Anneleriniz çocuğunuza bakıyor mu bakıyorsa size karşı tavrı nasıl?

Cocuga bi kisinin bakmasi bence cok yorucu. Benim annem-eski gorumcem donusumlu bakiyor. Eger esinizin annesi yakinsa haftanin bikac günü o bakabilir.
Biz seneye ya yarim gun ya da 3 tam gun olacak sekilde krese vermeyi dusunuyoruz. Siz simdiden bu secenegi degerlendirebilirsiniz. 07-13.00 ya da 13.-19 arasinda cocugu aliyolar. Bana 4600 fiyat vermişlerdi

Benim annemde bakıyor. Malesef ben evliyken etrafın gazına gelip severek isteyerek bakıyorum diyordu . Ama eve beş dk geçirsem söylenirdi. Ailem arkamda diyerek bosandim boşanali çocuğuma da bana da etmediği kalmıyor. Sürekli başıma kakip ,beni eziyor. Ben olmasam calisamazsin , benim sayemde işini yapıyorsun vs hep başa kakiyor anlayacağın. Keşke bakmasaydi da böyle olmasaydık diyorum şimdi. Bütün ilişkimiz bitti çünkü bu sebeplerden. Oysaki aynı anne abimin iki çocuğuna da anneleri rahat rahat çarşı pazar Cafe gezsin diye seve seve bakar, bende kalsınlar diye yalvarirdi.

Benim de annem bakıyor ama ben cuzzi bi ödeme yapıyorum gönlü oluyor en azından kendi ihtiyaçlarını alsın diye bence arada hediyeler falan alın harçlık verin biraz ki motive olsun

Tabi ki de yorulıyordur ama bence şikayet edip durması huyundan kaynaklanıyor. Benim kayınvalidem de sürekli yoruldum, bittim... diye şikayet eder. Bu huyunu bildiğim için atandığım halde işe başlamadım ve 2 evladım büyüdükten sonra işe başladım. Görümcemin çocuklaırna baktı, çok şikayet ediyor. Bence ya kendiniz bakın, böyle bir imkan yoksa annemin huyu böyle deyip kabul edin. Eminim ki torununu çok seviyordur ama işte bazı insanlar yaptıklarını dillendirmeyi çok seviyor.

Bir gün bile bakmadı bakmazda. Abimin çocuklarına baktı büyüttü ama ben kız evladı olduğum için zahmet etmeye gerek görmez. Başladda çok kırılır alınırdım ama artık alıştım.
Hiç bir beklentim yok, beklenti olmayınca kırılacak gücenecek durum olmuyor.
Ama ben çocuklarım okula başlayınca çalışmaya başladım. Küçüklen kendim baktım. Sizde en bu kadar çok kırılıyorsanız en kısa sürede bakıcı bulun madem.

Kayınvalideme biz teklif etmeden kendisi bakabileceğini söyledi ben hamile kalınca. Neredeyse 2 yaşına gelene kadar ben ücretsiz izin aldım. İşe başladığımdan şu ana kadar kayınvalidem baktı, çok da iyi baktı sağolsun. Kızım şimdi 5 yaşında anaokuluna götürüp getiriyor, evde geçirdiği saatlerde yine babaannesiyle.

Ben evde olduğum her an kendim ilgilenmeye çalışıyorum çocuğumla, mesai biter bitmez koşa koşa gelip ondan alıyorum çünkü yorulmuş oluyor. Örneğin hafta sonları ütüsünü alıp yapıyorum, yemek yaparsam fazladan yapıyorum onlara da gönderiyorum vs. bir şekilde onun da hayatını kolaylaştırmaya çalışıyorum.

Şimdiye kadar hiç şikayet etmedi sağolsun. Bakıcı tutun diye demesi kolay ama güvenilir birini bulmak, onu mutlu etmek vs. o kadar zor ki yaşayan arkadaşlarımdan görüyorum.

Annelerin biraz daha nazı geçiyor tabii kızlarına tepki verebiliyorlar. Benim kendi annem sağken bana güvenip doğurma, ben çocuk bakamam diye açıkça söylüyordu. Bence tahammül edemiyorlarsa ki edemeyişlerine kesinlikle hak veriyorum, çocuklarına karşı açık olmalılar.

Ben annemle aynı evde yaşıyorum. Benim annem bakamıyor çocuğuma. Yani önce bakarım demiştir ama deneyince zorlanmıştır. 11 aylık vermiştim kreşe bebeğimi. Anladığım kadarıyla 2 kişi çalışıyorsunuz. Bebeği kreşe verecek maddi durumunuz vardır. Ben olsam annem bile olsa gururlu olurum Ya bakıcı bulurum Ya kreş

Haklılar çocuk bakmak anne için bile zor yıpratan bi süreç yaşı geçmiş artık kafasını dinlemek isteyen canı istediği zaman çıkıp gezmeye, komşuya gitmek isteyecek yaştaki insanlar için daha zor evet torun tatlı severler ama bu sevgi olarak kalınca güzel bakım veren olmak zor haklılar yani bende olsam torunuma yedi yirmidört bakan olmak istemem keşke kimse böyle beklenti de olmasa. insanlar kendi çocuklarını büyütmüş tam hayatlarını rahat istedikleri gibi yaşayacakları zaman gelince kucağına torun verip baktırmak üstelik bunu yaparken de hep olumlu olması bekleniyor biz anneler bile yeri geliyor çocuk bakımı konusunda tükenip söyleniyor isyan ediyoruz bazı günler oluyor öyle zor geçiyor ki çocuklar uyuduktan sonra ağliyorum ya çocuk bakmaktan rutin bişey yapmaya vaktim yok bi kitap bile okuyamıyorum diye ağlamıştım bakıcı alın ve anneniz de ara sıra bir gün olarak torunu ile vakit geçirebilir böylesi iki taraf için de daha iyi

Bir bakıcı tut kurtul o zaman?
Ya bu mesajıma beğenmedim atanlar neyin kafasını yaşıyor?. Ananıza güvenerek mi doğurdunuz çocuğunuzu ? (Konu sahibini tenzih ediyorum annesi bakarım demiş.) Hayırdır ne zorunuza gitti?

Annem ve kayınvalidem sırayla bakıyorlar. 1 haftanın içinde 5 günlerini kilitlemek bana haksızlık gibi geliyor. Belli bir yaştan sonra zorlanmaları da çok normal. Kızım çok aşırı hareketli bir çocuk. Uykusu da zor. Kayınvalidemlerin evi kalabalık bir şekilde hallediyor. Annemin sağlık sorunları daha çok. O sebeple yarım gün oyun ablası geliyor eve anneme kızım konusunda destek oluyor. Maddi olarak bakıcı şansım benim de yok. O yüzden bir üniversite öğrencisini 2 gün için ayarlamam iyi geldi.

Bakıcı tutun yazdım diye beğenmedimler geldi. Maşallah beleşçilik forever. Yaşlı kadınlara üzüldüm.
Gelir . Bana da begenmedimler geliyor bir bakıyorum hemen altta benim dediğimin lacivertini söylemiş çocuğunun başında duramayacak olanlar lütfen çocuk yapmasın çocuklar sonra güvenli bağlanmayı deneyimleyememis kaygılı bireyler oluyor .hem çocuğa hem bakan aile büyüğüne zül. Çocuk yapmak hayati önem taşıyan bir aktivite değil . Üzgünüm çocuk hassas noktam

Bakıcı tutun yazdım diye beğenmedimler geldi. Maşallah beleşçilik forever. Yaşlı kadınlara üzüldüm.

Beleşçilikle ne ilgisi var, aylık geliri 80.000 TL olan insanlar biliyorum bakıcı bulamıyorlar. Bu tip sorunlar da yaşanabilir yani hele küçük yerlerde güvenilir iyi birini bulmak çok zor. Bekara bakıcı bulmak kolay

Aslında sadece fikrimi belirttim

Benim kızım 2 buçuk yaşına gidiyor.
Aşırı hareketli aşırı yorucu ben bile peşine koşarken çok yoruluyorum.
Ne annenin ne kayınvalidenin çocuğa bakması taraftarıyım.
Eğer imkanım varsa bakıcıya, yoksa da bir süre (kreşe, okula gidene dek) sabretmek zorundayım.
Anneler bu yaşa kadar sıkıntı stres bizi zorluklarla büyüttüler
Bende ilerde anane babaanne olsam torun bakmak istemem
Gençliğimde yorulmuşum yaşlılığımda sadece getirsinler seveyim götürsünler
Valla benim şu anda kafam almıyor çocuk sesini
Yaşlıların çok normal
Dinlenmek gezmek arkadaşlarına gitmek yada çağırmak istiyordur
Çocuk bakarken bunların hiçbirini bakamaz
Birde şöyle düşünün biz genciz bizde 1 yaş büyümek çok aman aman bir şey değil
Ama 45-50 üstü yaşlarda geçtiğin ayı insan arıyor sağlık olarak

Annem çocuğuma baksa ya da kayınvalidem başımın üstünde gezdiririm
Arada hastane vs işim oluyor bırakıyorum
Kızımın yiyeceğini kayınvalidemin yada annemin yapacağı yemekleri de yanımda yapıp götürüyorum
Muhakkakta evlerine çeki düzen veriyorum
Baktıkları içinde Allah razı olsun diyorum
Bu çalışsam da aynı şekilde olurdu
Kimse bakmak zorunda değil, biz eşimle karar verdik çocuk yapmaya
Bakmakta bizim boynumuzun borcu
Yardımcı olmaları çok büyük nimet
Kayınvalidem de annemde iyi ki varlar ama her daim benim jokerim olamazlar

Bi yaştan sonra zor valla o kadar küçük çocuğa bakmak. Annem 41 yaşında annane oldu. O zaman çok ilgilenirdi. Ben evdeydim zaten ama gelip gittikçe bakardı. Ama şimdi o kadar küçük çocuğum olsa bakamaz. Haliyle yaş ilerledi. Sağlık sorunları ortaya çıktı. Şimdi çocuklar büyüdü ben çalışıyorum onların yanında duruyor. Bazen o bile zorluuyor.

Anneler tam kendi çocuklarını büyütüp evlendirip rahata erecekleri zamanda torun bakma sorumluluğu çıkıyor, bu sorumluluğu yüklemeyelim annelerimize, onlarında dinlenmeye ihtiyacı oluyor bi zamandan sonra..

Ya bu mesajıma beğenmedim atanlar neyin kafasını yaşıyor?. Ananıza güvenerek mi doğurdunuz çocuğunuzu ? (Konu sahibini tenzih ediyorum annesi bakarım demiş.) Hayırdır ne zorunuza gitti?

Evdeki hesap carsiya uymuyodur muhtemelen burhan. Asgari ucret alan birisinin baska bir asgari ucretliyi calistirmasi daha maliyetli oluyor. şöyle anlatayim: 11400tl aliyorsa tutacagi bakicinin sigortasi dahil 13400 odeyecek.
Kres daha mantikli gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…