Annelik mi kariyer mi?

Anneliği tercih ederdim.

Benim maddi olarak ihtiyacım olmasa evde oturur yavruma bakardım ki çalışma saatlerim öyle ağır da değil

Çalışan annenin çocuğunun kişilik ve ahlakında bir sorun mu oluyor?
Çalışmayan annenin de çoçuğunun ahlakında kişiliğinde sorun olabilir . Niye böyle mana veriyorsunuz anlamıyorum . Bu hususta ilk eğitimi anneden alır diyorum sadece olumlu yada olumsuz. Çalışmayan ama bilinçsiz bir anne ise bu sefer olumsuz etkiler belki bir bakıcı daha iyi eğitim verebilir . Bende çalışan bir anneyim bu arada , sadece oğlumu bırakmamak için çalışma düzenimi değiştirdim

Zaten hedefim başka diyorsanız işi bırakabilirsiniz. Sonuçta bebeğinizi büyüttükten sonra yine bir kariyer hedefiniz olacak. Birde her işin zorluğu vardır bence avukatlığın da şuanki işinizinde. Hangisini severek yapacaksınız önemli olan o.

Peki kocamiza guvenmezsek nasıl hala kocamız olmasına izin verebiliriz? Insan sürekli her an kazık yiyebilirim korkusuyla nasıl yaşar ki?

kocanıza güvenmeyin demiyorum ki ne kadar fazla güveniyorsunuz diyorum. ölmeyeceği garanti mi? nasılsa kocam var çalışmayayım istifa edeyim kafasını anlamıyorum. tabi ki çalışıp kendi paramızı kazanacağız geleceğimiz için. kazık yemek değil benim dediğim.

Tüm mesajlarınıza katılıyorum . İki yaşında bir oğlum var onun için tüm hayatımı değiştirdim, pişman değilim . Şimdi ikincisi geliyor :) onlar kendilerini kurtardıklarına kariyerime kaldığım yerden devam edeceğim . Şuan da da boş duruyor değilim zaten

Konu sahibi Merhaba. Öncelikle Maşallah demek istiyorum, şöyleki hem çalişıp, hem okuyup hem küçük bir Bebek sahibi, hem ev hem eş nasıl düzene koydunuz. Sizin bölüm için ciddi ciddi ders çalışmak gerekiyor. İşten çıktıktan hemen sonra mı okula gidiyorsunuz? Çok taktir ettiğimi belirteyim, sizin günlük rutininizi merak ettim

Babannelerin, dedelerin neden torunlara bu kadar duskun oldugunu ben anlayabiliyorum. Zamaninda hepsi calismis insanlar. Agizlarindan tek bir seu cikiyor. "Kizim ben cocugumun buyuyusunu kacirdim. Simdi doya doya torunumla vakit gecirmek istiyorum" Ben bunu soylemeyecegim icin cok mutluyum. 2 gun sonra benim aklimda "Ya bu cocuk cok hircin. Acaba ben calisiyorum diye beni ozluyor ve tepki mi veriyor?" diye bir soru isaretim olmayacak. En guzeli de bundan 10 yil sonra cocuklarini kendisi buyutmus, doya doya hayatini yasamis calisan bir kadin olacagim. Bence cok guzel :)

Bu arada hayirli olsun bebeginiz. Allah saglikla kucaginiza almayi nasio etsin :)

Teşekkür ediyorum,iş ve okulu birlikte pek götürmedim ücretsiz izindeyim yaklaşık iki yıldır

Aynen ya , ya da bu çocuk niye hırçın ? Acaba bakıcısını istemiyor mu, veya babaaannesi anneannesi nasıl ilgileniyor , vs vs . En kötüsü de yıllaaar yıllar sonra pişman olmak , oğlumun karakterinde yanlış birşeyler fark ettiğimde başkalarını suçlamak istemem ...

buyuk oglum 6 aylikken okulda teze dondum. 1,5 yasindayken krese verip ise basladim.
hicbir gun pismanlik duymadim.
oglumda da hicbir eksiklik gozlemlemedim.
haftada 6 gun calisan bir anne olarak cok ilgiliydim.
simdi esimin gorev geregi yurt disindayiz.
bir bebegim daha oldu, 1 yasinda.
butun gun evde olan bir kadin olarak cok yetersiz bir anneyim.
yerinizde olsam asla isi birakmazdim.

Buna katılıyorum,işe henüz dönmediğim için o süreç nasıl işler bilmiyorum ama şuan yetersiz hissediyorum kendimi

Bu soru da yanlış bir soru
Annelik mi kariyer mi
Sanki çalışan anneler çalışmaya devam ettiklerinde gidip çocuğu ormana bırakıyor

+1000
goren de cezaevlerini çalışan annelerin çocuğu dolduruyor sanacak

ben çalışıyorum ve bakıcıya baktırıyorum. babaannesi bakarken çok mutsuzdum bakıcı daha iyi bakıyor. lütfen bakıcılara bu kadar önyargılı bakmayın iyi birini bulursanız gayet de güzel bakar kamera da koyarsınız. ayrıca 4500 tl maaş ve memuriyet. siz çalışmayacaksınız da kim çalışacak o zaman

Bu soru da yanlış bir soru
Annelik mi kariyer mi
Sanki çalışan anneler çalışmaya devam ettiklerinde gidip çocuğu ormana bırakıyor
Bir başlık bulmam gerekiyordu kısa ve öz. Ne yazsaydım

Buna katılıyorum,işe henüz dönmediğim için o süreç nasıl işler bilmiyorum ama şuan yetersiz hissediyorum kendimi
Konunuzu takip ediyorum iş hayatı ile çocuk büyümenin, evlat sahibi olmanın arasında nasıl bir yetersizlik hissiyatı oluşuyor
Anne olmak sadece hislerden ibaret değil, çocuğunuza ilk önce siz öğreteceksin hayatın dengelerini, bunu öğrenirken de çocuğunuz sizi örnek alarak öğreneceksin (hayatınızdan tutun, davranışlarınıza, çalışmanıza, herşey ile sizden şekillenecek)
Yoksa öyle düştü yanında değildim, az mı sevdim, gibi gibi tek yönlü duygularınızı sorgulayıcı, şuçlamayla degil komple dengeleri kurarak, hem sözlü hem eylemsel olarak görerek iyi anne olacağınızı düşünüyorum
(bir evlat büyütüyorum)

Herkes mükemmel anne artık,ben yetersiz kalıyorUm. Bazen yalnız kalmak istiyorum veya sırav dönemlerinde mecburen odaya kapatıyorum kendimi sonra diyorum ona haksızlık mı bu hal böyleyken bi de işe dönersel hangi birine yeteceğim diyorum. Bi sürü şey..

Mükemmel anneyim diye ortada gezenleri"
Mükemmel"kısm nda ben şüphe duyarım,
Önce kendinize önem vereceksiniz, sizin önemsiz, bitik, olduğunuz noktada çocuğunuzun yok olması demek.

Çocuk dünyaya getirip, ömrün boyunca bu sorumluluğu taşımak, hayattaki diğer sorumluluklar gibi değil,
Çocuk yapmak demek mezara kadar sorumluluk demek

Ve sorumluluk, yetme gibi düşüncelerinizi nefesinizi yettiği süreçte dağıtın, Şuan ki büyütme evreniz normal gidiyor
bunun daha fazlası da yok
Bu haksızlık duygusunu işinizden ayrılarak mı yeterliliği dönüşecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…