Bunu biliyorsun da, daha hala bunu kendine neden dert ediyorsun? Tutacaksın bir bakıcı kafan rahat olacak, yok bakıcı tutamıyorsan annenin sitemlerini gözardı edeceksin.Biliyorum tabiki kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil.
Yaş ilerledikçe insanların bir günü bir gününü tutmuyor. O zaman bakarım demiş ve belli bir süre de bakmış demek ki.Ama bu konuyu önceden konuşmuştuk anneme bakar mısın demiştim bakarım demişti.
Zaten göz ardı ediyorum tartışmıyorum dediğim gibi çok kırılıyorum sadeceBunu biliyorsun da, daha hala bunu kendine neden dert ediyorsun? Tutacaksın bir bakıcı kafan rahat olacak, yok bakıcı tutamıyorsan annenin sitemlerini gözardı edeceksin.
Yaş ilerledikçe insanların bir günü bir gününü tutmuyor. O zaman bakarım demiş ve belli bir süre de bakmış demek ki.
Evet benimki de doğuma gelmemişti maalesefBen su an hamileyim ve farkli ulkelerde yasiyoruz zaten bakma durumu yok. Olsa da bana guvenme torun bakamam sizi buyuttum yeter diyor. Zaten calisiyor annem biz kucukken de iskolikti o yuzden bir beklentim yok.
Tek kalbimi kiran ve beklentimi bitiremedigim durum doguma da gelmeme ihtimali. Durusma zamanlarima denk gelirse gelemem diyor (avukat kendisi).
Yapacak bir şey yok, sabretmeli ve kırıcı hareketlerini görmemezlikten gelmelisin.Zaten göz ardı ediyorum tartışmıyorum dediğim gibi çok kırılıyorum sadece
Maddi bir beklentisi olabilir hiç teklif ettiniz miBeni çok üzen bi konu var. Görüşlerinizi merak ettiğim için yazmak istedim. Ben çalışıyorum ve oğlum 1,5 yaşında annem bakıyor. Ama bakarken de dünyayı burnumdan getiriyor desem yeri. O kadar kırılıyorum ki bu duruma hiçbir zaman yardım isteyen bi tip olmadım. Üniversiteyi okudum çok çalıştım atandım ne bilim şöyle bi bakınca hayırsız evlat da olmadım. Ama yok olmuyor ne yapsam yaranamıyorum gibi. Biliyorum tabiki kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil. Ama bu konuyu önceden konuşmuştuk anneme bakar mısın demiştim bakarım demişti. Sürekli bi tavır sürekli bi tartışma hali maddi imkanım yetse şu an bakıcı tutacaz ama şu an çok zor bi çıkmazın içinde kaldım
Evet tabiki dediğiniz bi zorunluluk söz konusu zaten olamaz. Şu an imkanım olmadığı için mecburum sadece ama ben de 2,5 yaşına gelince kreşe başlatıcam inşallahBen baktırmadım. Eşim tarafıda teklif etti, annem'lerde biz eşimle kesin net şekilde Hayır dedik.Tam ikibucuk yaşında kreşe başlattım, çok zorluklar yaşadık ama asla ailemize bel bağlamadık. Şunuda belirteyim eşimde, bende tek çocuğuyuz ona ragmen istemedik. İki tarafında tek torunu onlar için çok kıymetli, çok düşkünler ama tam emekli oldukları zaman, gezip, dolaşıp hayatı yaşayacak zamanda hadi evde oturun bize göre plan yapın demek çok ama çok bencillikti. Çocuğun sosyalleşmesi, ekrandan uzak kalması, kendi çevresi olması bakımından da böyle bir karar aldık şükür iyiki de yapmışız. Şuan kimse bize diyemez çocuğunuza baktık, laf söz olamaz, ileride biz sana baktık lafı olmayacak mesela bu benim için çok önemliydi kimseye minnetli başlamıyacak hayata. Bazı şeyler gönülden evet dense de karşı taraf empati yaparak kendini onların yerine koyup plan yapmalı kimse benim çocuğuma bakmak zorunda değil.
Ne güzel sağlıkla büyütün inşallahOğlumun özel eğitim sürecinde ailem destek oldu, 2 sene boyunca annem eğitimlere götürdü. Home ofis çalışmaya başladım, şimdi tek gün bile götürmüyor. Bıktı artık, 62 yaşında ve sağlığı eskisi kadar iyi değil. Ama Allah var bakarken hiç sıkıntı yaşamadık, söylenmedi ve bizi büyüttüğünden daha bilinçli büyüttü.
Sizinki de çok değişik bi mevzuymuş :) türlü türlü demek kiKeşke benim kv de de bakmak istemese. Heralde ben bakcam diyo başka bişey demiyor. Doğdu doğalı tepemizde. Çeşit çeşit hurafeler,bildiğini okumalar gırla gidiyor. İşin kötü tarafı kendini öyle paraliyor, bana öyle çok yardımcı oluyor gibi görünüyor ki biraz şikayet etsem nankör ilan edilirim. Bugün ilk kez eşim evde diye 1 günlüğüne kendi evine gitti ve ben bugün hiç bitmesin istiyorumgram sıkılıp bunalacağa benzemiyor ve işin kötü tarafı burdaki tüm yorumların ve benim zihniyetimin aksine eşim başta olmak üzere onlara göre büyük anneler torun bakmak zorunda. Bakmamak gibi bir seçenek yok. Üstelik bir sürü sağlık sorunu var ona rağmen o benim ilacım diye bebekle aşk yasiyor. Normali beni bulmazdi zaten yani konunuzu kıskandım
İnanın dediğiniz gibi yapmaya çalışıyorum ama sanki ne yaparsam yapayım asla tatmin olmuyor gibiÇalışmıyorum ama görüştüğümüz zamanlarda bir süreden sonrada bizimkilerin kacasi geliyorAynı şekilde benimde.Cidden belli bir yaştan sonra çocuk bakmak hiç kolay değil.Bakmayanlara eskiden kızardım ama şimdi çok iyi anlıyorum.Bırakin şikayet etsin siz gönlünü almaya çalışın.Haklisin deyin.Disari çay kahve icirmeye çıkarın.
Yok etmedik yani aklıma da gelmedi açıkçasıMaddi bir beklentisi olabilir hiç teklif ettiniz mi
Bence beklentisi olabilirYok etmedik yani aklıma da gelmedi açıkçası
Kendi annemi gördüm biran. abime de bana da bana güvenerek çocuk yapmayın. Her halinizi düşünüp öyle çocuk yapın dedi. Ben torun sevebilirim yanıma tatile geldiğinizde eşinizle gezmeniz için size zaman ayırırım torunlarıma bakarım ama çalışırken annecim gelir misin torununa bakar mısınız demeyin gelmem . Düzenimizi bozamayız babanızla dedi açık açık. Şuan hamileyim az kaldı doğuma. Doğuma yakın gelip 20 gün kalıp gidicek. Bende doğum iznindeyken yanına gidicem 40 gün kendime baktırıcam bebeğimleBen su an hamileyim ve farkli ulkelerde yasiyoruz zaten bakma durumu yok. Olsa da bana guvenme torun bakamam sizi buyuttum yeter diyor. Zaten calisiyor annem biz kucukken de iskolikti o yuzden bir beklentim yok.
Tek kalbimi kiran ve beklentimi bitiremedigim durum doguma da gelmeme ihtimali. Durusma zamanlarima denk gelirse gelemem diyor (avukat kendisi).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?