Öyle evlat olmaz olsun, zor şartlarda büyüt, 22 yaşında zoru ne acaba, olgunlaşmadığı her halinden belli.Yüz vermeyince annedegilsin olmaz olsun senin gibi anne diyor
dersin bi güzel ablam kızları bu yaştaki ve babasını kaybetmiş asgari ücretle çalışan erkekle flört etmeyi biliyorGösterişten anli sanli düğünden bahsedenlere ben sade nikah diyemem
22 de küçük bir erkek için
Burdaki konumuz erkek olduğu icinBir kadın için de küçük bir yaş
Çalışşın kendi düğününü kendi yapsın. Ya da karsı taraf kendine gosterıslı düğün yapacak zengin damat bulsun. Ben de sahsen istemem kürt damat yanlıs anlasılmasın ama kultur farkı ilerde cok buyuk sorunlara yol acıyor kendi ailemden bılıyorumÖncelikle merhaba. Nasıl ve nerden baslicagimi bilmiyorum 3 tane evladım var babalarını 8 yıl önce toprağa verdim 5 yıl tek başıma direndim çok iyi olmasada bakmaya çalıştım.ve biriyle tanisip evlendim.yillar geçti oğlum askerliğini yaptı döndü birini aldı hayatına 1 ay içinde evlenme kararı aldılar lütfen burda ayrımcılık yaptığımı düsünmeyin.kiz kürt kültürleri yaşam tarzları çok farklı bizden.neyse oğlum ısrarı yüzünden istemeye gittik onlar doğulu ya akraba sordular amca dayi vs kimsemiz yok tabi neden derseniz eşim hastalanınca tek allahın kulu sormadı bizi ölünce de kimse olmadi yanımızda bende herkesle bağlarımı kopardım bu nedenle ama oglum amcalarinida dayilarinida aradi hepsi lafta tm dediler asil konuya geleyim maddi durumum hic yok diyebilicegim derecede kotu oglum bunları biliyor bırak evlendirmeyi söz yapicâk dahi durumum yok ama oğlum ısrarla evlenmek istiyoŕ 2 defa gittik istemeye oğlumun zoruyla oldu bütün bunlar 9 ay içinde düğün istiyorlar yapamam imkansız birşey bu bunları oğlum bildiği halde yanımda olmuyorsun babam yok sende olmuyorsun yanımda sürekli bir baskı sürekli bir laf sokmalar evden gidip sokâklarda yatmalar simdide intihar edicem almazzsaniz onu bana ďiye tehdit ediyor napicagimi sasiŕdim elimde olsa neden yapmim anneyiz onlaŕin mutluluğu bizim mutluluğumuz şunu diyebilirsiniz bana neden çalışmıyorsun diye bende isterim ama ol élimde sakatlık olduğu için ve yaşta artık 40 olďu malum. Napabilirim oğlumu bu kızdan vazgécirmek için
Evet doğu deyince çok geniş bir tanım oluyor aslında, benimki güneydoğu tarafından ve burada ciddi sorun , ama aileden aileye bile değişiyor aslinda bu adetler . Ben bu hikayedeki kız tarafını pek iyi niyetli göremedim amaMerhaba. Benim eşim de doğulu onlarda da beyaz eşya ve yatak odası kızınmış. Ben sadece yatak odası aldım iç anadoluluyum bizde alınmaz. :) Bölge farkı var galiba.
Evet doğu deyince çok geniş bir tanım oluyor aslında, benimki güneydoğu tarafından ve burada ciddi sorun , ama aileden aileye bile değişiyor aslinda bu adetler . Ben bu hikayedeki kız tarafını pek iyi niyetli göremedim ama
Ben de aynı cümleye takıldım valla. Benim de eşim doğulu, üstelik ben asker kızıyım ve aleviyim. Eşim ise yarı kurt ,doğulu ve sunni ilk yıllar evlilik oturana kadar sorunlar yaşadık ama bir defa bile ırk ya da mezhep tartışması olmadı aramızda.Kızdan vazgeçirmek için demişsiniz.
Bence sizin takıldığınız oğlunuzun düğününü yapmaya durumunuzun el vermemesi değil gibi geldi.
Sanki tamamen doğulu olduğu, kürt olduğu için istemiyorsunuz gibi geldi bana.
Oğlunuz sizin deyiminizle bu kürt kızdan vazgeçse bile illaki bir gün gene evlenmek isteyecek.
Keşke şu doğu, batı ayrımı olmasa değil mi ?
Bende doğuluyum ve gurur duyuyorum. Memleketimin her toprağını da karış karış seviyorum.
Söyleyeceklerm bu kadar teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?