Hiç bir yorumu okumadan, yapıcı eleştiri ile size cevap vermek istiyorum.
Dün akşam çok methedilen kımızı oda dizisine bir bakayım dedim. Orada psikolog öfke kontrolü olmayan adama "küçüklüğünüzde hiç sevilmemişsiniz, sizde sevmeye, iyi yönlerinizi bulmaya kapatmışsınız kendinizi" tarzında bir cümle kurmuştu. Sizin şu cümleleriniz direkt o repliğe götürdü beni.
Bu arada sunuda ekleyim ben hep boyleydim hep mutsuz hep dertkupu hep omur torpusu..bekardim mutsuzdum herkesi mutsuz ederdim iyi bi evlat olamadim iyi bi ogrenci olamadim iyi bi arkadas iyi bi anne hic biri icin dogru kisi deildim ben ask kadiniydim hep cok seven tutkulu ask la yetinen sorumlulugu gorunce kacan....esimin yada cocuklarimin tek sucu hayatlarinda benim olmam...allah islah etsin beni allah sabir versin iman guzelligi versin ne deyim yanlislarimi biliyorumda icraate dokup duzeltemiyorum
Hiç kimseyi mutlu edemeseydiniz eşiniz sizi seçmezdi, demek ki bir yerlerde bu anlamda tercih edilebilecek bir kadınsınız. Mutlu olduğunuz, birlikte güldüğünüz anları hatırlayın.
Kendinizi hep mutsuz ve yetersiz hissetmeniz tamamen bakış açınız. Ve bu bakış açınızı yardım almadan değiştiremezsiniz. Bunu zamanım yok diye bahanelerle ertelemeyin. Hafta da bir gün 1 saatlik terapiye vakit bulursunuz. Hiç mi dışarı çıkıp bir şeyler yapmıyorsunuz?
Annelik büyük sorumluluk ve vicdanınla boğuşma hali malesef. Çocuklarınızı için üzülmeniz, kendinizi eleştirmeniz onları ne kadar çok sevdiğinizin kanıtı aynı zamanda.
Anne olan her kadının sizin kadar büyük tepkiler vermese de (fiziksel olarak kendinize zarar verme) benzer duyguları yaşamış, eski rahat günlerini aradığı günler olmuştur. 18 yıldır anneyim bazen bende kendi halime kalabilme düşüncesinde olmuşumdur. Bu onları sevmediğim kötü anne olduğum anlamına gelmez. İnsanız bazen sorumluluklardan yoruluyoruz, planlarımızı hep çocuklarımıza göre ayarlıyoruz bunların bir insanı psikolojik olarak yormaması mümkün mü?
Kesinlikle bir uzman yardımı alın, öfke kontrolü ile ilgili bir şeyler okuyun, alıştırmalar yapın. Bunu kendiniz için olmasa bile çocuklarınız için yapın. Onlara süt beyazı ruhlarında telafisi imkansız yaralar açar, sizin gibi mutsuz, öfke kontrolü olmayan yetişkinler olmalarına sebep olabilirsiniz. Ergenliklerinde çocuklarınızla iletişimi, sevgilerini kaybedebilir, hareketlerinde kendinizi görebilirsiniz. İşte o zaman yaşananların tek nedeni kendiniz olduğunuz için vicdanınız daha çok rahatsız edecek. Ve telafi etmek için zamanı geri alamayacağınızdan vizdanınız içinizi hep kemirecek.