Annelik mi kariyer mi?

Bebeğinin bu zamanları bir daha gelmeyecek . Bir annenin geleceğe yapacağı en iyi yatırım çocuğunun kişilik ve ahlak eğitimidir ki bu hususta da ilk öğretmeni annesidir . Zaten mesleğinizi değiştirmeyi de düşünüyormuşsunuz , ben işi bırakın derim

çok zor bir karar..maddi olarak ihtiyacım yok deyince insanın kafası karışıyor..şuan yoksa ilerde de tutki iş bulamadın o zamanda paraya ihtiyacın olmayacağı için evde dur bebeğinle ilgilen madem..

Ben yorumlara kızıyorum çalışan annelerin çocukları kişiliksiz ve ahlaksız olmuyor merak etmeyin.

Çalışan annenin çocuğunun kişilik ve ahlakında bir sorun mu oluyor?

Cocuğunuzu nasıl etkiledi benim 2,5 yaşında kızım var ben de düşünüyorum.
Evde cok sıkılıyor TV izlemek istiyor .
Ben surekli oyun oynayamam mesela tv izletmiyordum pek tabi sıkılıyordu.
Es zamanli hem krese verdim hem hoca tuttum yuzme icin.hoca haftada 2 aksam gelip yuzduruyordu
Kreste bir cok cocukla birlikte cok mutlu oldu.daha nazik kibar kelimelere alisti ve o kelimeler ile hala nazik bir cocuktur.
Yeni oyunlar sarkilar.aksamlari heyecanla bana anlatiyordu yamuk yumuk bir sekilde.paylasimci eglenceli ve sevginin anlamini ogrenmesinde kres çok faydali oldu bizim için

Ben de ikizleri olan ve çalışan bir anneyim.Ben ablama 2 yıl baktırmış 3 yaşında kreşe başlatmıştım.baktırabileceğin bir yakının yoksa memurlara verilen haktan yararlanın sanırım 2 yıl ücretsiz izin hakkınız var ondan sonra da iyi bir kreşe verirsiniz.

Memursunuz zaten ağır çalışma şartlarınız yok erken saatte de evdesiniz akrabalardan bulabilirsiniz bakacak birini ya da özel iyi bir kreş olabilir

Bende kamuda memurum ve cok iyi bir kademede calisiyorum. Yeni evlendim daha ama yasim 33 senin aklina takilanlar benimde aklimda var. Ev hanimi olsaydim direk bebek olayina girerdim yada daha farkli bir kademede calissaydim ama simdi girmeye korkuyorum cunku bulundugum yer ve mevki cok iyi. Bebek istersem ve olursa en az iki yil yokum haliyle onca zaman emek verdigim konumum artik olmayacak ucretsiz izin alirsam dondugumde bambaska bir yere verilirim ama bir yanimda yasin geciyor cocuk dusunmen lazim diyor iki ara bir derede kaldim bende

Avukatlık zor meslek, maddi manevi tatmin ermeyecektir sizi.Etrafımda çok var hukuk diplomalı ev hanımı. Psikolojimi bozdu milletin eşyalarını haczetmek diyor işini bırakan bir arkadaşım, diğeri ise kızlarına vakit ayıramadığı için bıraktı.var yani. Ama kamu da çalışmak rahat . Saatleri güzel , maaşınız iyi . Devam edin izin rapor vs bakıcı ama bırakmayın işinizi

Dunyanin binbir turlu hali var esin durumuna guven olmaz neler goruyoruz okuyoruz. Isinize kesinlikle devam edin sizin kafa sagliginiz, evinizdeki sayginliginiz, haliyle cocugunuz icin de en iyisi ureten tarafta olmanizdir kim ne derse desin.

kocalarınıza ne kadar güveniyorsunuz böyle ona şaşıyorum. sanki burada açılan her 2 konudan 1i koca sorunu değilmiş gibi.
ayrıca allahla anlaşmanız mı var ölüm var kalım var bu dünyada bir de.

Normalde bırakmayın derdim ama siz zaten hayalim bu değildi diyorsunuz..Suan olmasada siz er yada geç memurluktan istifa edicek gibi duruyorsunuz.En azından bunu şimdi yapınki çocuğunuzun büyüdüğünü kaçırmayın

bence işinizi bırakmayın, bir süre bakıcı ile deneyin, bir şans verin, olmazsa tekrar düşünürsünüz

Maaşın çok iyi alelade eğitimsiz bakıcı yerine nitelikli bir bakıcı tutabilirsiniz..
Bence işini bırakmayın. Maddi imkanım olsa ben de düşünebilirdim çocuğuma kendim bakmak ama benim maaşım sizinki kadar cezbedici olmadığı için vazgeçmek daha kolay :) Zaten özel sektör..

kocalarınıza ne kadar güveniyorsunuz böyle ona şaşıyorum. sanki burada açılan her 2 konudan 1i koca sorunu değilmiş gibi.
ayrıca allahla anlaşmanız mı var ölüm var kalım var bu dünyada bir de.
Peki kocamiza guvenmezsek nasıl hala kocamız olmasına izin verebiliriz? Insan sürekli her an kazık yiyebilirim korkusuyla nasıl yaşar ki?

Çocuğun anneye ihtiyacı olduğu dönem "emzirme dönemi" sonrasında anneye değil bakıma ihtiyacı var ki bunu erkek de yapar. Baba da yapar yani.

1. Çocuklar artık sosyalleşme alanı olmadığı için zaten 4 yaşında kreşe başlamak zorunda. Ondan sonraki hayatı da ojulda geçecek. 2 yaşına kadar bakmışsınız 1 sene bakıcı tutun sonra zaten kreşe gitmesi lazım. Üstelikte memursunuz ya bırakılır mı hiç
2. Özel sektör twcrübeniz var mı bilmiyorum ama direk memurluğa başlayanlar dışarda çalışmanın ne olduğunu bilmiyor. Eşinizin ofisi bile bu işiniz kadar rahat olmayacaktır emin olun
3. Bir de ay tabi ki annelik diyenlerin çoğuna gel memur ol 4500 maaş al deseniz o gün koşarlar. Benim bir akrabam lise mezunu ben de kamuda çok üst bir pozisyondayım ama o beni her gördüğünde ben çocuk bakmayo tercih ederim diyo. Yani demem o ki bu çoğunlukla sanal bir tercih haberiniz olsun

Bu çocukların hiç babaya ihtiyacı yok herhalde? Hep anne hep anne.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…