- 13 Ekim 2008
- 2.707
- 264
- 698
Bencillik degil ann3niz size gelecek hazirlamakla da yukumlu degil.
Eger hayatinizdan memnun degilseniz degistirmek sizin elinizd3.
Dogumun ne kadar zor oldugunu sadece bunu bile dusunsek annelerin bencil degil eli ayagi opulesi varliklar oldugunu dusunebiliriz.
Yazık, umarim cocugunuz sizin hakkinizda boyle dusunmez.
Kadın anne olmadan evvel daha kutsal bir varlık .. Yeğeni varsa yeğenini , civardaki çocukları , kendi annesini , kardeşlerini daha içten seviyor , daha samimi anlayışlı oluyor . Kendi çocuğu olduktan sonra sadece kendi parçası üzerine dünyayı döndürüyor ? Kardeşlerini , çevresindeki insanları daha az önemsemeye , az sevmeye başlıyor ? Birçok anne bunu çekinmeden söylüyor , evlat sevgisi anne kardeş sevgisinin çok çok üstünde ! Bu yüzden annelikte kutsallık görmüyorum , sadece kendi parçasından onun duygularından lakırdı yapılsın istiyor , çevresine karşı biraz daha kızgın oluyor !konu sahibinin sorusu üzerine diyorum duruma göre değişkendir evet bencil olduğu için çocuk yapan var
hatta başka bir konu üzerinde de konuşulmuştu
neden durumu olmayan insanların çok çocuk yaptığı ile ilgili oradada yazmıştım
işte kocası eve bağlansın diye çocuk yapanından,tarlada ırgat evde temizlikçi olsun diye çocuk yapanındaya kadar çok konuşulmuştu sonuçta bencil olduğu için yaşlanınca bana baksın diye doğuran olduğu gibi bir fedakarlık beklemeden çocuk yapanlarda oluyor yani genelleme yapamıyoruz
aynı şekilde çocuk yapmayanlar tamamın çocuğa üzülüp bu pis dünyaya çocuk getirilmez gibi bir düşünceyle yola çıkanlardan oluştuğunu sanmıyorum
mesela tüm gün kendine bağlayacak işe aklın evde gideceğin bir sebep oluyor
o görüşe göre bakarsak buda bencilce ömrümü çocuğa harcıyacaksın okul taksidini masraflarını ödemekle geçireceksin gittiğin tatilden sinemeadan zevk almıyacaksın gibi görüşlerde var
konu sahibinin sorusu üzerine diyorum duruma göre değişkendir evet bencil olduğu için çocuk yapan var
hatta başka bir konu üzerinde de konuşulmuştu
neden durumu olmayan insanların çok çocuk yaptığı ile ilgili oradada yazmıştım
işte kocası eve bağlansın diye çocuk yapanından,tarlada ırgat evde temizlikçi olsun diye çocuk yapanındaya kadar çok konuşulmuştu sonuçta bencil olduğu için yaşlanınca bana baksın diye doğuran olduğu gibi bir fedakarlık beklemeden çocuk yapanlarda oluyor yani genelleme yapamıyoruz
aynı şekilde çocuk yapmayanlar tamamın çocuğa üzülüp bu pis dünyaya çocuk getirilmez gibi bir düşünceyle yola çıkanlardan oluştuğunu sanmıyorum
mesela tüm gün kendine bağlayacak işe aklın evde gideceğin bir sebep oluyor
o görüşe göre bakarsak buda bencilce ömrümü çocuğa harcıyacaksın okul taksidini masraflarını ödemekle geçireceksin gittiğin tatilden sinemeadan zevk almıyacaksın gibi görüşlerde var
ben kutsallık katsaldır değildir açısından bakmadım aslında çocuk sahibi olmak yada olmamak açısından baktımKadın anne olmadan evvel daha kutsal bir varlık .. Yeğeni varsa yeğenini , civardaki çocukları , kendi annesini , kardeşlerini daha içten seviyor , daha samimi anlayışlı oluyor . Kendi çocuğu olduktan sonra sadece kendi parçası üzerine dünyayı döndürüyor ? Kardeşlerini , çevresindeki insanları daha az önemsemeye , az sevmeye başlıyor ? Birçok anne bunu çekinmeden söylüyor , evlat sevgisi anne kardeş sevgisinin çok çok üstünde ! Bu yüzden annelikte kutsallık görmüyorum , sadece kendi parçasından onun duygularından lakırdı yapılsın istiyor , çevresine karşı biraz daha kızgın oluyor !
yani kadın sadece çocuğu düşündüğünden çocuk yapmamış olmuyor bazen ona örnek verdim misal ben gece rahatıma düşkün insanım uyanamam bebek kakası falan temizleyemem anlayışıSize genel olarak katılıyorum yalnız şu yazdığınız kısımla ilgili bir hata var bence.
O kadının tatili sineması zaten sadece onu ilgilendirir, çünkü ortada çocuk yok. Kime karşı bencillik olacak ki? Benim duşa girmem ne kadar bencillikse bu da o kadar bencillik. Ama çocuk yapma eylemi ile denkleme bir de çocuk sokuyorsunuz, karar tamamen sizin için alınmış bir kararsa bu bencillik, çünkü varolan çocuğu da ilgilendiriyor.
her anne eli ayağı öpülesi varlık değil.Bencillik degil ann3niz size gelecek hazirlamakla da yukumlu degil.
Eger hayatinizdan memnun degilseniz degistirmek sizin elinizd3.
Dogumun ne kadar zor oldugunu sadece bunu bile dusunsek annelerin bencil degil eli ayagi opulesi varliklar oldugunu dusunebiliriz.
Yazık, umarim cocugunuz sizin hakkinizda boyle dusunmez.
yani kadın sadece çocuğu düşündüğünden çocuk yapmamış olmuyor bazen ona örnek verdim misal ben gece rahatıma düşkün insanım uyanamam bebek kakası falan temizleyemem anlayışı
annelik bana uygun değil diye istemeyende oluyor o bakımdan
Hiç böyle düşünmedim ..orta yaştaki uyku 10lu 20 li yaşlardaki kadar önemli olmuyor . yeğenimin kuzenimin altını aldım.yani kadın sadece çocuğu düşündüğünden çocuk yapmamış olmuyor bazen ona örnek verdim misal ben gece rahatıma düşkün insanım uyanamam bebek kakası falan temizleyemem anlayışı
annelik bana uygun değil diye istemeyende oluyor o bakımdan
Size genel olarak katılıyorum yalnız şu yazdığınız kısımla ilgili bir hata var bence.
O kadının tatili sineması zaten sadece onu ilgilendirir, çünkü ortada çocuk yok. Kime karşı bencillik olacak ki? Benim duşa girmem ne kadar bencillikse bu da o kadar bencillik. Ama çocuk yapma eylemi ile denkleme bir de çocuk sokuyorsunuz, karar tamamen sizin için alınmış bir kararsa bu bencillik, çünkü varolan çocuğu da ilgilendiriyor.
İnsanlar çeşit çeşittir ...Ben tedavi olan insanları bencillikle suçlamadım.
10 yıl tedavi görmeyi seçip evlat edinmemek bencilliktir dedim, bir haktır, tercihtir ama bencilliktir çünkü istek bir çocuğa bakmak değildir sadece kişinin kendisiyle ilgilidir. Kelime anlamı da bu bencilliğin. Her olumsuz gördüğünüz kelimeden rahatsız olursanız gerçekleri yadsırsınız.
Yani okuyup anlamamak da bir tercih mesela, bir hak, ben de o yüzden saygı gösteriyorum.
Neden sadece tedavi görenlere evlatlık önerilir onu anlamıyorumBen garip geleceğini bile bile yazayım, içimde kalmasın.
Çocuk yapmanın, üremenin, çoğalmanın tüm amacı bencilcedir.
Çocuk yapmanın amacı kendini tatmin etmek, anne olmak, hamile olmak vs. ( Kocayı eve bağlamak için yazanlar da olmuş, kesinlikle katılıyorum)
1 çocuk bakabilecek maddi imkan varken 5 tane yapmak da bencillik. Ama bu kısmı geçeceğim.
Asıl bencil anneler, çocuğu olmuyor diye 10 yıl tedavi görenler.
Bu kişilerin tek bir amacı dahil bencilce olmasaydı, evlat edinmeyi aklına getirirdi. Ama amaç hamile kalmak, anne olmak, kendi kanından birini dünyaya getirmek bilmemne. Hepsi de bencilce bunların.
Kutsal olan mutlu etme amacıyla anne olmaktır.
Herkes evlatlık alır, kimse üremezse insanlığın sonu gelir de ondanNeden sadece tedavi görenlere evlatlık önerilir onu anlamıyorum
bencillikse herkesinki bencillik fedakarlıksa herkesinki fedakarlık
neden çocuğu olmayanları ayırıyorsunuz
Çocuk sahibi olmadığım için , yarış kısmını bilmiyorum . Ama arkadaşım komşu çocuğu ile resim çekip koymuş ikiside 2 aylık falan , arkadaşın çocuğu sarışın renkli gözlü , annesi resmi görünce torunumu kara kara çirkin çirkin çocuklarla yanyana koyup resim çekme ! Anlatırken komik gibi gülüyordu ! Bana komikten öte insanlık adına yaralayıcı geldi , bebek o bebek .. Sabi ..Çoğu zaman çocuğu kendi egolarimiz için bir araç olarak görüyoruz,down sendromlu bir kızım var belki öyle olmasaydı hiç farketmeyecektim. Cocuklarimiz üzerinden yarışıyoruz,kendi yapamadiklarimizi onlar yapsın istiyoruz çok net. Bana kardeş yap çocuğun gelişimi için önemli diyorlar bu yüzden çocuk doğurmak çok saçma geliyor mesela doğacak çocuk böyle bir sebepten dünyaya gelmek istemezdi bence. Bazı planları biz yapamayız,yapılmıştır biz yaşarız ben buna inanıyorum.soruna gelince annelik bir dürtü ve imtihan, koşulsuz kabullenme,biraz bencillik ve koşulsuz ve hesapsız yasanmasi gereken bir duygu.
İlahi siz işi gırgıra vurmuşsunuz ama "aptalaşık"ın yazdığı yorum çok zalimce geldi "Asıl benciller çocuğu olmayıp 10 yıl tedavi giörenler"Herkes evlatlık alır, kimse üremezse insanlığın sonu gelir de ondan
Siz Annanenizin izinden gidin . .Anne olmak dünyanın en lezzetli tadı demişti anneannem ...
inşallah banada nasip eder ..
mutlu olmak birazda elimizde,pozitif ol tatlım ..
mutlu yıllar ..
Çok haklısınızİnsanlar çeşit çeşittir ...
kimisi bütün çocukları sever ; kimisi sadece akraba ve kendi çocuğunu sever ; kimiside kardeşinin çocuğunu bile sevemez sadece kendi çocuğunu sever ....
dolayısıyla herkes evlatlık alamaz , çok yanlıştır , bütün anne olamayan kadınlara bu önerilir ;
ama karşındaki kadının acaba çocuk sevgisi ayırt etmeksizin bütün çocuklara mı ?? yoksa sadece kendi çocuğuna mı ?
herkes anne olamaz nasıl diyorsak , herkeste evlatlık alamaz ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?