Anneliğimi yargılamayın çok çaresizim

Küçücük 22 yasında neyine güveniyor da evlenmek istiyormuş ?
Hadi düğün yaptı nasıl geçim sağlayacak ?
Kız çalışıyor mu ?
Daha hayatın farkında olmadan saçma sapan direnişte bulunmuş size.
Eşiniz ne diyor bu duruma bir abi olarak konuşsa oğlunuzla ?
Ayrıca oğlunuz okumuyor mu ?

Yüz vermeyince annedegilsin olmaz olsun senin gibi anne diyor
Öyle evlat olmaz olsun, zor şartlarda büyüt, 22 yaşında zoru ne acaba, olgunlaşmadığı her halinden belli.
Dik durun ezilip büzülmeyin, benim anneliğimi sorgulamak haddin değil, beğenmiyorsan bildiğin gibi yap deyin.

iyide söz yapmanin masrafi olmaz ki?

kendi düsünceleriniz yüzünden kizi ve ailesini istemiyorsunuz kücük görüyorsunuz cahiller diyorsunuz.

Ozaman siz cahil bir cocuk yetistirmissiniz ki gitmis cahil insanlarla yuva kurmak istiyor.

Anne olmak herdaim cocuklarinin yaninda olmak demek.
Düsmesin diye arkadan cekistirmek degil de düstükten sonra yaninda olmak demektir.
Belki düsmeyecektir cunki.. ve arkasindan sürekli onu tutan ve engelleyen bir anne vardir.

Oglunuzun sacma da olsa kendi hür iradesi ve fikri var. Bunu kabul etmelisiniz.

Cekecegi varsa da o cekecek.
Üzerinize düseni yapin. Zaten sizi dinlemiyor dinlemeyecek de.

Maddi konulari bahane olarak sunmayin.. bahane diyorum cunki söz dahi yapamam dediniz diye.
Olay bahaneye cikiyor cunki öyle derseniz.

Yaparsiniz. En azindan oglunuzu kredi cekmesi ve kendi düzenini dügününü kurmasina manevi destekte bulunabilirsiniz.

Son düzenleme:
Gösterişten anli sanli düğünden bahsedenlere ben sade nikah diyemem
dersin bi güzel ablam kızları bu yaştaki ve babasını kaybetmiş asgari ücretle çalışan erkekle flört etmeyi biliyor
BİZDE BİLİRDİK SEVGİLİYE KARANFİL ALMASINI LAKİN AÇ İDiK YEDİK KARANFİL PARASNI .Demiş YILMAZ GÜNEY malesef durum bu

Benim ailemin durumu cok iyi 18 yasimdan beri hem olur hem calisirdim hic oyle buyuk isteklerim olmadi onlardan mumkun oldugunca az para aldim. Annem hep sunu dedi bana "seni evlendirmem, cocuguna da bakmam, kendin yapacaksin bunlari." Cok da hakli yani. Cok iyi bir annesiniz kendinizi uzmeyin. Oglunuz yoktan anlamayan bir cocuk. Daha sayardim ama oglunuz sonucta uzmiim sizi. Cok sinirlendim ya.

22 yas erkek için cok kucuk. Zaten yoktan anlamayip sokakta yatip, intihar ederim demelerinden de belli ki akli başinda olgun bir insan degil resmen ergen ve bir heves o kizi takmiş kafaya.
Durumunuz yoksa yoktur kendinizi paralamayin, o kadar istiyorsa kendi dugununu kendi yapsin herkesin anne babasi yapmiyor dugununu, bu nasil bir şimariklik kendini bilmezlikse...

Bi yerde birikim,yatirim,miras birseyiniz olmali ki kiz tarafi oglunuzu,oglunuzda sizi sıkıstiriyor..bunun baska bir aciklamasi yok

evlenmeyi istiyorsa oda bir ise girip parasini biriktirsin sonra gidip alsin kizi
herseyi anneye yuklemek olmuyor
intihar edecem demiste , bi insan evlilik icin kendi canini okadar cabuk kiyamaz merak etmeyin :)))

Çalışşın kendi düğününü kendi yapsın. Ya da karsı taraf kendine gosterıslı düğün yapacak zengin damat bulsun. Ben de sahsen istemem kürt damat yanlıs anlasılmasın ama kultur farkı ilerde cok buyuk sorunlara yol acıyor kendi ailemden bılıyorum

Merhaba. Benim eşim de doğulu onlarda da beyaz eşya ve yatak odası kızınmış. Ben sadece yatak odası aldım iç anadoluluyum bizde alınmaz. :) Bölge farkı var galiba.
Evet doğu deyince çok geniş bir tanım oluyor aslında, benimki güneydoğu tarafından ve burada ciddi sorun , ama aileden aileye bile değişiyor aslinda bu adetler . Ben bu hikayedeki kız tarafını pek iyi niyetli göremedim ama

Evlilik eşittir para olduğu için maalesef birikimsiz evlilik çok zor bu devirde.Doğu Batı ayrımına hiç girmiyorum şahsen şu şartlarda olan bir çocuktan normal bir düğün yapması ev eşya vs temin etmesi beklenemez.Oğlunuz illa ki o kızı alacaksa buyursun düğününü hazırlığını da yapsın evliliğe karar verecek yaşta bir çocuk annesinin halini de anlayacak olgunluktadır diye düşünüyorum.

Yahu görücü usulü olsa ağırlığınca altın istesin,tarla istesin anlarım da bu iki genç zaten aşık oynaşıyorlar evlerini düzmelerine yardım edin, kıysınlar nikahlarını çekilin kenera... valla sizin yerinizde olsam kız babasına valla benim isteklerinizi karşılayacak durumum yok kızınız oğlumu seviyorsa azla yetinip oğlumla evlenir yok diyorsanızda siz bilirsiniz deyip çekilin kıyıya... oğlunuza da bir ata sözü söyleyim el s..kiyle gerdeğe girilmez çalışsın parasını kazansın şatafatlı düğünü kendisi yapsın

Ben de aynı cümleye takıldım valla. Benim de eşim doğulu, üstelik ben asker kızıyım ve aleviyim. Eşim ise yarı kurt ,doğulu ve sunni ilk yıllar evlilik oturana kadar sorunlar yaşadık ama bir defa bile ırk ya da mezhep tartışması olmadı aramızda.
Böyle bir ayrım yapması çok yanlış konu sahibinin. Rus kızıyla evlenip güzel yuva kuranlar var. Önemli olan anlaşmak.
Dipnot: Rus örneğini kültür ve din açısından zıt olduğundan verdim.

Bence oğlunuzu vazgeçirmeye çalışmayın, ters teper. Oğlunuza iş güç sahibi olmadan evlenemeyeceğini anlatın. İş güç hallolduktan sonrada karşı tarafa durumunuzu anlatın ve sade tören yapın. Kız tarafı kabul etmez ise zaten kız oğlunuza ya ailesini bırakır gelir ya da ayrılır. Kız ayrılır ve oğlunuz da kızı istemenize ve elinizden geleni yaptığınız halde sizi suçlarsa oğlunuzda ilişkiyi kesin, anneliğinizden şüphe etmem.

Tamam oğlum herşeyi yap evlen biz maddi olarak arkanda olamayız ama manevi olarak arkandayız deyin.
Kusura bakmayın ama oğlunuz evlensin boşanır. Sorumluluk olacak erkek değil.
Annesinin durumu ortada nasıl size baskı kurar maddi olarak.

He diğer konuya gelirsek oğlunuz sevip istedikten sonra hiç yorum yapmayın. Yetişme tarzı, yöre vs vs önemi kişiden kişiye değişir.

Kizdan vazgecirmek icin degil dugun yapip yaninda olmak icin bir cozum arayin er veya gec evlenmek isteyecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…