesajları okumadım direk eşi sandım,o zaman haklı konu sahibi ben de olsam konu sahibi gibi yapardimdaha eşi değil sadece sevgililer okumadınız sanırım,bende öyle yapardım yerinde olsam
bastan ver tepkini aferin kendi annesi tabi kendi yardim edecekGeçen pazar kahvaltıya gittik annesine...
Ve bana dediği şu anneme yardım etsene..
Ha yardım edilir okey ama ben zaten başkasının evinde herhangi bir şeye dokunmayı sevmiyorum...
bunu da geçtim...
Ben de dönüp kendisine şunu dedim
Annene yardım etmek istiyorsan kalkıp yardım edebilirsin madem yorulduğunu düşünüyorsun...
Kendi yapmadığın şeyleri benden bekleme dedim..
Çünkü erkeklerdeki şu şeyi anlamıyorum kendisi bir tabak bile kaldırmaz ama bana dediği şeye bakın...
ama bir de ya acaba kadın çok mu yoruldu kısmı dert oldu içime
Çok mu tepki vermişim
Önceden sevgilimin evinde her işi yapardım annesine hediyeler çiçekler gönderirdim aldım ağzımın payını bir daha mı asla ve asla kadın iyi niyetli olabilir ama sorun oğlu zaten bide sevgiliymişsiniz yarın birgün terkeder yapmasaydın olur herşey şuan ki sevgilimin annesi çok küçük yaşlarındayken vefat etmiş birlikte yaşıyoruz asla iş filan yapmam zaten kadın geliyor her hafta çayımı kahvemi bile yapar getirir zorla deil içinden geliyor bende tramvamı atlatırsam ona jestler yapabilirim inşallah ilerde :)Geçen pazar kahvaltıya gittik annesine...
Ve bana dediği şu anneme yardım etsene..
Ha yardım edilir okey ama ben zaten başkasının evinde herhangi bir şeye dokunmayı sevmiyorum...
bunu da geçtim...
Ben de dönüp kendisine şunu dedim
Annene yardım etmek istiyorsan kalkıp yardım edebilirsin madem yorulduğunu düşünüyorsun...
Kendi yapmadığın şeyleri benden bekleme dedim..
Çünkü erkeklerdeki şu şeyi anlamıyorum kendisi bir tabak bile kaldırmaz ama bana dediği şeye bakın...
ama bir de ya acaba kadın çok mu yoruldu kısmı dert oldu içime
Çok mu tepki vermişim
Kadın olduğunuzdan değil kayınvalide adayınızın oğlunu bebek gibi yetiştirmesinden kaynaklı.
Bak ben ev düzerken annem eşime kapının önünde biriken karton kutuları çöpe indirmesini rica etti binadaki diğer daireler rahatsız olmasın diye. Kayınvalidem ben yaparım dedi 60 küsür yaşındaki kadın dört kat merdiven inip çıktı oğlu yorulmasın diye. Ayağına çorap filan giydiriyor. Bana da acayip geldi keşke o zaman uyanık olsaymışım diyorum çünkü şuan dünyanın yükü benim üzerimde. Ama tepem atınca da aç bırakıyorum dolap orda eli ayağı var yapsın yesin banane. Şikayetçiyse gitsin annesine.
Her kurban bayramımız olaylı geçiyor memlekete ailesinin kurbanını kesmeye parçalamaya gidiyoruz temizliğine bayram hazırlığına filanda koşuyorum 10.5 saatlik yoldan birde. Sonuç olarak evlenirseniz bu kişiyle zor olur sizin için.
Gelin kadar taş düşsün kafalarına.bu nedir arkadaş.acilen bu kaynanaların tükenmesi lazımHaha,
Kayinvalidem bizde misafirdi,
Mutfakta ust raftan bir sey istedi,
Benim boyum kisa esim uzun,
Ben de esime dedim sen versene diye,
60 yasindaki kadin sandalyenin ustune bir sekti 3 sn de alip indi istedigi seyi
Demek ki neymis, yasli diye alamiyor degilmis, gelin yapsin diye alamiyormus...
İşte bundan korkuyorum
Ya ben sırf biri benim hakkımda iyi konuşacak diye sevmediğim şeyi de yapmak istemiyorum...
annesine yaranmak da istemiyorum
Yok bana buyuk ders oldu i gun, resmen ufkum acildi, bilinc duzeyim degisti.Gelin kadar taş düşsün kafalarına.bu nedir arkadaş.acilen bu kaynanaların tükenmesi lazım
Insan da biraz Allah korkusu olur.ogluşuna kıyamayıp kaç yaşında kadın sandalyeye çıkıp istediğini alıyor.ama elin kızına, anasının ne zorluklarla büyüttüğü kızına herşeyi yaptırmaya çalışıyor.ne haddineyse.Yok bana buyuk ders oldu i gun, resmen ufkum acildi, bilinc duzeyim degisti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?