Çağırdığımda iniyor çık bi yürüyüş yap gel diyor kucagımda uyurken ona bırakıyorum kucagında tutuyor yarım saat çıkıp dışarı gezip geliyorum inan çok iyi geliyor ama işte o da geçen gün emzik vermeye çalışıyordu çocuga ben mutfaktaydım al şu emziği bi daha anneni aramıcaksin hiç dedi bende duydum bağırdım defol git evimden çocugu benden uzaklaştırmaya çalışıyorsun dedim o da ne alakası var rahat et diye alışsın diye ugrasıyorum dedi tartıstık çıktı gitti küsüz şimdi onuda çağıramıuorum.
bu arada ekleyeyim 3 ay gece 12 den sabah 5 e kadar ağladı anne kv yi bırak komşular neyi var bu çocuğun sütünmü yok filan başladı tabiki kulaklarımı eşimde dahil herkese tıkadım. Sadece gazı vardı ve beni istiyordu ha bendede ağlıyordu. Bikaç birşey yazayım deneyin.Öncelikle lütfen sakin olun ciddi bir lohusalık geçiriyorsunuz boyut artarsa lütfenpsikolojik destek alın tek başına atlatamazsınız.
sonra sizin bütün hisleriniz bebeğinize geçiyor hala size ait organ sanıyor kendini çünkü yavrucak evet bi gün sihirli değnek dokunacak değişecek gazı bitecek sonra dişi başlayacak sonra atak haftaları olacak sonra tekrar diş vs devam edecek ama siz sakin olursanız kuzunun derdini anlarsınız bir süre sonra. o daha dünyayı bilmeden şımarmayı bilmez tek bildiği siz ve sizin memeniz. Ordan doyar ordan güven alır ordan koku ve güç alır siz böyle oldukca uzaklaştırır güvenli bağlanmanızı geciktirirsiniz siz kendinize geldiğinizde geç olup ilerde ciddi sorunlara neden olur. Herşey zor ama geçecek onun bir gülmesi dünyalara bedel değil mi?
Aa bişey daha hergün dışarı cıkarın soğuk hava yoktur uygun olmayan kıyafet vardır güzelce giydirin mutlaka temiz hava alsın sakinleştiğini göreceksiniz ama yavaş yavaş ben mesela önce 3 dk pencereye sonra 5 dk balkona sonra 10 dk bahçeye diye artırdım birden çıkıp 2 saat avm de gezdirmeyin yavrucağıbu arada ekleyeyim 3 ay gece 12 den sabah 5 e kadar ağladı anne kv yi bırak komşular neyi var bu çocuğun sütünmü yok filan başladı tabiki kulaklarımı eşimde dahil herkese tıkadım. Sadece gazı vardı ve beni istiyordu ha bendede ağlıyordu. Bikaç birşey yazayım deneyin.
Beyaz gürültü (fön makinesi sesi mucizemdi benim)
Her gece banyo( banyo sonrası masaj)
Hafif tonda müzik(klasik,ninni yada Kuran )
Birlikte çıplak yatın arada
Ayşe Öner gaz masajı videosunu izleyip uygulayın
Ayağınızı,onun ayağını karnını sıcak tutun.onun için kiraz çekirdekli patik ve torbalar kullanabilrsiniz.
Kendinizi rahatlatmak için eşinize verdiğinizde duşa girin uyuyun vs bir saat dinlenin.
Her annenin sütü vardır olmasada o anne evladına herşekilde yeter. Ama süt derdine girmeyin moral hepsinden önemli sizi iliklerine kadar hisseden bir kuzunuz var ve siz süper annesiniz onun için :) Etrafı duymayın herkes cok biliyor o bilenler gidip bitane daha doğurup onla ilgilensinler :))
Şermin Çarkacıyı takip edebilirsiniz iyi gelir :)
içimde sürekli kızıyorum bazen emmeye çalışırkende yüzüne bakıp söylüyorum neden uyumuyorsun ben hiç mutlu değilim diye..
Empati kurmaya çalışacaktım ta ki bu cümleyi okuyana kadar.
Ne hakla küçücük bebeğe bunu yapıyorsunuz, ne dediğinizi anlamıyor mu sanıyorsunuz? El kadar bebek yahu nasıl kıyıyorsunuz? Annenin yüzü bebeğin aynasıdır, ona hayat boyu atlamayacağı değerszlik, istenmeme yüklerini yüklüyorsunuz. Alın bencilliğinizi de psikolojinizi de başka yerde oynayın.
Yazık günah ya sarılasım geldi bebeğinize sıkı sıkı, demek istedim ki sen çok değerli çok güzelsin yavrum, sıkıntı annende umursama.
Çok ama çok sinirlendim, yaptığınızın bebeğe tokat atmaktan farkı yok, aslında daha bile beter.
Küçücük bebekten şikayet edip durmuşsunuz, ah bi de ona sorsak ana olarak sizi mi isterdi acaba?
Neyse kusura bakmayın acıyamadım size, silkelenin bir an önce ve kendinize gelin.
Zavallı bebek zaten doğum şokunu atlatamıyorbizim psikolojimizden ne anlasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?