Annelik için hazır hissetmek

34 yaşındayım. 1 buçuk aylık bebeğim var. Lohusa dönemim yeni bitti. O günlerde neden anne oldum dedim. Çok zormuş dedim. Hamilelik zaten beni benden aldı sigara alkol kullanırdım, ağzıma sürmedim o dönem. Sürekli sağlıklı yaşam, ha doğdu doğacak, gaz sancısı, uykusuzluğu vs derken şimdi önümde uyuyor tosunum. Gülümsemeye, bana bakmaya başladı artık, aguluyor, gaz sancıları bitti. Kaymağını yemeye başladım. Zorluğu çok ama iyi ki yapmışım diyorum. Yoldaşım benim o. Yumuk gözlü prensim. Çok tatlı kokuyorlar, çok sevimli oluyorlar.

İsteyen herkes bu duyguları yaşar umarım.

İnsan evliliğe çocuğa vs ilkinde hazır olamazki çünkü tam anlamıyla ne yaşayacağını ne hissedeceğini o duyguyu yaşamadan bilemezsin biz geç evlendik 3 yıl istemedik 3 yıl uğraştık kucağımıza aldığımızda yaşadığımı z duygu ne kadar salakmışız neden daha önce yapmadık oldu

Bencede önceden hazirlanqbilecek şeyler değil. Sanki bebeğinin varlığı ile birlikte yükleniyor bu güçler insana.
Üç tane evladım var ucundede ayrı ayrı düşüncelerim oldu.
Ama hepsinin üstesinden geldim hala da gelmek işin elimden geleni yapıyorum.

Bence hiçbir zaman hazır hissetmezsiniz ben 3 ay denedik her seferınde negatıfte cok uzuldum ılk hamıle oldugumu ogrendıgımde korktum ama hareketlerını gorunce ultrasonda herseyı kaldırabılırım diye dusundum :)

annelik fedakarlık demektir
ben istemiyorum o yüzden
fedakarlıklara hazırsanız anneliğe de hazırsınızdır

kıstası yok bence bu işin...
ben hiç düşünmüyordum yaş da aldı başını gidiyordu nasıl olsa olmaz diyerek şakalar yapıyorduk sonra bir öğrendim hamileyim başta heyecan duydum sonra panik oldum...
gebeliğim sorunsuz geçti doğum da aynı şekilde...
ilk gün bu mu yani dedim eve gelince ay ne kadar zormuş bu iş benden olmaz diye ağladım 3. gün her şey o kadar kolay gelmeye başladı ki kimseye bırakamadım.
annelik sandığım kadar zor gelmedi bana her gün gezen, alkol alan, sigara içen biri olduğum halde onun için eve kapanmak üşür diye camdan bile bakmamak koymadı... sigaraya başlamak veya alkol almak aklımın ucundan bile geçmedi
belki zamanında her şeyi doya doya yaşadığım içindir bilemiyorum...
bildiğim bir şey var her gün yeni bir sürpriz yapıyor bazen yoruyor ama her zaman iyi ki dedirtiyor iyi ki var

Valla insan dogurmadan hazirmi degilmi bilemiyor. 4 aylik bebegim var Allah bagislasin ama anladimki annelik gercekten cok zor. Cok fedakarlik isteyen bir durum. Herseyinden fedakarlik etmen gerekiyor, ama evladin bir gulusu bir bakisi sana kimselerin veremedigi gucu veriyor. Ben cok zorlandim halada zorlaniyorum ama rabbim nasip etti anne olmayi bin sukur.

Bence "anneliğe hazır olmak" ve "anne olmayı istemek" bambaşka şeyler. O istek bütün kadınların içinde biyolojik saati geldikten sonra var. Kimisi 18inde kimisi 32sinde istemeye başlıyor ama var yani. Ama anneliğe hazır olmak kimisi için hiç olmuyor. Ben mesela... Çocuğu senelerdir istiyorum. Ama onun için bütün hayatımı değiştirmeye, sinemaya avmye gidememeye, kocamla ilişkimizin dengelerinin bozulmasına (olumlu da olumsuz da olabilir ama bir değişiklik olma ihtimali beni korkutuyor), işimle yeterince ilgilenememeye, istediğimde kitap okuyamamaya, bilgisayarın başına geçip bütün zamanımı öyle geçirmemeye hiç hazır değilim. Anne olunca bütün hayatın değişiyor mecburen. Güzel bir hayatın varsa bunu neden isteyesin ki? Ama işte o biyolojik dürtü bizi buna itiyor. İçimde çocuk isteği var mı, var. İnkar edilemez bir istek. Eh o zaman hazır olmasam da bir gün olacak demektir.
Ama kendinin psikolojik olarak hazır olmasındansa şartların hazır olması daha da önemli bence. İyi gitmeyen bir evliliğe asla çocuk yapılmamalı mesela. Maddi durum kötüyse yapılmamalı, biraz düzlüğe çıkılması beklenmeli. İş hayatında çok yoğun bir dönemdeysen ve bu geçiciyse, o dönemin geçmesi beklenmeli. Bunlar yapılmazsa çocuğa büyük haksızlık olacağını düşünüyorum.
Yoksa elbette herkes çocuğu olunca onu seviyor ve hazırmışım diyor. Ama o saf bir sevgi sadece, hazırlıkla ilgisi yok. Lohusalık bunalımında olmayan kimse de "ay niye doğurmuşum şunu" demiyor, bu durumda herkes hazırmış diyemeyiz herhalde.

İnsan anne olmaya hazır olmuyor bence ben hazırım demiştim 9 ay boyunca 59 kere hazır olup 45 kere hazır değilim demiştim şimdi 2 çocuk annesiyim :))

3buçuk yıl önce ilk bebek istedigimizde bende böyle hissetmistim. hatta eşim de. ama malesef 3 buçuk senedir evlat sahibi olabilmek icin ugrasiyoruz ve bu zorlu süreç bizi anne baba olmaya öyle bir hazırladı ki ikiz bile olsa gıkımız çıkmaz bakariz artik.
insallah benim kadar ugrasmassiniz ama zaten ilk aydan hamile kalan cok az insan var, hamile kalmaniz bi kac ayi bulur. bu süreçte de konuya odaklandikca hazir hale gelirsiniz bence

ilk evliliğimi 26 yasında yaptım
suanda 37 yasındayım ve hala hazır değilim sanırım
bence bu sorular kafasını kemirmezse hazırdır.

ben de rahatlıgımdan dolayı senelerdir ertelıyorum ama artık kacacak zamanım kalmadı.

karnınız büyümeye başlayıp, hareketleri hissedince acaip bir sahiplenme dıuygusu oluşmuştu bende, ama daha 9 aylık evlisiniz , biraz tadını çıkarın evliliğin gezin tozun içinizde bir uhde kalmasın çünkü çocuk olunca herşeyi ona göre ayarlıyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…