Annelik bencillikmi

Ben buna asla katilmiyorum. Kendi dogurdugumuz cocugun gelecegini hazirlamayacaksak, kim hzxirlayacak peki? Ebeveynler islerine geldi mi cocugun giydigi kiyafetten, arkadaslarina, gittigi yerlere, yedigi yemege, evlendigi insana, yazdigi bolume, sacinin sekline rengine , aldigi nefese herseye karisiyor. Fakat geleceklerini hazirlamak, yasamda yardimci olmak , okul zamani, maddi manevi destek gerekince yan ciziyorlar. Olur mu oyle ? Isine geldigi gibu. Eger benim ailem bana hicbirsey vermyor ise bi zahmet hicbirseyime karismasin. Ailem hic bir yardim ve destegi esirgemedi.

Bakamayacaginiz , gelecegi icin hichirsey yapmak istemeyeceginiz cocugu kimse yapmasin madem, kimse zorlamiyor. Bir cocugu oyle ortada birakmak b, ustelik buyuse bile annelii , babalik duygusuna sigmaz. Hayvanlar bile yavrulari kendini kurtarana, avlanmayi ogrenene kadar peslerinden kosuyor, onlar bile gelecegini hazirliyor. Dogurup atmak onlarda bile yok. Insan olarak tabiki cocugumuza yardim etmeye mecburuz. Cocuguna ettigi yardim agir gelen kondom kullansin, dogum kontrol hapi kullansin,boylece kendini alamayacagi sorumlulugu yuklemez.

konu sahibinin sorusu üzerine diyorum duruma göre değişkendir evet bencil olduğu için çocuk yapan var
hatta başka bir konu üzerinde de konuşulmuştu
neden durumu olmayan insanların çok çocuk yaptığı ile ilgili oradada yazmıştım
işte kocası eve bağlansın diye çocuk yapanından,tarlada ırgat evde temizlikçi olsun diye çocuk yapanındaya kadar çok konuşulmuştu sonuçta bencil olduğu için yaşlanınca bana baksın diye doğuran olduğu gibi bir fedakarlık beklemeden çocuk yapanlarda oluyor yani genelleme yapamıyoruz

aynı şekilde çocuk yapmayanlar tamamın çocuğa üzülüp bu pis dünyaya çocuk getirilmez gibi bir düşünceyle yola çıkanlardan oluştuğunu sanmıyorum
mesela tüm gün kendine bağlayacak işe aklın evde gideceğin bir sebep oluyor
o görüşe göre bakarsak buda bencilce ömrümü çocuğa harcıyacaksın okul taksidini masraflarını ödemekle geçireceksin gittiğin tatilden sinemeadan zevk almıyacaksın gibi görüşlerde var

Kadın anne olmadan evvel daha kutsal bir varlık .. Yeğeni varsa yeğenini , civardaki çocukları , kendi annesini , kardeşlerini daha içten seviyor , daha samimi anlayışlı oluyor . Kendi çocuğu olduktan sonra sadece kendi parçası üzerine dünyayı döndürüyor ? Kardeşlerini , çevresindeki insanları daha az önemsemeye , az sevmeye başlıyor ? Birçok anne bunu çekinmeden söylüyor , evlat sevgisi anne kardeş sevgisinin çok çok üstünde ! Bu yüzden annelikte kutsallık görmüyorum , sadece kendi parçasından onun duygularından lakırdı yapılsın istiyor , çevresine karşı biraz daha kızgın oluyor !

Size genel olarak katılıyorum yalnız şu yazdığınız kısımla ilgili bir hata var bence.

O kadının tatili sineması zaten sadece onu ilgilendirir, çünkü ortada çocuk yok. Kime karşı bencillik olacak ki? Benim duşa girmem ne kadar bencillikse bu da o kadar bencillik. Ama çocuk yapma eylemi ile denkleme bir de çocuk sokuyorsunuz, karar tamamen sizin için alınmış bir kararsa bu bencillik, çünkü varolan çocuğu da ilgilendiriyor.

ben kutsallık katsaldır değildir açısından bakmadım aslında çocuk sahibi olmak yada olmamak açısından baktım

yani kadın sadece çocuğu düşündüğünden çocuk yapmamış olmuyor bazen ona örnek verdim misal ben gece rahatıma düşkün insanım uyanamam bebek kakası falan temizleyemem anlayışı
annelik bana uygun değil diye istemeyende oluyor o bakımdan

her anne eli ayağı öpülesi varlık değil.

Anladım yalnız bunun hangi kısmı bencillik onu anlayamadım. Bencillik için birden fazla kişiyi ilgilendiren durum gerekmiyor mu? Dediğiniz sebeplerle istemeyenlerin zaten çocuğu yok ki, başka kimi düşünecekler?

Ama çocuk yapanlar sadece kendileri için yapıyorsa bu bencillik, çünkü çocuk da var.

Bencillik değil bence. Yaradılışımızda var. Belli bir yaşa gelince muhteşem bir istek oluyor kendi canından kanından bir parça için. Ve bu pek de istemsel birşey değil. Ayrıca doğa gereği de üremek türünün devamını getirmek ve bu döngüye katkıda bulunmak zorundasın. Ha konu sahibesi daha sosyal boyuta değinmiş ancak o kısım fazlaca göreceli olduğundan net birşey söylemek mümkün değil.

Hiç böyle düşünmedim ..orta yaştaki uyku 10lu 20 li yaşlardaki kadar önemli olmuyor . yeğenimin kuzenimin altını aldım.

o hata genel, geneel demek istiyorum.
çünkü yapılamayan herhangi bir şeyin sebebi bu sefer çocuğa bağlanıyor.
Yapıldığı duyulan bir aktivite "tabi sizin çocuğunuz yok, olsa yapamazdınız" la karşılanıyor.
Kutsal çocuk bu sefer bağlayıcı olmuş oluyor, ondan dolayı yapılamayan şeyler varsa nasıl övünsün ki insan o zaman? Senin de çocuğun olsun, aynı olalım, aynı şeyle övünüp, aynı şeylerin yokluğunu dert edelim. Ben durumumu değiştiremem ama sen benle aynı olabilirsin, nasıl olsa herkesinki büyüyor..

Çoğu zaman çocuğu kendi egolarimiz için bir araç olarak görüyoruz,down sendromlu bir kızım var belki öyle olmasaydı hiç farketmeyecektim. Cocuklarimiz üzerinden yarışıyoruz,kendi yapamadiklarimizi onlar yapsın istiyoruz çok net. Bana kardeş yap çocuğun gelişimi için önemli diyorlar bu yüzden çocuk doğurmak çok saçma geliyor mesela doğacak çocuk böyle bir sebepten dünyaya gelmek istemezdi bence. Bazı planları biz yapamayız,yapılmıştır biz yaşarız ben buna inanıyorum.soruna gelince annelik bir dürtü ve imtihan, koşulsuz kabullenme,biraz bencillik ve koşulsuz ve hesapsız yasanmasi gereken bir duygu.

İnsanlar çeşit çeşittir ...
kimisi bütün çocukları sever ; kimisi sadece akraba ve kendi çocuğunu sever ; kimiside kardeşinin çocuğunu bile sevemez sadece kendi çocuğunu sever ....
dolayısıyla herkes evlatlık alamaz , çok yanlıştır , bütün anne olamayan kadınlara bu önerilir ;
ama karşındaki kadının acaba çocuk sevgisi ayırt etmeksizin bütün çocuklara mı ?? yoksa sadece kendi çocuğuna mı ?
herkes anne olamaz nasıl diyorsak , herkeste evlatlık alamaz ...

Neden sadece tedavi görenlere evlatlık önerilir onu anlamıyorum
bencillikse herkesinki bencillik fedakarlıksa herkesinki fedakarlık
neden çocuğu olmayanları ayırıyorsunuz

Neden sadece tedavi görenlere evlatlık önerilir onu anlamıyorum
bencillikse herkesinki bencillik fedakarlıksa herkesinki fedakarlık
neden çocuğu olmayanları ayırıyorsunuz
Herkes evlatlık alır, kimse üremezse insanlığın sonu gelir de ondan

Çocuk sahibi olmadığım için , yarış kısmını bilmiyorum . Ama arkadaşım komşu çocuğu ile resim çekip koymuş ikiside 2 aylık falan , arkadaşın çocuğu sarışın renkli gözlü , annesi resmi görünce torunumu kara kara çirkin çirkin çocuklarla yanyana koyup resim çekme ! Anlatırken komik gibi gülüyordu ! Bana komikten öte insanlık adına yaralayıcı geldi , bebek o bebek .. Sabi ..

Herkes evlatlık alır, kimse üremezse insanlığın sonu gelir de ondan
İlahi siz işi gırgıra vurmuşsunuz ama "aptalaşık"ın yazdığı yorum çok zalimce geldi "Asıl benciller çocuğu olmayıp 10 yıl tedavi giörenler"
çünkü benimde çocuğum olmuyor 8 yıl uğraştım 7 defa tüp bebek denedik ama olmadı

Çok haklısınız
Birde asıl sevmek değilde cesaretle ilgili
ben mesela o konuda kendime güvenemem
yetim sevindirmek ne kadar iyiysede kalbini kırmak bir o kadar kötüdür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…