anneligi haketmiyorum beceremiyorum

Şimdi nasılsınız

İşe girin çalışın diyeceğim ama anladığım kadarıyla siz hicbirseyden mutlu olmazsiniz

Vay be baksaniza bi mucize olmus ve zaman 5 yıl geçmiş bile

6 yas çocuğunun lazimliğa kaka yapması doğru değil, önce onu duzeltmelisiniz . Ve gerçekten bunalmışsiniz benim de 6 yaşında oğlum var, huysuz bizde de bir yere gidince zevk almak zor oluyor zamanla oturuyor. Mecbur evlat olunca insan katlanıyor. Belki psikolojik bir destek almanız lazim , sizde farkındasiniz bunaldiğinizin, anneliği hakketmiyorum demeyin, becerememe hissi herkeste vardir zaman zaman, büyüyünce daha cok sorunlar cikiyor

Cocuguma bakmak icin biraktim isi calisirkende herseye yetisemeyince onu dert ediyodum durumlarimizda duzelince biraktim kizim emiyo suan calisamam
emmesi soru degilki nice calisan anneler 3 aylik 6 aylik emen cocugunu birakip ise donuyor sağar birakirsiniz
calismak disinda haftada 1 gun 2 saate olsa annenize birakin mesela
kucuk cocugunuza uyku egitimi diyecegim ama sabriniz yok sizin icin zor olabilir.
buyuk cocuk okula anaokuluna falan gitmiyor mu ?
kac yasindasiniz?
d vitaminlerinize bir baktirsaniz
bir donem bende boyleydim d3 stoklarim bitmis takviye alinca inanilmaz gevsedim.
psikolojik buhraninizin sebebide olabilir.

Hiç bir yorumu okumadan, yapıcı eleştiri ile size cevap vermek istiyorum.
Dün akşam çok methedilen kımızı oda dizisine bir bakayım dedim. Orada psikolog öfke kontrolü olmayan adama "küçüklüğünüzde hiç sevilmemişsiniz, sizde sevmeye, iyi yönlerinizi bulmaya kapatmışsınız kendinizi" tarzında bir cümle kurmuştu. Sizin şu cümleleriniz direkt o repliğe götürdü beni.

Hiç kimseyi mutlu edemeseydiniz eşiniz sizi seçmezdi, demek ki bir yerlerde bu anlamda tercih edilebilecek bir kadınsınız. Mutlu olduğunuz, birlikte güldüğünüz anları hatırlayın.
Kendinizi hep mutsuz ve yetersiz hissetmeniz tamamen bakış açınız. Ve bu bakış açınızı yardım almadan değiştiremezsiniz. Bunu zamanım yok diye bahanelerle ertelemeyin. Hafta da bir gün 1 saatlik terapiye vakit bulursunuz. Hiç mi dışarı çıkıp bir şeyler yapmıyorsunuz?

Annelik büyük sorumluluk ve vicdanınla boğuşma hali malesef. Çocuklarınızı için üzülmeniz, kendinizi eleştirmeniz onları ne kadar çok sevdiğinizin kanıtı aynı zamanda.

Anne olan her kadının sizin kadar büyük tepkiler vermese de (fiziksel olarak kendinize zarar verme) benzer duyguları yaşamış, eski rahat günlerini aradığı günler olmuştur. 18 yıldır anneyim bazen bende kendi halime kalabilme düşüncesinde olmuşumdur. Bu onları sevmediğim kötü anne olduğum anlamına gelmez. İnsanız bazen sorumluluklardan yoruluyoruz, planlarımızı hep çocuklarımıza göre ayarlıyoruz bunların bir insanı psikolojik olarak yormaması mümkün mü?

Kesinlikle bir uzman yardımı alın, öfke kontrolü ile ilgili bir şeyler okuyun, alıştırmalar yapın. Bunu kendiniz için olmasa bile çocuklarınız için yapın. Onlara süt beyazı ruhlarında telafisi imkansız yaralar açar, sizin gibi mutsuz, öfke kontrolü olmayan yetişkinler olmalarına sebep olabilirsiniz. Ergenliklerinde çocuklarınızla iletişimi, sevgilerini kaybedebilir, hareketlerinde kendinizi görebilirsiniz. İşte o zaman yaşananların tek nedeni kendiniz olduğunuz için vicdanınız daha çok rahatsız edecek. Ve telafi etmek için zamanı geri alamayacağınızdan vizdanınız içinizi hep kemirecek.

Ay eski konuymuş bakmadan yazmıştım, soryy.
Hortlatan arkadaşım selamlar

Ah zavallı çocuklar çok çok üzüldüm karşılarında sürekli sünir krizi geçiren bir anne, huzursuzluk, stres bu onlara reva değil. Durumunuz hiç iyi değil koşa koşa gitmeniz lazım çok kızdım size ben ya içerledim bu konuya. Bu güne kadar neden gidip destek almadınız kozınız 6 yasında hala lazımlığa yapıyor kümse mi uyarmadı arkadaşım olur mu böyle bu bir sıkıntıdır diye. Siz huzursuz oldukça stresli oldukça o bebekler cenneti yaşamayı hak ediyorken onlara bile hayatı zindan etmişsiniz. Yani size kızmak istemezdim ama birinin cidden sizi silkelemesi elinizden çekiştirip terapiye goturmesi lazım. Çocuklarınız bunu HAKETMİYOR!

seni çok iyi anlıyorum ve kendime çok benzettim iyi evlat arkadaş anne olamadım ben aşk kadınıydım derken çünkü bende annelik sorumluluğunu alamayacağımı düşünüyorum. annelik ya da ebeveyn olmak herkese göre bir şey değildir eğer eşini de ikna edebilseydin zamanında yapmamayı tercih edebilirdiniz.eşin mi istedi çocukları?

Kahvecim vakti zamaninda bunlari yazmissin korkuyirum cocuk sahibi olmaktani okuyunca haydaaaa dedim tarihe baktim yeni konu sanmistim hortlak konuymus

Kahvecim vakti zamaninda bunlari yazmissin korkuyirum cocuk sahibi olmaktani okuyunca haydaaaa dedim tarihe baktim yeni konu sanmistim hortlak konuymus
Ahahah sen nasıl bi insansın ya insanın kirli çamaşırlarını acımadan gözler önüne seriyorsun kınıyorum
Dur çok komikmiş bir daha okuyayım

Doktor deılım ama bence depresyondasınız.Acil tedavı görünlütfen .

Sizi yargilamak haddim degil asla yanlis anlamayin
Ama....
Sizin yerinizde olmak icin nelerimi vermezdim.
Beni ve cocuklarimi dusunen eş. Ve pırıl pırıl 2 evlat.
Ben buna sahip olabilmek icin senelerimi verdim genede olmadi ....
Rabbim yardimciniz olsun insAllah duzelirsinz.

Bu kadar açık yüreklilekle yazmanız ve kendinizi bu kadar açık ifade etmemiz beni çok etkiledi hepsi bu.. Sevgiler.

20 eylülde görülmüş enson
Küçüğü 6 yaşlarında büyük 11 yaşında olmuş
Konu sahibi rahatlamıştır büyük ihtimelle
Belkide boşanmış bile olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…