anneligi haketmiyorum beceremiyorum

Sen bence iyi bir annesin.İyi anne olmasan bu kadar dertlenmezdin.Biraz erken yaşta yük almışsın.Biraz da mğkemmelliyetçilik yetememe kaygısı var.Eşinle bir haftasonu kaçamağı veya biraz yalnız kalmaya ihityacın var.Çocuk yetişmesi konusunda kimse doğuştan profesyonel değil.Bununla ilgili kitaplar okuyabilir tecrübeli kişilerden bilgi alabilirsin.6 yaşındaki çocuk okula başlamış olması lazım.Lazımlık olayını bir kenara at ve tuvalete gittikçe onu ödüllendir.Bunla ilgili yardım alabilirsin.Kendin içinde psikoloğa gitmen seni rahatlatacaktır.

Bunu Kv ler istiyor forumda biz de sakın altlı sütlü oturmayın diyoruz ama

Bunu Kv ler istiyor forumda biz de sakın altlı sütlü oturmayın diyoruz ama

)) o erkek annelerine geçerli biz kız tarafıyız )ne yapayım bu gidişle başka çocuk düşünmüyoruz bir kızımız var. bence bizim ona sunacağımız imkanlara oynaya oynaya damat kabul eder))) ayrıca biz hayatlarına karışmayacağız sadece günlük kızımı göreyim yeter...

Her şey insanın elinde Mutlu olmak da Mutsuz olmak da. Bu bekarken de evliyken de yaşlıyken de her dönem için geçerli. İnsan kendini yetiştirmeli en önemlisi de yenileyebilmeli. Yenileyebilmek ve güçlü olmak hayatın her anında. İnsan kendini mutsuz yaparak nefes alamaz ki. Neden mutsuzsa bunlar için mücadele vermeli. Her şeyin bir çözümü var. Doktor, bakıcı, iş vs vs.. Ama en önemlisi senin ilk önce kendine mutlu olmayı hak ediyorum diyip ayağa kalkmak için ilk adımı atman gerek.
Aynaya bak ve gülümse :)

Önce kendin için sonra çocukların ve eşin için,
Umarım kısa zaman içinde güzel haberler verirsin bize

Ah canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki.bütün bunları yaşadım bire bir. Üstelik çocuk çocuk diye ölüyoken. Burda açtım bi konu bak istersen. Üstelik ikizlerim var. Kafayı yiyorum dedim artık.bütün hayatım bitmişti. Sağolsun burda arkadaşlar çok yardimci oldular. Sonra zamanla kendime geldim.ilk başta dedim ki artık ömür boyu onlar benimle.alışmaya baktım.iyi yönlerini görmeye çalıştım.en başta da dedim asla bu hallerine bi daha dönmeyecekler. Ve bizden başka kimseleri yok. O kadar acizler ki.onlarla hiçbişey yapamıcam saniyodum.sonra sonra alıştım.giydiriyorm alışveriş merkezine gidiyorum geziyorum. Evet önceden sadece eşimle gidiyordum. Sizin gibi hala çok özlüyorum o günleri ama çocuklar lada tadını çıkarmaya çalışıyorum. Daha bi sürü şey yazmak istiyorum ama yetmez Burası. Üzülme sende çıkmaya çalış dışarı gezmeye bak.Bide her gün duş almaya çalış. İnan çok iyi geliyo. Bak eşlerimşz de yardımcı oluyo sağolsunlar. Ne zaman konuşmak istersen yaz bana yanında olurum.inan ben bu şekilde atlattım kendine çok iyi bak.

Hiç kimse sizi tam anlamıyla anlayamaz. Hele çocuklarınız asla.
Sizi gerçek anlamda anlayabilecek ve yardım edebilecek (yargılamadan)
tek kişi bu konuda eğitim almış bir uzmandır.
Kendinizi bu iyilikten mahrum etmek haksızlıktır.
Size sunulmuş güzelliklerin farkına varmak sizin de hakkınız.
Farkına varabilmek ve tadını çıkarmak için niye daha fazla zaman kaybet melisiniz ki?

canım erken anne olmuşsun.Kızının tuvaletini hala lazımlığa yapıyor olması çok yanlış.Önce bunu halletmelisin bence.
Oğlum 3 yaşına girecek.Çalışan anneyim. 3 yıllık tecrübeme istinaden şöyle ki;
çocuğun her dediğini yapınca önüne geçemiyoruz. Hem biz çok yıpranıyoruz. Hem de çocuğa kötülük ediyoruz.
Ben bunu yeni farkettim şu an toparlamaya çalışıyorum.
Bir püf noktası da su; kendimize değer vermiyoruz. Mutlu anne , mutlu cocuk.
Zamanım yok deme isteyince yaratılıyor.
Önce kendini sev.
Ben her akşam iş dönüşü eşorfmanları çekip oğlumla park sefası yapıyorum.
O bisiklet sürerken ben kahve içiyorum. Çok iyi geliyor.
C.tesi evde dünyanın işi var. İnanın yatagı bile toplamadan, oğlumla kahvaltılığımızı alıp sahile iniyoruz.
Camları açıyorum ev biz gelene kadar havalanıyor. Çamaşırım varsa atıyorum gelene kadar yıkanıyor. 1-2 st sahilde kahvaltı çimlerde yuvarlanma inanın çok iyi geliyor. Koca sahil yokusunu sırtımda oğlumun çantası elimde bisikleti kucagımda oğlan çıkıyorum eve dönüşte . Eşim şaşırıyor.
Ama eve girdiğimizde hem oğlum enerjisini atmış oluyor bana sarmıyor en azından ben de ev işlerimi hallediyorum.
Yani diyeceğim birlikte birşeyler yapın. Ama size de iyi gelecek şeyler olsun.
Herşeye yetişmek zorunda değilsiniz. Mükemmeliyetci olmayın! sevgiler

Oncelikle moral veren tavsiyede bulunan herkese cok tesekkur ederim cok ii geldi doktordan randevu aldim
Dier yandan yargilayan elestirenler olmus kizimin hala lazimliga tuvaletini yapmasi konusu su sekilde 6 yasinda ve ben 2 yasinda bezi biraktim tuvalette comelince bacaklari cok agriyo uzun surede wc de kaldigi icin lazimliga yapiyor ve klozet yaptirma sansim yok yani kendini bilmez bi kac kisi konusmak icin konusmus sorumsuzlukla alakasi yok tuvalet isinin...
Bunun yani sira bunalimda olsamda cocuklarimi seviyorum ve isteyerek onlari uzmuyorum parka goturuyorum gezdiriyorum pasta yapiyoruz birlikte yani onlarla guzel vakit gecirip onlari mutlu da ediyorum sadece bazi donemler gerilip binalip yetisemeyince canavara donusuyorum ondada kendime zarar veriyorum cocuklarimin onunde deil ama yani bilincli kasitli bisey yapmiyorum simariklik olarak beni degerlendiren hadsiz ve anlayissiz konusanlara kul kinadigini yasamadan olmez diyorum herkes depresyona girebilir herkesin bunyesi bir de deil doktordan zaten randevuda aldim nokta

Ben seni cok iyi anliyorum cnm. zaman zaman ben de ayni hislere kapiliyorum. ben de 26 yasindayim 15 aylik bir kizim var, ikincisi olursa naparim Hic bilmiyorum. anne olmayan kimse seni anlayamaz. ben de bunaldigim zamanlar bekar kalsaydim simdi gezer tozardim, su ugrastigim seylere bak, bunaldim yoruldum biktim usandim diye kendi kendime soyleniyorum. ben evlendim 23 yasindaydim.24 te anne oldum. anneligin boyle zor oldugunu meterme bilebilirdim...Allah yardimcisi olsun tüm annelerin..

annelik ve acı yarıştırmak kk nın son trendi, arkadaşım sen kendini biliyosun veçok güzel de ifade etmişsin durumunun farkındasın hepimiz zaman zaman bekarlığımızı özlüyoruz sen yapın gereği daha yoğun hissediyorsun demek

insan psikolojisi çok garip, ben doğumuma 1 ay kala babamı kaybettim, aniden, helalleşme fırsatım bile olmadı, o günlerde ne zaman nst ye girsem bebeğimin kalp atışı zoruma giderdi babamın kalbi aniden durdu başka bi kalp güm güm güçlü atıyo derdim Allah bana bu sevinci çok gördü beni yasa boğdu beni lanetledi derdim bu düşünceler sağlıklı mı, değil, panik atak hastasıyım bende bu arada, zamanla düşüncem taban tabana. zıt başka bi düşünceye dönüştü, Yüce Rabbim beni o kadar seviyordu ki yasımın içinde boğulmamam için bana bir evlat verdi, vadesi yeten bir canımı alırken diğerini verdi bana avunayım diye, beni amaçsız sevgisiz bırakmadı

uzman desteği ve biraz çabayla halledilmeyecek bişey değil,büyük melek okula başladığında küçükte yavaştan sütten kesildiğinde daha kolay olacak işe dönmeli hayatın içinde olmalısın

işte bu yüzden herkes eş veya herkes anne baba olmamalı
bakıyosun herkes illa evlenmek illa çocuk yapmak zorunda
yok olmuyor işte bazı insanlar bazı rollere uymuyor
sen kendini tanımışsın en azından 2. çocuğu yapmamaya uğraşmışsın
erken anne olmanın gençliğini yaşayamamanın etkisi de vardır bunda elbet
çok erken yaşta büyük bir sorumluluk almışsın
tedavi mutlaka yardımcı olacaktır şanslısın sana destek olan bir eşin de var
allah yardımcın olsun

Bende herseyin yoluna girecegine inaniyorum kizim seneye 1.sinifa baslayacak annemde 1 ay sonra emekli oluyo arti yakin oturuyirum bol bol gelir ilgilenir halime bin sukur asicaz bunlari ve onlar ilerde en yakin arkadaslarim olucak

Amin cnm cümlemizin

Tani : Kronik depresif kişilik. Sütü keser Kesmez bir psikiyatriste gidip ilaç tedavisine başlayın. Çocukların mizmizligi sizin agresifliginizden kaynaklı. Eğer profesyonel destek almazsaniz ek patolojiler ortaya çıkabilir. Özellikle 30 yaş uzerindeyken somatizasyon, obsesif bozukluk gibi psikolojik kardiyovasküler bozukluklar ve migren gibi fizyolojik rahatsızlıkların ortaya çıkma ihtimali çok yüksek.

Bazen hangimiz kendinizi tukenmis hissetmiyoruzki...bendede 3 cocuk var bazen cok bunalsamda onlar benim evlatlarim fogurduysam eger en iyi sekilde bakmak cabalamak benim gorevim...siz depresyondasiniz psikolojik destek alarak bunlari asabilirsiniz cunku yanlisin sizde farkindasiniz kendinizi sorgulayabiliyorsunuz haksizliginizi gorebiliyorsunuz bu buyuk bir adim...zamanla cozulmeyecek hicbor sey yok yapmaniz gereken hayattan biraz zevk almaya calisin gerisi gelir elbet...Allah kolaylik versin...tum annelere

Cankuşların annesi..
Nikiniz öyle tatlı, öyle sevgi dolu ki. Ben 4 ay sonra evleneceğim ve bir çocuk sahibi olmayı o kadar istiyorum ki. Allah nasip ederse. Kendimi bazı yönlerden size çok yakın buldum ve üşenmeden 18 sayfadaki tüm yorumları okudum. Arkadaşım, burada yazmış olmak için yazan çok arkadaş oluyor..onlara bakıp haline şükret en azından kendini biliyorsun. Kendini ve durumunu çok güzel ifade etmişsin bizlere. Kendine dürüst, bizlere dürüst davranmışsın. Senin gibi olmayı başarabilecek çok az insan var. Bence bu hayatının en büyük imtihanı. Çok yakın bir akrabamdan senin şikayetlerinin benzerlerini hemen hemen her gün dinliyorum. Ama malesef ki, bırak doktora gitme ihtiyacı olduğunu hiçbir şekilde empati duygusuna da sahip değil. Farkındalık, günümüzün en büyük sıkıntısı. Sen zaten ne yapman gerektiğinin pekala farkındasın,senden ricam doktorla görüştükten sonra burada bizleri de aydınlatman..
Eminim çok kişiye ışık olacaksındır. Sevgiler

biz anneler olarak seni çok iyi anlıyoruz. sen de içine doğru bir yolculuk yapmalı ve önce kendinle ve şartlarınla barışmalısın. çünkü insan sorumlulukları yüklense de her zaman taşıyacak gücü bulamayabiliyor. insanın idealleriyle bulunduğu noktanın birbiriyle çok uzak noktada olması direk depresyon ve iç çatışma sebebidir psikolojik olarak.

sorunlarını çözerken çocuklarının çok masum olduğunu hiç unutma. çünkü insan çocuklarını suçlayabiliyor içten içe ve onlara yöneltemediği şiddeti kendine yöneltiyor ve bunu bile çocuklar o kadar net hissediyor ki. ben eşimle kavga ettiğimde 1,5 yaşında oğlum şirinlikler yaparak ortamı yumuşatmaya çalışmıştı. hiç unutmuyorum. nasıl açık his dünyaları.

benim de kimi zaman altında ezildiğim sorunlarım var. ilk aşamada çok sinirli oldum, sokakta bana çarpana bağırdım, ya uyuyamadım, ya da oturduğum yerde uyuyakaldım, ağlamaktan gözlerim ağrıyordu. oğlumun olmadığı ortamda oldu kızgınlarım, ağlamalarım. o okuldayken mesela. büyük bir özenle ondan saklamaya çalıştım ama kendimi topladım iki hafta içinde. şükür sağlığım var, allah'ım sıkıntıyı verirse vardır elbet bir bildiği, belki benim istediğim şekilde değil ama yine çok güzel bir şekilde çözecek inşallah, karşıma çözümleri de kendi kendine getirecek diyerek ayaklandım. ve o dönemin sonunda oğlumun bana dediği, "anne artık mutlu musun?" kaç defa sordu o sıralar.

ay çok defa söyledim burada, umarım ayıp olmaz ama ben mutfaktayken filan internetten adem güneş'in çocuk deyip geçme programının videolarını açıp dinliyorum. bana kendim ve oğlum hakkında bayağı faydası oldu, bir de ailelerin sorunlarının aslında çok farklı ve çok benzer olabileceğini görüyorsun.

eşin nasıl biri bilmiyorum ama onun yardımı ve anlayışı çok faydalı olacaktır senin için. doktora da gidebilirsin. kk ya da gel, burası bir toplu terapi merkezi. olumsuz yorum yapanları da insanın aslında kendine itiraf etmek istemediği olumsuz düşünceler olarak gör, olumlu olumsuz bütün yorumlar sırf boşboğazlık değilse iyidir. en azından evde kendi kendine yargılayıp hüküm giydirmezsin. diyalog halinde olursun ve konuşmak sorunlarını isimlendirmeni sağlar. bir sorunu çözebilmenin ilk aşaması o soruna isim vermektir. birbiri içine girmiş mutsuzluklar kör düğüm gibi çözülemez. tek seferde tek sorun çözülür, adım adım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…