- 2 Eylül 2014
- 1.362
- 1.592
- 178
aynen .. çok yufka yürekliyim, çok duygusalım hassasım , bencil değilim buna rağmen evlatlık alabilirmiyim , bakabilirmiyim , en önemlisi sevgi verebilirmiyim bilmiyorumÇok haklısınız
Birde asıl sevmek değilde cesaretle ilgili
ben mesela o konuda kendime güvenemem
yetim sevindirmek ne kadar iyiysede kalbini kırmak bir o kadar kötüdür
İşte asıl bencillik orda kwndi egosunu tatmin etmek için evlatlık almış ama gerekli ikgiyi sevgiyi veremedikten sonra neye yarar herşey maddiyat değil ki ..aynen .. çok yufka yürekliyim, çok duygusalım hassasım , bencil değilim buna rağmen evlatlık alabilirmiyim , bakabilirmiyim , en önemlisi sevgi verebilirmiyim bilmiyorum
benim bir arkadaşımda evlatlık ,
annesi kıza karşı çok resmi , hep ismini kullanır , mesela kızın başına bir şey gelmiştir hüngür hüngür ağlıyordur ,annesi karşısında son derece ruhsuz şekilde ve yapmacık şekilde teselli eder , beş dk konuşma yapar olur böyle şeyler üzülme gibi kelimeler kullanır , abartma artık ağlamayı der kalkar gider , kadın asla sesini yükseltmemiş dövmemiş kötü bir söz söylememiş ama maddiyat dışında sevgi verememiş ...
Hic anladim valla ne demek istegini.evet hepimizin annesi küçükkn bizleri soba borusuyla döverdi
hepsi de aynı şekilde döverdi, tesadüf işte.
bazıları da gelmiş '' ben annemi çok seviom, canım kurban ona, iyi ki dogurmuş beni, siz hain evlatsınız'' demiş. pofff yani. biz ne anlatıyoruz siz ne anlatıyorsunuz. sırf ajitasyon
Konuda polemikler olmaya devam ederse banlamalarda devam eder.
Anneliğe gelince, çocukları onlara sorarak Dünya'ya getirmiyoruz, bunun karşılığı kullanılan kelime biraz ağır olmuş gibi sanki ama şahsen ben bir anne olarak söze takılmadım, sonuçta biz kendimiz istediğimiz için çocuk sahibi oluyoruz, karı kocanın söz hakkı oluyor ama doğması planlanan çocuğun söz hakkı olmuyor, benim bakış açıma göre, kızımı ihtiyarlayınca bana baksın, zamanında ona yaptıklarımın karşılığını versin düşüncesiyle Dünya'ya getirmedim, bugüne kadar ne yaptıysam ileride bunların bir dönüşü olacak düşüncesi barındırmadım içimde, ben bir çocuğum olsun istedim, doğururken ona sormadım belki ama doğduktan sonra onu pişman edecek hiçbirşeyde yapmadım, koşulsuz karşılıksız sevdim, altından almam, gece uykusuzluklarım benim tercihimdi, onun değil, o yüzden yaptıklarımı fedakarlık olarak görmüyorum.
Onu doğuran anneyim sahibi değilim, o doğduğu günden itibaren bir birey.
Sen cevrendeki cocuklu kadinlara baya kizmissin ve kirilmissin, verdigin orneklere gore de haklisin. densizlik etmisler, hosgorusuzluk etmisler, hayta o cocugu olmayan bayana merhametsizlik ve zalimlik etmisler.Kadın anne olmadan evvel daha kutsal bir varlık .. Yeğeni varsa yeğenini , civardaki çocukları , kendi annesini , kardeşlerini daha içten seviyor , daha samimi anlayışlı oluyor . Kendi çocuğu olduktan sonra sadece kendi parçası üzerine dünyayı döndürüyor ? Kardeşlerini , çevresindeki insanları daha az önemsemeye , az sevmeye başlıyor ? Birçok anne bunu çekinmeden söylüyor , evlat sevgisi anne kardeş sevgisinin çok çok üstünde ! Bu yüzden annelikte kutsallık görmüyorum , sadece kendi parçasından onun duygularından lakırdı yapılsın istiyor , çevresine karşı biraz daha kızgın oluyor !
Bugün doğumgünüm B.kmu vardı doğdum l geleceğini lamadığınız mutsuz edeceğiniz çocukları doğurmayın Bugün doğrulduğum için hapy hapy diilim ...
nıye yaptınız madem?
annelik bana göre sadece vicdan azabı
ayrıca bende tüp bebek annesiyim, cocuk sahibi oluş şeklimden tutunda cocuk sahıbı olmama kadar asla pişmanlık duymayan bir anne
düşüncelerinizle yaptıklarınız birbirini tutmuyor öyleyse
Doğurduğu kendi parçası , fedakarlık yaptığıda kendisi . Kendi mutluluğu , kendi hayatı .. Bize bir faydası yok . Binlerce öksüz yetim aç insan varken sadece kendi çocuğu için yaşamak ? Kime fedakarlık ?
İnşallah anneniz gibi bencil olmazsınız.
Ve dilerim evladınız da sizin bu söylediklerini demez..
Yazdıklarınıza atılıyorum . bunu söylemek kötü değil bence .. Sanki sadece ben hayatımdan memnun değilim gibi yansıtanlar olmuş ! Böyle düşünmek ruhsal bozukluk değil ki... Kimsenin mükemmel bir hayatı yok ,
düşüncelerinizle yaptıklarınız birbirini tutmuyor öyleyse
ben bunu ilk başta tüp bebek tedavimde ardından doğumdan sonra sorguladım çünkü;
doğal yollardan olmazken tedavilerle zorlamak anlamlı mıydı???
acaba olmayışında bir hayır mı vardı ki rabbim neden nasip etmemişti bana...
tedaviyi tüm şartlarımı zorlarken acaba bencillik mi yapıyordum? gibi sorular beynimi kemirirken çocuk isteğime karşı koyamayıp 7-8 aya 1 aşılama 1 ameliyat ve 3 tüp bebek sığdırarak hamile kaldım
doğumdan sonraki 45. gün ölümcül bir hastalığım olduğunu öğrendim...
her an ölebilirdim ve benim yıllarca tüp bebek tedavisi görerek özlemle hasretle beklediğim ikiz bebeklerim henüz 45 günlüktü...
annesiz kalacaklardı ve hiçbir suçları yoktu...
bir ömür annesiz belki üvey anne belki anneanne belki babaanne elinde, anne sevgisini tadamadan, hep buruk...
nitekim hayatımda ilk kez ölümden korktum benim anne olacağım inadım ve sonrası 45 günlükken yavrularım annesiz kalacaktı. ilk kez ölümden onları yalnız bırakacak oluşum nedeniyle korktum...
sonuç ölmedim evet ama 6 ay hastanede kaldım bensiz ne kadar rezil ve mutsuz olabileceklerini gördüm...
evet ben bencilim çünkü onları dünyaya getire kararını kendilerine sorma şansım yoktu...
bir ömür onlara mümkün olabilecek en mükemmel hayatı sağlamaya çalışmak da benim görevim...
rabbime tek duam ise ayakları üstünde durmayı başarabilecekleri güne kadar sağlıkla yanlarında olup hayatımın en önemli ve en güzel görevini tamamlamam fırsatını bana vermesi!!!
Bazilarida adamievlilige ikna icin hamile kaliyor...yada kocam bosanmasin benden diye..adam gidincede beddular havada ucusuyor.cocuklari kullanmasin kimse ...olan cocuklara oluyor...şu dusunce tarzindan vazgecsinler artik..gidicek erkek gider surekli dogurup mutsuz insanlar dunyaya getirmeye kimsenin hakki yok.
ana kız çok zalimce duygulara sahipmiş yazık gerçekten. Allah böyle insanlara akıl fikir ve vicdan verir inşallah.Çocuk sahibi olmadığım için , yarış kısmını bilmiyorum . Ama arkadaşım komşu çocuğu ile resim çekip koymuş ikiside 2 aylık falan , arkadaşın çocuğu sarışın renkli gözlü , annesi resmi görünce torunumu kara kara çirkin çirkin çocuklarla yanyana koyup resim çekme ! Anlatırken komik gibi gülüyordu ! Bana komikten öte insanlık adına yaralayıcı geldi , bebek o bebek .. Sabi ..
yukarıda yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum ama fakir yada durumu olmayan insanların çok çocuk yapmasıyla ilgili ben yazmıştımBence sizin cevrenizde anne-cocuk adina kotu iliskiler var ve kotu yonde etkilenmissiniz..Siz de mi bu tarz dusunceleri olan kisiler gibi olmaktan korkuyorsunuz? Eger ki korkunuz bu yonde ise bu sizin elinizde ve anneligi bebek adina bu kadar sorgulayan bir kisinin kotu anne olacagini zannetmiyorum. ..
Ayrica bazi kisiler evlat edinsinler demisler..O bebegin ailesi birgun cikip gelirse o zaman ne olacak? Bebek zaten buyuyunce ailesini merak edecek belki bulmak isteyecek? Bunlar kisinin maneviyatini ciddi etkileyen sebebler? Ben o cocuga omrumu katicam bunu goze alicam ve birkac yil sonra geri bana verin diyecek birileri cikacak bu dayanilmaz bir duygu olmali.Onlara teslim etsen bir turlu etmesen bir turlu? Yani gidin evlatlik alin denilecek kadar basit bir olay degil o?Daha bir suru detaylari var ayrica oyle her isteyene hadi al bu cocugu demiyorlar.Bir suru islemleri var ve cocuk benim gercek annem sen degilsin kelimesini sıkça kullanabilir ki gercekte budur zaten..O annenin yikimi ne olacak ya da fakir ölsün zaten bebek dogurmakta evlatlikta edinmek neymis oyle bu ne curred! Fakir olan ama o kadar saygili, sevgili cocuk yetistiren aileler var ki..
Anneler bencil olmasin derken ne kadar bencilce yorumlar yapilmis bazi yorumlari okurken sok oldum..
Genellemelerde annemide kattığım için , kırılacağınızı düşünmedim , yinede özürdilerim . çünkü çocuksuz kadın , diğerlerini anneme şikayet ediyor . herkes aynı olması mümkünmü ! İyi insan herkoşulda iyidir . İyi annelerde gördüm ama iyiyi burada mevzu etmeye gerek kalmıyorki ?burası şikayet dertleşme köşesi .. Görümcem kötü denilince tüm görümceler alınmalımı ? Kişi artniyetliyse eline malda geçse , evlatta geçse fırsat olarak görüp malzeme yapmaktan çekinmiyor , mal ile yapılan gideri var diyelim çocuk istismar edilince hem vebalı hem tesiri fazla ..Sen cevrendeki cocuklu kadinlara baya kizmissin ve kirilmissin, verdigin orneklere gore de haklisin. densizlik etmisler, hosgorusuzluk etmisler, hayta o cocugu olmayan bayana merhametsizlik ve zalimlik etmisler.
Ama bu genellemelerinle sahsen anne olan beni de kiriyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?