- 21 Ekim 2015
- 2.545
- 5.235
- 78
- Konu Sahibi innocent33
-
Annede yok canım ama ben çok küçük doğmuşum 8.5 aylık ve 1 kilo... Tam gelişim olmamış sonradan sonraya kemiklerm olsun kilo olsun toparladı çatı darlığı muayenesi yapilmadi. Aslında önceden biliyordum çünkü yumurtalık ameliyatı geçirdim ardından yumurta tabiki ile hamile kaldım o zaman doktor söylemişti ama devlet Hastanesi'nde malesef çatı muayenesini doktor değil de ebe yaptı bile bile beni normal doğuma zorladılar doğumda sağ tarafım uyuştu felc geliyordu son anda sezaryene hazırlıyordu ebe ben bırak beni geliyor çocuk dediğimde alttan baktı ve çocuk geliyor evet deyip beni çatala aldı ilk ikinmada doğdu çok şükür ama bir daha asla devlet hastanesinde doğum yapmayı düşünmüyorum hayatımın kabusunu yaşattılar banaYa sakıncası yoksa bisey sormak istiyorum.annenizde de çatı darlığı varmiymis hani biliyosaniz.bu de doktor çatı muaynesi yapmadimi ? Yani daha onceden bilmiyor muydunuz çatı darlığını. Sorma sebebin annemde de varmış çatı darlığı ilk doğumu çok zor olmuş açıkçası bende de var midir diye çok korkuyorum.
Ann
Annede yok canım ama ben çok küçük doğmuşum 8.5 aylık ve 1 kilo... Tam gelişim olmamış sonradan sonraya kemiklerm olsun kilo olsun toparladı çatı darlığı muayenesi yapilmadi. Aslında önceden biliyordum çünkü yumurtalık ameliyatı geçirdim ardından yumurta tabiki ile hamile kaldım o zaman doktor söylemişti ama devlet Hastanesi'nde malesef çatı muayenesini doktor değil de ebe yaptı bile bile beni normal doğuma zorladılar doğumda sağ tarafım uyuştu felc geliyordu son anda sezaryene hazırlıyordu ebe ben bırak beni geliyor çocuk dediğimde alttan baktı ve çocuk geliyor evet deyip beni çatala aldı ilk ikinmada doğdu çok şükür ama bir daha asla devlet hastanesinde doğum yapmayı düşünmüyorum hayatımın kabusunu yaşattılar bana
Sağol canım sana da sağlıklı ve hayırlı doğumlar olsun sağlıcakla kavuş yavrunaÇok çok geçmiş olsun Allah bir daha o acıları yaşatmasın. Evet devlette pek ilgilenmiyorlar annem de çatı darlığı nedeniyle ilk doğumunu çok zor yapmış hatta bebeği vakumla çekmişler. Ancak sonraki doğumları ilk doğumu gibi zor olmamış. İnşallah senin de bundan sonraki doğumların bir avazda kolay olur.
Merhaba hanımlar... Kafamda deli sorular var. 9 aylık evliyim. Eşimle birbirimizi uzun zamandır tanıyoruz. 26 yaşındayız her ikimiz de ve artık yavas yavaş çocuk dusunmeye başladık. Ama rahatlığa oyle alistim ki... Ayrica emin olmadığım bir şey var: anne olmaya hazır olup olmadığım. İnsan anne olmaya hazır olup olmadığını nasıl anlar? Sizlerden yardım bekliyorum bayanlar
Bir anne ve baba cocuguna maddi manevi olarak egitim olarak elinden gelen herseyi yaptiktan sonra gerisini Allah'a birakmak gerekir. Cunku bu hayatta hepimizin sonsuza dek mutlu olmak, hic maddi sıkıntı cekmemek, ileride engelli olmamak bi garantisi var mi?%100 istiyorum, bu sorumluluğu hem maddi hem manevi alırım diyemiyorsan henüz yapma, geri iadesi yok çünkü, başka kimse de ver ben bakayım demeyecek. İkincisi sadece kendinizi değil çocuğu da düşünün, tamam siz istiyorsunuz da o çocuğa kaliteli bir hayat sunabilecek misiniz? O çocuk mutlu olabilecek mi hayatta, imkansızlıklar yüzünden hep geride kalıp, yaşamıyoruz sürünüyoruz modunda mı olacak? Peki engelli bir çocuğunuz olma ihtimalinde buna hazır mısınız, başa çıkabilir misiniz? Çocuk yapmadan bayağı düşünmek ve hazırlanmak gerekiyor bence ama genellikle şimdi sırada o var diye yapılıyor.
Ben de çocuk istemeyen gruptanım, ona istediğim hayatı veremeyeceksem hiç doğmasın daha iyi. Herkes bol bol yapıyor yerime nasılsa, ben de bir dert eksik hayata devam ediyorum.
Son cümlene ölesiye katılıyorum gülen bir surat kocaman açılmış gözlerle seni gördüğünde heycanlanan bir cift göz çok ayrı bir duygu :)Normal doğum yaptım 10 saat sancı çektim. Sancı çekerken bir daha asla bebek istemiyorum diye bağırdığımı bilirim
Bebeğim doğar doğmaz o ağlama sesini duyunca, onu görünce bütün çektiğim acıları unuttum. Evet şimdi gündüz yoruluyorum, gece uykusuz kalıyorum ama her sabah bir çift gözün bana baktığını görerek uyanmak inanki paha piçilemez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?