Annelik bu mu? İçim daralıyor :(

Öyle gormüs demek ki.Çogu kadın annesi gibi davranıyor aslında.Ben cocuga çokta üzülmedim açıkçası .Okulumun arkasinda cingeneler yasardi ciplak ciplak ayaklarla gezerlerdi butun gun çivi gibi duruyorlardi.Bu kadar dert etmeyin...
Aslında anlatlıklarında annesinin ne kadar titiz,güzel bir ev hanımı olduğunu öğrendim sanırım hiç yaşı ve zsmanı değildi bu çocuk için :(

Seni anlıyorum canım ama bazı anneler biraz rahat. Geçen yaz sonu bir akşam hava baya serindi parktaydık. Benim kızımda sweat vardı kalın,altında tayt,içimden üşürmü acaba,eve mi dönsem vs diye gećiririken ben,henüz yürüyemeyen bir bebek kısa kollu tişört ve kısa taytla parkta yerlerde emekliyordu,anneside peşinde. Birileri ay üşümezmi vb birşeyler söyledi,kadın korkmayin alişkın,ben kirlenmesinede,sokakta emeklemesinede müsade ediyorum,böyle öğrenecek birey olmayı ve tabiki kolay kolay hastalanmamayı,sakınılan göze çöp batar ,benim ttercihim dedi gećti,çocukta halinden gayet memnundu. Kadınıda görsen,şık,elegance giyinmiş hani cahillik,ilgisizlik vs değil,cidden amacı bu belliki. Çok şaşırmıştım ama diyecek birşey yoktu.
Bende rahat bir anneyim,parkta kumdada oynar,yerede oturur,herşeyi elliyorlar zaten durdurmak imkansız ama parkta asla karışmıyorum kendine zarar verecek birşey yapmadığı sürece. Eve gelince tabiki ilk iş banyoya gidip kırklanmak oluyor ama arabada uyuyakaldığı,o giysilerle uyuduğuda oluyor. İçim rahat ediyormu hayır ama uyandırıp yıkayamayacağıma göre,birşey yapamıyorum maalesef,öyle uyuyor.
Bu sebeple ben kadın ilgisizlikten mi yapıyor yoksa gerçekten kafa olarak rahat,sakınılan goze çöp batar mı diyor bilemiyorum. Kim varsa böyle rahat,inanki onların çocuklari soğuğada,sokaktaki toza toprağada bağısıklik kazanmış oluyor. Biz üzerine düşüp,aman üşümesin montunu giydireyim aman kafasına şapka takayım güneş gećmesin,aman yere oturmasın dedikçe nazlı,narin çocuklar yetiştiriyoruz belkide. Havuza iniyoruz benimkinden küçük çocuklar aynı ıslanmış mayo ile saatlerce duruyorlar ben sudan çıktıkça mayo değiştiriyorum üsütmesin,ıslak kalırsa ciddi hasta olur vs diyerek ,kremliyorum yanmasın diye,kafasına şapkası muhakkak takılıyor ama yine hasta oluyor,bakıyorum diğer çocuklara krem süren,şapka takan,mayo değiştiren yok ama maşallah burunları bile akmıyor değil hastalık. Uyutup evde bırakıp çıkma konusu hoş değil tabi,Allah korusun uyansa tehlikeli birşeyle haşır neşir olsa falan,diye gözetmek lazim muhakkak.
Canım ben senin demek istediğini anladım ama 2 senedir gôzlemliyorum bu kadının yaotığı ilgisizlikten başka birşey değil inanki yani o gündelik olsrsk çocuğu yedirir,uyutur,sokağa salar bu oturup oynamak,ilgilenmek bir sevmek,öpmek yok çocuk zaten çok. Pis ne zaman görsem pis kokuyor 4 yaşında artık dışkısı ağır kokuyor hala bezli ben üşgeçlik sezdim bi bıkkınlık var kadında

Sizin davranışlarınız da kadına rahatsızlık veriyordur, onun da sizi boğası geliyordur. Ne olursa olsun çocuktan sorumlu olan, nasıl bakacağına karar veren annedir. Ortada bir kötü davranma varsa çocuk hizmetlerini ararsınız, işlem başlatırsınız
Aslında şöyoe yaoıyorim yani güzellikle gülerek tatlı dille anlatıyorum ama o kesinlikle kattiyen çocuk konusunda akıl almayaccak kadar asabi

Kadının egitim durumu ne... hos bu Egitimle de bitmiyor ama genel gorgu kurallari nasil size komsulara karşı, cahil mi yani? Kadinin annesi kv falan da mi yok? Kimseden gormemis mi bi sey anlamıyorum ya.

Kokar tabi kokmaz mı koskoca çocuk , yazık ya
O kadar kadın gözleri yaşlı Allaha el açıp evlat sahibi olmak için duâ ederken , böyleleri niye anne olur ki
Aynen ya :(
Kadının egitim durumu ne... hos bu Egitimle de bitmiyor ama genel gorgu kurallari nasil size komsulara karşı, cahil mi yani? Kadinin annesi kv falan da mi yok? Kimseden gormemis mi bi sey anlamıyorum ya.
Var canım annesi çok ilgili alakalıymış yani annesinde görmedi desem oda değil ortaokul mezunu ama bunun eğitimle alakalı olduğunu sanmıyorum genel anlamda bi boşvermişlik var o otursun yesin,uçsin,sohbet etsin,gülsün hayat bu değil ama mesela her akşam oturmak istiyor ama benimde işim,sorumluluklarım var mesela çocuğuyla kuafore dahi gitmek istemiyor bana bırakıyor hep

Aynen ya :KK43:

Var canım annesi çok ilgili alakalıymış yani annesinde görmedi desem oda değil ortaokul mezunu ama bunun eğitimle alakalı olduğunu sanmıyorum genel anlamda bi boşvermişlik var o otursun yesin,uçsin,sohbet etsin,gülsün hayat bu değil ama mesela her akşam oturmak istiyor ama benimde işim,sorumluluklarım var mesela çocuğuyla kuafore dahi gitmek istemiyor bana bırakıyor hep

Yazik o yavruya... gördüğümüz hic bir kötülüğe sessiz kalmamaliyiz... sen yine elinden geleni yap. Soylemekten bikma surekli uyarman gerekiyorsa bile uyar. Diger mesajlari okumadim cocuk kac yasinda bilmiyorum ama sen ogretmeye calis sana biraktigi zamanlar elini yikamayi vs. Baska bi cocuga belki bunlari yapmak zor evet ama rabbim emeklerini karsiliksiz birakmaz buna eminim.
Bende oyleyim çevremizdeki ac susuz caresiz ya da eziyet goren insan hayvan ne olursa olsun sessiz kalmamaya calisiyorum biliyorum ki hesabini vericem öte tarafta. Ben eilmden geleni yapayim da ne kadar degistirebilirsem kardir.
Hem o gunahsiz yavru icin hem kendim icin sevgili feraceli... belki ogrenir senden ya sabir ve ha gayret...
Hem anneyi hem o yavruyu sen egitmeye çalış ne kaybedersin demi hep boyle düşün. Ve allah razi olsun ki bunu kendine dert edinmissin. Şükürler olsun senin gibi insanlar var hala.

Canım ben senin demek istediğini anladım ama 2 senedir gôzlemliyorum bu kadının yaotığı ilgisizlikten başka birşey değil inanki yani o gündelik olsrsk çocuğu yedirir,uyutur,sokağa salar bu oturup oynamak,ilgilenmek bir sevmek,öpmek yok çocuk zaten çok. Pis ne zaman görsem pis kokuyor 4 yaşında artık dışkısı ağır kokuyor hala bezli ben üşgeçlik sezdim bi bıkkınlık var kadında
Allah Allah ne tuhaf duygusuz kadınmış o öyle canım,sastim kaldım valla

dısardakı sohbet kadına tatlı gelıyor
o kendıne gore temızdır de temızlık ıcten gelen bı durum onun evlat ve temızlık anlayısı bu ne temızlıgı ogretebılırsın ne cocuk egıtımını cunku o kendınce bılıyor en ıyısını . o yuzden elden gelen yok canım

Çocuğun cinsiyeti ne?
Ne fark eder de meraktan soruyorum.
Çok üzüldüm...

Ama belliki annesi çocuğu ile ilgili akıl verenlere kızıyor, dinlemiyor. Başka şekilde yaklaşmak lazım. Nasıl bilemedim ama..Etrafınızda yaşı geçkin, bilge tatlı bir teyze filan varsa belki...

Kadının kaç çocuğu var, nedir bu bıkkınlık, evi nasıl temiz mi, her işinde böyle üşengeç mi, depresyonda filan mı, sağlık sorunu, eşiyle sorunu mu var.. Bunlarla ilgili olabilir belki bu tavrı...
Ki onu haklı çıkarmaz ama...

Allah mübarek günler hürmetine, burada ve her yerde evlat isteyen, güzel büyütebilecek olan herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin tez vakitte inşallah.
Hayırlı evlat versin.. Hayırlı anne-baba olmak nasip olsun..

Back
X