Annelik bencillikmi

Çok haklısınız
Birde asıl sevmek değilde cesaretle ilgili
ben mesela o konuda kendime güvenemem
yetim sevindirmek ne kadar iyiysede kalbini kırmak bir o kadar kötüdür
aynen .. çok yufka yürekliyim, çok duygusalım hassasım , bencil değilim buna rağmen evlatlık alabilirmiyim , bakabilirmiyim , en önemlisi sevgi verebilirmiyim bilmiyorum
benim bir arkadaşımda evlatlık ,
annesi kıza karşı çok resmi , hep ismini kullanır , mesela kızın başına bir şey gelmiştir hüngür hüngür ağlıyordur ,annesi karşısında son derece ruhsuz şekilde ve yapmacık şekilde teselli eder , beş dk konuşma yapar olur böyle şeyler üzülme gibi kelimeler kullanır , abartma artık ağlamayı der kalkar gider , kadın asla sesini yükseltmemiş dövmemiş kötü bir söz söylememiş ama maddiyat dışında sevgi verememiş ...

İşte asıl bencillik orda kwndi egosunu tatmin etmek için evlatlık almış ama gerekli ikgiyi sevgiyi veremedikten sonra neye yarar herşey maddiyat değil ki ..

Hic anladim valla ne demek istegini.

konu almış yürümüş. bencillik derken tamamen anne-baba kararıyla çocuk yapılıyor olması kastediliyorsa konu başlığı yanlış bi kere, önce oradan başlamak lazım düzeltmeye.

Zaten evlat bir emanettir, mal deyil.

Sen cevrendeki cocuklu kadinlara baya kizmissin ve kirilmissin, verdigin orneklere gore de haklisin. densizlik etmisler, hosgorusuzluk etmisler, hayta o cocugu olmayan bayana merhametsizlik ve zalimlik etmisler.

Ama bu genellemelerinle sahsen anne olan beni de kiriyorsun.

tutturduk bi düzen gidiyok işte....
gece gece adamın hayatını sorgulatmayın laaan..........

Bugün doğumgünüm B.kmu vardı doğdum l geleceğini lamadığınız mutsuz edeceğiniz çocukları doğurmayın Bugün doğrulduğum için hapy hapy diilim ...

Dogum gunun kutlu olsun..(gecikmeli)
Boyle soyledigine gore ya kirginliklarin var ya da korkularin! O zaman sana desem ki dogmasaydin, neden dogdun? Ne dersin elimde degildi ki...

Birkac sayfa okudum ve anne olmak yada olmamak bencilk mi degil mi tartisilmis.Bana gore anne olmak kisinin elinde olan bir sey degildir, nasil ki ölen kisiye hayat veremiyorsak..
Eger ki anne olmak ya da olmamak bireyin elinde olsa idi korunan kisiler hamile kalmazdi ya da insanlar yillarca tedavi olmazdi?

Ama dersen ki anne olmayi istemek bencillik mi? Kisinin bunu neden istedigi onemli! Ornegin; evliligi kurtarma gibi sebeblerse evet bencilliktir...Ama maddi ve manevi yaninda olabilecekse insani degerleri ona katabilecekse yani omur boyu elinden geldigince hayatini anlamdirmaya ve guzel yasamasina sebeb olabilecekse ayakta kalmayi ogretebilecekse gibi bir suru sey var o zaman bencillik degildir..Eger ki o dunya da var olacak ise bir sekil olacaktir..Engellemek mumkun degil..

Kimi savas demis, kimi kitlik demis vs..Su anda o durumda degiliz ve o durumlarda olan bir kisi cocuk istiyorsa orada bir dusunurum ben neden, hangi psikoloji ile acaba? Insanlaribu denli bebek dusuncesine iten sey ne? Tabi ki irklarin ve inanclarinin devam etmesi.Aslinda herkese gore degiskenlik gosteriyor galiba?

Ben sadece bir araciyim ve bundan sonraki hayatimda bencil olup olmamam onemli.Verilen emanete hiyanet etmez isem o benim hayatimin en guzel hediyesi olur.Amacim elimden geldigince Kabil gibi degil Habil gibi bir insan olarak yetistirmek..Hem bu hayatta karsiliksiz seni seven birinin olmasi muhtesem bir duygu..

Soyle bir dusun ve gercekten durustce cevap ver..Dunya aci oldugu kadar tatli da degil mi? Gercekten bir hic olmak mi isterdin yoksa her seye ragmen nefes almak mi?

nıye yaptınız madem?
annelik bana göre sadece vicdan azabı
ayrıca bende tüp bebek annesiyim, cocuk sahibi oluş şeklimden tutunda cocuk sahıbı olmama kadar asla pişmanlık duymayan bir anne

Ben asla pişmanlık duymadım evlatlarından
ams onların yaşayacakları hayatı seçme şansları yok ve biz onlara çok mükemmel hayatlar sunamıyoruz elimizden geleni yapsak da buna rağmen çocuk yapıyoruz evlat sevgisini tatmak için

fedakarlık yaptığı kendisi değil. kafanız karışmış sizin. parça filan demişsiniz orda kopmuş işler.
fedakarlık yaptığı yavrusu oluyor, eşi oluyor.
herkes kendi mutluluğu için yaşar. bu kadar dibine inecekseniz o zaman mutluluk için uğraşmak bencillik.
öksüz yetim çocuk var diye çocuk yapmamak gibi üst düzey bir düşünceye ben daha erişemedim ama bu bana biraz demogojik bir yaklaşım gibi geliyor.

İnşallah anneniz gibi bencil olmazsınız.
Ve dilerim evladınız da sizin bu söylediklerini demez..

düşüncelerinizle yaptıklarınız birbirini tutmuyor öyleyse

ben bunu ilk başta tüp bebek tedavimde ardından doğumdan sonra sorguladım çünkü;
doğal yollardan olmazken tedavilerle zorlamak anlamlı mıydı???
acaba olmayışında bir hayır mı vardı ki rabbim neden nasip etmemişti bana...
tedaviyi tüm şartlarımı zorlarken acaba bencillik mi yapıyordum? gibi sorular beynimi kemirirken çocuk isteğime karşı koyamayıp 7-8 aya 1 aşılama 1 ameliyat ve 3 tüp bebek sığdırarak hamile kaldım

doğumdan sonraki 45. gün ölümcül bir hastalığım olduğunu öğrendim...
her an ölebilirdim ve benim yıllarca tüp bebek tedavisi görerek özlemle hasretle beklediğim ikiz bebeklerim henüz 45 günlüktü...
annesiz kalacaklardı ve hiçbir suçları yoktu...
bir ömür annesiz belki üvey anne belki anneanne belki babaanne elinde, anne sevgisini tadamadan, hep buruk...
nitekim hayatımda ilk kez ölümden korktum benim anne olacağım inadım ve sonrası 45 günlükken yavrularım annesiz kalacaktı. ilk kez ölümden onları yalnız bırakacak oluşum nedeniyle korktum...
sonuç ölmedim evet ama 6 ay hastanede kaldım bensiz ne kadar rezil ve mutsuz olabileceklerini gördüm...
evet ben bencilim çünkü onları dünyaya getire kararını kendilerine sorma şansım yoktu...
bir ömür onlara mümkün olabilecek en mükemmel hayatı sağlamaya çalışmak da benim görevim...
rabbime tek duam ise ayakları üstünde durmayı başarabilecekleri güne kadar sağlıkla yanlarında olup hayatımın en önemli ve en güzel görevini tamamlamam fırsatını bana vermesi!!!

Hayatta hiçbirşeyin garantisi yoktur ki.
Beş dakika sonra ne olacağını bilemiyoruz.
Herkes sizin gibi düşünseydi o halde kimse çocuk doğurmazdı.
Ben de çocuklarım bensiz kalsınlar istemem, rezil olsunlar, muhtaç olsunlar istemem.
Sorma ya da gelecekte neler olacağını bilme şansımız olmadığı için elbette ki kararımızı kendimiz vereceğiz.
Olabildiğince güzel şartlar hazırlayıp dünyaya getirseniz bile bazen öyle şeyler oluyor ki hesaplarınız tutmuyor.
İnşallah hep bebelerinizin başında olursunuz.
Allah size o ünleri bir dana yaşatmasın..

Benim aklıma bile gelmez sizin düşündükleriniz...
Çoğu insanın da gelmiyordur eminim.
Siz niye böyle düşünüyorsunuz?

ana kız çok zalimce duygulara sahipmiş yazık gerçekten. Allah böyle insanlara akıl fikir ve vicdan verir inşallah.

[QUOBebek TE="drtl, post: 37436715, member: 469175"]ben bunu ilk başta tüp bebek tedavimde ardından doğumdan sonra sorguladım çünkü;
doğal yollardan olmazken tedavilerle zorlamak anlamlı mıydı???
acaba olmayışında bir hayır mı vardı ki rabbim neden nasip etmemişti bana...
tedaviyi tüm şartlarımı zorlarken acaba bencillik mi yapıyordum? gibi sorular beynimi kemirirken çocuk isteğime karşı koyamayıp 7-8 aya 1 aşılama 1 ameliyat ve 3 tüp bebek sığdırarak hamile kaldım

doğumdan sonraki 45. gün ölümcül bir hastalığım olduğunu öğrendim...
her an ölebilirdim ve benim yıllarca tüp bebek tedavisi görerek özlemle hasretle beklediğim ikiz bebeklerim henüz 45 günlüktü...
annesiz kalacaklardı ve hiçbir suçları yoktu...
bir ömür annesiz belki üvey anne belki anneanne belki babaanne elinde, anne sevgisini tadamadan, hep buruk...
nitekim hayatımda ilk kez ölümden korktum benim anne olacağım inadım ve sonrası 45 günlükken yavrularım annesiz kalacaktı. ilk kez ölümden onları yalnız bırakacak oluşum nedeniyle korktum...
sonuç ölmedim evet ama 6 ay hastanede kaldım bensiz ne kadar rezil ve mutsuz olabileceklerini gördüm...
evet ben bencilim çünkü onları dünyaya getire kararını kendilerine sorma şansım yoktu...
bir ömür onlara mümkün olabilecek en mükemmel hayatı sağlamaya çalışmak da benim görevim...
rabbime tek duam ise ayakları üstünde durmayı başarabilecekleri güne kadar sağlıkla yanlarında olup hayatımın en önemli ve en güzel görevini tamamlamam fırsatını bana vermesi!!![/QUOTE]
Tüp Bebek tedavisi adı üstünde zaten
nasip te olmasa tedaviylede olmazdı
Bunu birkaç yerde daha okumuştum
ki Allhın vermediğini zorla almak şeklinde ibaresi kullanılmıştı ama dediğim gibi olmazsa tüp bebelede olmuyor yani garanti değil ki
o zaman kanser hastalarıda tedavi olmasın Allahın takdiri buymuş diye öyle olurmu

Bence sizin cevrenizde anne-cocuk adina kotu iliskiler var ve kotu yonde etkilenmissiniz..Siz de mi bu tarz dusunceleri olan kisiler gibi olmaktan korkuyorsunuz? Eger ki korkunuz bu yonde ise bu sizin elinizde ve anneligi bebek adina bu kadar sorgulayan bir kisinin kotu anne olacagini zannetmiyorum. ..

Ayrica bazi kisiler evlat edinsinler demisler..O bebegin ailesi birgun cikip gelirse o zaman ne olacak? Bebek zaten buyuyunce ailesini merak edecek belki bulmak isteyecek? Bunlar kisinin maneviyatini ciddi etkileyen sebebler? Ben o cocuga omrumu katicam bunu goze alicam ve birkac yil sonra geri bana verin diyecek birileri cikacak bu dayanilmaz bir duygu olmali.Onlara teslim etsen bir turlu etmesen bir turlu? Yani gidin evlatlik alin denilecek kadar basit bir olay degil o?Daha bir suru detaylari var ayrica oyle her isteyene hadi al bu cocugu demiyorlar.Bir suru islemleri var ve cocuk benim gercek annem sen degilsin kelimesini sıkça kullanabilir ki gercekte budur zaten..O annenin yikimi ne olacak ya da fakir ölsün zaten bebek dogurmakta evlatlikta edinmek neymis oyle bu ne curred! Fakir olan ama o kadar saygili, sevgili cocuk yetistiren aileler var ki..

Anneler bencil olmasin derken ne kadar bencilce yorumlar yapilmis bazi yorumlari okurken sok oldum..

yukarıda yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum ama fakir yada durumu olmayan insanların çok çocuk yapmasıyla ilgili ben yazmıştım
durumu olmayanlar hiç çocuk yapmasın gibi bir şey yazmadım ama kadının bebeğin altına bez alacak parası yok hepsi ordan burdan geçiniyor ama dört çocuğu var beşinciye hamile bundan bahsediyordum

Genellemelerde annemide kattığım için , kırılacağınızı düşünmedim , yinede özürdilerim . çünkü çocuksuz kadın , diğerlerini anneme şikayet ediyor . herkes aynı olması mümkünmü ! İyi insan herkoşulda iyidir . İyi annelerde gördüm ama iyiyi burada mevzu etmeye gerek kalmıyorki ?burası şikayet dertleşme köşesi .. Görümcem kötü denilince tüm görümceler alınmalımı ? Kişi artniyetliyse eline malda geçse , evlatta geçse fırsat olarak görüp malzeme yapmaktan çekinmiyor , mal ile yapılan gideri var diyelim çocuk istismar edilince hem vebalı hem tesiri fazla ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…