Anneleriniz çocuğunuza bakıyor mu bakıyorsa size karşı tavrı nasıl?

Biliyorum tabiki kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil.
Bunu biliyorsun da, daha hala bunu kendine neden dert ediyorsun? Tutacaksın bir bakıcı kafan rahat olacak, yok bakıcı tutamıyorsan annenin sitemlerini gözardı edeceksin.
Ama bu konuyu önceden konuşmuştuk anneme bakar mısın demiştim bakarım demişti.
Yaş ilerledikçe insanların bir günü bir gününü tutmuyor. O zaman bakarım demiş ve belli bir süre de bakmış demek ki.
 
Ben su an hamileyim ve farkli ulkelerde yasiyoruz zaten bakma durumu yok. Olsa da bana guvenme torun bakamam sizi buyuttum yeter diyor. Zaten calisiyor annem biz kucukken de iskolikti o yuzden bir beklentim yok.

Tek kalbimi kiran ve beklentimi bitiremedigim durum doguma da gelmeme ihtimali. Durusma zamanlarima denk gelirse gelemem diyor (avukat kendisi).
 
Zaten göz ardı ediyorum tartışmıyorum dediğim gibi çok kırılıyorum sadece
 
Evet benimki de doğuma gelmemişti maalesef
 
Maddi bir beklentisi olabilir hiç teklif ettiniz mi
 
Çalışmıyorum ama görüştüğümüz zamanlarda bir süreden sonrada bizimkilerin kacasi geliyor Aynı şekilde benimde.Cidden belli bir yaştan sonra çocuk bakmak hiç kolay değil.Bakmayanlara eskiden kızardım ama şimdi çok iyi anlıyorum.Bırakin şikayet etsin siz gönlünü almaya çalışın.Haklisin deyin.Disari çay kahve icirmeye çıkarın.
 
Keşke benim kv de de bakmak istemese. Heralde ben bakcam diyo başka bişey demiyor. Doğdu doğalı tepemizde. Çeşit çeşit hurafeler,bildiğini okumalar gırla gidiyor. İşin kötü tarafı kendini öyle paraliyor, bana öyle çok yardımcı oluyor gibi görünüyor ki biraz şikayet etsem nankör ilan edilirim. Bugün ilk kez eşim evde diye 1 günlüğüne kendi evine gitti ve ben bugün hiç bitmesin istiyorum gram sıkılıp bunalacağa benzemiyor ve işin kötü tarafı burdaki tüm yorumların ve benim zihniyetimin aksine eşim başta olmak üzere onlara göre büyük anneler torun bakmak zorunda. Bakmamak gibi bir seçenek yok. Üstelik bir sürü sağlık sorunu var ona rağmen o benim ilacım diye bebekle aşk yasiyor. Normali beni bulmazdi zaten yani konunuzu kıskandım
 
Oğlumun özel eğitim sürecinde ailem destek oldu, 2 sene boyunca annem eğitimlere götürdü. Home ofis çalışmaya başladım, şimdi tek gün bile götürmüyor. Bıktı artık, 62 yaşında ve sağlığı eskisi kadar iyi değil. Ama Allah var bakarken hiç sıkıntı yaşamadık, söylenmedi ve bizi büyüttüğünden daha bilinçli büyüttü.
 
Ben baktırmadım. Eşim tarafıda teklif etti, annem'lerde biz eşimle kesin net şekilde Hayır dedik.Tam ikibucuk yaşında kreşe başlattım, çok zorluklar yaşadık ama asla ailemize bel bağlamadık. Şunuda belirteyim eşimde, bende tek çocuğuyuz ona ragmen istemedik. İki tarafında tek torunu onlar için çok kıymetli, çok düşkünler ama tam emekli oldukları zaman, gezip, dolaşıp hayatı yaşayacak zamanda hadi evde oturun bize göre plan yapın demek çok ama çok bencillikti. Çocuğun sosyalleşmesi, ekrandan uzak kalması, kendi çevresi olması bakımından da böyle bir karar aldık şükür iyiki de yapmışız. Şuan kimse bize diyemez çocuğunuza baktık, laf söz olamaz, ileride biz sana baktık lafı olmayacak mesela bu benim için çok önemliydi kimseye minnetli başlamıyacak hayata. Bazı şeyler gönülden evet dense de karşı taraf empati yaparak kendini onların yerine koyup plan yapmalı kimse benim çocuğuma bakmak zorunda değil.
 
Evet tabiki dediğiniz bi zorunluluk söz konusu zaten olamaz. Şu an imkanım olmadığı için mecburum sadece ama ben de 2,5 yaşına gelince kreşe başlatıcam inşallah
 
Ne güzel sağlıkla büyütün inşallah
 
Sizinki de çok değişik bi mevzuymuş :) türlü türlü demek ki gerçi ben de olsam sürekli kaynanam evde olsun istemezdim haklısınız
 
İnanın dediğiniz gibi yapmaya çalışıyorum ama sanki ne yaparsam yapayım asla tatmin olmuyor gibi
 
Anneniz bebeğe bakıyorsa işten gelince bebeği alıp kendi evinize geçin, içeri girelim yemeğimizi yiyelim çayımızı içelim ondan sonra eve yatmaya gidelim derseniz kadının nefes alacak dinlenecek zamanı kalmaz.
  • annenize ev işlerinde yardım edin, misafiri geldiğinde falan yardımcı olun.
  • para vermeseniz de kıyafet, ev eşyası, ayakkabı vs hediyeler alın mutlu edin.
  • arada alın dışarı yemeğe, kahve içmeye götürün.
  • arada gündüzden arayın yemek yapmasın dışarıdan söyleyin.
Eğer bakmak istemiyorsa başka bir çözüm bulun. Açıkça sorun bakmak istemiyor mu diye.
 
34 yasindayim hamileyim. Ben suan bile bebegi kafam nasil kaldiracak diye bazen düşünüyorum.
İnsanlar belli bir yasa geliyor, cocuklari büyüyor, evleniyor. Tam unumu eledim elegimi astım derken torun bakma fasli başlıyor. Bakarim derken belki zorluğunu dusunememistir.
Ben suan 6.5 yasindaki oglum icin ileride torun bakmam diyorum. Her sey vaktinde guzel.
 
Krese verin. Bir sürü şey öğreniyor. Tek sıkıntı çok hasta olmaları o zaman da anneniz bakar.
Ben anneme gündüz oturmalı gidince akşama doğru gözünde bir gitseler de ev temizleyip, otursam ifadesi oluyor.
 
Kendi annemi gördüm biran. abime de bana da bana güvenerek çocuk yapmayın. Her halinizi düşünüp öyle çocuk yapın dedi. Ben torun sevebilirim yanıma tatile geldiğinizde eşinizle gezmeniz için size zaman ayırırım torunlarıma bakarım ama çalışırken annecim gelir misin torununa bakar mısınız demeyin gelmem . Düzenimizi bozamayız babanızla dedi açık açık. Şuan hamileyim az kaldı doğuma. Doğuma yakın gelip 20 gün kalıp gidicek. Bende doğum iznindeyken yanına gidicem 40 gün kendime baktırıcam bebeğimle( babam rahatsızlığından dolayı uçağa binemediği için torununu görsün diye orda kalıcam)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…