Annelerini çok düşünen(!) erkekler...

ben zaten başkasının evinde herhangi bir şeye dokunmayı sevmiyorum.
Kimse böyle bir şeye bayılmıyordur ama nezaketen yardım edilir. Daha önceden annenizin size ev işi yaptırmadığından bahsetmişsiniz ama fiziksel engelli olmayan her birey mutfağa tabak götürebilir. Tabağı tutmak için gerekli olan ince motor becerileri okul öncesi dönemde oluşuyor zaten. Annenizin herhangi bir şey öğretmesine gerek yok.

ne demek gelinin hizmet beklemesi ayıp bende buna gıcık oluyorum.kv çok elden ayaktan düşmüş biri değise gayette gelin hizmet bekleyebilir.Haa ayağına çay getirttirmez ama ana ikramı kv yapmasını bekleyebilir bence.
ben şahsen öyle yapıyorum çünkü benim kv bizi evine davet ediyor,sonra bir gidiyoruz hiçbişey yok ortada anladım ki benim yapmamı bekliyor,bende yapmıyorum sonra gene kendisi yapmaya başlıyor ben sonradan 2-3 yardım ediyorum.

Eşinize söylediğiniz şeyde haklisiniz ama yardım etmemekte haksız,eşinizle beraber kalkıp yardımcı olsaydınız keşke,yabancı ev değil sonuçta
daha eşi değil sadece sevgililer okumadınız sanırım,bende öyle yapardım yerinde olsam

Herkesin aile kültürü farklı tabi ki, yargılamak bana düşmez. Ama ben gelenekçiyim bu konuda.

bana misafir geldiğinde eğer yabancı ya da yaşça büyük değilse, mutfağıma da alırım, yardım da ederler. Ben de gittiğim her yerde yardım ederim.

eşim evde mutfakta bana çok yardımcıdır, bulaşıklardan genelde O sorumludur. Bize bir misafir geldiğinde de sofrada yardım eder. Oğlumu da öyle yetiştirmeye çalışıyorum.10 yaşında, sofrayı beraber kurarız, misafir geldiğinde küçük işler yaptırırız. Hatta ileride yemek yaptırmayı, dolma sardırmayı filan da düşünüyorum, öğrensin, her şeyi kadından beklemesin diye.

ama eşimin ailesine ya da benim aileme gittiğimizde, Ben yardım ederim ama eşimden yardım etmesini beklemem. Ben bunu gereksiz bir gövde gösterisi olarak görüyorum. Ev sahibi yemek yapmışsa, Sofrayı toplamaktan, servis yapmaktan çekinmem. Aileden ise, yemek yapmamışsa yemeğe de yardım ederim.

genelde aile ilişkilerim de bu yönde. Görümcemler, eltimler filan da bana yardım ederler muhakkak, ben de onlara yardım ettiğim için. yabancı değiliz biz.

Birkaç gün önce gelinimiz yemeğe davet ettiğinde, o sofrayı hazırladı, ben sofrayı topladım, bulaşıkları hallettim, o da bebeğiyle ilgilendi. O sırada eşimin veya kardeşimin bize yardım etmesini hiç beklemedim. Çok kalabalıksa zaten küçük yardımları dokunur.

Ev haricinde eşimden daha çok eşya taşıma, market alışverişi, getir götür tarzı şeyler beklerim. Görümcemlerin evinde, ben yapıyorum diye onun da yardım etmesi benim için bir şey ifade etmez.

bir tek mangal, piknik tarzı sofralar erkeklerdedir bizde. Mangal yapmak, sonrasında mangalı temizlemek tarzı şeyler onlardadır.

Bizdeki durumlar böyle. Klasik Türk aile yapısı, güzel ve zarif olduğunu düşünüyorum.

Adı üstünde misafir, hizmetli değil.
Misafir çağırırken kendisinden yardım/hizmet bekliyorsanız çağırmayın zaten.
Yardımsız ikram etmeyi başarana kadar kimseyi davet etmeyin.

ne alaka? Siz gittiginiz yerde hizmet bekliyor hic bir seyin ucundan tutmayip rahat rahat yiyip iciyor olabilirsiniz ama bu dogru oldugu anlamina gelmez.
Benim cevremde herkes boyle yapar bende yaparim zaten yapilacak sey iki tabak tasimak ve sofrayi kaldirmaya yardim etmek bu kimsenin eline yapismaz. Siz hizmet edin ve insanlari hizmetli gibi görün herkesin kendi bilecegi is.

bende baskasinin evinde cekinirim ama sofra kaldirma bulasik yerlestirmeye servise cay doldurmaya yardim ederim. Benim evime geldigimde iste kimseden beklemem soranada gerek yok derim cok kalabaliksa sorarim o da kardesime falan en fazla. Allah razi olsun benim kayinvalidem benden asla is beklemez aslada yaptirmaz. Bazen zorla bulasik yikarim. Esimde anneme yardim et falan demez. Birtek cay tazelemede yardim ederim. Esim ise cok yardimcidir bana misafir geldiginde de öyle. Olmasi gerekende budur zaten.

Ben son cümleniz için yazdım onu.
Misafir yardım etmek istemeyebilir. Mecbur değil. Bu yüzden dedikodu yapacaksanız misafir kabul etmeyin.

Evli değilmiş siniz ben de olsam bende kalkmazdim ve şimdiden böyle söylemesine hakli olarak bozulur
daha eşi değil sadece sevgililer okumadınız sanırım,bende öyle yapardım yerinde olsam
Aaa öyle mi?alttaki mesajları okumadım direk eşi sandım,o zaman haklı konu sahibi ben de olsam konu sahibi gibi yapardim

Evli değilim kaldı ki evli olsam bile yabancıyım ben...
Oğullarının sevdiği kadın şuanlık yani kimse beni sevdiğinden evine çağırmadı...
Ayrıca arkamdan konuşmuşsa da umrumda değil istediğini konuşabilir...

İçimden gelmedi yapmadım üstüne bir de anneme yardım et demesi bana keçileri getirdi yani...

kendi ailemden de görmedim kendi annem de yardım beklemez kimseye bir şey dokundurtmaz...

illaki kültür farkı aile dinamiği farkı vardır...
Ama kadınım diye buan gerek yok bence...
Ne ben kimseye ne de kimse bana hizmet etmek zorunda değil etmesin tabiki...

ama kendileri çağırdı dediğim gibi...
Kendisi gram kalkıp yardım etmeyecek bir de benden iş bekleyecek yok ya madem annesini düşünüyor kalkıp yardım edecek...

benim evime geldıgin de hiç de ben ona annem yoruluyor yardım et demem yani...

bastan ver tepkini aferin kendi annesi tabi kendi yardim edecek

Misafirlige gittiginiz evlerde usulende olsa bir iki sey sormaniz gerekir. Tabaklari tasimaniz makinaya atmaniz vs. Ben evime biri gelip hic bir seye el uzatmadiginda geriliyorum mesela. Yabanci gibi hizmet etmesini beklemek ayip bence insanlardan. Sevgili es annesine gelince ise kendi annenize nasilsaniz oyle davranin bence. Dedigi yanlis sizi uyaramaz ama ben annemin evince nasil cay bardaklarini makinaya atiyorsam esimin ailesinde de yaparim. Cunku esimin annesi de bize gelince durmaz kosturur benimle. Diger turlusu bans ayip geliyor

Misafirseniz yardım etmek size düşmez. Elbette nezaketen sorulabilir ama sorulmaması da sorun olmaz. Sevgilinizin böyle bir taleple gelmesi saçma olmuş. Sonuç olarak onun evinde konuksunuz. Yardim edecekse o etmeli.

Önceden sevgilimin evinde her işi yapardım annesine hediyeler çiçekler gönderirdim aldım ağzımın payını bir daha mı asla ve asla kadın iyi niyetli olabilir ama sorun oğlu zaten bide sevgiliymişsiniz yarın birgün terkeder yapmasaydın olur herşey şuan ki sevgilimin annesi çok küçük yaşlarındayken vefat etmiş birlikte yaşıyoruz asla iş filan yapmam zaten kadın geliyor her hafta çayımı kahvemi bile yapar getirir zorla deil içinden geliyor bende tramvamı atlatırsam ona jestler yapabilirim inşallah ilerde :)

Gel anneme yardım edelim diyebilirdi. Üslubunu beğenmedim. Siz annesine yardım ederken kendisi ne yapmayı planlıyormuş? Ben oturmanızda bir sakınca görmedim tabak falan kaldırmışsınız. Kendisi yardım etmeyi düşünmediğine göre annesi zaten bu işleri evde kendisi yapıyor. Misafir de ağırlayabiloyor. Misafir siz olunca gözlerine batmış bence. Yardıma ihtiyacı olursa oğlundan istemeli.

Siz sevgilisiniz bu bir.Ben her zaman sevgili durumunda bir mesafe olması gerektiğini düşünüyorum ailelerle,yani siz ailenin tam bir ferdi değilsiniz daha,böyle ''anneciğim bırak ben yapayım :) '' durumlarına gerek yok.
İkincisi harika cevap vermişsiniz,ama tavsiyem karşınızdaki insanı iyi tanıyın.Belli ki cinsiyetçi bir kafası var.Evlendikten sonra değişir demeyin,garantisi yok.Ya şimdiden bazı şeyleri net bir şekilde tartışın ya da kendi mutluluğunuz için yolları ayırın.İleride keşke demeyin.

Haha,
Kayinvalidem bizde misafirdi,
Mutfakta ust raftan bir sey istedi,
Benim boyum kisa esim uzun,
Ben de esime dedim sen versene diye,
60 yasindaki kadin sandalyenin ustune bir sekti 3 sn de alip indi istedigi seyi
Demek ki neymis, yasli diye alamiyor degilmis, gelin yapsin diye alamiyormus...

Gelin kadar taş düşsün kafalarına.bu nedir arkadaş.acilen bu kaynanaların tükenmesi lazım

İşte bundan korkuyorum
Ya ben sırf biri benim hakkımda iyi konuşacak diye sevmediğim şeyi de yapmak istemiyorum...
annesine yaranmak da istemiyorum

Ya benim tembelligim o kadar dillere destabdi ki, komsu kadinlar hakkimda evde kalir derlerdi
15 yildir ayni adamlayim, 2 cocugum var, hala beni gorunce sen nasil yasiyon diyorlar, yardimci tutmussundur kesin diyen bile var
Bana o yuzden bilmemeniz, isteksiz olmaniz cok normal geldi. Begenmeyen de pasa ogluna almasin zaten :)
Eskiden guler yuz tatli dil yeter demezler miydi ya, hepsi yalan
Ama diyim ben size, siz kesin evde kalirsiniz

Yok bana buyuk ders oldu i gun, resmen ufkum acildi, bilinc duzeyim degisti.
Insan da biraz Allah korkusu olur.ogluşuna kıyamayıp kaç yaşında kadın sandalyeye çıkıp istediğini alıyor.ama elin kızına, anasının ne zorluklarla büyüttüğü kızına herşeyi yaptırmaya çalışıyor.ne haddineyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…